Şimdi Ara

**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum **** (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
989
Cevap
57
Favori
112.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • catik kullanıcısına yanıt
    Araç limitlerinde bir araç hocam. Yani B suv bir araç ne kadar genişse o kadar geniş. Arka koltuğa 3 yetişkin kesinlikle sığmaz mesela. Benim ilk sıfır aracım taigo, sıfır araç almanın kıymetli oldugu bir zamandayız düşüncesiyle aldım. Sıfırlar 2. Ellerden ucuz oluyor şu dönemde. Yokuş performans testi yapamadım henüz ancak yokuşlarda üzülecek izlenimi vermedi hiç. İlk kalkışta biraz nazlı kalkıyor, şanzımanı korumak için böyle olduğunu öğrendim. Malzeme kalitesi olarak tüm markalarda malzeme kalitesinde bir düşüş olduğunu gözetmek lazım. Bunu düşünerek fena değil diyebilirim. Sert plastik kullanılmış kapılarda vs ancak aşırı kalitesiz hissettirmiyor. Donanım ve marka algısı yüksek bir araç diye düşünüyorum.
  • catik kullanıcısına yanıt
    Tiguan diye yola cıkıp taigo derseniz arada tabi hatrı sayılır bir iç mekan farkı olur. Platformlarıda sınıflarıda farklı araçlar. Aynı platformdaki golf7’den aynı platform troca geçtim. Orada bile troc biraz basık geldi
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    hocam bugun life donanim bindim 2022 arkaya 2 kisi sigar ancak 😀 sok oldum gercekten polonun yuksek hali araba

    sifir 1.050 alcam bulursan ama hicc icime sinmiyor uzun yol olayi tatil olayi
  • catik kullanıcısına yanıt
    3 veya 4 kişi rahatlıkla yolculuk yapabiliyor. koltuklar standart oturma durumunda arkadakiler aşırı sıkışmıyor. tabii ki 6-7 saat yolculuklar arkadakiler için problem olabilir. 1.0 dsg life paket kullanıcısıyım. arabanın eksileri bence deposu ufak. hız sabitleyicisi ve acc olmaması.
  • catik kullanıcısına yanıt

    Ben de Life 1.0 Dsg kullanıcısıyım. Donanım, yeni ve modern tasarım, iç hacim, yerden yükseklik, arka koltuk, bagaj, yakıt-performans, kalite ve özellikle güvenlik yönünden beklentilerimi fazlasıyla karşıladığını düşündüğüm için gönül rahatlığıyla aldım. 4 kişilik bir ailem var, aklımda da B-SUV olduğundan almadan önce nerdeyse bütün B-SUV'ların özellikle arka koltuğuna bizzat baktım. Hepsi hemen hemen aynı geldi bana hatta Taigo bir tık iyi geldi. Arka koltukta Kamiq de fena değil. Hele bagajı Puma hariç hepsinden büyük. Hatta tam Puma Style alacaktım baktım ki donanım diye bir şeyi yok, crash testi 4 yıldız, kalite vasat, kasası da artık makyajlanmak üzere hemen vazgeçtim. Taigo'nun donanımı en düşük donanımında bile baya dolu. Demek istediğim, bir araçtan beklentiniz neyse ona göre bir arayış içinde olmak lazım. Eğer beklentinizi karşılamıyorsa bir üst segmente yönelmekte fayda var. Ben mesela bütçem yetseydi makyajlı T-Roc (donanımı Taigo kadar dolu olmasa da daha hacimli bir yapısı var) veya belki Tiguan (yakında o da kasa değiştirecek baya eskidi) düşünürdüm.





  • blueice76 B kullanıcısına yanıt
    B-suv da hacim arayan kesinlikle kamiq bakmalı. Gayet ferah, basıklık vermeyen bir araç. Dediğiniz gibi troc yaigoya göre donanım fakiri. Tiguan 2024 yeni kasa gelicek. Bende o kasayı bekliyorum. Fiyatlar dehşet patlamazsa elimdeki trocu satıp gönlümdeki rline tiguana geçerim.
  • Benim taigoya arkada 3 yetişkin sığdı , Polo dan daha geniş iç hacim  

  • belmont B kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum, bence arka koltuk yeterli öyle 2 kişilik falan da değil. Diz mesafesi ve baş mesafesi de gayet iyi.

  • Arkadaşlar silecekler bazen hafif yağmur çiselediğinde otomatik çalışıyor yağmur şiddetiyle sıklığınıda ayarlıyor , bazen bu durum çalışmıyor ? Birşeymi yapmak gerek yoksa özellik randımanlı mı çalışmıyor?

  • Arkadaşlar merhaba. Ocak ayında 2 tane 0 life paket taigoaldık. Sorunumuz şudur. 3 aylık kullanım sonrasında araç 15 ve 25 km hız ile devam ederken gazdan ayağımızı çektiğimizde tekliyor kendini ileri atmaya çalışıyor (vites geçişi gibi hissiyatı gibi)
    2.sorunumuz belli bir hızla giderken ilk frene bastığımızda ani bir şekilde frenleme yapıp sonra düzeliyor.

