Şimdi Ara

Superonline Fiber için kullanılan Huawei modem hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben yaklaşık olarak 5 sene önce yeni taşındığım eve ve altyapısı hazır olduğu için Superonline fibere geçmiştim. Aradan geçen zamanlarda modemde ufak bir sıkıntı olsa da sürekli ciddi sıkıntılar yaşamaya başladım. Şorun şu ki, eve gelir gelmez modemi sürekli açarım ve ayrıca evde yok ise modemi de kapatırım. Modemi açarken açma kapama düğmesinde sıkıntı olduğunu fark ettim. Modemi alıp başka yerde prize taktım ve gene aynı sorunu var. Sanıyorum adaptörde sıkıntı yok. Modemi açtıktan sonra güç düğmesine çok hafif basar gibi ve en ufak temasta elektriği kesiyor ve tekrar açmaya uğraştığımda binbir türlü değişik açma varyasyonları deneyerek açıyorum. Bazen modemi elle sallayarak falan anca açıyor.


    Yeni modem almaya karar verdim. Vatan bilgisayara gittim. Yeni modem almak istiyorum dediğimde, Superonline fiber kullanıyorsanız, firma modem değişikliğine izin vermediği için size maalesef modem öneremiyorum dedi.


    Bu durumda iki yol var. Ya modemi tamir ettireceğim ya da sizlerin tavsiyesi lle uygulamaya geçeceğim.


    Yardımlarınız ve fikirlerniz için teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emovic -- 28 Temmuz 2022; 9:53:35 >







  • Merhaba,


    Cihazın güç düğmesi (power switch) eskiyip bozulmuş diye anladım. En kolayı Superonline'dan arıza bildirip cihaz değişimi talep edin, gelip kendileri değiştirsinler. Veya eliniz yatkınsa düğmeyi kendiniz muadili ile değiştirebilir veya düğme pozisyonu always-on olacak şekilde düğmenin kontaklarını bir parça telle lehimleyip düğmeyi by-pass edebilirsiniz.


    Bunların haricinde Superonline'da firma izin vermese bile gayri resmi olarak kendi cihazınızı kullanmanız mümkün. O tamamen ayrı bir konu. Vatan Bilgisayardaki çalışanın bu konuda tavsiye verememesi o yüzden normal.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Tekrar merhaba. evet doğru anladınız power düğmesi bozuk gibi. Ancak şöyle bir durum var. Superonline müşteri hizmetleri aradığımda, yeni modem verebileceklerini ancak kira öder gibi aylık olarak modem alabilirsiniz demişti. Tam emin olamasam da aylık 40 lira falan isteniyordu. Onların vereceği modemini almaktansa, ben daha kalitelisini alayım diye düşünmüştüm. 5 sene öncesinde kampanya ile modem verilmişti. Modem artık benim olduğuna göre de değişim olmuyor haliyle. Garantisi bittiği içinde kendim açıp. bir temizlik yaparım gene sorun varsa. bilgisayarcı bir ustaya gidip yaptırabilirim diye düşünüyorum.

  • Bildiğim kadarıyla superonline internet kullanıcı adı ve şifresini söylemiyor.


    Bu durumda dışarıdan modem alırsanız kullanamazsınız yine mevcut modemden kablolu aktarmanız gerekecek

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.