Şimdi Ara

Sonradan gelen SBM(hasar kaydı) :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar geçen sene aldığımız araçta bugün hasar kaydını fark ettik mesaj atarak, o zaman satıcı kesinlikle hasar kaydı yok demişti ve o gün Şase no ile tramerden çıkmadı doğru.

    Ama sonrasında gördük ki 62 bin ERP çarpma olarak çıkıyor yani buda demek oluyor ki kaza oluyor parayı sigortadan alıp yetkili serviste olmayıp elden yapıyorlar ve geç düşüyormus tramere e haliyle bizde yok diye aldık sonrasında çıktı.Satıcıyı aradık böyle böyle kardeşim ayıplı mâl,adamda sanki bilir gibi düşük rakam veriyor bende bir rakam verdik anlaşamadık bakalım ne olucak.Ama hasar kaydı aldığımız tarihten önce 17 gün gibi fark var ve geçen seneden kalan hasar kaydı mesajı duruyor ilan no felan,avukata vericem eğer adam dönmezse ayıplı mal diye dava açıcam savcılığa.Sizce ne yapılır davadan başka fikriniz ne olur??



    Şimdiden teşekkürler








  • Büyük ihtimal sigorta şirketi dosyası kapatmadı o arada da satıcı aracı size sattı. Sigortada şase numarasına ya da plakaya işleyebiliyorlar.

    62 bin hasar kaydı da az bir miktar değil , expere sokmadınız mı aracı alırken? Savcılığa suç duyurusunda bulunun derim dolandırıcılıktan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 14 Aralık 2022; 12:2:10 >
  • Deníz kullanıcısına yanıt

    Evet bende öyle yapıcam savcılığa expertize sokmamak gibi hata yaptık evet ama bizim şuan sorunumuz hasar kaydı maalesef.Teşekkür ederim

  • Öncelikle detaylı bir ekspertiz raporu alın TSE onaylı garantili bir servisten sms sorgusunun gösterin kaportada boya işlem varsa nerede sel hasarı mı alttan mı yemiş hepsini ayrıntılı rapora döksünler.

    Noter sözleşmesinde satış bedelini doğru yazmanız. Yapmadıysanız boterde düşük olsa da satıcıya düzgün bir açıklama ile satış bedelini bankadan havale etmeniz davanın sürecini etkiler.

    Yapılacak 2 şey biri ayıptan dava açmak, diğeri satıcı galerici vs ise yani bu işle meşgul biri ayıbı bilecek anlaması gereken biri ise savcılığa dolandırıcılıktan şikayet dilekçesi vermek. Savcılık tarafı belli olmuyor. Bir bölgede galericiye kamu davası açılıp ceza veriliyor başka yerde savcılık takipsizlik veriyor. İtiraz ile karar kyok kesinleşiyor. Ama şikayet ve satıcının ifade için karakola çağrılması genelde insanları korkutur anlaşmaya yöneltir.

    Avukatla yüz yüze görüşmeniz iyi olur.

    Anlaşma olmazsa aracın iadesini istemeyin tavsiye mahiyetinde benimkisi bedelden indirimi talep edin bu enflasyonda aracın iadesi mantıklı değil. Aracı iade ederken km artmaması lazım artarsa bedelden iniyor yedieminde dursa çürümesin diye aracı arada yoklaman lazım yediemin borcu var, camı kırılsa sen sorumlusun bedelden düşer. Bedelde yargılama 2 yıl sürse bu enflasyonla çerez parası olur.




  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    Zaten adamlar hiç kıllatmadı nasıl olur felan şu paraya geri alayım diyorlar,25bin tl kaldı aramızda yarın dava edicem dedim eğer 25bin tl yi verirlerse arabayı alıp gidicek benim de zararım emsaline göre 30bin tl gibi ama ne yapayım artık kurtlayım diyiceğim,son çare dediğiniz gibi adamın evine kağıt gelirse belki istemezler uzlaşırız bende bilmiyorum artık avukatı bekliyeceğiz.

    Teşekkür ederim yorumunuz için,bir kaç kişi de belli sana değer kaybı vericek diyor vermezse de o da faize biner dedi bu adamlar zaten durumu var büyük işletmesi var bakalım yarın yazıcağım olacakları.

  • Aracın dosyası kapanmadan satış yapılıyor kısa sürede ve tramer çıkmıyor. Bu zaten galericilerin bir dönem dolandırma yöntemiydi.

  • Satıcı size ayıplı mal satmış fakat aracı alırken ekspertize sokmadınız mı 62 bin tl hasar kaydı çıkıyor ise eksperde nelerin değiştini görmüş olmanız lazım bunu kabul ederek almışsınız sonuçta.

  • Bende de tam tersi aracı aldığımda gelen tramer kaydı aracı satarken kaybolmuştu. Alan kişiye durumu izah ettim tabi ama aşırı saçma gelmişti bana bu olay. Geçmiş olsun.

  • Ekspertize sokmadan aldığınız için kendi kendinizde de ayıp aramalısınız. Bunun yanında bu tarz durumlarda korkutma yoluyla anlaşmaya gitmek iki tarafı da daha az yorar. Malesef ülkede böyle olaylar yargıda uzadıkça uzuyor. Hiç bir zaman yüzde yüz haklı olamıyorsunuz. Olsanız bile anlatamıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeyli.2891 -- 14 Aralık 2022; 12:11:20 >
  • Yazılı bir kanıt yoksa hukuki olarak bir şey yapamazsınız.


    Tramer kayıtları, sorgularının yapıldığı anda bile bile yasal mevzuatla ilgili uyarı yapar.


    Bilgi amaçlı olduğunu yasal sorumluluk içermeyeceğini belirtir.


    Gizli ayıplı olması için sizin, satıcının yazılı beyanına istinaden aracı hiç bir yere göstermeden ve hiç bir sorgu yapmadan satın almış olmanız gerekir.



    Siz aracı alırken sorgulama yapmışsınız fakat tutar gelmediyse, dosyanın kapanmaması veya sigorta şirketinin tutarı geç girmesindeki açıklık satıcıyı tamamen bağlamaz diye düşünüyorum.



    Şahsi fikrimi, çevremde gördüğüm duyduğum olaylara ve emsal davalara istinaden yaptım.


    Bazı avukatlar olayın altından girip üstünden çıkıyor ve sonuç alabiliyor fakat, geçen seneye göre araç piyasası uçtuğu için değer kaybı devede kulak kalır veya aracı geri vermek isteseniz satıcı güle oynaya alır.



    Özetle geçmiş olsun.





  • @sssemih24

    @Kuzeyli.2891

    @Malik the Mafia


    Teşekkür ederim bende o kadar hacivat bir adam değilim,ECR ile belirttim sanırım okumadınız o kısımı sigortadan para alınıp dışarda yapılan işlem ona istinaden 3 ay sonra tramer çıkıyor ve benim derdim değişen değil hasar kaydı adamla anlaştık avukata vericektim artık 30 bin tl gibi zarardan kârım oldu,ve kötü niyetle mi kinaye ile mi yazdınız bilmiyorum aldığınız her ilanın noyu tutun 10 yıla kadar mahkeme açıyor ve ilanda yazılanla araba da farklı çıkarsa uzun süreçli olarak mahkeme hakkı var.Yani uzun lafın kısası paramı aldım arabayı iade edicem günümüzüm 25-30 bin tl zararı ile en azından böyle kurtulucam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.