Şimdi Ara

Sony Xperia X (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.373
Cevap
31
Favori
126.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu telefona Android 8 sürümü geldi. Sizde niye 6 çok ilginç.

    Ses gerçekten az. Bende x compact var. Bu iki telefona sony hoparlör koymayı unutmuş diyebilirim. Garantiye verdim ben hoparlörler değişti şimdi çok iyi ses geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıldır kullanıyorum. Sanırım hala satılıyor. Son 1 yıldır (yaklaşık 1 yıldır) güncelleme almıyor.
    **Yaşadığım sıkıntılar ve arızalardan bahsedeyim:
    >1 defa arka kamera bozuldu ve değişti.
    >Ekran arada kafayı yiyor. Görüntü bir anda gidiyor ve sonra bir kaç sn sonra telefon kendini yeniden başlatıyor.
    >Pil performansı gün geçtikçe azalıyor. Özellikle mobil veri açıkken feci şarj gidiyor. Wifi açıkken gene bir nebze daha az gidiyor.
    >Yaz aylarında ve mobil veri açıkken aşırı hızlı ve fazla ısınıyor. Mesela tatile gittiğimde kaç defa resim video çekemediğim oldu. Çünkü telefon ısındı uyarısı verip kamerayı kapatıyor. Cihazı bazen elimde tutamıyorum aşırı ısısından ötürü. Dondurucuya sokmuşluğum çoktur.
    .
    .
    **Olumlu durumlar neler?..
    >Telefon 4-5 defa sert şekilde düştü. Betona, asfalta, tahta zemine. Taş gibi hala. baya dayanıklı.
    >Banyoda ve hafif yağmur altında çok kullandım. banyo buharı ve hafif yağmur gram etkilemiyor cihazı.
    >Kamerası efsane işler çıkarıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Immortall

    Arkadaşlar telefonu 2.5 yıldır orijinal haliyle kullanıyorum ve artık hem donup kendine reset atmaya başladı hem de arayüzünden sıkıldım. Lineageos kurmak istiyorum fakat bugüne kadar hiç rom root işlerine girmediğim için fazlasıyla tecrübesizim. Telefonuna lineageos kuran arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi acaba?
    Hocam özel mesajda sormuşsun, ordan cevap yazamadım buradan cevaplıyorum. Sony cihazlarda biraz karışık işler bu işler. Kendim 2015 yılından beri Sony kullandığım ve bu tarz işlerle hobi olarak ilgilendiğim için halledebiliyorum. Şimdi ben sana tarif ederim, drm'nin yedeğini almayı başaramadan bootloader kilidini falan açarsın, bir daha keyleri geri getirebilmen olanaksız hale gelir. Ya da hatalı bir işlem yaparsın veya rom atarken herhangi bir sorun çıkar cihaz bootlopa girebilir. Kendim bile o kadar bu işlerle uğraşmama rağmen sıklıkla cihazı bootlopa sokabiliyorum. Bazen bu gibi durumlarda Flashtool bile cihazı göremediği için düzeltemiyor. Emma ile orijinal yazılımı yükleyip geri kendine getiriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • XDA'daki Quickcharge 3.0 özelliğini aktif eden ve işlemciye overclock yapılmış kerneli kurdum telefona. Büyük çekirdekler 1.80 Ghz'den 2.1 Ghz'e, küçük çekirdekler ise 1.44'ten 1.54'e aşırtılmış.

    Hakikaten işlemci şahlandı resmen ve herhangi bir ısı/donma/kasma problemi yaşanmıyor. Ama yüksek işlemci gücü de doğal olarak yüksek enerji tüketimini beraberinde getiriyor. Pil performansında biraz düşüş hissettim.

    Bu kernelle açılan Quickcharge 3.0 özelliğinin sorunsuz çalışabilmesi için de pil kapasitesinin 2300 Mah değerinin altına düşmemiş olması gerekiyor. Benim telefonun pili 3 senenin sonunda 2200 küsür Mah kapasiteye düştüğü için QuickCharge 2.0'dan yukarı çıkamıyor.

