Şimdi Ara

Tartışmalara son nokta i7 7700k (4.0 ghz) vs r7 1800x (4.0 ghz) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beni çağırmışsınız İyi güzel aynı şartlarda da geçiyor 7700K test için sağolun. Ayrıca bu şartlarda OC yapsaymış ya testi yapan arkadaş görseydik bakalım Ryzen'in süper OC gücünü Ula zaten 7700K turbo ile OC yapmadan 4.5Ghz'de çalışıyor bu neyin kafası.

    Ben neyden korkuyorum biliyor musunuz asıl İntel yeni nesilde 7700K tarzında daha güçlü işlemci ile gelir ve 8'e gerek yok 6 çekirdek bile yapsa Amd'nin mezarına toprak değil beton atarlar. Bu gelen Coffee Lake'in ayak sesleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jam&jam

    bu arada icelemeye dikat edin 1800x in 4 çekireği ve 8 sanal çekirdeği kapatılmış gta 5 de unutulmuş herhalde

    Tartışmalara son nokta i7 7700k (4.0 ghz) vs r7 1800x (4.0 ghz)

    Bu intelin reklam politikası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    ben AMD severim ama bir karşılaştırma yapılacaksa aynı fiyattaki işlemciler karşılaştırılmalı.
    yani r7 1700x ile i7 7700k aynı fiyata kategorisindeler. o yüzden bu ikisi karşılaştırılması gerekir ve işlemcilerinden maksimun performans alacak şekilde bir karşılaştırma çok daha doğru olur.
    yani r7 1700x 5.0ghz frekansa çıkabiliyorsa o hızdaki performansı ile i7 7700k en son kaç ghz e çıkabiliyorsa o baz alınmalı.
    sonuçta bu işlemcileri alan kişi normal hızlarda kullanmayacak basacak o.c dibine. ki zaten o.c yapmayacaksa neden o.c işlemci alıyor o da bir soru işareti olur.



    Buradan çıkan başka bir sonuç daha var :

    Eğer hem profesyonel işlem yapacaksanız hem 7700k hemde 6950k sistem kurmanıza gerek yok Ryzen R7 her iki işide görüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 8 Mart 2017; 19:28:57 >
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Niye böyle bir karşılaştırma olmazmış? 1 Zen çekirdeği vs 1 Sky/Kabylake çekirdeğinin aynı frekanstaki oyun performansı karşılaştırılmış. Bunda ne gibi bir sorun var?
  • os_lnx kullanıcısına yanıt
    evet o açıdan ryzen 10 numara.

    ryzen üretenlerin işlemcisi,i7 7700k ise tüketenlerin işlemcisi. nasıl yani derseniz.
    ryzen r7 serisi kullanan adam youtuba içerik üretir,3d modelleme çizimleri yapar. uygulama geliştirir.

    ama i7 7700k alan adamın tek amacı oyun oynamaktır yani klasik tüketici.

    r7 işlemci alan kişi ürettiği şeylerden para kazanıp çok rahat işlemciye verdiği parayı çıkartabilir.
  • @YAHYA@ kullanıcısına yanıt
    biraz açarmısınız hocam neden intel ayağına sıksınki?
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Kaby Lake'nin daha yüksek frekansta olduğunu inkar eden yok ki burada. Bizim burada öğrenmek istediğimiz şey; Aynı saat ve çekirdek hızında mimariler nasıl? Buradan Zen mimarisinin Kaby Lake'den aşağı kalır bir yanı olmadığını görüyoruz. Ben 1500 TL'ye 5 Ghz'e OC olabilecek 7700k+800 TL'ye Z270 anakart(Dandik VRM'li 500-600 TL'lik anakartlarla 5 Ghz OC falan yapamazsın)+500 Tl'ye soğutucu alacağıma, 750-800 TL'ye 4 Ghz'e OC olabilecek 4/8 Ryzen+400 TL'ye B350 anakart+250 TL'ye soğutucu alır yarı fiyata %85 performans alırım.
  • kangalsucuk kullanıcısına yanıt
    Yazdigi pazar payinin buyuk kismini intel tabanli hazir sistemler olusturuyordur. O zaman bu hesaba konsollari da eklesinler bakalim, amd yillar sonra ilk kez bu kadar guclu islemciler cikardi yeniden pazara ortak olacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 7700k nin rakibi oyun icin cikacak guclendirilmis cekirdekli R5 ve R3 serileridir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya Ryzen'in 4/8 şekilde çalıştığınıda eklemelisin, testde sadece ghz eşitlenmemiş, çekirdeklerde eşitlenmiş.

