Şimdi Ara

Sony TA-F 670 ES Anfi hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
9.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar SONY TA-F 670ES anfi alacağım.Anfi hakkında bilgisi olan halen kullanan ardaşlar varsa kalite performans hakkında bilgi verebilirse sevinirim.Fiyatıda 850 TL isteniyor. Bana biraz yüksek gibi geldi ama sizler ne dersiniz.



  • ES serileri cok kaliteli amfilerdir. Muhendislik, malzeme ve işcilik ust duzeydir. Alt tabanı tamamen dokum parcadır. Cok saglam bir sase barındırır. Digerleri gibi sac degildir. 5,6,7,8xx seklinde sınıflandırılırlar.
    670 girisin bir ustu. O yılın giris modeli ise 570 es. Fiyatı ise normal sayılır. 7xx lerin fiyat aralıgı 1200-1500 civarında.

    Bu amfilerin ses karakterleri yumusaktır. Pop, techno, rock turevi muziklerde cok tatmin etmez. Daha cok klasik, jazz, vocal agırlıklı muziklerde iyi netice verir. Sert muzikler dinliyorsanız o donemlerin pioneer, technics amfilerine bakabilirsiniz.

     Sony TA-F 670 ES Anfi hakkında..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 24 Kasım 2012; 14:54:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

    ES serileri cok kaliteli amfilerdir. Muhendislik, malzeme ve işcilik ust duzeydir. Alt tabanı tamamen dokum parcadır. Cok saglam bir sase barındırır. Digerleri gibi sac degildir. 5,6,7,8xx seklinde sınıflandırılırlar.
    670 girisin bir ustu. O yılın giris modeli ise 570 es. Fiyatı ise normal sayılır. 7xx lerin fiyat aralıgı 1200-1500 civarında.

    Bu amfilerin ses karakterleri yumusaktır. Pop, techno, rock turevi muziklerde cok tatmin etmez. Daha cok klasik, jazz, vocal agırlıklı muziklerde iyi netice verir. Sert muzikler dinliyorsanız o donemlerin pioneer, technics amfilerine bakabilirsiniz.

     Sony TA-F 670 ES Anfi hakkında..


    Sayın İkarahal; Verdiğiniz bilgiler için teşekkür edrim.İnternette bende sizin söylediğiniz gibi bir hayli yorum okudum.Zamanının iyi cihazlarından olduğu yorumları yapılıyor.Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.




  • yaşlı bir cihaz uzak dur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süper cüp -- 24 Kasım 2012; 23:13:14 >
  • Yaslı cihazlar ama zamanın otesinde bir anlayısla yapıldıklarından gunumuz cogu cihazdan daha yuksek kalitede, daha uzun ömürlü ve hala cok iyi performanstalar. Bu cihazlarda oyle detaylar varki anlayan icin gercek bir sanat eseri.

    Mesela ES serisi cd playerlar 20 yıl once yapılmıslar ama optik kafa uyduruk disli carklarla degil manyetik raylar uzerinde sessiz ve cok hızlı hareket ediyor. Cd cekmecesi titanium, tüm buton kontrolleri için ayrı röle sistemi, 20bit DAC modülü, dijital ve analog icin ayrı besleme trafoları, deck ayakları birinci sınıf seramik, sase tamamen bakır, 14kg.lık ağırlığında stabil gövde. Simdi bu cihaz yaslı ama guncel cihazlarla kıyaslayın kac tanesi bu kalitede uretilebilmis.

    Veya ES tuner dan bahsadelim. 20 yıllık olmasına ragmen Yuvarlak dugmesi Jog dial tamamen optik duzenekle (mouse scroll gibi) calısıyor. Mekanik olmadıgından, temas olmadıgından yıllarca sorunsuz calısır. Cift anten baglanabiliyor. Bulundugu ortamda fm sinyallere olumsuz etkileyebilecek floresan lamba gibi cihazların yaydıgı parazit sinyalleri algılayıp haber veriyor, kalibrasyon tone uretiyor, belli saatlerde belli frekanslara gore program yapılabiliyor. 6,5 kg agırlıgı var. Gunumuz radyolarının kactanesi bu altyapı ile uretiliyor.

