Şimdi Ara

SONATA nedir-ne değildir.. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
62.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ulasbul hayırlı olsun üstad.

    az bilinen ama çok konforlu bir araç. geçen balgat neziroğlunda eski kasasına bindim şahaneydi. senden ricam şöyle resimli ve detaylı bir inceleme yazman.
    0-100 değeri
    sürüş ve viraj performansı
    donanımı
    ve servisi nasıldır?

    bence bunun düz vitesli baz versiyonu 45 e alınır ve fiyat performans da bir çok aracı da geçer.
  • UP UP

    @ulasbul, @oliwer ın sorularını yanıtlarsan seviniriz...
  • Detaylı olarak ne söyleyebilirim pek bilmiyorum. Siz sorun ben bildiğim kadarı ile cevaplıyayım.

    Daha önce de bahsetmiştim. Eğer pedalın altında yumurta varmış gibi gaza basıyorsanız hızlanması yavaş. Bu şekilde kullanımda devir aptal bir şekilde 1500'de kalıyor 2000 devire gelmeden vites arttırıyor. Ama gaza yüklenirseniz devir 2800'ün altına inmiyor ve hızlanması tatminkara yaklaşıyor tabi bir honda civic kadar değil (denedim). 4. vites sonrası ise konfor devreye giriyor ve aracın hangi hızla gittiğini farketmediğiniz için hız rahatlıkla 150-160'a geliyor.

    Donanım olarak benim aldığım araç style paketine sahip. Bu kadar parayı verince insan aracında esp, cruise kontrol de istiyor. Ama soğutmalı torpido gözü, yan aynalarda sinyal ve yan aynaların otomatik kapanması mutlaka olmalı idi. Sonuç olarak bunlar diğerleri kadar para tutan özellikler değil. Ayrıca style paketinde amfi + subwoofer olmaması da seslerin biraz fazla tiz olarak duyulmasına neden oluyor. Bu eğer sürekli müzik dinliyorsanız özellikle de rock müzik dinliyorsanız sinir bozucu olabiliyor.

    Servis olarak daha servise gitmediğim için pek birşey diyemeyeceğim. Servis aralığı 15bin km'de bir ve ilk bakımlar listede yazana göre 290 tl. Kia Rio'm için her 7500 km'de 225-250 tl'den hesaplarsak 15bin km'de kazancım 150-200 tl.




  • iyi güzel araba ama 40-50bin para veripte esp hız sabitleyiciyi dijital klima gibi özellikler için illa en üst seviyedeki donanımlıdan almak gerekiyo bu arabanın satılmamasına pek şaşırmamak lazım
  • Kullananlar çok memnun olsa gerek ikinci elde fazla yok...
  • Era var bende. İnşallah bi sonraki Sonata olacak. O sınıfta o konfora ve fiyata sahip başka bi araç yok bence.
  • bende 2000 model 2500 v6 sonata var kesinlikle güzel bir araç.100 km altında ortalama üzerinde ise harikadır.parçası korkulacak derecede pahalı değil hatta opel volkswagen v.b. den daha uygundur tahmin edildiği gibi bulunması çok zorda değildir.hatta bir miktar ingilizce ile ebay dan her şeyini almak mümkündür.Yakit olarak benim aracım v6 olduğu için yaklaşık şehir içi 14-15 lt/100 km şehir dışı 8.5-9 lt/100 km yakmaktadır (bu değerler ciddi süratlerde denenmiştir). makyajlı ve yeni kasalarda yakıt dahada uygundur.
    Konfor , iç hacim ve yol tutuş olarak emin olun 520 BMW , passat v.b. nal toplatır.


    ayrıca buyrun euro ncap test sonuçları
    http://www.euroncap.com/tests/hyundai_sonata_2006/272.aspx

    dahada bişe demem.




