Şimdi Ara

Şu süreçte araba alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 ay önce arabamı satmıştım ev almak için. Ev olmadı arabayı da sattığımla kaldım. Şu süreçte param değer kaybetmesin diye tekrar araba almayı düşünüyorum, ama piyasa da şuan çok garip 10 15 bin tl düşüyor araçlar sizce araba alınır mı şu süreçte? Araba almak için 60 bin TL kredi çektim iptal edebilirim alacağım arabanın fiyatı 430 bin TL olacak en fazla.




  • Eğer yatırım amaçlı alıyorsanız fiyat aralığı bence riskli. Beklendiği gibi ötv matrahları güncellenirse etkilenecek aralıklardan bir tanesi. Ama araca gerçekten ihtiyaç varsa şu dönem geçtiğimiz aylara göre güzel fırsatların denk geldiği bir dönem. Araç almak isteyip bekleyen almayın düşecek diyor, elinde aracı olan alın yükselecek diyor. Karar size kalmış ama buraya bakarsanız kafanız daha da karışacak gibi  

  • Malum sitede emsallerinden en ucuz ilanı 400.000 TL ise yine 400.000 TL.

    Fakat çok zeki olduğu için aynı araca 430.000 TL yazanlar 415.000'e çekti.


    Şuan tek fark pazarlıkta alıcının eli güçlü.

  • 2 ay önce arabasını satan arkadaşım bir türlü beğenemediği için araba almadı ve şuan beğenmediği arabaların haşatlarını ancak alabiliyor. Bir arkadaşım da arabasını ilana koydu, 330k fiyattan 312.5k fiyata düşürdü. Amacı, hızlı değişen piyasaya daha çabuk adapte olmaya çalışmak. Yoksa kimsenin piyasanın düşeceğine dair beklentisi yok. Olanlar da 3 yıldır kaybettiği için başkaları da kaybetsin isteyenler. Karar yine sizin..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaç yıldır düşecek deniyor. Fiyatlar kısa zamanlı küçük düşüşler haricinde hep yukarıya gitti. Katlanarak arttı. Eğer alıp da en az 2-3 sene binme amacınız varsa alınır bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Açıkçası piyasanın birazcık düşeceği kanaatindeyim. Ama öyle eski fiyatları beklememek lazım. Artık fiyat bu. Ha yine artmaya devam ederdi. Ama aratmıyor çünkü alıcı kalmadı. Yani illaki alıcı var da al-sat cı tayfa kendi arasında çeviriyor. Eskisi gibi memur tayfanın boğazına kadar kredi çekip araba aldığı dönem bitti. Yada atıyorum üç beş getiri olsun diye 400 bin olan adamın 50 kredi çekip 450 ye araba alıp 470 e koyup aynı gün sattığı dönem bitti artık.

    Ama şahsen takip ettiğim araçlar var. Yutulan arabalarda 10-15 tutulmayan araçlarda ise 20-30 bin inen ilanlar var benim takipte olduğum. Alınır mı ? Benim şuan beklediğim bir para var. Açıkçası gelmiş olsa alırım. Çünkü burası Türkiye neyin ne olacağı hiç belli olmuyor. Ha niye alırım ? İsterse düşsün piyasa. En kötü ondan sonra alacağım aracın fiyatı da düşer gene benim işime gelir. Çünkü ben biniciyim. Anlık kar etme derdim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.