Şimdi Ara

Superonline Hız Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vodafone Fibermax kendi altyapısıyla kullanıyordum 200 mbit bir paketim vardı. Superonline altyapısı binaya geldi ve gigabit paketine kayıt oldum. Kurulum için ekip geldiğinde direkt olarak Vodafone kutusundan fiber kablosunu çıkartıp superonline kutusuna bağladı ve yeniden kurulum yapmadı kablo çekmedi. Aynı kablo olduğunu ve sorun olmayacağını söyledi. Ben de tamam dedim. Kurulum yapıldı speedtest yapıp gittiler. 2-3 gündür test yapıyorum. İlk olarak Xiaomi 4A gigabit routera geçiş yaptım. Openwrt kurdum ve o şekilde kullanıyorum. CGN ipde değilim. Şansıma denk geldi herhalde. Arkadaşımda Gigafiber var ve bazı testler karşılaştırmalı olarak atmak istiyorum. Şu anki speedtest, nperf gibi testlerde gigabiti görebilsem de gerçek dünya testlerinde asla 70 mb/s saniye üzerini göremiyorum. Bunla ilgili bir kayıtta bıraktım inceliyorlar. Sizin de yardımlarınızı bekliyorum.


    Superonline Speedtest

    Superonline Hız Problemi


    Superonline FAST

    Superonline Hız Problemi


    Gigafiber Fast

    Superonline Hız Problemi


    Superonline nPerf

    Superonline Hız Problemi



    Bunların dışında kendi nokia ONT'ime bağlanıp sinyal değerine bakmak istedim. Gördüğümde sonuç -30 db di. Bildiğim kadarıyla bu sınır ve çok kötü bir değer. Bu konuyla ilgili bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.



    Superonline Hız Problemi



    Bu da Linux cinnamon indirme testimiz ben her zaman 70 mb/S da takılırken. Gigafiber 100 ün üstüne rahat çıkabiliyor aynı sunucu aynı program aynı test.


    Superonline Linux Cinnamon:

    Superonline Hız Problemisuperonline cinnamonstreamable
    superonline cinnamon
    https://streamable.com/84p8do



    Gigafiber Linux Cinnamon:

    Superonline Hız Problemigigafiber cinnamonstreamable
    gigafiber cinnamon
    https://streamable.com/alhq4k

    Bütün testler gördüğünüz gibi ekstra bir bilgi test isterseniz lütfen yazın eklerim konuya. Yardımlarınızı bekliyorum.








  • Konuya güncelleme olarak büyük bir aşama kaydettim. Upload hızından aşırı fazla şüpheleniyordum ve darboğaz yaptığını düşünüyordum. 100 mbit upload aldım 24 saatlik ve indirmeleri tekrardan denedim. Hepsinde 100 mb/s üstünü görebildim. İndirme yaparken kullandığı uploada baktığımda 50-60 mbit upload kullanıyordu. Bu da şuna çıkıyor. Gigabit bir download için en azından 50 mbit upload a ihtiyaç var. 20 mbit upload ile gigabit indirme sağlayamıyorsunuz gerçek dünyada.



    Superonline Hız Problemi




  • umutkara742 U kullanıcısına yanıt

    Aslında bu tam olarak böyle değil. Ben de sizin gibi Superonline 1000mbit hizmeti alıyorum ve ilk başlarda Fast’da 1gbit’i rahat bir şekilde görebilirken şuan 500mbit ortalama alıyorum. Kablolarda cat7 ile değişiklik yapıp tekrar test yapacağım. Olmazsa ben de tekrar bildireceğim. Çünkü Superonline Speedtest’e göre değerlendirdiği için 900’leri gördüğünüzde bir problem yok diyebiliyor. Steam’de indirme yaparken de keza maks 600mbit ile indiriyor.


    Enteresan olan ilk abonelikte 1Gbit görebilirken şuan %40-50 düşmüş olması insana acaba sonradan mı düşürüyorlar sorusunu sorduruyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woozie -- 18 Ağustos 2022; 11:5:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Woozie kullanıcısına yanıt

    Dediğinizde haklısınız ve bunun sorunu kesinlikle upload bottleneck. Steamde maks 65 mb/s indirme yaparken şu an 100 mbit upload ile 88 mb/s yi rahat gördüm Witcher 3 indirdim. Download yaparken aynı zamanda upload da kullanıyor. 100 mbit upload ile gördüğüm kadarıyla bu oran 40 ila 60 arası. 20 mbit upload da ise 700 mbit civarında tıkanıyor. Bu da maksimum 65 mb/s civarına geliyor. Yani sattıkları gigabit paketi kullanabilmemiz için en az 50 mbit atamaları lazım. Şu haliyle kullanamıyorsunuz bile. Başka kullanan arkadaşlar varsa sizin gibi konuya yazsalar çok iyi olur aslında.

  • Daha önce yazmıştık sağlıklı bağlantı için en az "%10" upload oranı lazım, tam yükte kendine zor yeterken hele birde en ufak bir ek upload ekstra darboğaza sebep oluyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.