Şimdi Ara

taahhütüm var, bozabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçenlerde haberlerde görmüştüm bu taahhütlerle ilgili süre dolmadan bozulabileceği gibi tüketiciyi korumaya yönelik, bu konuda detaylı bilgi paylaşır mısınız rica etsem?
    edit: veya başka bir kampanyadan faydalanma şeklinde de soruyu güncelleyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rogersin -- 8 Şubat 2015; 15:27:37 >



  • Başka kampanya için mevcut kampanya şartlarınıza bakmak gerek, bazı kampanyalar değişemiyor, değişen kampanyalarda ise hız artımı dışında avantaj var ise, cihaz temin kurulum vs taahhüt süreniz uzar. En yakın abone merkezinden bilgi alın daha sağlıklı olır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Sizin bahsettiğiniz olay kullanıcıyı korumaya yönelik taahhüt iptali, diyelim 12 ay taahhüt var ve siz 3. ayda çıkmak istediniz, size yansıtılacak ücret bu 3 ayla sınırlı kalacak kalan 9 ay sizi ilgilendirmeyecek. Benim aklımda kalanı bu şekilde eğer yanlış hatırlamıyorsam. İyi günler.

    Düzenleme:

    03.01.2013 Tarihinde alınan “Taahhütlere ilişkin tüketicilerin yaşadıkları mağduriyetler ” ile ilgili (2013/DK-THD/14 no%u2019lu) karara göre tüketiciler artık yüksek meblağlı taahhütten cayma faturası ödemeyeceklerdir. Yaşanılan önemli sorunlara çözüm olacak ve 01.04.2013 tarihinde yürürlüğe girecek “ Tüketiciyi korumaya” yönelik bu karara göre:

    Aboneler, taahhütten cayma halinde taahhütlerinin sonlandığı ay itibarı ile
    Almış oldukları indirimlerin toplam bedelleri veya
    Kalan ayların toplam bedelleri;

    seçeneklerinden hangisi -abone açısından- daha avantajlı ise, yalnızca bu tutardan sorumlu tutulabilecektir.

    İşletmeciler taahhüt süresi boyunca belirlenen tarifeler, hizmet şartları vb. tüm hususlarda “Açık ve somut bir şekilde abone lehine olmayan” hiçbir değişiklik yapamayacaktır.
    Tüketiciye kalan taahhüt süresi konusunda her faturada bilgi verilecek; İşletmeciler taahhüdün ne kadarının tamamlandığına (Tüketicinin taahhüdünün hangi ayda olduğuna ve taahhüdün ne zaman biteceğine )ilişkin bilgilendirmeyi faturalarda belirteceklerdir.
    Cihaz temini içeren taahhütlerde, işletmeci de cihazın ayıbından sorumlu olacak.
    Taahhütnamelerin, yürürlüğe girdiği ve yürürlükten kalkacağı güne kadar, kolay erişilebilir bir şekilde işletmecilerin internet sitelerinde yayımlanacaktır.
    01 Mart 2013 tarihinden itibaren “Abone ile işletmeci arasında yapılacak taahhütname şartlarında “Tüketici aleyhine” bir değişiklik yapılamayacaktır.
    Taahhüt içeren aboneliklere ait faturalarda, “Taahhüdün ne kadarının tamamlandığı ve taahhüdün bitiş tarihi” belirtilecektir.
    Abonelik sözleşmelerinde yer alan (yetkili mahkeme, delil sözleşmesi vb.) hususlara taahhütnamelerde yer verilmeyerek, usule ilişkin bu hususlarda abonelik sözleşmesine atıfta bulunulacaktır.
    Yukarıda alınan kararlar, birçok tüketici sorununa çözüm niteliğinde olup TÜKETİCİLERİN BU BİLGİLERDEN HABERDAR OLMASI ve bu kararlara hayatiyet kazandırmasıyla değer kazanacaktır.

    Kaynak: http://tuketicilerdernegi.org.tr/duyurular/cayma-bedelinde-yuksek-faturalara-son/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biostrike -- 14 Şubat 2015; 10:25:48 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.