Şimdi Ara

SON DAKİKA VFS YUNANİSTAN VİZE BAŞVURULARINDA ARTIK BOOKİNG KABUL ETMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
6.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün acentelere gelen bilgiye göre 24 Temmuzdan sonra ki başvurularda booking ve benzeri yerlerden yapılan otel rezervasyonları kabul edilmeyecekmiş. Otelin kendi antetli kağıdına kaşeli imzalı yazı istenecekmiş.



  • hangi acente bu?
    vfs veya kosmos dan mı aldın bu bilgiyi?

    yoksa köşe başındaki turizm acentesinden mi?
  • doğrudur.

    Sağ olsun vatandaşlar ödeme gerçekleştirmeden yapılan rezervasyonları, konfirmeli diye koyup.

    Başkasının voucherı üzerinde isim tarih bilgilerini dijital ortamda değiştirip kendisininmiş gibi sunması.

    sanki tek akıllı kendisiymiş elin Yunanı, İtalyanı safmış gibi gibi her şeyi basit görmesi yüzünden

    Artık BAŞTA Yunanistan konsolosluğu olmak üzere DİĞER KONSOLOSLUKLARDA (ALMANYA-İTALYA-MACARİSTAN) otel voucherlarını otelin antetli kağıdına otelin kaşesi ve imzası olacak şekliyle istiyor.

    Kaç kere söyledik, konsolosluk otel rezervasyonu için oteli arar diye, defalarca belirttik evrakta sahtecilik yapmayın diye.

    Mesela İtalya konsolosluğu başvuran kişinin banka hesap dökümlerini isterken bankanın imza sürkilerini de istiyor.

    Bu olay neden patladı Çünkü imzalanmamış dökümler çıkıyordu. banka memuru imzalamayı atlamış. Tabi bu durum konsolosluğun gözünden kaçmadığı için başvuran kişiye evrakı verip imzalat getir diye geri vermesinden sonra 5dk içinde imzalanmış halini getirilmesiyle.

    Adam safmı Türkiye'de ne zaman 5 dakikada banka işini hallettin yada onu geç şube Bornova diye yazıyor sen ne ara gidip geldin, ışınlandın mı? eğer öyle bir yeteneğin olsa zaten neden vize alıyorsun. ışınlan git istediğin yere

    Tabi bir tek biz akıllıyız ya evrakı kendi imzalıyor. güya tek zeki kendisi.

    işte böyle böyle birbirimizin işine çomak sokuyoruz, iş için gidecek adamlar saçma sapan prosedürlerle uğraşmak zorunda kalıyor.

    Allahın butik oteli kadının 5 tane odası var, otelde ne fax var ne internet ne bilgisayar ne de kaşe nasıl göndersin o kadın konfirme?

    devam edin bu kafayla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuni.

    hangi acente bu?
    vfs veya kosmos dan mı aldın bu bilgiyi?

    yoksa köşe başındaki turizm acentesinden mi?

    Yunanistan konsolosluğu kardeşim.

    Bunu gören Almanya'DA başladı hafta başından beri 3 Alman 2 İtalyan ve 2 yunanım ret çıktı.

    Açıklamada da seyahat evraklarınızdan otel rezervasyonlarınız inandırıcı bulunmamıştır diye açıklama var.

    ve hepsi otelden konfirme istiyor.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Banka dökümleri için aynı zamanda imza olaylarını o şekilde yapan zaten pek akıllı sayılmaz. Ancak otel rezervasyonu konusunda şöyle bir durum var . Booking.com üzerinden iptal edilebilir seçenekli alternatifler fazlasıyla mevcut, hatta sırf bu şekilde çalışan oteller de var. Bu evrakda sahtecilik olmuyor , kendini akıllı sanmakta değil. Ayrıca daha önce başıma da geldi iptal edilmeyen otel rezervasyonu yaptırdığımda kur dalgalanmalarına açık olduğundan dolayı oteller bazen geleceğin güne kadar ödemeyi almıyor. idata sitesinden kontrol ettiğimde almanya ve italya için bu şekilde bir güncelleme mevcut değil yunanistanı vs bilemiyorum . Bununla ilgili resmi kaynak paylaşırsanız pek güzel olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 20 Temmuz 2017; 17:41:7 >
  • dozdoz kullanıcısına yanıt
    Yunanistan net bir şekilde istiyor arkadaşlar ama diğerlerini bilemem. 3 farklı acentadan da teyit ettim bilgi doğru.
  • dozdoz kullanıcısına yanıt
    resmi kaynak, İdata çalışanlarına sorarsanız resmi olarak bilgilendirme alırsınız,

    vfs için de italya için şehit nevres bulvarındaki ofislerinden alabilirsiniz.