    Bu cihazlar zamanın otesinde bir anlayısla evladiyelik uretilmisler. Simdikiler gibi ticari bakılmamıs.

    Bu kalitede guncel cihazların fiyatını el yakar cinsten olur. Buda uygun fiyata hiend sahibi olma fırsatı yapıyor. Tabi degerini bilen ellerden cıkmalı. Bu cihazlar bizi bile eskitir merak etmeyin. Uzak durmak yerine bu detayları gormek takdir etmek lazım.

    20 yıllık ES cihazların birkac detayına bakalım neden hala populerler ve gunumuze kadar nasıl iyi sekilde kalabilmisler

    ES amfinin taban detayı (Gibraltar Chassis)

     Sony TA-F 670 ES Anfi hakkında..


    ES Tuner optik duzenek

     Sony TA-F 670 ES Anfi hakkında..


    ES Cd player laser pickup icin manyetik raylar

     Sony TA-F 670 ES Anfi hakkında..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 26 Kasım 2012; 12:57:47 >




  • Mümkünse amfinin içini açıp bakmanızda fayda var, çıkış transistörleri değiştirilmiş mi, kapasitörlerinin durumu nedir, güç katının durumu nedir diye...

    Dinleme esnasında arkadaki bütün giriş-çıkışları denemeniz, ön paneldeki tüm tuşları potansları kurcalamalısınız... dinleme esnasında bunları yaparken hiçbir sorun yoksa alabilirsiniz.

    Denildiği gibi yumuşak çalar, genel hali ile bass sesleri dağıtarak verir, hoparlörünüz bass frekanslar konusunda yetersizse flat hali hoşunuza gitmeyebilir o zaman illaki ton katını kullanacaksın demektir.

    850tl değer mi derseniz temiz cihazsa bence değer. Sağlamlık bir kenara, müzik zevkide önemlidir tabi.
  • Mumkunse 690es modeline yonelin. Bu tip cihazlarda ton kontrol kullanmak cihazı katletmek olur.

    Zamana ve kullanıma gore potlar, switchler, roleler bakım isteyebilir. Besleme tarafındaki kondansatorler zaten gereginden fazla kapasitede, kayba ugrasa bile dert olmaz yinede rahat yeter. Cıkıs katındaki transistorlere goz atmakta fayda var. Altta kucuk bir kapak olur onu acınca transistorlere ulasılır.

    Uzun sure elektrik verilmeden yatmıs, nemli ortamlara maruz kalmıs, cafe gibi yerlerde sabahtan aksama kadar kullanılmıs yorulmus, dusuk ohm da speaker takıp kullanılmıs, bilincsiz kullanılmıs ürünlerden uzak durmakta fayda var. Onun dısında degeri bilinerek ozenle kullanılmıs, uzun sure kullanılmayacaksa bile arada periyodik olarak power verilmis, mudahale gormemis ürünleri yakalarsanız uzun yıllar severek kullanırsınız.

    Dinlenilen muzik turu vocal ve enstruman agırlıklı ise zaten sorun olmaz ama rock, pop turevi ise mesela pioneer A-757 gibi modeller daha uygun olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 28 Kasım 2012; 9:46:32 >




  • resimlere ve yorumlarınıza katılıyorum sözüm olmaz ama yaş itibarıyla ve mazısı ve nasıl kullanıldığını bilinmeyen bir cihaz cok el dğiştirmiş te olabilir

    bundan üc dört sene önce bende piyasada bulamadığımdan ve 690 es in ne olduğunu bildiğimden karşıdan birinden bir .............. den 690 ES aldım 750 tl ye birde power anfi 690 es büyük sorunlu cıktı ses te düşme ler kesilmeler roleler tabe aux vs vs ayıran düğmeler sorunlu sony de parca yok kısaca vesselam allah belasını versin aldığı parada haram olsun hala bir sony es serisi gördümmü bu tür ............ ler aklıma geliyor ve es 100 tl ye birine sattım power de ebat ve hacmine göre sesi acıyorum sanki 25 kiloluk power 10 vat bile veremiyor .aramam rağmen baktır et git gel bir kere insanın icine bir düştümü terettüt olay bitmiştir .bu tür .......... ler den dolayı ikinci el mi be nim acımdan param varsa sıfır yok sa yok tur . alah bu tür kişilere rastlatmasın .

