Şimdi Ara

Statik elektrik hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarımda sürekli aynı sorunu yaşıyorum. Bilgisayar açılırken daha monitöre görüntü gelmeden kendini resrtlemeye başlıyo. Statik elektrikten dolayı oluyo sanırsam. 1 ay boyunca pcyi açmadım kapatırken de bi sorun yoktu tekrar aynı sıkıntı oldu. Bunu nasıl önleyebilirim can sıkmaya başladı. Veya başka bir sebebi olabilir mi?



  • Ayrıca normal aç kapa düğmeli 3lü priz kullanıyorum. Akım koruması topraklaması var mı yok mu bilmiyorum ama onun takılı olduğu fişte topraklama yok ona eminim. Güzel bi üçlü priz mi almam gerek acaba? Öneriniz varsa bekliyorım
  • PSU’nun kapatma düğmesinden kapatıp (gücü kesip) kasanın açma tuşuna basın önce. Bulabilirseniz şu telefoncuların kullandığı statik elektrik bilekliklerinden alıp, timsah ağzını başka bir metale tutturup kasaya dokunun. Ha bir de Schneider’in akım korumalı prizleri var o prizi taktığınızda topraklama olup olmadığını gösteriyor ve en azından topraklama yoksa güzel bir priz kullanmış olursunuz. Problemin dediğiniz gibi statik elektrikten kaynaklandığını varsayarak yazdım. PSU’da da sıkıntı olabilir. Bir de bilgisayarı topraklamasız prizde kullanmanız büyük risk teşkil ediyor bilginiz olsun.
  • psu nun marka modeli nedir ? mobo cpu vs de yazarsan

  • Statik elektrik olduğunu düşünmüyorum. Parça denemek lazım, ilk olarak PSU bileşenini kontrol edebilirsin. Ne zamandan beri aynı PSU'yu kullanıyosunuz? Kaliteli bir 5'li veya 3'lü alsanız bile bile prizde topraklama yokmuş, evin içerisinde genelde topraklama yoksa sıfırlama yapılabilir, ama çok önerilen bir şey değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.