Şimdi Ara

TARKAN '10' ALBÜMÜ (ANA KONU) +İNCELEME

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba bildiginiz gibi Tarkan'ın yeni albümü 7 yıllık bir aranin ardından ilk olarak dijital platformlarda çıkışını gerceklestirdi.14 şarkılık albümün hazırlık süreci uzun süredir titizlik içinde devam ediyordu , bende açıkçası uzun süre önce kendisinden ümidi kesmiş olmama rağmen bu albümün iyi olacagi ile ilgili ümitlenmeye başladım bu süreçte.Bunun en büyük nedeni artik geri dönüşlerin aninda alinmasi ve buna göre kamu oyu yoklamasi yapilabilmesi oldu.."cuppa" faciasından sonra neler değişti bilemiyorum ama şarkının albüme orijinal haliyle veya başka bir versiyonuyla yer alamamasi bile bence bu geri dönüşlerle alakalı !
    Neyse Albüme dönecek olursak , tabiki değerlendirmesi okadar kolay bir iş değil bu.sadece ilk izlenim diyebiliriz aslında , ama genel olarak soundu özetlersek akustik ve elektronik altyapının buluştuğu pek yenilikçi sayılmayacak , yer yer türk motiflerinin ve makamlarinin kullanildiği (örnek olarak-çay simit) bir albüm var elimizde.birde albümde son yıllarda apolitik duruşunu değiştiren , daha cesur ve sözünü esirgemeyen tarkanıda görüyoruz (Affedin bizi çocuklar) ben bu duruşu kendimce yerinde buluyorum.sanatçının duyarlı ve yol gosterici olmasi gerekli , tarkan bu yönüyle takdir ettiğim bir isim.
    Albümün ilk olarak eksileriyle başlamak istiyorum, öncelikle yeni akım pop maalesef tarkanin genel soundunuda eline geçirmiş, "yolla" sisimli sarkiyi cok begenmeme rağmen herhangi bir Gülşen hitinden pekte farkli degil..bunda aranjör ve gülsen'in eşi olan ozan çolakoğlu'nun etkisinin büyük oldugunu düşünüyorum.ama çıkış sarkisi olarak planlanan şarkınin tarkanı daha yansıtan bir şarkı olmasini isterdim.albümün bi diger sorunu "nakaratsız şarkılar" (örnek olarak "çok ağladım") bikac sarkida gozlemlenen bu durum biraz can sıkıcı, simdi nakarat girecek diyorsunuz ama sarki başa dönüyor ! Tabiki bilincli bir tercih ama eksik hisettiriyor.
    Bir diger problemde , kesinlikle cok yakın arkadaş olmalarinin etkisi olduğunu düşündüğüm , gitaristi can şengün'ün resmen akustik ve elektro gitarlariyla soundu eline gecirmis olması..aslında benim icin sorun yok çünkü bende gitaristim ama biraz fazla kaçmış.mix bölümündede gitarlar cok yüksek tutulmuslar , power dedigimiz sound icin gitarlar cok onemlidir aslinda albümlerde ama bu seciminize göre türunüzü bile degistirecek bir durum ! Ornek olarak "hodri meydan" sarkisinin basinda bir an Pentagram albümü dinleginizi sanabilirsiniz..bu tabiki degisiklik adina olumlu alınmış bir risk.
    Tarkana gelirsek cok uzun yorumlayacak bir durum yok aslında, mükemmel ses mükemmel yorum tabiki.her türe her sarkiya yakisan bir ses , her seyiyle "megastar" kelimesinin hakkını veren bir isim.
    Albümün olumlu yönlerine gelecek olursak , son yaptığı 3 albumden daha iyi bir albüm olması öncelikle ! Ama bu albümü mükemmel değil iyi bir albüm yapiyor benim gözümde.aslında fazlasiyla iyi bir album ama ben "ölürüm sana ve aacayipsin" albümleriyle büyümüş bir adamım , ne olsa onlarla jarsilastiriyorum elimde olmadan.tabi cogu kisinin favori albümü olan "karma" albümu kalitesindede degil !
    Sezen aksu'nun dokunusu hem sözlerde hemde bestelerde kendini belli ediyor , mesela "her sey fani" tam bir sezin sarkisi.içli ve etkileyici !
    Yazacak çok fazla sey var aslinda mesela genel olarak sozlere cok deginmedim , klasik tarkan havasi cok gakim oldugu icin.
    En son favorilerimi yazip gideyim ben :)
    Yolla
    Kedi gibi
    Acımasız
    Çay simit
    Her şey fani
    Kapatmadan "beni çok sev" isimli sarki icin iki kelam etmezsem olmaz.arkadaş bu ne allah aşkına ! Sen tarkansın yaaa !! Birak bu gelin ve damat salona girerken calacak şarkıları mustafa ceceli falan yapsın :)







