Şimdi Ara

Solar şarj aletine güvenebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar hiç bilmediğim bir konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Ben bu yaz bisikletle uzun bir tura çıkacağım ve bir solar şarj cihazı temin etmeye çalışıyorum. Daha önceleri de solar girişimlerim olmuştu ama hepsi ucuz, çin malı hatta çalışmayan ürünlerdi. Bugün biraz araştırdım Energizer markasının bu işte iyi olduğuna karar verdim ve SP1000 modelini buldum hem ucuz hem de gerçekten çalışır(!) görünüyor. Benim sorum şu:
    Şimdi ben bu aletle cep telefonumu, mobil kameramı, bluetooth kulaklığımı şarj edeceğim ve hatta usb girişli pil şarj cihazları var ya onlardan da bir tane edinip gps im için gerekli olan pilleri de dolaylı yoldan solar panelle şarj edeceğim. Olsa ne güzel olur yani. Şimdi bu almak istediğim Energizer SP1000 adlı aletin değerleri şöyle:

    TEKNİK ÖZELLİKLER:
    Hücreler : Lithium Polymer
    Kapasite : 1000 mAh @ 5V
    Giriş : DC 5V, Max 500 mA
    Çıkış : DC 5V, Max 500 mA

    Bana burdaki mAh ve mA değerlerini açıklar mısınız ve giriş çıkış tam olarak neyi ifade ediyor? Temel olarak bildiklerim şunlar 1000 mAh saat başına 1000 mA harcıyorum demek galiba. Diğer bir sorunum da ben bu alete güvenip cep telefonunu falan şarj etmeli miyim? Şarj edeceğim aletlerin bataryalarının da özellikleri aşağıda:

    Panasonic HM-TA1 kamera
    3.6V 940mAh(Min.) 3.4 Wh Li-on

    Nokia X-6
    1320mAh 3.7V 4.9Wh


    Teşekkür ederim.







  • mAh (miliAmperSaat) yuk birimidir. 1000mAh demek, pilden surekli 1 amperlik akim cekersen pil 1 saatte bitecek demektir. Ama ozelliklerinde max 500 mA cekebilecegini yazmis. Ozelliklerine baktigimda gunes altinda ortalama 4 saatte sarj oldugu yaziyor cihazin.
    Cihazin icindeki pil 5Wh. Sarj edecegin cihazlar toplamda 8.3Wh. Ortalama bir hesaplama yaparsak iki cihazini sarj edebilmesi icin 7 saat gunes altinda durmasi gerekir.
  • İki cihazımı şarj etmesi değil benim derdim. Bir tanesini olsun tam ve düzgün şarj etmesi. Hani "kendi şarj aletinden başkasını kullanmayın" falan yazar ya her şeyin üstünde. Korkum o işte gerçekten bir sakıncası var mıdır? Solar panelin bataryasının 5wh olduğunu söylediğinize göre aleti tam şarj etmişken telefonumu bağlasam tam olarak boşalır ve gücü telefonun bataryasına aktarır değil mi? o.1 wh de fire versin :D Bunu yaparken cihaza zarar verir mi? Hızı nasıl olur? Yavaş olacaksa bu da bir etken midir zararlı olarak?
  • Dandik cin mali urunlere benzemiyor, bir zarari olacagini sanmiyorum ama kesin bir sey de soyleyemem.
    5Wh =1000mAh*5V
    Cihazin ozelliklerinde max 500mA verebilecegi yaziyor. Yani cep telefonunu yaklasik 2-2.5 saat icerisinde sarj eder. Yavas sarj etmek her zaman daha iyidir.
  • 500 mA verebileceği derken o ne anlama geliyor?
  • Dediğiniz giib piyasadaki çin ürünler.Kalitesiz verimsiz oluyorlar.Çin derken solar panellerin %90ı çinde üretilir zaten de budurum birazda elektronikle alakalıtabi.
    Almanya artık solar piyasasındanda çekildiğinden piyasanın tek hakimi çin dneebilir suan için.
    Şarj cihazına yüklü bir miktar verene kadar. 7AMP AKÜ 10WATT SOLAR PANEL KONTROL CİHAZI 75watt civarı güçte invertör hepsini Tam teşekkül bir cihaza vereceğiniz paradan daha uygun fiyata hemde daha güçlü bir sistem kurmuş olarak bisikletinize yerleştirebilirsiniz.
  • Tam anlayamadım da söylediğiniz ürünlerin örnek olarak linklerini verebilir misiniz çok anlamıyorum bu işlerden.
  • Yardım edebilecek olan yok mu
  • Reklam olmaması açısından link vermem aslında.Dmeek istediğim normal bir solar sistem.Yanihttp://www.google.com.tr/imgres?q=g%C3%BCne%C5%9F+paneli&um=1&hl=tr&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:tr:official&biw=1067&bih=507&tbm=isch&tbnid=-WOBgzlv5vymcM:&imgrefurl=http://www.gunespanelinasilyapilir.org/&docid=_TgsGXPaZOjHEM&imgurl=http://www.gunespanelinasilyapilir.org/wp-content/uploads/2011/03/solar-power-diagram.jpg&w=430&h=354&ei=jC7qTqqmI4LMtAazzI2JBw&zoom=1 Bu üzden google görseller lin kattım.Uploadla uğraşadım
    Kısaca bisikletinize 10watt soalr panel montelmenizi ve enerjiyi akü kontollerden aküye aktarıp 12v aküdende 220v a cevirerek daha cok cihaz ve daha cok enerji elde edebilirsiniz demek istedim.İyi bir soalr portatif cihazın panel olsun olsun 1watt olsun 10watt dmeke bunun 10katı demek neredeyse birde o soar hazır cihazların pili panelin hemen altında neredeyse söktüğümden biliyorum :) pnel oluyor 50-60derece pilde bi o kadarNe verimli nede sağlıklı cihazlar




  • Energizer iyidir. Yalnız bisiklete kurşun asit akü, inverter bağlamak hem enerjide kayıba yol açacaktır hem de sürücüyü yoracaktır. Bir ikitekerci olarak çamurluğun ağırlığının hesaplanıp gerek yok pvc olsun dendiğini görürüm
  • @atakan123123 ilgilendiğiniz için teşekkür ederim dükkanınız neredeydi şehir olarak?

    @kardelen G. Ben o kadar hesapçı değilim ama energizer yerine bu önerilen sistemlerden alırsam sanırım çok fazla bir ağırlık olur.

    Benim derdim çok fazla enerji üretmesi değil. Sağlıklı ve güvenilir olması. Çünkü çok çektim bu ufak panellerden artık güvenemiyorum.
  • Bahsedilen kapasite değerlerinin güneş ışığını dik ve dike yakın aldığı zamanlarda olduğunu, hafif gölgeli, bulutlu yada yoğun kirli havalarda gücünün düşeceğini de bir dip not olarak eklemek isterim
  • İşte bende onu demeye çalışıyorum bende Bri şarj cihazı aldım Mutlu mesut telefonumu şarj eder diye düşünürken 20saat tam güneş görse bile şarjının dolmadğını fark ettim kısacası ne kadar kaliteli olursa olsunlar cok verimli olan cihazlar değiller. ben bir satıcı değilim.Sadece reklam olmasın diye mesaj üzeirnden site link belirtmiştim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.