Şimdi Ara

Snapdragon X, video oynatma süresinde Intel'i ikiye katlıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Snapdragon X, video oynatma süresinde Intel'i ikiye katlıyor!
    Dell'den sızan belgelere göre, Qualcomm Snapdragon X işlemcili yakında çıkacak Dell XPS 13 Plus dizüstü bilgisayarlar, Intel işlemcili muadillerine göre iki kata kadar video oynatma süresi sunuyor. Dell, yeni ARM tabanlı dizüstü bilgisayarları test ediyor ve bu bilgisayarları Intel Alder Lake-P yongasını kullanan eski XPS 13 laptoplarla karşılaştırıyor.



    Maliyet olarak da avantajlı



    Pil ömrünün yanında dökümanlarda, Snapdragon X'in Intel işlemcilere göre daha düşük maliyetli olduğu da belirtiliyor. Önceki modelde bulunan Intel Core i7-1360P'nin değeri Mart 2023'te 293 dolar iken Snapdragon X'in Dell'e maliyeti 145 dolar olacak.



    Snapdragon X, video oynatma süresinde Intel'i ikiye katlıyor!



    30 saate kadar video oynatabiliyor



    VideoCardz'ın ortaya çıkardığı belgelere göre, Dell'in yaptığı testlerde Snapdragon X'in tahmini olarak pil ömründe %68 ila %98 artış sağladığı ortaya konuyor. Pil süresi tabiki kullanılan ekran türü ve çözünürlüğe göre değişiyor.



    Ayrıca Bkz.24 çekirdekli Intel Arrow Lake-S işlemcilerin isimleri sızdırıldı



    Qualcomm ise daha önce yayınladığı tablolarda Snapdragon X işlemcisinin Intel Core Ultra CPU'lara kıyasla yerel video oynatmada %43, Youtube üzerinden video oynatımında %89 daha fazla izleme süresi sunduğunu belirtmiş ve tek şarj ile 25 saatin üzerinde video izlenebileceğini iddia etmişti. Dell'in testleri de bu iddiayı doğruluyor.



    Snapdragon X, video oynatma süresinde Intel'i ikiye katlıyor!
    FHD+ ekrana sahip dizüstü bilgisayarlarda Snapdragon X modeli, Intel modellerinin 15,45 saatine kıyasla 29,6 saat video oynatımı sağlamayı başarıyor. QHD+ ekrana sahip bilgisayarlar ise, Snapdragon ile 21,9 saat video oynatabilirken, Intel işlemciler yalnızca 11,02 saat video oynatabiliyor.. OLED ekranlı XPS 13'lerde ise, 16,8 saate 9,95 saat ile Snapdragon X yine Intel'i geçmeyi başarıyor.



    Snapdragon X, video oynatma süresinde Intel'i ikiye katlıyor!
    Aradaki bu farkı X86 mimarisiyle ARM mimarisinin verimliliğine bağlayabileceğimiz gibi, üretim süreçlerindeki farklılığa da bağlayabiliriz. 12. Nesil Intel Alder Lake işlemcileri "Intel 7" olarak adlandırılan ikinci nesil 10nm süreciyle üretilirken, Snapdragon X işlemcileri TSMC'nin daha gelişmiş 4nm süreciyle üretiliyor. Dolayısıyla iki işlemci arasında pil ömründe farklılık olması doğal. Ancak aradaki bu kadar büyük farkın tek açıklayıcısı bu olmayabilir. Bunu da, yakında çıkacak olan 20A (2nm) üretim sürecine sahip Arrow Lake işlemcilerinin performansıyla göreceğiz.



     




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/snapdragon-x-series-chips-cost-only-half-as-much-as-intel-raptor-lakes-with-battery-life-up-to-98-higher







  • Halen sadece laf var, satışa sunun da şu cihazları, neymiş, ne değilmiş görelim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhammed Taha Türk M kullanıcısına yanıt
    benim tahminim bu değerleri oluşturacak bir modeli sunana kadar piyasada olmayacak. gerçek dünya ile testler arasında fark olsun istemiyorlar belki. m3 den beri reklamı yapılıyor m4 geldi daha piyasada yok

  • Üreticilerde baskı vardır her zaman ki intel baskısı, piyasadaki talep durumunu belirler.

  • intel boşta bile 70 derece çalışınca...

  • O zaman mağmanın içindeki erimiş altın rezervine ulaşılabilir ben araştırmacı biriyim bu çalışmada ben de yer almak istiyorum bana ulaşın lütfen Cuma Yeşilkurt iletişim 0545 677 5757 şanliurfa

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.