    Sony Xperia X



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanane900 -- 10 Ocak 2020; 0:30:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sanane900 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    Fırsat bulup bir ara root işine girdim. Telefonumu Android 6'ya düşürdüm. Sonrasında BackupTA ile yedek almak istedim ancak telefonu görmedi ve .img dosyasını alamadım.(Gerekli herşeyi yapmama rağmen)
    Mecburen Android 8 sürümüne flashladım, eski tarzda devam ediyorum.
    Sorum şu aslında şimdi tekrar uğraşmak için zamanım var, yine aynı adımda kalır mıyım acaba diye düşünüyorum. Halen DRM keylerinin silindikten sonra nelere sebep olacağı konusunda net bir bilgi yok elimde. Kaldı ki sunulan DRM keyleri ile alakalı teknolojileri kullanmıyorum çoğu kısımda zaten desteğini kesti firma. Kısacası sonuca ulaşabilmek için bir cesaret gerekli gibi.
    Teşekkürler...
  • SGoSL S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, drm yedeğini her 6.0 romda alamıyorsunuz. 34.0.A.2.301 derleme numaralı 6.0 romda sorunsuz alınabiliyor. Geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklama modunu da açmayı unutmayın.

    Drm'nin yedeğini alamasanız bile XDA'daki çoğu kernellerde "drm.fix" zaten var. Bu kernellerden birini flaşladığınızda drmler kaybolmamış gibi cihaz sorunsuz çalışıyor. Ancak her ihtimale karşı drmlerin yedeğini almanız sizin yararınıza olur.

    Drmlerin silindiği, drm.fix'in de kurulu olmadığı romlarda Bionz çalışmayacağı için, kamera leş gibi fotoğraflar çeker. X-reality vs gibi gömülü uygulamalar da çalışmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanane900 -- 28 Ocak 2020; 14:41:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanane900 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, XDA'daki verilen talimatlara göre ilerledim oradaki sürüm 34.0.A.1.264.
    Yazdığınız sürümde deneme yapacağım. Sürüm farkına anlam veremedim.
  • Telefona flashtoolla stock rom 7.0 flashladım ama telefonu açmaya çalıştığımda ingilizce olarak güncelleme yaparken hata oldu lütfen telefonu bilgisyara yeniden bağlayıp tekrar deneyin diyor nasıl çözerim yardım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PislickB3

    Telefona flashtoolla stock rom 7.0 flashladım ama telefonu açmaya çalıştığımda ingilizce olarak güncelleme yaparken hata oldu lütfen telefonu bilgisyara yeniden bağlayıp tekrar deneyin diyor nasıl çözerim yardım
    Romu tekrar flaşlayarak ya da Xperifirm sekmesinden yeni bir rom indirip flaşlayarak düzeltilebilir anca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar eşime bu telefonu alıp iade etmiştik, kılıf da almıştık ancak bosa çıktı. 2 adet kılıf var

    İsteyene ücretsiz yolluyorum kılıfı karşı ödemeli.
    Sürat ve PTT kargolara verebilirim. Evimin yakınında bunlar var

    Ben ücret talep etmiyorum sadece kargo size ait olacak. Ya da İzmir'e geldiğimde oradan alabilirim diyorsaniz çiğli tarafında adresime gelip alabilirsiniz
    Sony Xperia X

