Şimdi Ara

>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< (264. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.335
Cevap
51
Favori
923.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _DIESEL_ kullanıcısına yanıt

    Çıktığı zamanlarda satın aldığım tek Sony müzik seti mhc gn 1200d idi. 90larda ki müthiş setleri de maddi durumlar mümkün olsa o an almayı çok isterdim tabi. Mesela d905 i çıktıktan 30 sene sonra almak bile bir başka güzel duyguydu ama işte keşke 1991 yılında alma imkanı olsaydı :) Hele o adı batasıca lbt midi sistemler yok mu :D Resmen gençliğimizi yediler ya :)))

  • Benim de ilk müzik setim RX100'dü, doğubanktan almıştık ve dinlediğim ilk CD de arkadaşın getirdiği Ahmet Kaya'nın Yıldızlar ve Yakamoz albümüydü. Şafak Türküsünün tınısı halâ daha kulaklarımdadır.

  • venom800 kullanıcısına yanıt

    Çıktığı zamanlarda araba parasıydı bu meretler ya hele ki gn1200d çok efsane bir alet (kullanmasam da belli yani)

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Yeniyken bu cihazların sesi epeyce iyiydi, şu an bile iş görüyor o ayrı tabii

  • cobi C kullanıcısına yanıt

    Bir de o zamanlar yokluk dönemiydi belki de o nedenle sesi iyi geliyuordu bize bilemiyorum. Şimdi Hi-Fi kategorisine geçtik tabi ama halâ daha hobi odamda geçenlerde restorasyonunu yaptığım ve burada da geçmişte paylaştığım RX110 duruyor.

  • Hi fi meselesine bulaşınca; müzik setlerinin seslerindeki eksiklikleri görmeye başlıyoruz ama 1990 lı yılların kralları bu cihazlardı, şu anda ortalama bir hifi sistemin belkide 5 te 1 fiyatına çok iyi ses verecek cihazlar yinede mantıklı

  • cobi C kullanıcısına yanıt

    Ah keşke az biraz da dayanıklı olsaydı... Ama müzik setlerinin çoğunun genel sıkıntısı bu ne yazık ki ya. Hifi sistemlerin yüksek fiyatlara temin edilmesi veya edilememesi yüzünden bir ara platform olarak çıkıyorlar piyasa. Bir çok bileşen tek bir kasa içine doldurulup biraz da malzeme kalitesinden kısılınca böyle bir ara platform oluyor ama işte dayanıklılık malesef çoğu cihaz için en ciddi problemdi bana göre. Mhc gn 1200d modelini sattıktan sonra komple hifi sisteme geçiş yapmıştım , sene sanırım 2009 idi. Yani gn1200d modelini iki sene dolu dolu kullanmıştım ama bu kısa süre içerisinde subwoofer tuşu hemen tutukluk yapmaya başlamıştı bile, ben sıfır almıştım cihazı buna rağmen yani :( Satarken zaten tüm hassasiyetlerini söylemiştim alıcı arkadaşa, sonra da o koca seti paket yapıp kargo ile yollamıştım. Ama ses kalitesine diyeceğim bir şey yok tabi, o hep etkilemişti beni, ilk sayfadaki incelemlere eklemiştim zaten gn1200d nin incelemesini de, ara ara açıp okuyorum tam nostalji :)





  • venom800 kullanıcısına yanıt

    Evet, sonylerin hele efsanevi tuş karıştırma olayı bambaşka seviyeydi;günümüzde az paraya çok ses almak için yine de güzel çözüm bu aletler...

    Tabii hi-fi ye bulaşan birinin de müzik setlerine pek ilgisi kalmıyor o da ayrı konu tabii.

  • cobi C kullanıcısına yanıt

    Evet evet o setlerin çoğu hala oldukça makul rakamlara satılıyor o yüzden olası sorunlar göz ardı edilip temiz olan bir set , müzik sever biri için gayet ideal olabilir . Evde yer olsa zaten bende xgv80 i tutardım elimde ama şu senaryo ile mümkün değil :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • venom800 kullanıcısına yanıt

    Evet; lbt d 905, lv 80 ve xgv 80 bu setlerin en popüler modelleriydi hemde 3 tanesi bir arada bulabilmek paha biçilemezdi ama yer sorunu ve apartman olması gibi zorluklar insana ne kuleler ve ne setler sattırıyor maalesef.

  • Merhaba Dostlar,


    XG10AV için en iyi verimi alabileceğim Kablo(lar) hangileridir? Tavsiye ve Linkleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

  • Bu setler için kablo detayına takılmayın. Hatta James Randi vakfı 4 haneli fiyata sahip kabloların farkını kör testte anlayabilene 1 milyon dolar ödül veriyordu. Halâ daha ödülü alabilen olmadı sanırım.


