Şimdi Ara

Tacizci Martı-Tag sürücüsüne ihbara ceza aldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Buraya yazıp yazmama konusunda kararsızdım ama Temmuz'da meydana gelmiş bir olay, mailimden telefon numaramı istediler incelemek için sonra da TAG'den blokladılar artık kullanamıyorum. Olayı anlatan onlara yolladığım email aşağıda, asla emaille cvp vermiyorlar. Telefon edince de bu birimden yardımcı olamıyoruz mail atın diyorlar.


    Bugüne kadar taksicilerden ve davranışlarından rahatsız olduğum için tercih ediyordum fakat onların da taksicilerden öyle pek farkı yok, sabıka kaydı alıyorlardı ilk zamanlar sürücülerden, artık hiç bir şey istemiyorlar. Asla kız arkadaşınızı gece saatlerinde falan bindirmeyin.



    ----------------------------

    Sayın İlgili,


    Martı TAG uygulamasının duyurulduğu günden bu yana, "blabla car" şehiriçi versiyonu olarak düşünerek birçok kez kullanmış ve Oğuz Alper Öktem'in sosyal medya hesaplarında yorum yaparak diğer kullanıcıların da faydalanması için tavsiyelerde bulunmuştum.


    Daha önceki deneyimlerimde taksi uygulamasını unutarak, sıklıkla Martı TAG'i tercih etmiştim.


    Ancak, 14 Temmuz günü yabancı uyruklu bir arkadaşımın Avcılar'da mahsur kaldığını ve taksi bulamadığını belirttiği zaman, ona "Martı TAG" uygulamasını indirip kullanmasını önerdim. Ne yazık ki, kimlik doğrulama işlemi başarısız olunca, sıcak havada bu zor durumun daha da kötüye gitmesini önlemek amacıyla kendi hesabımla adresleri girerek bir sürücü buldum.


    Sürücüyle iletişime geçerek durumu açıkladım ve İngilizce bildiğini ve yardımcı olabileceğini söyledi. Bu sayede arkadaşım, o günü sorunsuz bir şekilde atlattı ve varış noktasına güvenli bir şekilde ulaştı.


    Ancak, işler bundan sonra tuhaf bir şekilde gelişti ve ekte görebileceğiniz ekran görüntüsünde belirtilen durum ortaya çıktı:


    Sürücü, arkadaşımdan telefon numarasını alarak ve İngilizce konuştuğu için, Martı TAG sürücüsü olarak kendini tanıtarak 21 Temmuz'da Esenyurt'taki adresinden Ataşehir'e gitmek için anlaşma sağlamış. Bu anlaşma, Martı uygulaması dışında gerçekleşmişti ancak benim hesabımla bağlantılı olmadığı için sonradan haberdar oldum.


    Sürücü, arkadaşıma bıraktığı adreste valizlerini evine kadar taşıdı ve evin içine kadar girmiş. Avrupalı arkadaşım, bu durumdan şüphelenmeyerek teklifi kabul etmiş. Ancak sonrasında ise cinsel taciz oluyor, (ekran görüntüsünde belirtildiği gibiydi.) Maalesef böyle bir durumda, evin içinde kayıt almak kimin aklına gelebilirdi? Arkadaşım elinden zor kurtulduğunu belirtti.


    Yabancı uyruklu olması nedeniyle polise gidip şikayetçi olmak istemeyen arkadaşım, Türkiye'ye bir daha gelmeyeceğini ağlayarak telefonda ifade etti.


    Ben de bu sinir bozucu olaya şahit olduğum için, durumu MARTI müşteri temsilcisine anlattım. Aynı zamanda, olayın bir iddia olduğunu ve böyle bir olayın yaşanmış olma/olmama ihtimalinin olduğunu, ancak her ihtimale karşı konuyu bildirmem gerektiğini beyan ettim. Bu bildirim tamamen etik duygularla yapılmış bir ihbar niteliğindeydi.


    Hesabımın bloke edilmesine anlam veremiyorum. Daha önce hiçbir sürücüyle sorun yaşamamıştım ve tüm arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ettiğim MARTI TAG'de benim kurgulamadığım, arkadaşımın benimle paylaştığı skandal durumu paylaştığım için mi bloke edildim? Yoksa sadece benim değil de tamamen beklenmedik bir durumdan dolayı yardımcı olduğum arkadaşımın bindiği araçta yaşanan bir olaydan dolayı mı bloklanıyorum?


    Bu durumun bir yanlış anlaşılma veya teknik bir hata olduğunu umuyorum ve bu konuda bir çözüm bulunmasını dilerim.


    Saygılarımla,

    ------------------------------------








  • Ekran görüntüsünü atar mısın?

  • Evet ispatlama sansin yoksa surucuye elbette yaptirim uygulayamazlar ama savunmasini alabilirlerdi. Ustune bir de engellemek.. ama burda senin de hatan, yani tamam ben de taksiye binmem sirf taksici tayfasina kurus kazandirmamak icin de, bu oguz denen elemana para kazandiracagima taksiye binerim.

    Eleman muhtemelen evin icine girmeyi cinsellige riza olarak gormus. Medeni insanlarin anlayabilecegi bir durum degil ama TR'de 10 kisiye sorsan 8'i normal karsilar muhtemelen.
  • OptikForm kullanıcısına yanıt

    ekran görüntüsünde bir şey yok işte bana bu taciz hikayesini anlatıyor.

  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

    Sürücünün numarası var bende herif meşgule çeviriyordu arayınca.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.