Şimdi Ara

Şok iddia! 61 milyon kişinin e-Devlet bilgileri Dark Web’de satışa çıktı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
4
Favori
9.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt

    Sıkıştınız mı ya Fetöcü ya pekeke sempatizanı.


    asfaasfasfsfdsfddsds.

  • E devlet database kisminda sifreler hashlenir. Direk clear data olarak tutulmaz. Sen kalkip 61milyon hashi cozup nasil bir data halinde koyabilirsin? Her sene bu yayini yapiyorlar. Verileri indirip inceledigimizde icinde birakin 61milyonu 10bin tane veri zor cikiyor. Hrpsi de stealer ile ele gecirilmis yani virus bulastirarak adamlarin koydugu verilerin icinde steam hesap bilgileri facebook instagram sifreleri vs de var. Bizim millet her konuda oldugu gibi bu konunun da cahili oldugu için direk atlıyor sazan gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt

    Hocam, bu haber özelinde doğrudur/yalandır tartışması yapamayacağım, çünkü yeterli bilgim yok. Kaldı ki ülkede sesi çıkan herkese terörist damgası vurulduğu için sempatizanlık kısmını hiç ciddiye alamayacağım.


    Bilgim olan konu ise şu... En az 50 milyon vatandaşın kimlik bilgileri zaten torrentte var.


    Hatırlarsanız enkaz altındakileri arayıp dalga geçen şeref yoksunu bir grup vardı. Bunların, sızan kimlik bilgileriyle insanlara şantaj yaptığını da duymuşsunuzdur. Hatta insanların kayıtlarını değiştirerek ölü gösterdiklerini de duymuşsuzdur belki. Konu o kadar ciddi. İnsanlar da şüphe duymakta endişelenmekte haklı. O nedenle "zeka" sorgulamak hadsizliktir bana göre.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Ben bu veri satan insanlardan biriyle daha önce irtibata geçmiş biriyim. Evet gerçekten de ellerinde birkaçbin kişinin sifresi var. Ancak ele gecirilme yöntemi stealer dediğimiz bilgisayara crackli oyun crackli uygulamalar uzerinden yuklenmis bir casus uygulama ile oldugunu kendisi dogruladi. Hakikaten de e devlet sifresi osym sifresi banka kredi kartlsri odeme sistemlerine girdigi sifreler tek tek calinmis. Hatta steam facebook instsgram medya hesaplari da vardi ayni veri setinde. Simdi ben kalkip instagrmsi facebooku steami minecrafti osym ve e devleti ayni anda hacklemis diye haber yapsam bana burada inanacak kitle zaten hazır. Bizzat tecrübe etmesem bu kadar net konuşmam. E devlet 2 faktörlu doğrulama sistemini malesef çok geç getirdi. Ama olan budur. Bundan oldukça eminim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Bir akıllı sizsiniz! Bakanlığın onca çalışanı önceki olaylardan ders alıp hiçbir şey yapmamıştır yani! Düşünce şeklinize hayran oldum!

  • Erwin kullanıcısına yanıt

    Acınacak haldesiniz ama farkında olamıyorsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torabi T kullanıcısına yanıt

    Neyse sizin gibi troll değiliz en azından yüksek mesaj sayılı olanını da bulduk, blok.

  • Sızmayan yer kaldı mı kaçıncı bu ?

  • Hermiyasinmi H kullanıcısına yanıt

    Akıllılıkla ne alaksı var dostum, onu anlamadım. Bak şimdi sana ne söyleyeceğim:


    Gölcük depremi : 7.5

    Düzce :7.2

    Van: 7.2

    Elazığ: 6.8



    Bu depremlerden sonra akıllanılmadı mı da Kahramanmaraş'ta 1 yıllık binalar çöktü? Kim bu yapılara izin verdi, kim denetledi? Neden imar barışı çıktı? Bak bugün binlerce kaybımız var, yetim kalan binlerce evladımız var, sakat kalan, psikoloji bozulan binlerce insanımız var. Bunun dönüşü var mı, yok. Demek ki neymiş, akıllanılmıyormuş.



    Ayrıca daha önce 2 kez olan sızıntı nedeniyle 50 küsür milyon vatandaşın bilgileri zaten internette. Bitshifting, hardcoded şifre saklama gibi amatör işi önlemlerle bilgilerimizi saklamaya çalıştılar. Bunun için "akıllanmaya" ihtiyaç yok. Sen gider yeğen, tanıdıkları toplarsan; yetkin olmayan kişilerle iş yapmaya kalkarsan sonucu da bu olur.