    Yalnız burada şu farkı ortaya koymak lazım. Farklı metallerle imal edilen kabloların birbirine farkı var. Yukarıdaki ödül, atıyorum 10bin dolara satılan 1.25 lik ofc bakır kablo ile 10 dolara satılan 1.25 ofc kablo arasındaki farkı anlayabilene veriliyordu.


    Sonuç olarak kalitesine güvendiğin en ucuz gerçek ofc bakır kabloyu alıp geç bence.

  • >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<
    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<gizmodo
    James Randi Offers $1 Million If Audiophiles Can Prove $7250 Speaker Cables Are Better
    https://gizmodo.com/james-randi-offers-1-million-if-audiophiles-can-prove-305549
  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Kablo işini abartmaya gerek yok tamamen katılıyorum


    Ama aşağıdaki gibi uygun fiyatlı en azından markası kalitesi belli bir kablo alınıp performans daha iyi hale getirilebilir.


    Qed Profıle C-79 Hoparlör Kablosu / Metre Fiyatı Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)

  • cobi C kullanıcısına yanıt

    İstanbulda olanlar için karaköy kablo konusunda bir cennet. Her türlü ve kalitede kablo bulabilmek mümkün.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Qed markası belli bu modelin fiyatı da günümüzde çok uygun kalıyor bence tam alınası kablo, ivox felan da denedim qed temiz ses vermiyor, daha üst seviyelerde zaten mantık sınırları aşılmış oluyor.

    Tabii gidip macera arayanlar karaköyden bakabilir ki bence hiç gerek yok.

  • cobi C kullanıcısına yanıt

    Hocam yanlış anlaşılmasın karaköy dediysem yere bez açıp satan yerleri kastetmedim. Uluslarası sertifikalara sahip envai çeşit kablo satan yerler mevcut. Buna kaynak kablosoundan tutun netvork kablosuna kadar hepsi var. Özellikle Merkez bankasından devam edince ileride sağlı sollu hanlar içerisinde bir çok dükkan mevcut.

  • cobi C kullanıcısına yanıt

    Qed temiz ses vermiyor mu yoksa İvox, Qed kadar temiz ses mi vermiyor, tam anlamadım cümlenizi.

  • Orada ufak bir yazım hatası olmuş sadece. Bu konuyu epeyce konuşmuştuk zaten midi sistemlerin satın alınması ile ilgili iki sene önceki maceralarda . Muhtemelen cobi de bizzat kendisi ifade eder zaten durumu . Müzik setlerinin genel potansiyeli ortada olduğu için o potansiyelin çok üzerinde bir kablo alımı zaten anlamlı değil ama o setlerle gelen epeyce kötü diyebileceğim kablolar ile ivox pro Gold veya audioquest type 4 gibi modeller arasında çok ciddi ses kalitesi farkları mevcut . Çok fazla deneme yapmış ve aşağı yukarı Optimum kaliteyi müzik setlerinde yakalamış bir müzik hayranı olarak belli bir kaliteden sonra müzik setleri için sadece aşırı kaliteli ve dayanıklı kablolar almış oluyorsunuz. Dolayısıyla o setlerin genel yapısını kavrayıp ortalama bir kablo ile bu setleri en iyi şekilde kullanmak mümkün. D905 ile kable direct kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım vakti zamanında. Ama ivox pro Gold un bile gerekli olmadığını düşünüyorum. Elbette bir fark duymak mümkün ama değer mi sorusunun cevabını kişinin kendisi vermesi daha uygun olacaktır . Ben sadece şunu söyleyebilirim net olarak , asla ama asla o setlerin yanında gelen vasat altı kablolar ile müzik dinlemeyin dostlar . Burada çok konuşuldu bu konular ama yinelemek gerekiyor bazen . Çok gereksiz tartışmalar da çıktı bir kaç sene evvel . Sırf ortamı huzursuz etmek için mesnetsiz söylemler atanlar oldu ortaya. Eminim çoğu söylediklerini denememişlerdir bile ... Herneyse herkese keyifli dinletiler diliyorum. Önemli olanın cihaz dinlemek değil de müzik olduğunun farkına varılıp eldeki sistemi en iyi şekilde kullanmak dileğiyle...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sasuta kullanıcısına yanıt

    O anlamda söylemedim hocam, linkteki qed f-p bir kablo tabii az çok anlarım iyisini bulurum diyen karaköy'den de mutlaka iyi birşeyler bulur ama, bir çok kablo gördüm dışı janjanlı içinde incecik bakır bulunan yada bakır alüminyum karışımı olan o yüzden dedim konuya çok hakim olmayanın oradan kötü bir kablo ile de geri dönmesi bir olasılık...

  • 
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.