    Kılıfların biri şeffaf bir diğeri de yanları metal görünümlü
    Sony Xperia X



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pudinkk -- 3 Şubat 2020; 14:48:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekran sürem 3 saati zorlamaya başladı pili değiştirmeyi düşünüyorum kendim alıp dışarıda mı yaptırsam yoksa servise mi göndersem daha önce bu işlemi yapanlar var mı?
    Garantisi hala devam etmekte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StartaBafras -- 3 Şubat 2020; 17:33:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun arka kamerası çalışmıyor. Yeni kamera taktırdım o da çalışmadı dedi telefoncu. Parmak izi de kendi kendine menüden kayboldu gitti görünmüyor hiçbir şekilde. Ekranı kırılmıştı değiştirttim ancak nfc ön tarafta olduğu için telefoncu ekranı değiştirirken bozdu sanırım. 3 yıl sonunda tel artık beni bırak diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SGoSL S kullanıcısına yanıt
    Üstad benim xperia x hala android 6. Güncelleme yok diyor. Desteğe mail attım cihaz isveç çıkışlı sizin dedi. Reset atın deneyin felan dedi ama çözüm olmadı bu oreo ya nasıl geçebilirim yardımcı olur musun?
  • pudinkk kullanıcısına yanıt
    Kardeş bana yollar mısın?
    ahmet cerit
    adıyaman-besni ptt kargo şubesi şubeden teslim yollayabilirsin
    0553 486 24 28
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StartaBafras

    Ekran sürem 3 saati zorlamaya başladı pili değiştirmeyi düşünüyorum kendim alıp dışarıda mı yaptırsam yoksa servise mi göndersem daha önce bu işlemi yapanlar var mı?
    Garantisi hala devam etmekte
    Orijinal pili yalnızca KVK'da taktırabilirsiniz. Onun haricindeki her teknik servis yan sanayi pil kullanıyor. Aynı problemi ben de yaşadığım için KVK'ya geçen ay mail atarak sordum, 150 ₺ fiyat verdiler.

    Bir kere değiştireyim hem orijinal pil takılsın hem de işçiliği düzgün olsun diyorsanız KVK'ya verin gitsin. Fiyat çok diyorsanız 50 ₺ ye internetten yan sanayi pil satın alıp kendiniz de değiştirebilirsiniz. Çok zor bir işlem değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sony80

    Üstad benim xperia x hala android 6. Güncelleme yok diyor. Desteğe mail attım cihaz isveç çıkışlı sizin dedi. Reset atın deneyin felan dedi ama çözüm olmadı bu oreo ya nasıl geçebilirim yardımcı olur musun?
    Senin iş çok basit hocam. Pc'den Flashtool programı ile 8.0 Türkiye romu indirip cihaza flaşlayacaksın. Hepsi bu kadar.

    Youtube'da bu programın nasıl kullanılacağını gösteren videolar var. Yalnız bu işlemin sonunda dahili hafızadaki her şey silinecek muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanane900 S kullanıcısına yanıt
    hocam denedim olmadı.usb hata ayıklamayı kontrol edin diyor. rot olayından pek anlamam ama onu açtım yine olmadı hazır cihaz da açılmaz oldu. onarım yaparak çözdüm bu romu bana link atabilir misin ve bu hatanın çözümü nedir
  • sanane900 S kullanıcısına yanıt
    Çevremde arka kapağı sökmek için sıcak hava cihazı alabileceğim tanıdık vardı aslında ama orijinal pil bulamayacaksam pek tercih etmek istemem KVK işlem süresi için bir şey söyledi mi ve garanti bu durumda geçerli olmuyor mu hiç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony80 S kullanıcısına yanıt
    Yollarım hocam.
    Yarın PTT ye uğrar hallederim.
    Güzelce paketler poşet dosya şeklinde PTT kargoya veririm.

    Özel mesaj ile yazsaydın daha önce görürdüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sony80

    hocam denedim olmadı.usb hata ayıklamayı kontrol edin diyor. rot olayından pek anlamam ama onu açtım yine olmadı hazır cihaz da açılmaz oldu. onarım yaparak çözdüm bu romu bana link atabilir misin ve bu hatanın çözümü nedir
    Romu Flashtool programının içerisinden indiriyorsun hocam. Sony'den anlayan, Flashtool ile rom atmayı bilen bir teknik servise verirseniz 5 dakikada halleder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.