Şimdi Ara

Syberia Hayranları Buraya

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Syberia macere oyunlarını oynayanlar burada toplansın..Oyunun 2 serisini oynayan ve bitiren birisiyim müthiş macerası olan ve birebir içinde yaşayarak oyunu oynadım ve bitirdim.. bi oyunu bu kadar içnide hissederek oynamıştım maceresi sizi alıp götürüo oynamayanlar için hemen ilk 2 serisini oynasın..
     Syberia Hayranları Buraya

     Syberia Hayranları Buraya



    Macere oyunu oynamak istiorsanız kesinlikle Syberia serisine başlayın....







  • Güzel oyundu Syberia. Oynayıp bitirmiştim 2 serisini de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Furious*

    Güzel oyundu Syberia. Oynayıp bitirmiştim 2 serisini de.


    hii bende kimse gelicek sanmadım.. ewet müthiş oyundu herkesin bu oyunu bilmesi ve oynaması lazım.. Kesinlile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: steyy


    quote:

    Orijinalden alıntı: *Furious*

    Güzel oyundu Syberia. Oynayıp bitirmiştim 2 serisini de.


    hii bende kimse gelicek sanmadım.. ewet müthiş oyundu herkesin bu oyunu bilmesi ve oynaması lazım.. Kesinlile.


    Kaliteli,güzel oyunların kıymeti bilinmez.Hele Adventure ise çok nadir.
  • 3. yolda, 2010 sonuydu 2-3 ay önce rastlamıştım bir yerde ama ses seda yok hala...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erenulasdurlu

    3. yolda, 2010 sonuydu 2-3 ay önce rastlamıştım bir yerde ama ses seda yok hala...


    3. üncü yolda ama oyunla ilgili şuna bi açıklama bi faaliyet. yok.. nedense...
  • ben kısa süreliğini ayrılıorum fb-bjk. maçını izlemeye gidicem kusura bakmayin.. kaldığımız yerden dewam ederiz...




  • Microids'in açıklaması... ama hala içraat yok.. serinin 3 üncü dewam oyununna.

    http://www.microids.com/en/press/28/microids-launches-syberia-3-on-ps3-.html
  • Syberia Konusu İnceleme

    Artık eskisi gibi adventure oyunları çıkmayan günümüzde, nadir çıkan adventure oyunlarına balıklama atlamamak olmaz. Hele bir de beklenen bir oyun ve oldukça kaliteli olursa, hiç düşünmeden almak ve bir çırpıda oynamak gerekir. Gerçi çoğu adventure sever, adventure krizi yüzünden sadece türü adventure olan ama gerisi tür ile alakasız olan oyunlarla da zaman geçirmek zorunda kalıyorlar ama artık bu değişiyor gibi.

    Syberia sonunda geldi ve bomba etkisi yapacak. Her yönüyle tamamen muhteşem olan oyun, gerçekten başından kalkmadan bir an önce bitirilesi bir oyun. Ama oldukça uzun ve detaylı. Birazdan masaya yatırıp, heryerini inceleyeceğiz zaten. Tamam, peki hemen şimdi inceliyoruz.

    Öncelikle oyunun konusundan biraz bahsedelim. Oyunda biz bir avukatız. Bunun yanında bir de bayanız; Kate Walker. Güzel ve alımlı, çok çekici bir o kadar da narin bir bayanız hem de. Ama oyun boyunca hiç de kendimize göre bir karakterle karşılaşıp bu özelliklerimizi kullanamıyoruz. Neyse... Şirketimiz bizi bir anlaşma yapmak için Fransa'ya yolluyor. Bir robot fabrikasının satış işlemlerini bitirmek ve son bir imza alabilmek için fabrika sahipleriyle konuşmamız ve gerekli belgeleri imzalatmamız gerekiyor. Aslına bakarsanız bu çok kolay bir işmiş gibi geliyor ama aslında koskoca bir oyuna konu olacak kadar zor bir görev. Görevimizi yapmamız için gittiğimiz yerde bir sürpriz ile karşılaşıyoruz ve fabrikanın asıl sahibinin öldüğü haberini alıyoruz. Bu bizi biraz sarsıyor. Hemen ardından diğer sarsıcı haberi alıyoruz. Ölen kişinin bir mirascısı var. Tahmin edeceğiniz üzere, onu bulmamız ve gerekli belgeleri ona imzalatmamız gerekiyor. Kolay değil mi? Yıllar önce çok uzaklara gitmiş birisini bulmak ne derece kolay acaba?

    Oyun lineer ilerliyormuş gibi görünse de aslında detay içinde detay içeriyor. Gidilecek yerler fazla dallanmıyor ve oyunda kaybolmak için gerçekten fazlasıyla yetenekli olmak gerekiyor. Bu nedenle biryerleri bulmak bizi fazla zorlamayacak. Yapmamız gerekenler ve çözmemiz gereken bulmacalar da mantıksız değiller. Arada sırada hamallık derecesinde birşeyler yapmamız gerekse de, genel anlamda bakacak olursak oyundaki bulmacalar oldukça kaliteli hazırlanmış.

    Oyun mouse ile oynanan point and click tarzı adventurelardan. Sağ tuş ile inventory'mizi açıyoruz. Buradan gerekli objeleri tıklıyoruz, inceleyebiliyoruz. Döküman tuşundan yanımızdaki dökümanların ayrı tutulduğu başka bir menüye geçebiliyoruz. Bu yanımızda taşıdıklarımızın karışmaması için güzel bir özellik. Her işimizi sol mouse tuşu ile yapıyoruz. Yürümek, konuşmak, almak, vermek. İmleci gerekli yerlere getirdiğimizde, olası ihtimaller ikonların değişimleriyle gösteriliyor. Zaten çoğu adventure oyunlarında alışılmış şeyler bunlar. Fazla üzerinde durmak istemiyorum.

