Şimdi Ara

SSD'yi GPT olarak ayarladım, doğru mudur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bilgisayarımın harddiski sıkıntılı olduğu için dün ssd aldım. Aslında performans konusunda sıkıntım yoktu, 500+8gb sshd vardı bilgisayarımda sadece saat tıkırtısı geliyor diye sshd ve testlerde bad sector buluyor diye değiştirdim sshd'yi. Ve ssd'yi usb ile taktığımda bilgisayarım görmedi ilk önce ssd'yi. Device manage kısmından diski başlatırken tam da konuya hakim olmadığımdan Şu görseldeki ekranda mbr değil de gpt'yi seçtim.

    SSD'yi GPT olarak ayarladım, doğru mudur

    Sonra sistemi klonladım ve ssd'ye geçiş yaptım. İlk açılışta bu seçimimden midir bilmiyorum (Aynı işlemi daha önce 2 kez yapmıştım ve hep bilgisayar normal şekilde açılmıştı aslında), windows hata verdi ve lenovo kurtarma seçeneklerinden bilgisayar fabrika ayarlarına döndürüldü. Sonra normal şekilde tüm kurulumlarımı yaptım driverlarımı kurdum, aslında şuan bilgisayar çatır çatır çalışıyor. Performans konusunda da gram sıkıntım yok fakat GPT değil de MBR mi seçmeliydim?

    Sizce bu önemli bir fark mıdır?







  • Çıkarttığım harddisk şuan çekmecede duruyor aslında aynı şekilde, sıfırlamadım henüz. Yedek olarak çekmecede. Sıkıntı olma ihtimali varsa veya performans kaybına sebep olur diyorsanız gpt seçimi, şuanki ssd'yi sıfırlayıp yedekten tekrar aktarabilirim de sistemi. Bilgili olan kişilerden görüş bekliyorum.
    Teşekkürler şimdiden.
  • WIndows 10 UEFI kurulum yaptiyasan GPT sart .Herhangi bir kaybin olmaz , hatta GPT MBR den daha guvenlidir ,
  • Win 8.1 sistemimi birebir klonladım. Aslında gpt nin daha iyi olduğunu okudum ben de nette full ama arkadaşım bulandırdı kafamı işte. Bir de daha önceden ssd başlatma hiç yapmadığımdan sorayım bir demiştim. Teşekkür ediyorum.
  • Zaten sistem kuracaksan disk temel disk ve gpt olmalı. Keşke klonlama yerine direkt sistemi kursaydın. Tabi eğer verilerin çok değildiyse. O zaman gereksiz windows dosyalarından da kurtulurdun. Windows rahatlardı.
  • 1) klonlamayi hangi metodla yaptınız? Muhtemelen sector sector klon yaptınız. Ve ;
    Klonladığınız disk MBR ise SSD de şu an MBR. GPT ise SSD de şu an GPT .
    2) Klonlama sonrasında SSD ile başlayınca eski diskinizdeki son kaldığınız yerden devam eder normalde. Yeniden bişeyler yükleme vs durumu olmamalı sadece SSD aygıtın sürücüleri yüklenir ve restart ister.
    Eğer HDD de windows çalışırken isletim sistemi çalışırken klonu yapytıysanız , klon hatalı olur . Ya sistem SSD den boot etmez veya sizinki gibi onarim ekranı gelebilir.
    Çalışan başka bir sisteme klonlanacak kaynak ve hedef diskleri bağlayarak klon yaparsanız veya dos ekranında klon yaparsanız sorun olmaz.
    Eski diskte kaldığınız yerden devam etmek için tekrar başka program veya metod ile klon yapabilirsiniz
    Bikaç defa klon sonrasında hedef disk ile Windows açılmaması sorunu ile karşılaştığım da oldu. Çözüm bulabildimmi hatırlamıyorum şu an.

    3 ) SSD leri partitionlara bölmenin zararlı olduğu hakkında ingilizce makale ve tartışmalar var. SSD nin çalışma metodu dikkate alınınca bu konunun ciddiye alınır olduğunu düşünüyorum. Eğer sisteminizde D bölümü var ise SSD yi tek partitiona düşürmeniz bence daha sağlıklı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.