    2002 den beri turizmdeyim son 5 yıldır İzmir'de yurt içi & yurt dışı operasyon departmanında çalışıyorum aynı zamanda outgoing turlarda rehberlik te yapıyorum profesyonel kokartlı rehber olarak.

    booking.com veya diğer sitelerden yapılan şu güne kadar iptal seçenekli rezeravsyon yaptırıyor yolcu mesela seyahat tarihi 20 -23 ağustos, randevusu 8 ağustos, rezervasyonu opsiyonlu yapmış 13 ağustos ta sona eriyor opsiyonu

    Evrakı içeri 8 AĞustosta veriyor sanıyorki evraklar 9 unda işleme girecek. o yüzden 13 ağustosta opsiyonun bitmesiyle opsiyonun bitmesini önemsemiyor. Konsolosluğun işleyişini kimse bilemez. 3 günde çıkan pasaportta bilirim, beyan edilen seyahat süresini geçtikten 5 gün sonra hala çıkmayan pasaportuda.

    neyse konsolosluk aldı diyelim 14 ağustosta baktı otele kaldırdı telefonu aradı oteli ne cevap alır? bu kişiye ait otel rezervasyonu yok. vize ne çıkar RET.

    dün aldığım Alman vizesinin ret çıkmasında, adamın daha önceden 2 Alman 3 Yunan vizesi var.

    Otel uçağı kendi verdi, parmak izi de var uğraşamam sen al dedi diye aldım ztn bana bir tek seyahat sigortası yapmak, formu doldurmak ve evraklarını kontrol etmek kaldı.

    ret çıktı inanamadım, aradım söyledim ret diye şaka yaptım sandı, foto çekip attım, sebebiyle birlikte kendi döküldü zaten, geçen opsiyonum bitiyordu baktım fiyat değişmiyor vize çıksın öyle alayım diye ödemedim dedi.

    Ret açıklamasında ne yazıyordu: Seyahat evraklarınızdan otel rezervasyonlarınızın beyanı konsolosluğumuzca inandırıcı bulunmamıştır.

    2 Alman vizesi olana bile toleransı yok

    benim anlamadığım nokta şu gidecekmisin? evet o zaman al geç neyi kimden sakınıyorsun? gitmeyeceksen neden vize başvurusunda bulunuyorsun.

    ne diyor biliyor musun varsın bulunsun.
    hep işleri son dakikaya bırakıyoruz sonra prosüdürler çıkınca uğraşmak yerine de işin çakallığına kaçıyoruz.

    planlı, programlı işin kağıtta yazanına uygun bir şekilde kolayca halledilebilecek yolu varken,

    sonra d kurunun yanında yaşta yanıyor,

    bu durum resmen bir cezalandırmadır başka bir şey değil. ama haklılar maalesef, elin yUNANI buraya geliyor, ülkesi aç turiste ihtiyacı var, iyi niyetli çünkü uzun vize veriyor. ama biz bu iyi niyeti suistimal ediyoruz.




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Böyle bir konu resmileşirse eyvallah ona bir lafım yok, olsa ne olcak zaten :). Ancak belirttiğin hususlarda yanlışlık ve katılmadığım durumlar var. Şöyle ki red alan müşterin zaten hata yapmış. Onu sen uyardığın halde önemsemediyse zaten kendi bileceği iş. Benim yaptığım bu zaman kadar seyahat tarihinden 1 günce önceye kadar iptal hakki tanıyordu. Kendisinin yaptığı bile bile lades olmuş biraz. Diğer bir konu ise, aslında sadece katakulli için iptalli rezervasyon yaptırılmaz, bu kimi otelin prosedürüyle de alakalı olabiliyor. Çok bilirim normal rezervasyon yaptırıp ödemeyi gittiğim de yaptığımı. Ayrıca adamın o an cebinde para olmayabilir ancak gitmeden başka bir otel rezervasyonu da yapabilir vs vs. Bu arada bunları sorgulamak zaten saçma. siz daha iyi bilirsiniz ki bu vize işlerinde ne kadar bilsende yanılma payın çıkıyor adamların keyfine kalmış bir durum birazda. italya ve almanya için yarın arayıp soracağım . Yunanistan'ın böyle bir şey uygulamasına şaşırmadım çünkü peynir ekmek gibi dağıttığı için herkes paravan ülke olarak kullanıyordu onları ne yazık ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 20 Temmuz 2017; 18:36:16 >




  • dozdoz kullanıcısına yanıt
    günde en az 10 evrak gönderince ister istemez bir samimiyet doğuyor ama bu samimiyet prosedürleri hafifletmek yada deyim yerindeyse torpil göstermeleri için kullanmayız. onlar bilgi paylaşır biz soru sorarız o kadar.

