Şimdi Ara

Stokfirsati.com Sahtekarlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Değerli arkadaşlar, internetten elektronik bir eşya alacağımız zaman ilk yaptığımız şey internetten bu ürünü aratmak oluyor. İşte stokfirsati.com adlı dolandırıcı firmanın ağına yavaş yavaş burada düşüyoruz.
    Tabi bu firma tek başına hareket etmiyor. Bir de Cimri.com ve ipara.com isimli işbirlikçisi var.
    Sahtekarlık aşaması sırayla şöyle gerçekleşiyor:
    1) Cep telefonuna taksit seçeneği koyuyorlar ve parayı ipara.com aracılığıyla tahsil ediyorlar.
    2) Açıklamada ürünün 7 gün içinde kargolanacağı yazıyor, dolayısıyla 7 gün boyunca bekliyorsunuz. 7 günün sonunda sizi firmadan arıyorlar ve kredi kartınızın ticari olmadığını ve işlemi gerçekleştiremeyeceklerini, dilersek işlemi iptal edebileceklerini söylüyorlar. Karşılık olarak siz de madem taksit olmuyor, neden ticari olmayan bir kredi kartından para çektiklerini soruyorsunuz. Bunun sistemsel bir hata olduğu ve en kısa zamanda düzeltileceği cavabını alıyorsunuz.
    3) Sonrasında 7 iş gününde paramızın kredi kartına iade edileceği söyleniyor. Peki diyorsunuz ve bir 7 gün daha bekliyorsunuz. Tabi 7 günün sonunda sizi arayan soran yok.
    4)Sizi arayan soran olmayınca ulaşabilirseniz siz onları arıyorsunuz. Karşınıza çıkan kişi muhasebe yetkilisinin bize döneceğini ve iban numaramızı alacağını, paranın hesaba doğrudan yatırılacağını söylüyor. Peki yatıyor mu? Tabi ki hayır.
    5)Günlerce uğraşıyorsunuz ve size firmadan dönüş yapılıyor ve paranızın 2 gün sonra hesaba aktarılacağını söylüyorlar. 2 gün daha bekliyorsunuz ve para yine yatırılmıyor.
    6) Sonraki aşamaları anlatamıyorum, çünkü henüz yaşamadım.

    Gelelim bu sahtekar firmaya neden aldandığımıza:
    1) Ürünleri piyasa fiyatında satılan en düşük fiyattan biraz daha aşağıya satarak dikkat çekiyorlar ve şüphelenmenizin önüne geçiyorlar. Çok düşük olduğu zaman bir sıkıntı olduğunu düşünmenizin önüne geçiliyor.
    2) Arama sitesinden ürünü aradığınızda "Cimri.com" adlı sitenin başında yer alıyor. Ve alt kısmında güvenilir firmalar yer alıyor. Güvenilir firmalarla bu firmanın ismini yan yana görünce tereddütleriniz kalkıyor.
    3) Kredi kartı işlemlerini de "ipara.com" üzerinden gerçekleştirerek terddütleri tamamen ortadan kaldırıyor.
    4) Yine sitesinin anasayfasında birlikte çalıştığı firmalar olarak güvenilir bazı firmaların isimlerini kullanarak güvenilirliğini artırıyor.
    N11.com
    Hepsiburada.com
    GittiGidiyor.com
    Bilio.com
    Akakce.com
    5) Son olarak sikayetvar.com'da yer alan şikayetlerden en güncellerinin şikayetlerini kaldırmalarını bir şekilde sağlayarak, sorunların çözüme ulaştırıldığı görüntüsü oluşturuyorlar.

    NOT: Değerli arkadaşlar ben bu tuzağa düştüm. Başka arkadaşlarımız düşmesin. Ben parayı gözden çıkardım. Bir süre bu firmanın sahtekarlığını duyulması için uğraşacağım. Bu tür sahtekarlara ve sahtekarlıklara karşı duyarsız kalmayalım. Henüz bu firmanın ne mal olduğu açığa çıkmadığı için dolandırıcılığına devam ediyor.

    sikayetvar.com adlı siteden bu firmayı aratıp tüm şikayet mesajlarını okumanızı tavsiye ederim.







  • Tamam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kredi kartıyla yapılan alışverişlerde ürün elinize ulaşmazsa, bankanıza chargeback başvurusu yapın,malın elinize ulaşmadığını söyleyin, ortada kargo teslim fişi,fatura vs. olmadığı için banka paranızı iade ediyor ayrıca bunu yapan firmanın da sanal pos ekranları kapatılıyor diye biliyorum.
  • Niye firmayla uğraşıyorsunuz. Bankayı arayın zaten iptal ediyor banka. Ondan sonra firma bankayla uğraşmak durumunda kalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre,

    İlimizde yapılan Siber Suçlarla Mücadele çalışmaları çerçevesinde;

    İnternet üzerinden satış yapan ancak sattığı ürünleri teslim etmeyen "stokfirsati.com" isimli internet sitesi ile ilgili yapılan bir ihbarı değerlendiren Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan araştırmalar neticesinde internet sitesinin ofisinin ilimizde bulunduğunu tespit etmiş, siteden alışveriş yapan çok sayıda kişinin ürünlerinin gönderilmediği, türlü bahanelerle siparişlerinin iptal edildiği ve para iadesinin yapılmayarak dolandırıldığı bilgisine ulaşmıştır.

    13.03.2017 tarihinde yapılan operasyonlarda çok sayıda doküman ve bilgisayara el konulmuş, 4 şüpheli gözaltına alınmıştır. Operasyonun genişlemesiyle birlikte tespit edilen 16 şahıstan 13'ü daha yakalanmış, şüphelilerden 2'si çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 3 kişinin ise yakalanması için çalışmalara başlanmıştır.


    Resmen dolandırmış adamlar milleti...




  • Belli Siteler dışında her siteden alışveriş yapmamak gerekiyor. Bu olay da acik göstergesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iskocya İ kullanıcısına yanıt
    aynen öyle insanları keriz yerine koyuyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.