    ikinci el cihaz alırken illaki almak zorunda iseniz tanıdığınız bir elektıronik ciyle deneyerek alın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süper cüp -- 29 Kasım 2012; 0:02:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: süper cüp

    resimlere ve yorumlarınıza katılıyorum sözüm olmaz ama yaş itibarıyla ve mazısı ve nasıl kullanıldığını bilinmeyen bir cihaz cok el dğiştirmiş te olabilir

    bundan üc dört sene önce bende piyasada bulamadığımdan ve 690 es in ne olduğunu bildiğimden karşıdan birinden bir .............. den 690 ES aldım 750 tl ye birde power anfi 690 es büyük sorunlu cıktı ses te düşme ler kesilmeler roleler tabe aux vs vs ayıran düğmeler sorunlu sony de parca yok kısaca vesselam allah belasını versin aldığı parada haram olsun hala bir sony es serisi gördümmü bu tür ............ ler aklıma geliyor ve es 100 tl ye birine sattım power de ebat ve hacmine göre sesi acıyorum sanki 25 kiloluk power 10 vat bile veremiyor .aramam rağmen baktır et git gel bir kere insanın icine bir düştümü terettüt o loy bitmiştir .bu tür .......... ler den dolayı ikinci el mi be nim acımdan param varsa sıfır yok sa yok tur . alah bu tür kişilere rastlatmasın .

    ikinci el cihaz alırken illaki almak zorunda iseniz tanıdığınız bir elektıronik ciyle deneyerek alın

    Sizin kötü bir tecrübe yaşamanız, koskoca "ES" serisini zan altında bırakmaz! Anlattığınız gibi bu sizin yaşadığınız bir şanssızlık, size bu satışı yapan kişinin sorumluğudur. Gerçi sizde alırken kontrol edebilirdiniz, potlarda korozyon varmı ? sesi nasıl çıkıyor gibi incelemeler yapabilirdiniz. Keşke 100tl ye vermeseymişsiniz. Neyse geçmiş olsun yinede.

    Bu arada Türkçe ile bir sıkıntınızmı var? yoksa klavyenin azizliğimidir, bu yazılım hataları ile dolu kelimelerden oluşan cümleleriniz?




  • yazım hataları klevye ile ilgili malum cocuklara dayanmıyor

    en kolay kandırılcak insan lar dürüst olanlardır . unutmayın

    insan karşısındakini kendi gibi zanneder ama malesef bozuk cihazı paraya cevirmek uğruna kişi haysiyet şeref varsa tabi yine raydan cıkıcam ama para uğruna sütü bozuklar herşeyi yapar . sonra ........... böyle halini hatrını sordurur
  • Ne varsa eskilerde var. Elinizde varsa çıkarmayın. Daha iyilerini çin yapımı olduğu sürece beklememek lazım.
    Hi-end markalar hariç geriye kalanlar 2000 yılı başında sektöre havluyu attı. Bundan sonrası bol özellik, basit işçilik,ucuz malzeme ve garantisi bitincede arıza...
  • ES serisi denilince durmak dusunmek lazım. Sapka cıkartan cinsten bir üretim zihniyeti var. Zamanın otesinde bir uretim anlayısı var.

    Yukarda yazdıgım ozellikleri guncel kac cihazda bulursunuz, varsa paylasın inceleyelim. 20 yıl oncesinden bahsediyorum ve bu ozellikler gercekten bugun bile insanı sasırtıyor. Cd playerdaki optik kafanın manyetik raylarda hereket etmesi bugun bile cok rastlanır bir durum degil. Cok sessiz, hassas ve hızlı kafa hareket kabiliyeti, min mekanik duzenle min bozulma riski. Titanium cd cekmecesi, birinci sınıf seramik ayaklar vs. detayların sadece birkacı. Bunlar 20 yıl onceki uretimde var hic basit seyler degil. O yuzden ES lerin ne oldugunu bilerek gorerek daha bilincli degerlendirmek lazım. Ses rengini begenmeyebilirsiniz ama uretim kalitesi asla tartısılmaz.