    Şimdi veriler sızmamışsa da çok şükür, 30 milyon vatandaş etkilenmemiş deriz çok çok. Sızdırıldıysa da, zaten sızdırılmıştı der üzülmeyiz.



    "Düşünce şeklinize hayran oldum!" demişsin ya, ben de senin şakşakcılığına hayran oldum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 27 Şubat 2023; 13:12:33 >




  • Olabilirmişmiş...

    Böyle saçma paylaşım ve maalesef inanacak, sorgulamayan, döşenen kitle.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Yeğen meğen doldurmuşlar. Var mı kanıtın? Öyle diyorlar! İddia ediyorsan kanıtlayacaksın! Öyle ordan buradan duyduklarınızla milleti karalamayın.

  • Hermiyasinmi H kullanıcısına yanıt
    Dostum takıla takıla "yeğen" kısmına mı takıldın? Bunun böyle olduğunu sen de çok iyi biliyorsun. Partili dayılar, amcalar gayet de yeğenlerini yerlestirebiliyor. Kendi arkadaşlarımdan biliyorum, ifşa etmeye lüzum yok.

    Kaldı ki ordaki vurgunun ana fikri iş bilemeyen adamların kurumlara doldurulduğuydu. Zaten iş bilen adamın yapacağı hatalar da değil bunlar. Kanıt istiyorsan torrent orada, daha ne diyeyim. Kendi bilgilerini sorgularsın, arada benimkine de bakarsın. Neyi savunduğunu çözemiyorum gerçekten. Bu takım tutmak gibi birşey değil hocam. Adına paravan şirket açarlar, ömrünü kodeste geçirirsin o zaman işin ciddiyetini anlarsın.

    Bu arada depremde yıkılan binalara, imar barışına yorumunuz yok mu? O kadar şey yazdım, bir açıklaması vardır. Bir ben akıllı değilim sonuçta değil mi?

    Bu ihmaller silsilesinde içiniz rahat mı mesela? Yakınınız 1 kişiyi kaybetseniz üzülürsünüz. Resmi kayıtlara göre yaklaşık 50bin vatandaşımız vefat etti. 50bin! 11 şehir yok oldu. Yaralı, yetim ve yakınlarını kaybedenlerden bahsetmiyoruz bile. Üstelik gayriresmi sayıyı da bilmiyoruz, belki molozlarin arasında yitip gittiler... Çok güvendiğiniz kurumlar bu evlerin yapımına mani olamaz mıydı mesela, uzmanların uyarılarını dikkate alamaz mıydı? Öncesinde onca deprem olmasına rağmen imar barışı çıkardılar... Neden neden? 1 yıllık binalar bile çürük çıktı. Bu konudaki yorumlarınızı çok merak ediyorum.

    Cevabınız yoksa siz de "kader" deyip geçebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 27 Şubat 2023; 14:57:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Aktroll mesajlaşma grubu hemen yoh öyle şey, yalan haber demeye gelmiş bile. Aynen birader aynen.. Verilerimis çalınmadığı için her gün sağdan soldan borcunuz var diye arıyorlar ya zaten. Çakma internet servis sağlayıcıları arayıp duruyorlar her gün. Sürekli saçma sapan şirketlerin kampanya smslerine maruz kalıyoruz her gün. Evet canım herşey mükemmel, tam bir ütopyada yaşıyoruz. Ama sizin gidişiniz yakın Şok iddia! 61 milyon kişinin e-Devlet bilgileri Dark Web’de satışa çıktı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Kader deyip geçmem. Ama yapılmak istenen dönüşümlere elde hiçbir kanıt olmadan "rant" bahanesiyle 11 defa mahkemeye verenlerden sorunuz hesabını. Hükümetinde kusurları yok mu? Var tabii ki! Bu kenstel dönüşüm vatandaşın kararına bırakılmamalı. Bilim adamları ve kurullar bir yeri riskli alan ilan ettimi o alana el koyup dönüştürülmeli. Kanunsa kanun değişikliği, ne gerekiyorsa yapılmalı. Vatandaşta akllı olacak üç beş metrenin hesabını yapıp ne idiğü belirsizlerin oyuncağı olmayacak.

