Şimdi Ara

SON HAFTA BİLGİ UNUTMA -- bonushocadan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SON HAFTA EĞİTİM
    Öncelikle son hafta, “bilgi kıskançlığı sendromunda” yoğun bir artış olacaktır. Peki neydi bilgi kıskançlığı sendromu; bütün bilgilerinin aklından çıktığını zannetmen, hiçbir şey hatırlamama korkusu. Boşa çalıştım her şey aklımdan uçtu gitti düşüncesinin yoğunlaşmasıdır bilgi kıskançlığı sendromu.
    Oysa sevgili öğrencim, öğrenilenin unutulma ihtimali hiç yok. Bu sadece sizin için çok kıymetli olan bilgilerinizi kaybetme korkusundan başka bir şey değildir bu. Korkuyu ciddiye alıp panik bir şekilde aşırı tekrarlara girmek sizi hem bedensel hem de zihinsel anlamda yoracak, sınava tedirgin, gergin ve stresli gireceksinizdir. Kısacası unuttum duygusunu ciddiye almayınız.
    Rahatlamak için sadece “BİLGİ TURLAMA YÖNTEMİNİ” uygulayınız. Yani, ara ara şöyle bir konulara göz atıp unuttuğunuzu zannettiğiniz konuları aslında unutmamış olduğunuzu görüp rahatlayınız.
    Bu son hafta bugüne kadar hiç çalışmadığınız konulardan uzak durup, daha çok eksik olduğunuz konulara rahat bir çalışma pozisyonunda çalışınız. Ne öğrenirsem kâr diye düşününüz.
    Özellikle Perşembe gününden itibaren, asla bilgi kontrolünü test çözerek yapmayınız. Peki neden? Çünkü; bütün konsantrasyon ve motivasyonunuz gerçek sınavda iken, bu testleri “dikkati başka noktada olan öğrenci” moduyla çözeceğiniz için bir başarısızlık ortaya çıkabilir. Hatırlayın, Çarşamba günü önemli bir Avrupa kupası maçı olan takımlarımızın futbolcuları bir hafta önceki Türkiye ligi maçlarına konsantre olamıyorlar ve beklenilen başarıyı gösteremiyorlar. İşte siz de bütün dikkatinizi önümüzdeki finale vermişken test çözerek bilgilerinizi kontrol ederseniz başarısız olursunuz. Diyelim ki, testi çözdünüz ve çok yanlışınız çıktı. Sınava da üç gün var. Şunu bilmelisiniz ki, netler asla gerçek sınavın netleri olamaz. Motivasyon farkı ile gerçek sınavda daha çok netinizin çıkacağını iyi bilmelisiniz. Çünkü stresin panzehiri motivasyon ve konsantrasyondur.
    Sizlere sınav atmosferinden çıkma tehlikesine karşı ara ara konulara bakmakta fayda olduğunu bilgi turlama yöntemi ile rahatlama yolunun seçilmesinin en doğru yol olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.
    Bazı öğrenciler çıkıp diyor ki “hocam ben hep sınav anına kadar çalışan biriyim. Böyle yapmazsam kendimi çok kötü hissediyorum.” Peki bu öğrenciler ne yapmalı? Bu öğrenciler sınav sabahına kadar hep basit ve bildikleri konulara bakarak az da olsa çalışabilirler. Bu çalışmanın tek faydası var; o da rahatlamaktır.
    Ama burada dikkat edilmesi gereken bir şey var ki, son ana kadar aşırı düzeyde çalışıp sınava yorgun girmememiz gerekir.
    Çünkü bu son ana kadar aşırı düzeyde çalışmak, “bilgi kıskançlığı sendromunun” bir sonucu olarak ortaya çıkar ve çalışma arzusu aslında konuları unuttun korkusundan kaynaklanan sanal bir durumdur, konuyu her tekrar ettiğinizde yine de unuttuğunuzu zannetmeye devam edeceksinizdir.







  • Bide ket vurma var oda sıkıntılı ! Beynin sonuçta bir öğrenme sınırı var zorlamıycaksın @JYPX
  • Güzel paylaşım kardeşim kim yazmış?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.