    Daha ne windowsun, ne uygulamaın, ne biosun ryzene tam uyumlu olmadığını düşündüğümüzde performansı çok iyi.

    Ayrıca testi yapan siteyede helal olsun, 1000 tane inceleme yapıldı kimse çekirdek ve ghz sayısını eşitleyip test yapmamıştı. Ryzen'in tek çekirdeğinin kaby lake'e karşı farkınıbu test ortaya koyuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 8 Mart 2017; 20:4:25 >
  • Bu tablolardan aynı çekirdek sayısında ve frekansta R7 serisi ile i7'lerin kafa kafaya olduğunu, hatta yapılacak güncellemelerle aynı rx480'de olduğu gibi ryzen'in performansının sonradan açılacağını düşünüyorum.


    Ama asıl pazar payına sahip olan i5'in, yani bugün f/p odaklı oyun oynamak isteyenlerin mecbur kaldığı tek işlemci ailesinin, ryzen'in R5 serisi çıkınca ne yapacağını merak ediyorum. R5 serisi R7 serisinden daha az çekirdeğe sahip olduğundan büyük ihtimalle overclock kapasitesi daha yüksek olacaktır.

    Yazılımların ryzen'e optimize edilmesi ve R5'in intel muadillerinden daha fazla çekirdek sayısına sahip olmasından dolayı ufak miktarlarda overclock'a bile gayet iyi tepki vermesi sebebiyle bütün i5 serisini eleyip i7'ye sataşmaya başladığını görmemiz an meselesi




  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Demek ki hayal kırıklığı değilmiş. Windows 10'da %10 düşük performans verdiği söyleniyor optimizasyonlarla ve güncellemelerle performansı artacaktır. R5 1600X bekleneni verirse yazın geçmeyi düşünüyorum. Bu arada Zen 2 2018'in ilk çeyreğinde çıkacak deniliyor.
  • Testler guzelde esıt olmayan sey cache yanı onbellek

    Fıyat farklarıda var 1600tl-2200tl gıbı

    Overclock performanslarınıda hesaba katarsak ısler baya degısıyor

    Ayrıca frekans esıtlenecekse dusuk olan yuksek olana esıtlenır hıcbır zaman yuksek olan dusurulmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 8 Mart 2017; 21:19:32 >
  • Yav he he ne tarz bir üsluptur?Ben burada 13 senelik pazar payı tablosunu koyuyorum.Verdiğin cevap,teknolojik bir ürünün çıkış yaptığı zamanki sale başarısı.Senin mantığına göre nintendo wii u da çok başarılı bir konsol diyebilirmiyiz?Gelmiş geçmiş en başarısız konsollardan birisi,çıkış yaptığı ilk 2 hafta amazon gamingte en çok satan üründü,bütün gaming sectionından bahsediyorum.

    Madem birşeyi savunucaksın bari birazcık vaktini ayır da kaynaklar oku.Amd kendi insider raporlarında dahi,cpuda ilk hedef yüzde 20 share'i geri kazanıp,30'a kadar büyümeyi hedefliyor 2 sene içinde.Ekran kartı tarafında da yüzde 25 share bandını tutmaya çabalıyorlar.

