Şimdi Ara

Sony ZV-1F maliyete odaklanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony ZV-1F maliyete odaklanıyor
    Sony’nin vlog tutkunları için piyasaya sürdüğü ZV-1 fotoğraf makinesinin ardından bu kez maliyeti düşünenlere yönelik ZV-1F tanıtıldı. ZV-1F maliyet için bazı özelliklerden fedakarlık yapıyor.



    Sony ZV-1F özellikleri ve fiyatı



    Sony ZV-1F kamera modelinde 20.1MP çözünürlüğünde 1 inç tipi Exmor RS CMOS sensör kullanılıyor. Sensör 13.2mm x 8.8mm boyutlarında ve bu tür sensörler tam 1 inç olmadığı için 1 inç tipi olarak adlandırılmaya başlandı. Kasada 921 bin noktalı dokunmatik bir ekran var.



    Ayrıca Bkz.Sony mekânsal ses sunan iki ses barı tanıttı



    20mm f2.0 sabit odaklı bir lensi olan sensör daha geniş bir açı elde edebiliyor. Sokak fotoğrafçılığı gibi konular için de odak uzunluğu geliştirilmiş. 4K 30fps video kaydı yapabilen kamera 8-bit kaydı ise 4:2:0 formatında yapıyor. Ayrıca dikey olarak da bir modu mevcut. S-Log2, S-Log3 ve HLG gibi standartlar desteklenmiş.



    Kablosuz olarak çekimlerinizi akıllı telefona aktarıp hızlıca sosyal medyada paylaşabilirsiniz. 3 kapsüllü mikrofon çok yönlü ve bir rüzgar engelleyici de var. 3.5mm jakı ile harici mikrofon da bağlanabiliyor. Görüntü ve enerji aktarımı USB Tip-C üzerinden yapılıyor. SteadyShot, Eye AF, Product Showcase, Soft Skin Effect gibi yazılımları olan Sony ZV-1F modeli 500$ fiyat etiketi ile satılacak.






    Kaynak:
    https://www.gsmarena.com/sony_launches_zv1f_compact_camera_for_vloggers_and_content_creators-news-56157.php







  • haberi yazan arkadaş sensör boyutuyla ilgili kendi uydurduğu bir bilgiyi vermiş.
    bundan önceki sony rx100, rx10 veya canon g5x, g7x gibi kameralara bakarsan hepsinde aynı boyutta sensör vardır ve 1 inch diye geçer.
    yani 1" sensörlü makinelerden daha küçük sensöre sahip değil.
    https://www.cined.com/the-truth-about-1-inch-sensors-they-are-smaller-than-you-might-think/
  • haberi yazan arkadaş sensör boyutuyla ilgili kendi uydurduğu bir bilgiyi vermiş.
    bundan önceki sony rx100, rx10 veya canon g5x, g7x gibi kameralara bakarsan hepsinde aynı boyutta sensör vardır ve 1 inch diye geçer.
    yani 1" sensörlü makinelerden daha küçük sensöre sahip değil.

  • quote:

    Kasada 921 bin noktalı dokunmatik bir ekran var.


    921 bin noktalı. Bu bilgi olmasa mazallah ne olurdu, bu haberin hiçbir anlamı olmazdı. O kadar önemli bir bilgi ki anlatamam. Dokunmatik ekranı olan bir cihazın bilgilerinde daha ilk defa karşılaşıyorum bununla.

  • Videoya odaklanacak adam 30fps kaydı ne yapsın? Bu tip makinaların artık kendini geliştirmesi ve 4k/60fps + HDR 10bit kaydetmesi gerekiyor.

    Bu hadi maliyet odaklı cihaz, ZV-E10 da da yok.

    Telefonlar bile bu seviyede kayıt yapabilirken artık video odaklı bir kameranın bunları desteklememesi kabul edilemez.

    Malesef DSLR/Aynasız harici mantıksız kalmaya başladı, onların da HDR 10bit kayıt yapabilenleri ateş pahası. Bu gidişle kompakt cihazlar yavaştan

    tarih olacak.

  • Amiral gemisi telefonu-video için özellikle iPhone- olan birinin buna para harcamasını gerektirecek bir durum yok. Bu paraya telefonu için kamera aksesuarları veya illa maliyet odaklı ekstra kamera istiyorsa kompakt aksiyon kameraları tercih etmesi çok daha mantıklı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 500 $ diyor. Türkiye'de alayım desen kaç on bin lira yapar. Diyecek laf yok. Çok var da boşa.

  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    kameraların ekranları ve elektronik vizörleri varsa vizörleri bu şekilde belirtiliyor. 900 bin nokta, 2.3 milyon nokta gibi. mesela 720x1280 bir ekranda 921 600 piksek (nokta var). piksek şeklinde değil de dot şeklinde geçiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.