Şimdi Ara

Supplement önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 17 yaşımdayım yaklaşık 6 yıldır voleybol oynuyorum ve bu sezon ilk kez profesyonel seviyede ligde maçlara çıkmaya başladım. Kulüpte haftada 3 kez fitnesslardan sonra isteğe göre gainer veya bcaa alabiliyoruz. Ancak hem milli takım hem kupa maçları araya girdiği için fitness sayımız ve ağrılıklarımız azaldı bu sebeple o supplementlere şu anlık erişimim yok. O fitness ekskiklerini kendşm ekstra spor salonuna giderek kapatmaya çalışıyorum. Boyum 1.90 76 kiloyum . Antrenmandaki peformansımı arttıracak ve özellikle antrenmanlardan sonraki toparlanma süremi kısaltacak bir takviye almak istyirıum. Ama çok anlamıyorum supplementlerden. Ne önerirsiniz?

    (Haftada 5 gün ant 1 gün maç 1 gün off şeklinde bir antrenman programımız var genelde. Fitness olduğu gğnler önce fitness ardından top antrenmanı oluyor)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ZMA ve omega 3 kullanabilirsin. Hatta bu ikisi olmazsa olmazın olmalı. Daha zinde hissedeceksin buna emin olabilirsin. Sezon öncesi sağlık raporu alırken kan testi yaptırılıyorsa (ben yaptırıyordum) sonuca göre de hareket edip ekstra multivitamin veya d vitamini takviyeside olabilir.

  • MCA90 kullanıcısına yanıt

    Zma a ya baktım çinko magnezyum ve b6 vitaminlerinin bir nevi karışımı. Almak mantıklı da geldi ama öncesinde sezon başını beklemeden kendim bir kan testi yaptırıp ona göre zma takviyesi alacağım. Bir de bu creatin ve bcaayı çok duyuyorum kulüpte de genelde bcaa veya gainer alıyorduk bunlar işime yarar mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer ağırlık çalışması yapıyorsan kreatin takviyesi de alabilirsin. Kreatin tüm supplementler içinde en çok etki alacağın besin desteğidir. Bcaa çok elzem olacağını düşünmüyorum. Doğru ve yeterli besleniyorsan bcaa çok ihtiyaç duyacağın bir supplement değil. Keza gainer da. Yeterli beslenemediğin ve kilo almak istediğinde gainer kullanırsın. Ve gainer ile bcaa yı beraber kullanmana gerek yok zaten gainer içeriğinde yeteri kadar bcaa(losin, izolösin,valin) mevcut oluyor genelde.

  • Gainer kullanmanı tavsiye etmem çer çöp kilo almaya ihtiyacın yok temiz kas kütlesi almalısın. Bacak kaslarında özellikle yeteri kadar protein tüketemiyorsan kilogram x 2.2 gram protein. Protein tozu ve glutamine öneririm. Creatine de aynı şekilde öneririm monohydrate form marka önemli değil ama protein tozunda markaya önem ver.

  • Kreatin ve vitaminler harici (protein açığın varsa protein tozu) tüm takviyeler saçmalık hiçbir olayı yok.

  • KRZMNİTK kullanıcısına yanıt
    Zma(torq nut. Veya bigjoy) omega 3( vasat bi marka olmasin yeter) Multivitamin(en ucuzunu alma ortalama bi markanin ortlama bi urunune veya iyi bir seye bak) ihtiyacin varsa pre workout yoksa salla kahve de iyi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaşına uygun beslenme, antrenman ve gelişimle ilgili ipuçlarının yer aldığı bu yazıya göz atmanı tavsiye ederim: https://broosly.com/gencler-icin-vucut-gelistirme-rehberi/


    Protein açığını kapatmak için whey protein tozu, kaliteli bir multi vitamin mineral, D vitamini, omega 3 ve BCAA kullanılması tavsiye edilir. Protein, multi vitamin mineral ve BCAA olmazsa olmaz.


    Multi vitamin konusunda ucuz diye alınan ürünlerin çoğunun emilimi çok kötü olduğu için yeterli gelmiyor. Onun için her supplementte olduğu gibi multivitaminlerde kaliteli ürün almalısın. Ayrı ayrı satılan vitaminlere göre multivitamin tabletlerin emilimi çok daha zor. O yüzden doğrusu vücudunda hangi vitamin mineraller eksikse onları öğrenip her birini ayrı ayrı almaktır. Ama hem kullanışlı olmaması hem de daha pahalıya gelmesi yüzünden multivitamin mineral içeren bir takviye tercih ediliyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.