    Gunumuz ust seviye cd playerlar bu uretim kalitesinden uzaklar ve 5000 tl gibi fiyatlara satılıyorlar. Artık siz dusunun.

    Sn süper cüp

    Kötü bir tecrube yasamıssınız. Dikkat etmek gerek bu cihazlar her mm sinin degerini bilen insanların elinede geciyor, hic alakası olmayan insanların elinede geciyor. Birde cakalların oldugu tarafta var.

    Cihazlarda zaman itibarı ile kucuk sorunlar oluyor ama dert edecek seyler asla degil. ES serisinin kıymetini bilen tanıyan tecrubeli usta eller var. Bu tip sorunlarda bu insanların destegini almak onemli. Bu cihazları sıradan insanlara onartmamak lazım. Ben bu yılların cihazlarına meraklıyım ve oyle buyuk sorunlar hic yasamadım ufak tefek seylerdi hep.

    ES serileri ozellikle ust modeller evladiyelik yapılmıslar. Normal kullanımda kolay kolay sorun cıkarmazlar. Cıkarsa bile onarılacak sekilde dizay edilmisler. Bazı cihazlar var 2 mudahalede yıpranıp dagılıyor ama bu ES ve benzerleri tank gibiler hic bir sey olmuyor.

    Sizde belki 690es i cihazı tanıyan usta birine verseydiniz pırıl pırıl cıkardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 29 Kasım 2012; 10:07:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

    ES serisi denilince durmak dusunmek lazım. Sapka cıkartan cinsten bir üretim zihniyeti var. Zamanın otesinde bir uretim anlayısı var.

    Yukarda yazdıgım ozellikleri guncel kac cihazda bulursunuz, varsa paylasın inceleyelim. 20 yıl oncesinden bahsediyorum ve bu ozellikler gercekten bugun bile insanı sasırtıyor. Cd playerdaki optik kafanın manyetik raylarda hereket etmesi bugun bile cok rastlanır bir durum degil. Cok sessiz, hassas ve hızlı kafa hareket kabiliyeti, min mekanik duzenle min bozulma riski. Titanium cd cekmecesi, birinci sınıf seramik ayaklar vs. detayların sadece birkacı. Bunlar 20 yıl onceki uretimde var hic basit seyler degil. O yuzden ES lerin ne oldugunu bilerek gorerek daha bilincli degerlendirmek lazım. Ses rengini begenmeyebilirsiniz ama uretim kalitesi asla tartısılmaz.

    Gunumuz ust seviye cd playerlar bu uretim kalitesinden uzaklar ve 5000 tl gibi fiyatlara satılıyorlar. Artık siz dusunun.

    Sn süper cüp

    Kötü bir tecrube yasamıssınız. Dikkat etmek gerek bu cihazlar her mm sinin degerini bilen insanların elinede geciyor, hic alakası olmayan insanların elinede geciyor. Birde cakalların oldugu tarafta var.

    Cihazlarda zaman itibarı ile kucuk sorunlar oluyor ama dert edecek seyler asla degil. ES serisinin kıymetini bilen tanıyan tecrubeli usta eller var. Bu tip sorunlarda bu insanların destegini almak onemli. Bu cihazları sıradan insanlara onartmamak lazım. Ben bu yılların cihazlarına meraklıyım ve oyle buyuk sorunlar hic yasamadım ufak tefek seylerdi hep.

    ES serileri ozellikle ust modeller evladiyelik yapılmıslar. Normal kullanımda kolay kolay sorun cıkarmazlar. Cıkarsa bile onarılacak sekilde dizay edilmisler. Bazı cihazlar var 2 mudahalede yıpranıp dagılıyor ama bu ES ve benzerleri tank gibiler hic bir sey olmuyor.

    Sizde belki 690es i cihazı tanıyan usta birine verseydiniz pırıl pırıl cıkardı.


