Şimdi Ara

Step motor & Sürücü uyumu ve genel bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, masaüstü cnc frezemin motorlarını biraz daha güçlendirmek istiyorum mevcut motorlarımın flanş boyutu nema 23. Aynı flanşa sahip daha güçlü ne kullanabileceğime dair araştırma yaparken şahin rulmanda iki motor dikkatimi çekti.


    https://www.sahinrulman.com/step-motor/step-motor-nema-23-22nm


    https://www.sahinrulman.com/step-motor/step-motor-nema-23-147nm


    Bu iki motorun birbirinden farkı nedir? Bir tanesi 3 amper 2.2 nm tork, diğeri 4.9 amper 1.47 nm tork ve daha pahalı ama üzerlerindeki etikette watt değerleri aynı gözüküyor (12.6 watt). Step motorlar konusunda bilgi sahibi değilim o yüzden pek anlayamadım ama eklediğim iki motor arasında bir çelişki yok mu?


    Daha düşük amper ile aynı gücü alabiliyorsam diğeri neden var? Gerçi voltaj değerleri belirtilmemiş. Motor sürücüm TB6600 bu sürücü ile ilk linkteki motoru kullanabilirmiyim? Ayrıca step motorlarda paralel bağlantı ile seri bağlantı arasındaki fark nedir hangi bağlantı neye göre tercih ediliyor? Sanırım bağlantıya göre motorun çektiği akımda değişiyor. Elimdeki sürücüye göre kullanabileceğim en güçlü motoru nasıl tespit debilirim.


    Biri beni aydınlatırsa çok memnun kalırım, herkese kolay gelsin.








  • Güç değerini tork ile devir belirler. Açısal hız yani bir nevi devir bilgisi ile güç belirlenir. AYnı şartlar altında farklı devir veriyor olabilirler. Her ne kadar adım sayısı deviri ayarlıyor olsa da,aynı şartlarda verebileceğiniz maksimum adım sayısı vardır.


    Ayrıca kalite vb de fiyatı etkiler.

  • Mevcut konfigürasyonunda uca aktarabildiğin kuvvet ne kadar?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.