Şimdi Ara

Suudi Arabistan'dan bir çılgın proje daha: Yer altı gökdeleni Aquellum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Suudi Arabistan'da 170 km uzunluğunda çizgi şeklindeki futuristik ve çılgın şehir projesi The Line ile adını duyduğumuz NEOM, yeni bir çılgın proje daha duyurdu.



    Suudi Arabistan'ın bölgesel kalkınma girişimi NEOM, Akabe Körfezi kıyı şeridi boyunca uzanan 450 metre yüksekliğindeki sıra dağın eteğinde yerin altına doğru uzanan 100 metre derinliğinde "yer altı gökdeleni" projesini duyurdu. 





    Aquellum ismindeki projenin hemen yanı başına kurulacak dünyanın ilk yüzen marinasından tekne ve yatlarıyla ayrılan ziyaretçiler, gizli yer altı kanalıyla devasa yer altı şehrine ulaşabilecek. Tabanı suyla dolu yer altı mağarası şeklindeki futuristik projeyle ilgili denebilecek tek şey: hayranlık uyandırıcı.



    Ayrıca Bkz.Suudi Arabistan, bilim kurgu filmlerinden fırlayan 170 kilometrelik çizgi kentin inşasına başladı



    Bu yer altı şehrinde otel odaları, daireler, dükkanlar, müzeler, eğlence mekanları ve sosyal alanların dışında, "Jeneratör" isimli araştırma laboratuvarı da bulunacak. Günümüz inşaat tekniklerinin sınırları zorlanarak inşa edilecek Aquellum, adından çok söz ettirecek bir proje gibi duruyor.



     




    Kaynak:https://www.neom.com/en-us/newsroom/neom-announces-aquellum







  • zamanında kuzey kore böyle dünyanın en büyük hoteli falan diyince herkes komunist diktatör diye sucluyordu. araplar 2 tane batılı mimari firması tutup yapınca futuristik oluyor. bu arada kendi halkı leş gibi yerlerde yaşıyor. yağmur yağsa sel oluyor. dubaide o gökdelenlerde güzel güzel binalarda hintli köle işciler koğus gibi 50 kişi bi evde yaşıyor. bu distopik fanteziler rahatsız edici boyuta ulaştı. teknoloji sosuna bandırıp herkesi her saçmalığa inandırabiliyorsun artık
    Arapların yerinde olsam çölün ortasına star wars temalı bir şehir inşa ederim. Özellikle kum fırtınasının bol olduğu bir yere. Öyleki turistler başka bir gezegene gelmiş gibi olsun. Kumların üstünde süzülerek uçan dronlar, etrafta yapay zekalı droidler. C3PO robotu ziyaretçiler için dil çevirisi yapacak vs.
    Ölü yatirim hepsi, petrol kaynaklari bir gün illaki biticek, önlem olarak yüksek tenolojiler gelistirmek yerine bu tarz vizyonsuz bos projeler ile ugrasiyorlar.Dünyanin en bos zararli irki bu araplar kimseye faydalari yok.Ellerindeki tüm kaynaklari uzay ve füzyon teknolojilerine yatirsalar geleceklerini garanti altina alirlar ama iste tasmalari baskasinin elinde oldugu icin yapamiyorlar ne emredilirse onu yapiyorlar. Trump'un bunlara 120 milyar dolarlik silah sattigi zamani hatirlarsaniz silahlari almazlar ise o koltuktan indiririm demisti sizi :)))
    Namuslu, serefli ve medeni insanlarin yasadigi, namuslu, serefli ve medeni sekilde yonetilen bir ulke olmadikca Suudi Arabistan marabistan benim icin yok hukmundedir.

    Yemenli cocuklara yaptiklarini dakikasina unutanlar gelip burda Filistin diye aglamasin lutfen.

    Teknik acidan da meslegimle ilgisi yok tabi ama siradan vatandas olarak pek umrumda olmadi.
  • volga tuygun V kullanıcısına yanıt
    zamanında kuzey kore böyle dünyanın en büyük hoteli falan diyince herkes komunist diktatör diye sucluyordu. araplar 2 tane batılı mimari firması tutup yapınca futuristik oluyor. bu arada kendi halkı leş gibi yerlerde yaşıyor. yağmur yağsa sel oluyor. dubaide o gökdelenlerde güzel güzel binalarda hintli köle işciler koğus gibi 50 kişi bi evde yaşıyor. bu distopik fanteziler rahatsız edici boyuta ulaştı. teknoloji sosuna bandırıp herkesi her saçmalığa inandırabiliyorsun artık

  • volga tuygun V kullanıcısına yanıt
    Hayal güçlerinin ilerisini falan zorladıkları yok. Dünya hızlı bir şekilde elektrikli araçlara geçiyor. Petrol gelirleri daralacak. Elde para varken projeler yapıp, turizm ile kaybedecekleri geliri geri kazanmanın derdindeler. Yoksa yer altı gökdeleni umurlarında bile değil.