    Sayın İkarahal;
    Anfi (Sony TA-F 670 ES) bugün elime geçti sonunda..Cihaz çok çok temiz kontrol ettim.Söylediğiniz gibi alt kısmında kapak var çıkarmaya gerek yok aslında bakınca zaten transistörler görünüyor.Hepsi orjınal hiç ellenmemiş ve açılmamış içi toz içindeydi zaten.Daha sonra swichleri ve potları spreyle temizleyeceğim.Gerçi bir sorun görünmüyor şu an ama..Malzeme kalitesi ve işçilik kalitesini içini açınca görüyorsunuz..Muhteşem kaliteli cihaz..Sesi ise dediğiniz gibi soft ve güçlü..Hatta oldukça güçlü bende Dali kolonlar var birşey olacak diye sonuna kadar açmaya cesaret edemedim.
    Ayrıca sizin uzun uzun anlattığınız hatta fotolarını paylaştığınız Sony ES serisi Cd Player'lara da takmış durumdayım.Şu an öyle kaliteli cihazlar yok artık. XA 7ES yada X 779ES yada X 559ES düşünüyorum.Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.




  • Gule gule kullanın. Bende serinin en ustu TA-F808 Es modeli pesindeydim ama 770es denk geldi. 7xx ve 8xx cok daha iyi cihazlar 22 ve 24 kg agırlıkları var yerinden kalkmıyorlar. İnsallah onlarada sahip olursunuz.

    Kullandıgım cd playerda 559es olan model. O yılların cd playerları amfilerinden daha pahalıydı.

    Sony amfiler hakkında:
    http://www.hifi-wiki.de/index.php/Sony_Vollverst%C3%A4rker

    Sony cd playerlar hakkında:
    http://www.hifi-wiki.de/index.php/Sony_CD-Player


    Cihazınızın teknik spec leri:

    Hersteller: Sony
    Modell: TA-F670ES
    Baujahre: 1992
    Hergestellt in: Japan
    Farbe: schwarz
    Typ: Analog
    Fernbedienung: Nein
    Leistungsaufnahme: 260W
    2x 175 Watt bei 4 Ohm ( 0, 01 % Klirr) gem. DIN
    2x 110 Watt bei 8 Ohm gem. DIN
    Dauerleistung (bei Klirrfaktor) 8 Ohm: 2 x 90W bei 0,004%
    Phonoeingang (schaltbar MM oder MC).
    Chinch-Ein- und -Ausgänge vergoldet
    Kopfhörerbuchse (Klinke 3,5 mm) vergoldet
    REC-Out-Selector.
    Gehäuse ist seidenglanz-matt schwarz und Vollmetall.
    Dämpfungsfaktor: 100
    Frequenzgang: 10Hz - 100kHz
    Klangregelung: ja, abschaltbar
    Bass: bei 100Hz +-7db
    Höhen: bei 10kHz +-6db
    Loudness: nein
    High Filter: nein
    Mute: ja, -20db
    Direct/Line-Straight: ja
    Abmessungen: 430 x 150 x 375 mm
    Gewicht: 12 kg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 29 Kasım 2012; 16:55:46 >




  • 808 in ustu bile (Gibraltar Roof) döküm kapak. Taban zaten Gibraltar Chassis. Tabiri caizse 24,6 kg tank. İlk seviyelerde A class calısma yetenegi var. Bu arada bu amfilerin pikap katlarıda cok kalitelidir.

     Sony TA-F 670 ES Anfi hakkında..

     Sony TA-F 670 ES Anfi hakkında..

     Sony TA-F 670 ES Anfi hakkında..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 29 Kasım 2012; 17:06:43 >




  • Sony ta s7 nasil bi cihaz sizce kullanan varmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 808 i gorunce insanin ust kapagini cikarip oyle kullanasi geliyo gercekten kusursuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: headbanger6

    Sony ta s7 nasil bi cihaz sizce kullanan varmi

    Yapısına bakınca sanki QS serisi gibi. Standart üretimle ile üst segment üretim arasında.
    ES serisinden alıntılar var.

     Sony TA-F 670 ES Anfi hakkında..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

    Gule gule kullanın. Bende serinin en ustu TA-F808 Es modeli pesindeydim ama 770es denk geldi. 7xx ve 8xx cok daha iyi cihazlar 22 ve 24 kg agırlıkları var yerinden kalkmıyorlar. İnsallah onlarada sahip olursunuz.

    Kullandıgım cd playerda 559es olan model. O yılların cd playerları amfilerinden daha pahalıydı.