    Yunanistan bu kararı son zamanlarda çok fazla fake rezervasyonla karşılaştığı için yaptı.

    Yahu Yunanistan zaten günübirlik feribot biletiyle başvurana evrakları tam bankasında da minimum 5 bin TL para gösterene 2 ay multi veriyor sen fake otel koyup ne yapmaya çalışıyorsun?

    demişsiniz ki kimi otelin prosedürü kapıda ödeme olabilir yada parası olmayabilir? sonra demişsiniz ki bunu tartışmak saçma. bakın vize başvurusuna reddi konsolosluk vermez vatandaş eksik, yanlış, evrak yüzünden alır. Bugün bırakın booking'i artık bir çok otel kendi web sitesinden online sistemle kendi rezervasyon yapıyor. parası yoksa yurt dışında ne işi var?

    istenilen evraklar arasında seyahat belgeleri var mı? Var. sana düşen bunları eksiksiz bir şekilde diğer evraklar gibi hazırlamak. o zaman üzerine düşeni yapıver. zor mu? değil.

    adamların keyfi olan durumu vizenin süresi ile ilgilidir, ancak sen evrakları tam veriyorsan sıkıntı olmaz. Bu zamana hiç mi ret çıkan pasaportumuz olmadı, elbette oldu. yada milyon lira gösteren adama oo en az 6 ay dediğimiz adama çift girişli vize de gördük. bunlar keyfi, itiraz hakkın var uğraşmayı göze alırsan.

    şu forumda vize ile ilgili soruları, durumları görseniz zaten ne demek istediğimi anlarsınız. adam 2 defa kapı vizesi almıştım şimdi schengene başvurucam ne kadar alabilirim diyor? sanıyor ki kapı vizesi, normal schengene referans olacak?

    2. si Yunanistan da kendisin paravan ülke gibi kullandığını ancak bunun karşılığını da veriyor merak etmeyin. adam 6 aylık yunan almış, günü birlik gitmiş sonra ver elini İtalya, Almanya, vs. sonra geliyor bize atıyorum iskandinavya turu istiyor, diyoruz ki doğru ülke doğru vize Danimarka alıcaz diyor ki Yunan'dan alalım 6 ay vermişti şimdi 1 yıl verir, bakıyoruz vizeyi yanlış kullanmış, açıklıyoruz inanmıyor, sanıyorki biz kısa süreli vize almak için uğraşıyoruz ki her vize başvurusunda para kazanalım. Yunan alın bana dedi, bizde kabul etmedik vizeyi başkasından alıd gitti başvurdu Yunanistan'dan 6 gün kalış süreli tek girişli vize verdi. Turda kullanamayacak, geldi yalvarıyor, tura kalmış 10 gün. hiç bir ülkeden vize alamazsın çünkü seyahat tarihinden günden az varsa konsolosluklar zaten o evrakı baştan almıyor. vize nin durumuda sigorta kapsamında olmadığı için iptal prosüdürünü başlatamıyor, bir inat uğruna yandı 3800 €

    biz eğer vize tur yolcusu için alınacaksa ve erken rezervasyonda aldıysa mesela turu martta aldı gidişi ağustos, biz vize başvurusunu mayısta yaparız. çünkü biliriz ki yazın başvurular fazlalaşınca yoğunluktan konsolosluklar randevuları keser. Nitekim bugün randevu almak isteseniz Yunan İzmir VIS'lı pasaport ise 25 Temmuz'a veriyor eğer VIS yoksa randevu vermiyor Ağustos'u bekleyecek. İtalya'da öyle şu an İtalya VFS İzmir'de Temmuz'da slot yok. peki bunlar şimdi ortaya çıkan durumlar mı? Hayır son 3 senedir böyle. peki sürekli gelişmelere gebe bir durumda sen bu gelişmeleri an be an takip edebilir misin? Hayır o zaman bir uzmana danış yok.

