Şimdi Ara

SSD Mavi Ekran Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
69
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, windows SSD'de kurulu , oyunlarım HDD diskinde yüklü. Oyundayken mavi ekran alıyorum ve bilgisayarı yeniden başlatıyor yeniden başladığında BIOS'a atıyor ve SSD'yi okumuyor. Bunun için her şeyi test ettim her yolu denedim ama sorunu bulamıyorum. Servise götürdüğümde SSD kaynaklı dediler ama yaptığım testlerde SSD asla hasarlı çıkmadı zaten alalı 1 yıl oldu. Kullandığım SSD Samsung EVO 860 anakartım 8-9 yıllık ben sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum. SSD'yi garantiye gönderip gereksiz yere süre kaybı ve kesin sonuç alacağım fikri bana pek parlak gelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.





  • Ssdye format atarsın mavi ekran vermeye devam ederse ssd de sorun var demektir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

    Format atmadan önce bilgisayarı açtığım anda mavi ekran veriyordu format attıktan sonra 1 hafta hiç sıkıntı çıkmadı sonrasında sadece oyunlarda mavi ekran vermeye başladı

  • polozhenie P kullanıcısına yanıt

    belki ssd değil ekran kartı psu kaynaklıdır mavi ekranlar oyunlarda oluyorsa? ssd yüzünden pek mavi ekran alınmaz genelde. biosta görmüyor demişsin evet bunun ayarını yapacaksın buradan boot et diye ve boot edecek disk bulamazsa biosa geri döner yüklemez. anakart eski ama eski anakartlarda ssd çalışmaz diye bir şey yok var kuzenlerde benim topladığım 2011'den kalma kasalar kullanıyor adamlar kötü bir satıcıyım aç kalıyorum.  işin şakası bir yana bios güncelleme varsa yap ve biostan ssd'yi boot diski olarak göster bir de hdd'yi çıkarıp deneyebilirsin. güç kablosunu söküver hdd'nin. oyunu nasıl açacağım hdd'de diyeceksin açma oyun falan aç windows kullan baştan aç bakalım yine mi boot edemeyip biosa dönüyor?





  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Bios güncel, boot kısmında da SSD gözükmüyor

  • polozhenie P kullanıcısına yanıt

    boot kısmında görünmüyorsa anakart hatası diyorum ben çünkü SSD'ler bu anakartta görünmeyeyim bari demez yani oranla desen 51/49 anakart derim. ne yapabilirsin bios güncelse başka bir arkadaşına ver SSD'yi orada da aynısını yapacak mı? ben zannetmiyorum bence sorun anakartının çok eski olması. bazı anakartlar mesela casper hazır sistemlerde kötü anakart olduğu için ekran kartı güncellemesi falan yapamıyordun biosu izin vermiyordu. bios güncel diyorsun ama iyi bir bios mu yoksa kasten ya da değil kötü bir bios mu? SSD'yi garantiye göndersen sonuç çıkmaz düzgün bir anakartta denediklerinde bunda sorun yok derler büyük ihtimal.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    SSD'yi başka bir sata portuna taktım sorun şu anlık çözüldü gibi duruyor. Cevaplar için teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.