    Oyun çift cd ile geliyor ve bunun hepsini install etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Ekran geçişlerinde ve binalara girme-çıkma olaylarında yüklenmesi ve oyundaki 3-4 saniyelik kopukluk bazen hoş olmayabiliyor. Bu nedenle full install etmek ve yaklaşık 1.2gb'lık bir alandan fedakarlık etmek, sizin yararınıza olacaktır. Böylece daha yüksek performansda ve takılmadan oynayabilirsiniz. Ayrıca müzik dosyalarının da harddisk'e kopyalanması faydalı çünkü parça geçişlerinde kopmalar yaşanabiliyor

    Gelelim oyunun tek kelimeyle muhteşem grafiklerine. Bir adventure oyununda olmasa da olur tarzı özellikler içeren bir oyun. Anti-aliasing gibi özellikler bile var ve gerçekten de çok işe yarıyor. Sadece hareketli karakterlerde olsa bile yine de oyunun mis gibi grafiklerini, göze daha da hoş hale getiriyor. Arka plan grafikleri adeta bir tablo gibi, herşey yerli yerinde, çizimler, detaylar herşey çok hoş. Arada sırada sinekler, kuşlar falan gibi minik detaylar da oyunun atmosferini süslüyor. Parlama ve yansıma efektleri de iyi yapılmış. Karakterlerin grafikleri de oldukça hoş. Kahramanımızın bayan olması, bazı yerlerindeki poligonların çok smooth olmasını gerektirmiş :) Gerçekten de ortaya harika bir ka... yani çalışma çıkmış. Diğer karakterlere de aynı özen gösterilmiş. Ana karakter kadar olmasa da, gerçekten detaylı hatlara ve sağlam mimiklere sahipler. Ağız hareketleri konuşmalarla uyumlu. El kol hareketleri falan da aynen gerçek yaşamdaki gibi.

    Oyunun geçtiği mekanlar çok garip mekanlar. Terkedilmiş bir uzay istasyonundan tutun da, koskocaman bir botanik bahçesine sahip, kocaman bir üniversiteye kadar gidiyorsunuz. Eskiden çok popüler olan oteller, harika dağ manzaraları, yıkılmış bir tarih... Oyunda ilerledikçe, bunlara şahit olacaksınız. Araya giren video görüntüler de detay bakımından oyun grafiklerinden ayırd edilmesi çok zor. Önce DivX sanmıştım ama Bink ile yapılmış. Gerçekten maksimum düzeyde olan atmosferi, bu düzeyi de aşması için zorluyor.

    Oyunun sesleri ise ayrı bir konu. Müzikler dinamik. Mekana göre ve olaylara göre değişiyor. Nehir kenarı ise ona uygun, karanlık bir fabrika ise ona uygun parçalar çalıyor. Seslendirmeler de gerçekten harika. Karakterin tipine tamamen uygun seslendirmeler. Bizim narin karakterimizin sesi de gerçekten etkileyici. Avukat olmasında büyük bir pay sahibi bu ses sanırım. Ses efektleri olarak pek birşey yok, çünkü oyunda sadece konuşmalar ve müzik var. Arada sırada birşeyleri keserken falan veya birşeyi çalıştırdığımızda, ona ait efekti duyuyoruz ama pek de fazla ses efektine rastlamadım ben. Yokluğu da fazla rahatsız etmiyor bence.

    Oyunun sistem gereksinimleri fazla değil. P3-550 ve 64mb RAM ile rahatça oynayabilirsiniz. Ama FSAA falan gibi özellikler için sistem ve ekran kartı olayı azıcık yukarılara çıkıyor. Gerçi FSAA fazla öyle fark ettirmiyor. Çünkü zaten arka planlar falan 3D değil. Ama yine de olası en güzel grafiklerle oynamak, ayrı bir olay. Gereksinim olarak ayrıca iyi bir İngilizce de gerektirdiğini artık söylememe gerek yoktur sanırım. Gerek olmamasının nedeni keşke herkesin artık İngilizce bildiği olsaydı ama bu değil :) Her adventure oyununda olduğu gibi, bunda da (hatta fazla bile) iyi ingilizce bilmeniz gerekli. Öyle "aha apple dedi, demek elma arayacaz" gibi mantıklarla bu oyunu bitirmeniz imkansız.

    Sonuç olarak Syberia uzun zamandır beklenen adventure olayına son noktayı koymuş bulunmakta. Çoğu kişi de benimle aynı fikirde olacağından eminim. Konusuyla, grafikleri ve sesleriyle, oynanabilirliği ile, karakteri ile tam anlamıyla bir adventure. Hiç sıkılmayacağınız, her zaman değişik bir olay karşısında şaşırıp kalacağınız, bazen sevinip bazen ağlayacağınız (hadi canım) harika bir oyun. Hemen gidip bir adet edinilsin diyorum ve yazımı burada bitiriyorum. İyi oyunlar. Sıkı giyinin, Sibirya'ya gideceksiniz (mi?)


     Syberia Hayranları Buraya
     Syberia Hayranları Buraya
     Syberia Hayranları Buraya
     Syberia Hayranları Buraya

    Trailer
    http://video.google.com/videoplay?docid=6150101073836099403#



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steyy -- 19 Eylül 2010; 23:56:07 >




  • Merhaba , uzun süre sonra tekrar yazma gereği duydum bu arada oyun artık cep telefonlara düşmüş



     Syberia Hayranları Buraya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.