Şimdi Ara

SolidWorks 2018 için 2019 Yılı Kasa Toplama veya Hazır Kasa (Sistem Tavsiyesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    İş yerine SolidWorks 2018'i rahatlıkla çalıştırabilecek bir sistem toplamayı düşünüyoruz. Tavsiyeleriniz ne yönde olur.

    Aşağıdaki gibi ana kriterlere dikkat etmemiz gerekiyor mu? Fiyat bandı ne olur?

    Sadece şu anlık kasa.
    http://blog.tekyaz.com/solidworks-icin-minumum-bilgisayar-donanimi-ne-olmali/

    ----------

    SOLIDWORKS 2019 yazılımının bilgisayarınızda sorunsuz olarak çalışması için aşağıdaki minimum donanım ve yazılım özelliklerinin bilgisayarınızda bulunması önerilmektedir:

    İşlemci: 3.3GHz işlemci hızı
    İşletim Sistemi: Windows 10 64 Bit, Windows 7 SP1 64 Bit
    Hafıza (RAM): 16 GB veya daha fazla (ECC RAM Önerilmektedir)
    Hard Disk: Solid State Drive (SSD), en az 20GB boş alan
    Ekran Kartı: NVIDIA Quadro veya AMD Radeo Pro / Fire PRO serisi ekran kartı
    İnternet Bağlantısı: Ürün aktivasyonu ve Servis paketlerini indirmek için
    İŞLEMCİ
    SOLIDWORKS hem Intel hem de AMD işlemci altında çalışabilir. Fakat işlemci mutlaka SSE2 (Streaming SIMD Extension 2) özelliğine sahip olmalıdır.

    İŞLETİM SİSTEMİ
    SOLIDWORKS 2019 resmi olarak aşağıdaki işletim sistemlerini destekler:

    Windows 7 SP1 64-bit
    Windows 10 64-bit
    Windows Home versiyonları desteklenmemektedir. 32-bit işletim sistemlerinin hiçbiri SOLIDWORKS tarafından desteklenmez.

    RAM
    SOLIDWORKS’ün kararlı çalışması için en az 16 GB RAM gereklidir. Eğer büyük Montajlar ile uğraşıyorsanız RAM miktarını da arttırmanız gerekecektir.

    HARD DISK
    Açma, kapama ve kaydetme işlemlerinde en iyi performans için SSD diskler önerilir. SSD diskler HDD disklere göre 10 kat daha hızlı olarak bu işlemleri gerçekleştirir.

    EKRAN KARTI
    NVIDIA Quadro, AMD FirePro veya AMD Radeon Pro WX serileri sertifikalı SOLIDWORKS ekran kartlarıdır. OpenGL destekli ekran kartı 3B model görüntülemede özellikle yenileme, döndürme, yakınlaştırma ve taşıma işlemlerinde oldukça iyi performans gösterir.

    AĞ ÜZERİNDEN ÇALIŞMA
    SOLIDWORKS dosyaları ağ üzerinde bulunsa bile performans ve veri kaybı yaşanmaması için mutlaka lokal bilgisayara alınıp çalışılmalıdır. Ağ (network) üzerinden çalışma her zaman veri kayıplarına, program hatalarına ve yavaşlamalara sebep olabilir. Ortak çalışma ortamında SOLIDWORKS PDM çözümlerinin kullanılması önerilir. Ağ üzerinde saklanan dosyalar SOLIDWORKS PDM kullanılarak açıldığında otomatik olarak önce kendi bilgisayarınıza alınır (cache). Siz üzerinde çalışıp dosyayı kaydettikten sonra kasaya gönder komutu ile değişen dosyalar tekrar ağ üzerinden olması gereken yerlere kaydedilir. Bu işlemler arka planda otomatik olarak gerçekleştirildiği kullanıcılar lokalde çalışmanın verdiği performans ile aslında ağ üzerinde yedeklemeli olarak çalışmış olurlar.







  • WORKSTATİON sistemler çok pahalı ben de solidworks 2018 de makina tasarımı ile ugrasıyorum. iş yerindeki sistemi kendim kurdum i7 8700 işlemci 16gb ram (Normal- Ecc değil) Quadro p2000 ile kullanıyorum memnunum özellikle büyük montaj dosyalarında montaj üzerinde değişiklik yapılacagım zaman tepkisi güzel kasma yapmıyor. Evde ise Amd Ryzen 1700 kullanıyorum P4000 serisi kart kullanıyorum. P4000 ekran kartı çok daha iyi performans veriyor.
    Tavsiyem: İ7 8700 dengi İntel İşlemci, 16gb ram fazlası ile işini görecektir Ekran kartı Kesinlikle P4000 tavsiye ederim. Solidworks Programında daha çok Ekran kartının önemi daha fazla diğerleri teferruat gibi geliyor bana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.