Şimdi Ara

Sunucu Uptime Kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemlerinizde; sunucu firmasından kaynaklı (503,504 vb.) durumlarda sitenizin açılmaması sorunlardan anlık haberdar olmak için nasıl bir yol izliyorsunuz? (asp.net WebForm)


    Örneğin; abc.com domainimin hostu ISS durduğu için site açılmıyor. Bu durumdan anlık haberdar olmak için nasıl bir algoritma kullanıyorsunuz? (Üçüncü part site aracı olmadan)




  • merhaba,


    "server health check" ya da "server health monitoring" diye aratirsaniz bu konu hakkinda detayli icerik bulabilirsiniz.


    En basit yontem uygulamaniz icerisinde /health gibi bir url uzerinden sistem bilgisini sunmak ve bunu periyodik olarak kontrol etmek. Anlik olarak haberdar olmak icin de bu sayfa beklenmeyen bir sonuc dondurdugunde mail, mesaj vs gondermek.


    Bu gibi isler icin pek cok framework hali hazirda altyapi sagliyor ( spring actuator gibi ), bunlari kullanarak health check sayfasinin icerigini zenginlestirebilirsiniz. Misal web uygulamasi calisiyor olabilir ama atiyorum db'de sorun vardir.

    Haberdar olmak icin gerekli periyodik kontrolu manuel olarak yapmak ve ardindan notification gondermek ise bence gereksiz hammallik. Bunun icin data dog, new relic ya da ucretsiz pinpoint gibi pek cok monitoring uygulamasi var. Servisinizi bunlarin agentlari ile beraber calisitiyorsunuz, agent da sizin ayarlariniza gore bilgi toplayip gonderiyor siz de monitoring yapiyorsunuz. Alarm icin de bir suru ayar var, sadece sistem calismadiginda degil atiyorum response time belli bir seviyeyi gectiginde vs. notification gondersin diye ayarlamaniz mumkun.


    Kisaca tekerlegi yeniden kesfetmeye gerek yok.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.