  • Style Plus var bizde harika bisi ama onun fullü yerine başka araçlar tavsiye ederim passat audi felan filan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulasbul

    15 gün önce 48 bin tl'ye bir adet 2008 model style donanım paketli bir sonata aldım. Deri döşeme ve h-matic vitesi var. D segmenti araçlar içerisinde fiyat performansı en iyi olan model gibi görünüyor. Otomatik 4 vites olması seri araç kullanmak isteyenler için bir dezavantajlı olabilir. Eğer otomatik vites kısmını kullanıyorsanız kalkış ve hızlanma nispeten yavaş fakat bu kalkış sırasında manuel vites kullanılarak daha seri hale getirilebiliyor. Ama her iki durumda da yüksek hızlarda çok seri ve konforlu bir araç. Yakıt olarak da benim beklediğimden daha ekonomik. Şehir dışı kullanımda 7.1-7.3 lt/100km, şehir içi kullanımda ise 7.8-8.0 lt/100km yakıt harcama değerleri. Bu arada her gören bağajının bu kadar geniş olmasına hayret ediyor.



    burda bıraz sallamıssın gıbı gelıor sehır ıcı sehır dısı arası 1 lt mı fark var 2000 motor arabada ılgınc




  • Yeni sonata şehir içi fabrika verisi düz vites 7,5lt otomatik 9,5lt bunların altında yakıt tüketmesi düşündürücü..
  • Dün 2009 model sonata style plus için pazarlık yaptım. Aracı 56.000.- TL'na bıraktılar bana. Neredeyse 2008 model 10.000.- km'de olan honda cıvıc premium'u takasa sokup alıyordum aracı. Son anda kıyamadım civic'e.
    Ama aklımda sonata'da kaldı. Bu fiyata bu araç bana göre çok ucuz.
  • 2008 civic'i kaç paraya saydılar peki.
  • 33.000.- TL SAYDILAR


    quote:

    Orijinalden alıntı: altrea

    2008 civic'i kaç paraya saydılar peki.

  • Araç mükemmel ne ararsan var sonatada sonata kasasıyla devrim atladı resmen. mercedes lüksünde kalitesinde konforunda araç yapmışlar premium sınıfa dahil olabilicek bir araba.. fiyatıda bu lükse bu kaliteye göre çok makul.. bu fiyata o klasmmanda kalite ve dolulukda bir araba alamassınız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    Araç mükemmel ne ararsan var sonatada sonata kasasıyla devrim atladı resmen. mercedes lüksünde kalitesinde konforunda araç yapmışlar premium sınıfa dahil olabilicek bir araba.. fiyatıda bu lükse bu kaliteye göre çok makul.. bu fiyata o klasmmanda kalite ve dolulukda bir araba alamassınız..

    Sonata üst sınıf arabalar ile benzer bir işçilik ve malzeme kalitesine sahip malzeme derken iç mekandan daha çok alt yapı itibariyle çok kaliteli ve dayanıklı parçalar kullanılmış,bozuk Türkiye yollarında uzun kmler yaptığımdan bu kanıya vardım daha önceki hiç bir aracım özellikle ön takım konusunda bu kadar uzun süredir dayanamamıştı.İşte bu sebeple ben de sizin gibi düşünüyorum gerçekten parasına göre alınabilecek daha iyi bir araç yok.




  • biliyormusunuz bilmiyorum ama aracınızda bağımsız süspansiyon sistemi var bu yüzden bozuk yollarda hatta toprak yolda bile araçdan yüksek performans ve konfor alırsınız..
  • Biliyorum Sonata da arkada 4 yada 5 kollu mu tam bilmiyorum ama tam bağımsız bir süspansüyon sistemi var özellikle yüksek hızlarda stabil bir yapısı var yağmurlu düz bir yolda cesaretiniz yeterse devir kesiciye girene kadar basabilirsiniz araçta bulunan teleskobik çift darbe emici amortisörler sayesinde dışarısı stabilize olsa bile içerisi yine konforlu ve sabit bunu defalarca denedim.
  • ben benim audiyi satılığa koydum düşünüyorum 2007 falan 2.0 crdi güzel temiz az km yapmış bir sonata..
  • Sonata düşünen herkese tavsiyemdir benden sonra alan bir kaç tanıdık çok memnunlar umarım sizde sonata sahibi olursunuz.Bu arada bütçeniz ve satacağınız aracın modeli nedir?
  • 2008 a4 ümü satıp 46 bin tl ye kadar sonata 2.0 crdi düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.