    vize ücreti 80 € acenteler de 120€ o 40 € danışmanlık işte bunun danışmanlığı. başvuru formunu doldur, randevu al. Bugün kaç kişi randevu alabilir? girecek sisteme turistik seçeneğini seçecek slot yok, VIS'İ seçecek aaa buna randevu veriyor diye çat alacak. VIS'in ne olduğunu bilmez, randevu günü saati gelince gider, VFS evrakı almaz siz visli değilsiniz diye olay çıkartır, oradaki iş gücü birden düşer, VIS'i olan ve randevuya ihtiyacı olan birisinin hakkını yemiştir, belki o slotu ben alsam ihtiyaç sahibi birisine vize alacaktım. çarkı yavaşlatıyor zarar veriyor, işi bilmiyor reddi alıyor kendine zarar veriyor, evrakta çakallık yapıyor vize alım işlerini zorlaştırıyor topluma zarar veriyor.

    işte olay bu. turizm işinde en sevmediğim iş vize işi, çünkü bu işi bu durumlardan kendi kendimize zorlaştırdık. adamların prosüdürleri basit uygulasan zaten sıkıntı olmayacak ama illa o çakallığı yapacak.

    Zaten Avrupa birliğine sadece bu yüzden almazlar adamı. sen adamın ülkesine gitmek için alacağın vize sürecinde bu cehaletle ve katakulliyle iş döndürmeye çalışırken adam seni birliğe alsa birlik diye bir şey kalmaz. adamların birliğini bozarsın.

    arada gerçekten senin benim gibi adamlara yazık oluyor ama inan bana hiç üzülmüyorum iyi oluyor. ve unutmadan konsolosluklar son 1 senedir artık iyice incik cincik detaylara takılmaya başladı. ne tesadüftür ki 1 sene önce de bizim devletimiz de tam 1 sene önce vizesiz seyahatin müjdesini vermişti....




  • vfs globale dün mail attım bu cevap geldi...


    Sayın Başvuru Sahibi,

    Vfs Global Yunanistan Vize Servisi'ne e-posta aracılığı ile ulaştığınız için teşekkür ederiz.

    Vize başvurunuzu İzmir,Antalya,Marmaris,Bodrum’dan yapacaksanız otelin antetli kağıdına otel tarafından onaylanmış imzalı belge sunmanız gerekmektedir.



    Daha fazla bilgi içinhttp://www.vfsglobal.com/greece/turkey/ adresinden ulaşabileceğiniz web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 373 58 26-27 numaralı çağrı merkezimizi haftaiçi her gün 08:30-12:00 ve 13:00 -17:00 saatleri arasında arayarak bilgi alabilirsiniz.


    İzmir antalya marmaris ve bondrumdan başvuru yapıyorsan bu dediğiniz gibi antetli kağıda olması gerekiyormuş. ama diğer yerler booking ten rez yapabilirsiniz manasına geliyor. doğru mu?




    Kosmos vizeye de mail attım onlar da istanbul için bu mesajı gönderdirler...


    Sayın ilgili,

    Göndermiş olduğunuz e-posta için teşekkür ederiz.

    Sorunuza cevaben; konu ile ilgili tarafımıza İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu’ndan sözlü ya da yazılı olarak ulaşan herhangi bir bilgi yoktur. Vize başvurularında otel rezervasyonları ön rezervasyonda kabul edilebilmektedir. Ancak gerek görülen durumlarda İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu’nun rezervasyonu satın almanızı talep etme hakkı bulunmaktadır.

    Daha fazla bilgi için lütfenwww.kosmosvize.com.tr ‘ yi ziyaret ediniz.

    Saygılarımızla.
    Müşteri Hizmetleri Departmanı

    KOSMOS VİZE HİZMETLERİ LTD.ŞTİ
    Ergenekon Mah. Cumhuriyet Cad. Ferah Apt. No:139 34373 Harbiye, İstanbul.

    ( TEL. +90 212 296 10 00
    ( FAX. +90 212 296 15 15




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Çok yanlış anlamışsın yazdıklarımı. Parası yok dememden kastım , örneğin 2 ay sonrası için italya'ya gideceğim ve otele para bağlamak istemiyorum gittiğim gibi ödemek istiyorum ya da dediğim gibi bu şekilde çalışan oteller var çunkü o an kur düşük oluyor ve adam çekmiyor parayı senden kur yükselsin diye vs vs... bunu gayet mantıklı açıklamaları var her giden adam sokakta kalacak diye bir hadise yok . Booking.com ve ya benzeri siteler otellerin sitelerine göre yeri geldiğinde (hatta genelde) daha uygun fiyat verebiliyor yoksa otellerin sitesinden rezervasyon olduğunu ben de biliyorum :) Ayrıca akrabasının yanında kalacaktır bu yüzden otel rezervasyonu gösterecektir. Biliyorsun davetiye olayı belirli ülkeler için olumlu karşılanmıyor. Bu ve bunun gibi pek çok mantıklı örnek verebilirim.

