Şimdi Ara

SpeedFan ile TAT arası sıcaklık farkı (80 derece normal mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • e4300'ü 2700 MHz'de Gigabyte 965P-DS3 rev 3.3 ile birlikte kullanıyorum. Res atma problemini çözmek için işlemciye, RAM'lere ve FSB'ye çok az voltaj verdim. Şu anda kararlılık ile ilgili bir problemim yok. Fakat sıcaklık değerleri beni düşündürüyor, SpeedFan ile baktığımda idle sıcaklığını 37 derece olarak görüyorum, TAT ise aynı anda 54 derece gösteriyor. Bu arada BIOS olarak F11 kullanıyorum.

     SpeedFan ile TAT arası sıcaklık farkı (80 derece normal mi?)


    Ayrıca işlemciye TAT ile workload verdiğim zaman sıcaklığı 80 dereceyi buluyor. Aynı anda SpeedFan'e baktığımda 68 derece gösteriyor. Bu farklılıklar neden kaynaklanıyordur? Hangisine güvenmem lazım? 80 derece olmasına pek aklım yatmadı çünkü.

    Tavsiyelerinizi bekliyorum... (RAM'ler 3:4 ile 800 MHz'de oc'suz 5-5-5-15 olarak çalışıyor bu arada)

    Ekleme: BIOS'tan görünen idle değeri de SpeedFan'inkiyle uyuşuyor, Core Temp'in gösterdiği değerler ise TAT ile aynı. Ayrıca bu değere voltaj vermeden çıkması gerekmez miydi bu konudan da bahsederseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 24 Kasım 2008; 20:57:06 >







  • Arkadaşlar ne diyorsunuz bu 80 derece olayına?
  • Hocam bence Tat'a ve CoreTemp'e güvenin. SpeedFan'a güvenmemek gerek.

    Ayrıca haklısınız genelde voltajsız rahatça çıkılabilmesi gerekir 2.7 ghz'e. Belki işlemciniz takoz çıkmıştır diyeceğim ama, yinede emin olmadan birşey söylemek istemiyorum. Mesela benimde önceden kullandığım E2180 takoz çıkmıştı. 3.33 ghz için 1.625v vermem gerekiyordu.

    Acaba işlemcinizi stok fanla mı kullanıyorsunuz?
  • Evet stok fan ile kullanıyorum, kararlılığı sağlayabilmek için 1.3875 volt verdim şimdilik. Sıcaklık meselesinde de fan yerine tam oturmamış olabilir mi diye düşünüyorum, bir ara söküp takarım ama F10 BIOS'uyla ilgili sıcaklığı fazla gösteriyor gibi bir şeyler okumuştum, belki burada da benzer bir durum söz konusu olabilir diye düşündüm. Bir de programlar arasında fark olunca durup dururken fanı vs. sökmek istemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 25 Kasım 2008; 23:47:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.