Şimdi Ara

Tarih Bölümü İçin Hangi Açıköğretim Üniversitesi Daha İyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,


    Lisede Fen branşı, üniversitede teknik bölüm okumuş ve bu konuda kamuda çalışan bir sayısalcıyım. Belki abes gelecek ancak anlayış lütfetmeniz temennisiyle ikinci üniversite olarak tarih bölümü okumayı düşünüyorum. Şuan çalışıyorum maddi olarak düşünmüyorum tamamen sosyal bir bölüm okumayı ve hobim olan tarih ilmini kurallarına ve metoduna uygun öğrenmeyi düşünüyorum. Materyal, ücret, destek, zorluk, çıkacak sıkıntılar vb konularda tecrübeli arkadaşlardan bilgi alabilmek ümidiyle açıyorum başlığı. Sizce özellikle tarih bölümü için hangi üniversite daha elverişlidir. Anadolu AÖF ün zor olduğu ancak kuruluşu eski olduğu için sisteminin oturmuş ve tecrübeli kadrolara sahip olduğu, materyal olarak kitap satın alınabildiğini, online ve yüklenmiş dersler olduğunu, bütünleme olmadığını sadece yaz okulu olduğunu; Ata AÖF ün kolay ancak materyallerinin sıkıntılı olduğunu ( kitap yokmuş sadece ders notları yayınlanıyormuş), idari kadronun tecrübesiz olduğu ve sıkıntı duyulan konularda yardımcı olamadıklarını, çıkmış sorulardan ve ders notlarındaki tarama sorularından sınavda da çıktığı, bütünleme sınavı olduğunu; AUZEF' in ise Ata AÖF' e benzerliği fazla sadece daha yeni olduğu için idari kadrolarda aynı sıkıntıların var olduğunu yaptığım araştırmalarda gördüm. Üç Üniversitede de AKTS 240. Ancak farklı ders adları var içeriğe tam ulaşamadğım için şöyle bir sıralama yaptım kendi ilgi alanımca ve ders isimlerine bağlı kalarak:


    Türk Tarihi eğitimine göre sıralayacak olursam:

    - AUZEF

    - Ata AÖF

    - Anadolu AÖF, belki ders içerikleri faklı isim olsa da aynıdır bilemiyorum.


    Şimdi arkadaşlarımdan ricam şudur ki, benim maddi kaygım yok, bilim metotlarına bağlı kalarak Türk Tarihi araştırması yapmak ve tarih öğrenmek amacım var. Türk Tarihi meraklısı olduğum için bu programda sonradan sabrım el verdiğince yüksek lisans ve doktora yapmak istemekteyim. Dezavantajlarım ise yoğun iş ve aynı yoğunlukta ev ortamımın olması. Anadolu üniversitesini seçmek istiyorum ancak hepsinin akts toplamı aynı olmasına rağmen Anadolu Üniversitesinde daha fazla Roma-Helen, Avrupa, Rusya tarihi gibi konular var! Acaba derslerin adları farklı olsa da içerikler aynı mıdır diğer üniversitelerde de? Çünkü ben daha çok Türk Tarihi hakkında hem alt yapı sahibiyim hem de ilgiliyim. Eğer diğer üniversitelerde de isimler değişik olmasına rağmen bu konular varsa Anadolu Üniversitesi mantıklı olacak; diğer üniversiteler Türk Tarihi ağırlıklı ise belirttiğiniz sürece o üniversiteyi değerlendirebilirim. Tarih Bilimi ile uğraşan arkadaşlarım Avrupa-Rusya Tarihi ve Türk Tarihi zaten iç içedir diye kızmasınlar anlatmaya çalıştığım; çok ağır bir şekilde bu konuların içine giriliyorsa ilgi alanımda olmadığı için okuyup öğrenmekte ve dersleri geçmekte zorluk yaşarım.


    Konuda tecrübeli arkadaşlardan okurken karşılaştıkları zorlukları da belirtmelerini rica ederim ki bana ve benim gibi açık öğretimde tarih bölümü okumak isteyen arkadaşlara ışık tutsun. Örneğin öğrenci portalı kullanımı, sosyal platformlarda arkadaş grupları, yetkililere ulaşma kolaylığı, ücret politikası gibi konular.


    şimdiden çok teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhendis0322 -- 12 Ağustos 2022; 12:25:19 >







  • uzun yazmışsınız hiç gerek yok aslında kimsenin uzun yazı okumaya vakti yok.