    Acentaların aldığı parayı anlatmışsın ona gelecek olursak ben bu zamana kadar hiç bir zaman acenta aracılığıyla başvurmadım gelen insanlar genelde bilgisi olamayan ve ya uğraşmayı sevmeyen insanlar olduğundan o paraları alın abi siz, beni ilgilendirmiyor açıkcası işin o kısmı. İnsanlar istenilen evrakları bile hazırlayamadığı bir toplum bu ne yazık ki. Geçen gün vizeye başvurduk eşimle birlikte valla idata çalışanı tebrik etti evrakların düzenli tam oluşundan dolayı he tabi tecrübeliyiz de işin o kısmı da var , yanıma baktım abi randevu almış gelmiş elinde seyahat sigortası bile yok gelde bu adama dert anlat ... Zor allah yardımcınız olsun valla ne diyim .

    İdata ile görüştüm sabah italya ve almanya için öyle bir bilginin olmadığını site de yer alan bilgileri geçerli olduğunu belirttiler. Olduğu takdirde de konsolosluk sitesinden ve kendi sitelerinden duyuru olacağını ayrıca olsa bile açıklamanın olduğu gün için, ondan sonra ki başvuralarda geçerli olacağını söylediler , başvuru yapanlar etkilenmeceğini iletti. Yani şuan italya ve almanya için böyle bir şey söz konusu değilmiş.

    Ortak noktamız ''işin çakallığına kaçmayın, ne isteniliyorsa onu yapın '' :) eyvallah dostum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 21 Temmuz 2017; 9:52:21 >




  • bende az önce kosmos u aradım booking den yapılan rezervasyonlar geçerli dedi
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/vize-basvurusu-icin-imzali-otel-rezervasyonu--127909720

    uygulama yaygınlaşıyor, ilk gün söylemiştim diğer ülkelerde istemeye başladı diye. Almanya İtalya'da istiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    https://forum.donanimhaber.com/vize-basvurusu-icin-imzali-otel-rezervasyonu--127909720

    uygulama yaygınlaşıyor, ilk gün söylemiştim diğer ülkelerde istemeye başladı diye. Almanya İtalya'da istiyor.

    ama işte garip ve saçma olan izmir yunan konsolosluğu istiyor. ama istanbuldaki istemiyor. aynı ilke farklı uygulama.. şunu bi standarta oturtamadıar.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Almanya ve italya istemiyor yukarıda da belirttim. İdata ile görüşüp sormuştum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 25 Temmuz 2017; 10:10:9 >
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    çünkü Yunanistan İzmir konsolosu farklı,

    İstanbul konsolosu farklı.

    İstanbul'daki istemez, İzmir ister.

    Sanki kendi ülkemizde durum farklı mı?

    İstanbul hava limanlarında yurt dışı çıkışlarda bordo pasaoprttan evrak istemiyorlar hatta bakmıyorlar bile

    İzmir'de hava limanı, iskeleler (çeşme, Kuşadası, Ayvalık, Sığacık) hala 4a sına bakıyorlar, getirmeyen ayırıyor sana bir bakılsın diyor.
  • dozdoz kullanıcısına yanıt
    az önce İtal'ya başvurusundan geliyor arkadaşım, VFS otelden konfirme istedi.

    Tur yolcusu, tur kayıt formu ve tur programı koyduk, turu düzenleyen operatörün kaşesi imzası var tur kayıt formunda.

    yolcunun daha önceden alınmış Yunan vizesi, bankalarında kişi başı ortalama 8 bin TL hesap var.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    VFS bilemem ... almanya ve italya için resmi kurum idata onlara bakarım ben aynı zamanda konsolosluk sitesine. İstanbul için konuşuyorum belki diğer şehirlerde farklı yol izleniyordur.
  • dozdoz kullanıcısına yanıt
    evet bilmeden konuştuğunuz kesin çünkü İtalya İzmir'de VFS ile çalışıyor İDATA ile değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 25 Temmuz 2017; 10:19:7 >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    İtalya İzmir için 10 Temmuzdan itibaren rezervasyon almıyormuş ve daha ağustos rezervasyonları da açılmamış, sıkıntı var gibi gözüküyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.