    Amd 2007den beri 30 pazar payına sahipti,ve zamanla devamlı azaldı,şuan 15 market sharei olan bir işlemci.Daha da Türkçeleştirirsem,her satılan 100 işlemcinin 85'i Intel.Zaten postumun amacıda oydu,ben Türkiyedeyken devamlı amd lafı vardı,yurtdışına geldiğimde amd diye birşeyin market karşılığının olmadığını anladım.İnsanlarda hep,çabuk ısınıyor,bozulur gibi bir algı oturmuş,zaten arada çok bir fiyat farkı da yok dolar bazında,doğal olarak amd de yok.




  • Sen önce kendi yazdığın yoruma bak sonra bana laf edersin. Biz bilmiyoruz sanki Amd'nin pazar payı düştüğünü, kalkmış burada pazar payı düşmüş kimse bilmiyormuş muhabbeti yapıyorsun. Amd 1 milyon sevkiyat yapıyor, Amazon'da Ryzen'lar en çok satanlar listesine giriyor, Fx'leri yığınlarca insanlar kullanmaya ve satın almaya devam ediyor, yetmiyor Apu alıp harici ekran kartı almadan oyun oynuyorlar, üstünde Dx 12'de Vulkan'da performans artışları geliyor. Teknoloji marketinde Amd yoksa o teknoloji marketi olamamıştır zaten. Bak Ryzen çıktı çıkalı Ryzen konularında kaç kişi Fx kullandığını halen daha taş gibi olduğunu söylüyor, sadece şu forumda yığınlarca insan kullanıp üstüne overclock yapıyorlar. Sen kendi kafanda kurduğun algıları genelleyip yorum yaparsan böyle de cevap alırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 8 Mart 2017; 22:12:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodchiefsong

    Tartışmalara son nokta koyacak resim budur;
    Tartışmalara son nokta i7 7700k (4.0 ghz) vs r7 1800x (4.0 ghz)

    Yurtdışına yerleşince farkettiklerimin başında,neredeyse hiçbir teknomarkette amdyle ilgili bir ürün olmamasıydı.Sonra market sharelerine bakayım dedim,meğerse bu forumdakiler bütün gürültüyü yüzde 10'luk market sharei için yapıyormuş.Burada birkaç kişiye sordum,herkes çok ısınıyor zaten birkaç senedir burada hiç satılmıyor tarzında cevaplar veriyor.Zamanında ısınan işlemcileri sattılar insanlara,o kötü reklam belleklere oturunca herkes kaçar olmuş.

    Şimdi siz isterseniz 20 fps fark attırın,burada kimse gidipte amd almaz.Pazar paylarından çok belli zaten.

    bir firmanın pazar payının yüksek olması en iyi f/p ürünü olduğunu göstermez.
    bugün pazar payın iyidir yarın iyi ürünleriyle bir rakibin çıkar seni alaşağı edebilir. ( örnek Nokia)
    kalite ile pazar payı da kıyaslanamaz. (örnek Mercedes)
    intelin pazar payının yüksek olması diğer rakip firmanın hiç bir zaman intel ürününden daha iyi ürün üretemeyeceği anlamına da gelmez.




  • 7700K 1800x'ten daha iyi demek, 7700K 6900K'dan daha iyi demek gibi bir şey. Adamlar zaten render sınıfının karşısına konumlandırdı bu işlemciyi. Bence 1500 ve 1600'(X)ler tam oyun odaklı olacak. Ancak O zaman oyunlarda 6700k-7600k-7700k-1500x-1600x karşılaştırılması yapılabilir. İntelde 22 çekirdekli işlemci var, kim gidip oyun için onu alıyor yada kim gidip oyun için 6950X alıyor? Konu güzel, arkadaşa teşekkür ediyorum
    Saygılar
  • CagriErcan kullanıcısına yanıt
    Bence konunun yanında kafalar da güzel
  • Bloodchiefsong B kullanıcısına yanıt
    Senin kafan ya iyi yada hap kullanıyorsun. Hiç duymadın sanırım 75-85 derecelerde dolaşan 7700k'ları. Biraz araştır öyle konuş. Amd ısınıyormuş peh peh pehh
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Eee yani amd nin 4 cekirdek ve 8 sanal cekirdegi de kapatilmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.