  • Yeni ve planlanmış şehirler TR'de de olmalı. Paramız olursa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölü yatirim hepsi, petrol kaynaklari bir gün illaki biticek, önlem olarak yüksek tenolojiler gelistirmek yerine bu tarz vizyonsuz bos projeler ile ugrasiyorlar.Dünyanin en bos zararli irki bu araplar kimseye faydalari yok.Ellerindeki tüm kaynaklari uzay ve füzyon teknolojilerine yatirsalar geleceklerini garanti altina alirlar ama iste tasmalari baskasinin elinde oldugu icin yapamiyorlar ne emredilirse onu yapiyorlar. Trump'un bunlara 120 milyar dolarlik silah sattigi zamani hatirlarsaniz silahlari almazlar ise o koltuktan indiririm demisti sizi :)))

  • Fearless_tr kullanıcısına yanıt
    Arap sermayesi nin yatırım yaptığı firmalara ve sektörlere bir bak isterim. Adamların her sektörde özellik le teknoloji ve bilim sektörlerinde inanılmaz yatırımları ve hisseleri var. Kendileri uretmese dahi pay alıyorlar yani. Gelecekleri bizimkinden kat kat sağlam aslında 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arapların yerinde olsam çölün ortasına star wars temalı bir şehir inşa ederim. Özellikle kum fırtınasının bol olduğu bir yere. Öyleki turistler başka bir gezegene gelmiş gibi olsun. Kumların üstünde süzülerek uçan dronlar, etrafta yapay zekalı droidler. C3PO robotu ziyaretçiler için dil çevirisi yapacak vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi çılgınlık daha yapıp birleşip İsraile bi dur deseler keşke.

  • Yakın zamanda inşallah para kaynakları tükenir de sonra göreceğim bu vahabileri Peygamber efendimizin doğduğu evin arazisine halk kütüphanesi yapan bu deyyuslardan her şey beklenir.

  • Mühendis ve mimarlar için bir cennet la bu Arap ülkeleri. Daha dayanıklı inşaat materyalleri üretilse 10 bin yıl sonrasının tarihi eserlerini üretecek adamlar :)

  • Burada bizim için önemli olan tek bir nokta var:

    "Bu projelerden TR şirketleri olarak pay kapabilmek."

  • teq_sevdam23 T kullanıcısına yanıt
    Ayrıca arkadaşın "Museum of the Future"dan haberi de yok, adamlar ne teknolojilere yatırım yapıyor...

  • Sonsuz paraları yok. Her şeyin bir maliyeti vardır. Sıfırdan bir şehir kurmak yıllara dayanır en az da 30,40 yıl gerekir. Arapların petrolleri de bir gün bitecek sonsuz kaynak yok dünyada. Petrolleri bittiğinde paraları da bitmiş olacak bizim ömrümüz görmeyecek o ayrı mesele.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar turizm için gerekli projeler. İnsanlar İstanbula neden geliyor? Tek başına Ayasofya bile yeter. Arabistanın yerinde olsam Mısırın sina adasına köprü inşa edip kara bağlantısını kurarım. Ve tüm şehirlerini diğer şehirleriyle ve (ki çöl olduğu için genelde herkes bir arada yaşıyor çok yayılma yok), komşu şehirlerle tren ağlarıyla bağlarım. Turizm için harika olurdu. Bir de bahreyn’nin günene ikinci bir viyadük inşa ederim.

  • O zaman teknik olarak yerdelen olmuyor mu?

  • Namuslu, serefli ve medeni insanlarin yasadigi, namuslu, serefli ve medeni sekilde yonetilen bir ulke olmadikca Suudi Arabistan marabistan benim icin yok hukmundedir.

    Yemenli cocuklara yaptiklarini dakikasina unutanlar gelip burda Filistin diye aglamasin lutfen.

    Teknik acidan da meslegimle ilgisi yok tabi ama siradan vatandas olarak pek umrumda olmadi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından 128 milyarın nereye gittiği belli Onlarda.
    Ulan burda oda belli değil. Adamın kölelik yaptığu 30 günün , 15'ini mafya -dövlete çalışıyor. Herifin umrunda değil vergilerin nereye gittiği.
    Markette poşete verdiği paraya bakar.

    Siz türkler çok şakacısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 12 Ocak 2024; 12:16:26 >
  • silo dizisi gibi

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.