    Sony amfiler hakkında:
    http://www.hifi-wiki.de/index.php/Sony_Vollverst%C3%A4rker

    Sony cd playerlar hakkında:
    http://www.hifi-wiki.de/index.php/Sony_CD-Player


    Cihazınızın teknik spec leri:

    Hersteller: Sony
    Modell: TA-F670ES
    Baujahre: 1992
    Hergestellt in: Japan
    Farbe: schwarz
    Typ: Analog
    Fernbedienung: Nein
    Leistungsaufnahme: 260W
    2x 175 Watt bei 4 Ohm ( 0, 01 % Klirr) gem. DIN
    2x 110 Watt bei 8 Ohm gem. DIN
    Dauerleistung (bei Klirrfaktor) 8 Ohm: 2 x 90W bei 0,004%
    Phonoeingang (schaltbar MM oder MC).
    Chinch-Ein- und -Ausgänge vergoldet
    Kopfhörerbuchse (Klinke 3,5 mm) vergoldet
    REC-Out-Selector.
    Gehäuse ist seidenglanz-matt schwarz und Vollmetall.
    Dämpfungsfaktor: 100
    Frequenzgang: 10Hz - 100kHz
    Klangregelung: ja, abschaltbar
    Bass: bei 100Hz +-7db
    Höhen: bei 10kHz +-6db
    Loudness: nein
    High Filter: nein
    Mute: ja, -20db
    Direct/Line-Straight: ja
    Abmessungen: 430 x 150 x 375 mm
    Gewicht: 12 kg

    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için..bende aslında 700 ES yada 800 es arıyordum ama bu denk geldi. Sony TA-F 800 ES'in dizaynı çok hoşuma gidiyor. Sizin kullandığınız cd player 559 es'e bende hayranım.Şu an çok fiyat çekiyorlar ikinci ellerine.Birde lensleri bulunamıyor.Sizin 559 es'te KSS 272A lens var. Ama maalesef lensi artık Sony üretmediği için bulunamıyor.Bende Sony ES serisi cd player düşünüyorum ancak ileride doğabilecek lens probleminden dolayı düşündürüyor.




  • Laser kafalar soru isareti evet. Ben daha lens yuzunden atıl olan üst segment bir cihaz gormedim. Bazı lenslerde hic sorun yok mesela kss-240a olan. Sony dısında bir cok marka ve modelde kullanılmıs ve yaygınlıgından dolayı ic piyasadada cesit cesit kalitede bulabiliyorsunuz. Gecenlerde lbt-905 aldık bir arkadasa. Üzerinde orjinal kss-240a kafa duruyor. Arada bir gormeme sorunları yapıyordu. Bakıma verdik kafa uzerindeki potlarla yeniden kalibre edilerek normal hale geldi. Su anda hic sorun yok. Oda yaklasık 20 yıllık cihaz ve hala kafa duzgun sekilde calısıyor. Daha once bende cdp-991 kullanmıstım ondada sorun vardı karakoyden kss-240 alıp taktım 2 yıla yakın sorunsuz kullandım sonra elden cıkardım. Gecenlerde dogubankta Denon cu bir firma kss-240a getirmis satıyordu. BAska bir yerde Kenwood firması kss-240a satıyordu. Ust segment cd playerlarda lens sorununa cok rastlamadım rastlayanda bir sekilde cozuyor olmalı.

    Laser diodlar 20 yıl olsada kullanıma baglı olarak cok iyi durumdada olabiliyor. Laser diod iyiyse sorun olmuyor. O sekilde cıkan aksaklıklar yeniden kalibre etme yada optik camın degismesi ile uzun sure yoluna devam edebiliyor. Artık piyasada bir cok sey var ve belki laser diod degisilerekte cozum bulunabilir. Hatta okuma gormeme sorunları sadece lenstende olmayabiliyor. Bunla ilgili nette kullanıcıların buldugu basit cozumler paylasılmıs. Su anda ben sorun yasamıyorum ve hic mudahale gormemis. Eger sorun cıkarırsa kalibre ile uzun sure daha yola devam etme sansım var biliyorum. Lens mudahale gormediyse ilk etapta cok dert edilecek durum yok.

    Yurtici ve yurtdısı kullanıcı cok fazla. Talep oldugu surece sony uretmesede baska firmalar bir sekilde uretilecektir.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.