    1) anadolu aöf eski sistem kaldı kendini yenileyemiyor. yılmaz büyük erşenın bıraktığı yerde duruyor. artık rakipleri var onlara yetişmeye uğraşıyor.

    2)benim okuduğum atatürk aöf yeni sistem kullanıyor. sınav yerini KENDİNİZ seçiyorsunuz ders başına geçme notu 35 çan eğirisi var.

    bütünleme var bu sene yaz okulu açılmadı ama yaz okulu yönetmeliği var.

    3) istanbul auzef te istanbul ün. kendi otomasyon sisteminden kaynaklı ders geçmeyi hesaplama problemi var ben oradayken güç bela 40 dilekçe sonunda çan eğirisi gelmişti.

    üsten ders alınamıyor yeni yönetmelik yayınlanmış 3,5 ortalama olursa üsten ders alınabilir diye bu da yanlış anadolu aöf de bir ders geçince kredi boşaldığı için üsten ders veriyorlar. uğraşırım diyorsanız istanbul ün. auzefe yazılın

    sosyal medya olarak face te tarih grubu var teleğram grubu var bilginiz olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 12 Ağustos 2022; 16:44:45 >




  • çok teşekkür ederim. evet biraz uzun oldu kusura bakmayın.

  • muhendis0322 M kullanıcısına yanıt

    Anadolu aöfte tarih okuyorum, bir sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım. 


    Örgünde de Türk dili ve edb. okumuştum. Sosyal bilimler hakkında detaylı bilgiye sahibim.

  • Üstadım öncelikle okuması zor deniliyor,sizce durum öylemi.

    Kitap materyal konusunda sıkıntı yaşıyor musunuz?

    Ben üniversiteyi bitireli 15 sene oldu, acaba muaf derslerim olur mu?

    Şimdiden tes

  • muhendis0322 M kullanıcısına yanıt

    Hocam Tarih'e yakın alanları bitirenler için pek zor olmuyor, Çağdaş Türk Lehçeleri, Sanat Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilim Tarihi, Türk Halkbilimi, Türkoloji bölümlerine yakın. Bu alanları okusalar dahi incelediğim materyallerde en zor dersler ''Osmanlı Türkçesi Metinleri 1-2'' dersleri, bu dersler olduğu gibi tarihi yazıları veriyor ki benim Edebiyatta gördüğüm ''Eski Anadolu Türkçesi'' dersini hatırlattı. Zorluğu Osmanlıca olmasından değil maalesef direkt tarihi metinlerin belli yazım usulleri ile yazılmasından kaynaklanıyor. Kufi yazı ya da Rika yazı gibi yazı çeşitleri var Osmanlıcada.


    Materyaller konusunda pek sıkıntı yaşamıyorum. Hatta ders kitapları aşağıda attığım resmi linkte de mevcut.


    Edit: Ama sayısal olan alanlar için Açıköğretim Tarih zor demeyeyim ama dişli bir bölüm bence.


    Edit 2: Anadolu aöf'ün kaynak sitesi genel olarak ekampüs sitesi. Bu sitede, önceki yıllarda çıkmış sorular, video dersler, klasik sorular, kitap pdfleri, özet pdfleri, konu özetleri, kitabın konu konu hâli mevcut. Ayrıca Anadolu aöfün android soru ve konu uygulamaları var. İnternetiniz açıksa hocam, online konu ve puanlı test yapabiliyorsunuz bu android uygulamalardan. Ayrıca e-pdfleri, çıkmış soruları internetsiz android telefondan ve bilgisayardan okuyabiliyorsunuz.



    https://yokdersleri.yok.gov.tr/#ders



    Sadece Türk Dili 1-2, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1-2 Yabancı Dil 1-2 Temel Bilgi Teknolojileri 1'den muaf olunabiliyor maalesef.


    Son olarak estağfirullah diyeyim ağabey. Benden büyüksünüz benim daha üstat olmama çok var. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63D46C1FB -- 18 Ağustos 2022; 22:10:9 >




  • Hocam çok teşekkür ederim açıklamalar için. Muaf dersler derken aynen onları kastetmiştim. estağfirullah akıl baştadır üstadıım, büyüklük inşallah Allah nezdindedir. tekrar muhabbetle teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.