Şimdi Ara

Snapdragon X Plus tanıtıldı: İşlemci neler sunuyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Merhaba.



    Ben 32 bit 64 bit olayından hiç bahsetmedim. "Nvidia da ARM tabanli GPU cikaracak mi ?" cümlesi dikkatimi çekti düzeltme ihtiyacı duydum zira GPU GPU'dur. Grafik işlemcilerinde ARM, RISC, X86 gibi mimariler olmaz.



    GPU'lar temelde firmanın sürücüsü (driver) ile yönetilecek, sürücü temelli çalışacak şekilde tasarlanan özelleşmiş ünitelerdir. Her bir firmanın kendi özel tasarımı dolayısı ile sürücüsü de kendine özeldir. Zaten bu yüzden piyasaya yeni giren intel gibi şirketlerin en çok zorlandığı yer sürücü kısmı oluyor. Nvidia ve ATI bu açıdan onlarca yıllık bir tecrübe sahibi olmalarının çok faydasını görüyor.



    GPU sadece grafik işlemleri ile ilgilenir ve bu sebeple aynı GPU ünitesi ARM ile tasarlanmış bir CPU içeren bir tümleşik yongaya da eklenebilir X86 içeren başka bir yongaya da eklenebilir.



    Bakınız: AMD'nin RDNA2 GPU'sunu içeren Samsung Exynos 2200 işlemcisi. Nvidia da isterse ileride benzerini yapabilir. Bunun için ARM tabanlı GPU hazırlamasına gerek de yok mümkün de değil. Foruma bilgi olsun diye düzelttim o kısmı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 26 Nisan 2024; 14:43:12 >




  • Aksine demişsin işte "Mesela Nvidia GPU'ları şu anda X86 tabanlı mı? "




    x86 32 bit demektir. Bunu da bilmiyorsan donanım haber e takılma derim ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Önce "Nvidia da ARM tabanli GPU cikaracak mi ?" diye yazıp GPUlar, GPU mimarisi ve ARM konularında pek bir şey bilmediğini belli ediyorsun.




    Ben düzeltince de "ulan bu adam belli ki bir şeyler biliyor sessiz kalayım da bu konulardaki bilgi seviyem daha fazla açığa çıkmasın" diyeceğine üstelik benim yazdığımda 32 bit 64 bit hakkında nokta bahis de yokken dönüp 32 bit 64 bit lakırdısı ile bana "yanıt" vermeye çabalıyorsun.





    Bende bunun üzerine "yazdığım şey 32 bit 64 bit ile alakasız, GPU mimarisinden bahsediyorum" diye başlayarak sana güzel güzel GPU mimarisi ile X86 ve ARM arasında bir bağ olmadığını anlatıyorum ve öğretiyorum.




    Artık bu noktada durayım, herif belli ki bu konularda deliler gibi bilgi sahibi, inanılmaz bir yeteneği var, çok muhteşem bir insan o yüzden artık durayım olay unutulsun diyeceğine yeniden ve yeniden benim yazdığımla zerre alakasız biçimde konuyu 32/64 bite getirmeye çabalıyorsun. Bunun için de kendi kafanda X86 = 32 bit denkliğini kurup benim ilk mesajımda yanlış bilgini düzeltmek için sana soru olarak sorduğum




    " ARM tabanlı GPU nedir? Yeni mi çıktı.

    Mesela Nvidia GPU'ları şu anda X86 tabanlı mı? "




    mesajındaki "Mesela Nvidia GPU'ları şu anda X86 tabanlı mı?" sorumu apaçık bir soru olarak değil, yanlışını gösterme olarak değil de 32 bitten bahsediyorum şeklinde anladığını bize açık ediyorsun.





    "Nvidia da ARM tabanli GPU cikaracak mi ?" yazabilecek kadar işlemci ve GPU mimarilerinden habersizsin.





    Neredeyse 20 yıldır AMD'nin temelini attığı 64 bitlik X86 (X86-64) mimarisini kullandığımızı muhtemelen bilmediğin için kafanda kurduğun tümüyle yanlış X86 = 32 bit denklemini büyük bir özgüven ve cesaret ile bana yanıt diye yazıyorsun bir de.  




    Yazdıklarından anladığım kadarı ile ne ARM biliyorsun, ne x86 biliyorsun, ne GPU mimarisi biliyorsun. 




    Bu da yetmiyor bana bilgisiz yazıp foruma daha fazla yazmamamı söylüyorsun.




    İyi güzel hoş da sen 2024 yılında X86=32 bit sanan halinle 20 binden fazla mesaj yazmışsın sorun yok da ben everest dağını aşan bilgi seviyem, forumda eşine rastlanılmaz inanılmaz hafızam, durdurulamaz algı düzeyim, efsane yakışıklılığım, yanına yaklaşılmaz kalem oynatma ve söz söyleme kabiliyetim ile foruma hepi topu 100 mesaj yazınca mı zoruna gidiyor  




    Benim gibi son kalan 3-5 kişi de yazamaz ise bu işlemci forumunun hali ne olur hiç düşündün mü.




    Forumun "Nvidia ARM tabanlı GPU çıkaracak mı" türden yazılarla mı dolmasını istiyorsun yoksa?




    Olmaaaaaaaz. Yazacağız. İmkan buldukça, keyfimiz istedikçe, gönlümüz dilediğince, benliğimiz el verdikçe, kalbimiz pıt pıt attıkça yazacağız çünkü çok eğlenceli. Bırakılır mı bu büyük keyif? İçin rahat olsun değerli hocam vakit buldukça öğretmeye, bilgilendirmeye, aydınlatmaya, yol göstermeye, eğitmeye, üzmeye devam edeceğiz. Bundan kuşkun olmasın. 




    Sen önce 64 bit X86'yı biraz öğren ondan sonra bana "yazma buraya istersen" tavsiyesi vermeye başlayabilirsin belki.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.