    Lütfen bilginize ihtiyacım var i. Sizler de durum nedir?

    Burda aldığımız iki araçta da aynı, sıkıntı olması kafamızı oldukça karıştırdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maskesmoke -- 12 Nisan 2023; 1:53:0 >
  • Maskesmoke M kullanıcısına yanıt

    Merak ettiğim için soruyorum ilk defa mı otomatik vites araç kullanıyorsunuz? Çünkü dururken veya sizin dediğiniz gibi çok düşük hızla giderken ileri gitme eğilimi genelde bütün otomatik viteslerde vardır ve normaldir. Frenlemede ise bende bir sorun yok. Sizin söylediğiniz gibi frenlemeyi, sadece çok dik yokuş inişlerde motor kompresör frenleme otomatik devreye girdiğinden dolayı yapabiliyor. Bu da normal ve özellikle kaygan zeminde iyi birşey.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 12 Nisan 2023; 6:40:56 >
  • blueice76 B kullanıcısına yanıt

    İlk kez kullanmıyorum. Burda anlaşılmayan kısım 15 ve 25 km arasında vuruntu yapıyor vites vuruntusu benzeri 2 3 kere yapıyor hem de. Fren konusunda ise ilk ufak dokunuşta sert bir şekilde tutuyor sonra düzeliyor.

  • Maskesmoke M kullanıcısına yanıt

    Söylediğiniz hız aralığı çok düşük bir hız ve gazla fren arası olan bu hızda DSG vites seçmekte kararsız kalabilir. Zaten DSG hızlı vites atmaya ayarlanmış, siz gaza yeterince basmayınca DSG kendisi gaz-vites ayarlaması yapabilir. Çift kavramalarda bu hızlarda genelde olur, bence bir sorun değil biraz gazlama ile ilgili. Tabi rahat etmek istiyorsanız servise sormanızda fayda var. Frenlemede ise bende herhangi bir sorun olmadı.

  • Bendede 2022 model var 1.0 motor düşük hızlarda gaza basmazsanız kararsız kalıp sizin tekleme dediğiniz hissi veriyor.bence normal yaşadığınız durum.

  • lastiklerden memnun musunuz ? üzerinde giti synergy E1 205/60r16 lastikler var.
  • furkanngul F kullanıcısına yanıt

    Adı sanı pek duyulmasa da ADAC testlerine göre fena değil orta ayar notlar almış, Singapur'da üretiliyormuş. Bildiğim kadarıyla Malezya, Singapur bölgesinde üretilen kauçuk baya kaliteli. Ben şahsen memnunum, hatta arabayı ilk aldığım gün yolda yoğun kar yağışına yakalandım. Yazlık lastik olduğundan çok tedirgin oldum ama bana mısın demedi, yolda hiç sıkıntı yaşatmadı. Lastik ömrü olarak da 2-3 sene idare eder herhalde..

  • Merhabalar, yaklasik 1 yildir Vw Taigo 1.0TSI kullanicisiyim. Aracimdan memnunum ancak kafami kurcalayan bir sorun ile karsilastim. Araci ilk aldigimda isiklarda vs. durdugum zaman motordan iceriye gelen bir titreme veya herhangi bir vibrasyon olmuyordu. Aracim suan 9700kmde ve isiklarda durdugum zaman iceride motorun titresimini hissediyorum. Ilk olarak yakit kaynakli oldugunu dusundum genelde Petrol Ofisinden aliyordum, Shellden almaya basladim ve titresimin azaldigini farkettim. Durdugum zaman motorun calisma sekli garip olmaya basladi. Bu konuyla ilgili bir sorun yasayan oldu mu?
  • aatron A kullanıcısına yanıt

    Her ne kadar 3 silindirli motorların rölentide titreşimli çalışması normal olsa da sonradan oluşan durumlar hayra alamet olmayabilir. Yakıttan ziyade motor bağlantı takozlarında bir durum olabilir. Sonradan oluştuğu için servise göstermekte fayda var. Servis de muhtemelen bu motorlar böyle titreşimli çalışır deyip geri yollayacak veya aracı 5 gün serviste bırakın bi bakalım diyecek, idame araç bile vermeden eve yollayacak. 5 gün sonra da bişey bulamadan aynı mazereti söyleyip aracı geri verecek. En son çözüm olarak geriye sanayide iyi bir ustaya göstermek kalıyor...Bir yıl olmuş alalı belki motor yağından da olabilir, eksildiyse.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 13 Nisan 2023; 6:16:34 >
  • blueice76 B kullanıcısına yanıt

    Cevabiniz icin tesekkurler. Servis konusunda ben de sizin gibi dusunuyorum. Genellikle kronik diyorlar ve cozum sunamiyorlar bunun yaninda dediginiz gibi araba gereksiz yere serviste yatiyor. Yakin zamanda bir ustama gostereyim en iyisi.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.