  • Hermiyasinmi H kullanıcısına yanıt

    Ama cumhurbaşkanımız kader diye niteliyor. Neyse... Şimdi öyleyi böyleyi geçelim, sonuca bakalım:


    1. Kimlik bilgilerimiz herkesin elinde mi, evet.
    2. Deprem bölgesinde olmamıza rağmen imar barışı gibi ucube bir sisteme izin verildi mi, evet.
    3. Denetlenmemiş binaların yapılmasına izin verildi mi, evet.
    4. 1 yıllık binalar gözümüzün önünde yerlebir oldu mu, evet.



    Kentsel dönüşüme giren yeni binanın da çökebileceğine şahit olduğumuza göre, vatandaşı suçlamanın anlamı yok. Belli ki denetim adına hiçbir şey yok. Vatandaş hatayı baştan yapmış, yanlış insanlara güvenmiş.




    Rant demişsiniz, buyrun en güncel örneği. Adamın yaptığı tüm evler yıkıldı. Bakın meclis üyesi kaç tane ihale almış:


    https://www.evrensel.net/haber/483521/tutuklanan-akpli-meclis-uyesi-yunus-kaya-kamudan-56-5-milyon-tllik-ihale-almis



    Daha da birşey yazmayacağım. Görmek istemeyene zorla göreceksin diyemem ama durum bu. İster bakarsınız ister kafanızı çevirirsiniz. ne zamanki sizin ocağınıza da ateş düşer, o zaman anlarsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 27 Şubat 2023; 15:49:26 >




  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Verdiğin kaynaktan sonra sana ne desem boş. Defalarca yalan haber yaptığı için ilk sayfada dokuz sütun tekzip yayınlayan kağıt parçalarını hala kaynak göstermeniz herşeyi açıklıyor.

  • Hermiyasinmi H kullanıcısına yanıt

    Bu adamın yaptığı tüm binalar yıkıldı, bu adam meclis üyesi, imar komisyonunda ve şu an tutuklu. Sence buraya kadar bile kokuşmuşluk yok mu?



    Ayrıca kaynağa güvenmeyebilirsin, haklısın da. Ama yalanlamaya ait bir açıklama ya da kanıt da göremiyorum. Bak haberde ihaleler açık açık yazıyor. Bu ihaleleri bu adam değil de şunlar aldı diye bir açıklama varsa görmek isteriz.




    Şok iddia! 61 milyon kişinin e-Devlet bilgileri Dark Web’de satışa çıktı
    Şok iddia! 61 milyon kişinin e-Devlet bilgileri Dark Web’de satışa çıktıbirgun.net
    AKP’li müteahhidin göz yaşartan başarısı
    https://www.birgun.net/haber/akp-li-muteahhidin-goz-yasartan-basarisi-422773



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 27 Şubat 2023; 16:41:49 >
  • 2016 yılındaki olay aklıma geldi hemen. RTE'nin bile TC Kimlik dahil bilgileri ifşa olmuştu. Herkes sevgilisine, eşine dostuna stalk yapıyordu bu sitelerden :D

    Vpn ile:
    https://eksisozluk.com/thanksgiving-epicm-org--5082670



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Şubat 2023; 16:45:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin TC no.ları yenilenmeli sistemin dışkısı çıktı yeni TC noları verilmeli herkese komple update etmeleri şart sistemi

  • Haklısını wordlist ile bunları çözmek zor değil çünkü database verisin de karşılığın da bir de şifre için 3-4 haneli ( bu tamemen şifreleme yöntemine bağlı) bir kod olur örnekle göstereyim mesela elimde eskiden hacklediğim bir siteninisql verileri vardı



    Şok iddia! 61 milyon kişinin e-Devlet bilgileri Dark Web’de satışa çıktı

    ilk kod şifrlenemiş hash kodu üyenin kayıt olduğu tarih yanında bilgileri geçiyor zaten önemsiz şeyleri zaten şifrelemiyorlar çünkü database şişiyor ve site yavaşlıyor bu yüzden sistemler sadece şifreleri hashliyor



    Şok iddia! 61 milyon kişinin e-Devlet bilgileri Dark Web’de satışa çıktı


    Mavi olan yer de şifre kodunun dönüştürülmesi için olan anahtar bu ikisini alıp hazırladığınız wordlist ile kırmak çocuk oyuncağı gibi birşey oluyor yeterki database eliniz de olsun





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.