Şimdi Ara

Sorularına cevap alamayanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Son zamanlarda donanım haber notebook forumunda iyice rahatsızlık gösteren bir olay var. Bazı arkadaşlar -ki bunlar genelde notebook forumuna yeni gelenler oluyor- ilk mesajlarında kafalarına takıldıkları bir soruyu, yada yaşadıkları bir problemi soruyorlar. Buraya kadar herşey normal.

    Ancak işin rahatsızlık edici kısmı bundan sonra başlıyor. Soruyu sorduktan çok kısa bir süre sonra eğer soruya bir cevap, çözüm, yorum vs gelmezse hemen bu arkadaşlar kendi sorularının altını doldurmaya başlıyorlar:
    - Cevap verecek kimse yok mu?
    - Bilgisi olan yok mu?
    - Birisi birşey yazsın!
    - Kimse bilmiyor mu?
    - Yok mu bir marka öneren?
    - Ne biçim forum burası, neden kimse cevap vermiyor?

    Burası bir FORUM. Buradaki bazı istisnalar hariç hiç kimse bir konuda yetkili otorite değil. Bu platform darda kaldığınız zaman girip, sorunuzu sorabileceğiniz ve anında cevabı, çözümü beklediğiniz bir HELP DESK değil. Buradaki kimse profesyonel olarak size yardım hizmeti sunmuyor. Sorunuzun cevabını henüz soruyu sorduktan 1-2 saat sonra "Yok mu bilen?" diye yazarak daha hızlı alamazsınız! O anda forumda bilen birisi varsa ve yardımcı olmak istiyorsa zaten cevabını yazacaktır. Sorunuzun cevabını bilmesi muhtemel bir kişi o 1-2 saat içinde forumda olmayabilir. Herkesin tek hayatı burası değil, herkesin işi gücü var. Kaldı ki sorulan sorunun cevabı çoğu kez belki 100 defa verilmiş oluyor, biraz ARAMA butonunu kullanın!

    Böyle yaparak, o an forumu kullanan diğer kullanıcıları da rahatsız ediyor ve forumun gidişatını bozuyorsunuz. Forumun üstünde koskoca "notebook alma kılavuzu" diye harika bir topic var, hala girip notebook önerisi isteyen "armut piş ağzıma düş" arkadaşlar var. Biraz araştırıcı olunması gerektiği kanaatindeyim.

    Şahsen ben artık sorduğu sorunun altına "bilen kimse yazsın, yok mu bilen?" diye yazan ve daha önceden defalarca sorulmuş soruların cevaplarını arayan arkadaşların sorularını eğer bilgim varsa da cevaplamayacağım. Bu tip sorular ve topic'ler forumun gidişatını olumsuz yönde etkiliyor çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasonion -- 24 Eylül 2005, 11:07:30 >







  • cevaplarına aynen katılıyorum artık insanlar aynı sorulara cevap vermekten bıktı sorulmadık soru kalmadı neredeyse, burdaki forumları okuyarak çok rahatlıkla ne tür bi cihaz alınacağına karar verilebilir ayrıca bi çok arkadaşımız dizüstülerini aldığı için doğal olarak artık takılmaz oldu yeni gelen arkadaşlar özellikle, zahmet buyurup okurlarsa aradıkları soruların cevaplarını bulabilirler.
  • ben katılmıyorum,dünde bende bir soru sordum ve acildi
    laptopumun ekranı kararmıştı,elle tuttuğum bir ışıkla size yazıyordum
    ilk başlarda kimse cevap vermedi ve konu öteki sayfaya taşınıyordu
    ilgilenen yokmu diye sordum ve konu yeniden başa geldi ve cevaplarda gelmeye başladı
    yani nasıl katılayım dediklerine
  • bende 2000watts'a katılıorum,
    kişi durumunun aciliyeti konusunda karar vermeli ve ona göre başlığını yukarıya taşımalı
    e tabii adabını bozmadan,terbie sınırını aşmadan ve en önemlisi abartmadan
    ha baktınız birisi soru sorayım cevap alayım derken kirlilie neden olmuş,azmış coşmuş:hiç ilgilenmeyin,daha güzel ceza olamaz;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.