Şimdi Ara

SSK - Öğrenci

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
15.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu sene üniversiteyi kazandım. 18 yaşından büyük olunca bildiğiniz gibi babanızın/annenizin SSK'sı size işlemiyor. Ama öğrenci olunca bu işlem devam ediyormuş. Ne yapılması gerektiğini bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhrimeN -- 14 Eylül 2010; 19:19:15 >



  • Okula gidip öğrenci belgesi alacaksın.Daha sonra bu belge ve sağlık karnesi ile bulunduğun ildeki SGK ya gideceksin.1 yıl için muayene olabileceğini söylecekler sana.Hepsi bu kadar
  • Bulunduğun ildeki SGK binasına gidip, öğrenciyim babam veya annemden sigortam vardı kesildi bunun başlangıcı için ne yapmam gerekir sorusu karşılığında sana bir kağıt verir. İşte şu tarihe kadar sigortalıydım öğrenciliğimin olmaması sebebiyle kesildi tekrar bağlanması şeklinde ibare yer alan bir kağıt var. Oraya anne veya babanın kimden sigortalıysan artık SSK sicil no ve tahsis nonu yazarak Öğrenci belgen, 3 adet vesikalık ve kimlik fotokopisi ile SGK binasından verilecek bir adres kağıdıyla ( minik bir adres kağıdı veriyor ) Sıhhıye/Ankara adresli yere iadeli taahhütlü bir dosya içinde yolluyorsun. 2-3 ay sonrada tekrardan açılıyor.

    Not: açılıp açılmadığını merak edersen de aşağıdaki adrese TC kimlik numaranı yazar bilgilerini kontrol edersin. Durum Kodu eğer * veya D ise durduruldu demektir. O kutunun boş olması ise sigortalı olduğunun anlamına gelir.

    http://app.sgk.gov.tr/Emaas/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFarez -- 14 Eylül 2010; 20:37:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Farez

    Bulunduğun ildeki SGK binasına gidip, öğrenciyim babam veya annemden sigortam vardı kesildi bunun başlangıcı için ne yapmam gerekir sorusu karşılığında sana bir kağıt verir. İşte şu tarihe kadar sigortalıydım öğrenciliğimin olmaması sebebiyle kesildi tekrar bağlanması şeklinde ibare yer alan bir kağıt var. Oraya anne veya babanın kimden sigortalıysan artık SSK sicil no ve tahsis nonu yazarak Öğrenci belgen, 3 adet vesikalık ve kimlik fotokopisi ile SGK binasından verilecek bir adres kağıdıyla ( minik bir adres kağıdı veriyor ) Sıhhıye/Ankara adresli yere iadeli taahhütlü bir dosya içinde yolluyorsun. 2-3 ay sonrada tekrardan açılıyor.

    Not: açılıp açılmadığını merak edersen de aşağıdaki adrese TC kimlik numaranı yazar bilgilerini kontrol edersin. Durum Kodu eğer * veya D ise durduruldu demektir. O kutunun boş olması ise sigortalı olduğunun anlamına gelir.

    http://app.sgk.gov.tr/Emaas/




    2-3 ay mı? En iyisi yarın gideyim öğrenmek için.


    quote:

    Orijinalden alıntı: erdenar

    Okula gidip öğrenci belgesi alacaksın.Daha sonra bu belge ve sağlık karnesi ile bulunduğun ildeki SGK ya gideceksin.1 yıl için muayene olabileceğini söylecekler sana.Hepsi bu kadar


    Teşekkürler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.