  • Spotify da niye yok
  • Bazı şarkılar şimdiden ön plana çıkmış.
  • Az öne yolla adlı parçasını dinledim bağımlılık yapan tarzdan harbi çok iyi olmuş.
  • Yolla yolla kaderim yolla
  • Albüme alışıyoruz güzel de başka bir şey söyleyeceğim ben. Korsan müzik kötüdür emek hırsızlığıdır o dur bu dur vs. okey kabul. Lakin albümü dijital olarak sadece i-tunnes ve her şeye ekstra para isteyen fizy harici bir yere 15 gün boyunca koymama politikası falan nedir? Biz spotify'a paramızı veriyoruz gayet de yasal bir yol bu değil mi? Enteresan stratejilerle oraya geç ver buraya erken ver işlerine girmeye ne gerek var? Üzgünüm ama zaten çıkalı 1 saat olmadan meraktan dayanamayıp buldum indirdim dinliyorum spotify'a gelene kadar.
  • Bomboş albüm. Hareketli şarkıların çoğu birbirine benziyor. Tarkan'dan beklemezdim böyle bir albüm.
  • Çok ağladım şarkısının müziği Ferhat Göçer'in düştüm ben yollara ile aynı. Müzik aynı adamların mı?
  • Taş gibi albüm,zamanla beğenmeyip atıp tutanların bile dillerine dolanacak bu şarkılar
  • Türkiye'de müzik bu işte uyumlu aşk meşk sözleri arkayada dandik miksler ve gelsin milyonlar paralar.
    Dandik pop şarkılardan ibaret dandik araba müziklerinden öte değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt gibi açım -- 17 Haziran 2017; 1:4:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheFormul

    Albüme alışıyoruz güzel de başka bir şey söyleyeceğim ben. Korsan müzik kötüdür emek hırsızlığıdır o dur bu dur vs. okey kabul. Lakin albümü dijital olarak sadece i-tunnes ve her şeye ekstra para isteyen fizy harici bir yere 15 gün boyunca koymama politikası falan nedir? Biz spotify'a paramızı veriyoruz gayet de yasal bir yol bu değil mi? Enteresan stratejilerle oraya geç ver buraya erken ver işlerine girmeye ne gerek var? Üzgünüm ama zaten çıkalı 1 saat olmadan meraktan dayanamayıp buldum indirdim dinliyorum spotify'a gelene kadar.

    katılıyorum fizyden de dinlennmiyorki parayla alın diyo ille korsan da indirtiyolar
  • ön yargı ile dinlenmemeli..karmadan sonraki en başarılı albümü karma ayarında olması zor o albüm fenaydı..bu yeni albüm de dinlendiğinde insanı coşturabiliyor biraz zaman ve kulağın alışması lazım..
  • Acayip kötü bir klip cekmis yolla sarkisina..bide isin ilginci yaptigi anlasmalardan dolayi sadece kral tv'de falan yayinlaniyo klip..youtube 'de dahi yok..nasil bir strateji bu anlamadim..saçmalıktan baska bisey değil !!
  • Tarkan'ın dönüşü muhteşem oldu. Albüm gerçekten 10 numara.
  • Güzel yahu,yoklukta iyi geldi vallahi,normalde Türkçe pop hiç dinlemem.

    Özellikle Çok Ağladım şarkısına bayıldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Requiem for a Dream

    Spotify da niye yok

    Galiba "fizy" ile anlaşmalı oldukları için. Şuan yotubeda da yok. Muhtemelen aradan biraz zaman geçince çıkarırlar.
  • benim favorim Her Şey Fani
  • An itibariyle albümün ilk şarkışı youtubeda
  • Klip cok hizli gidiyo gerçekten :)
  • Tüm şarkıları toplasan bir "Kış Güneşi" etmiyor..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.