Şimdi Ara

TAT KOKU GELMİYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • virüs diye bişey yok diyodun reyiz, noldu değişti mi? var mı virüs?

  • hepmagdur H kullanıcısına yanıt
    Aşılar Korona olmayı engellemiyor. Bu açıdan aşı olmak gereksiz cunku hastalığı önlemiyor, yalnızca Coronanın çok ağır seyretmesini önlüyor. Nitekim sende şu anda hastalık hafif seyrediyor. İshal, terleme, kalp çarpıntısı, kemik sızlaması, vs hafif belirtiler. Devletin dediklerini harfiyyen uygulamayı hekimlere güvenmeyi sürdürün. 5. doz aşı çıkmış mı ona bir bakın. 10'a kadar yolu var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reyiz; hastalık yok, korona yok, virüs diye bişey yok diyordun. Virüsler insan vicüdunda üretilir diyordun. Noldu da küresel dünyacı NASA ağzı ile konuşur oldun...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba

    ağır bir grip geçirdim. ve ağır bi sinüzit yaşadım ve hala da yaşıyorum. burnum iltihaplı yeşil akıyor temizlediğim zaman. hastalığı atlattım fakat burun tıkanıklığı ve sinüzit geçmedi. ilk başta koku ve tat sıfırdı fakat şu an %60 civarlarında fakat hiç bu kadar uzun sürmemişti bu burun tıkanıklığı akması. iltihap az da olsa devam ediyor. sormak istediğim bu koku ve tat kaybında kalıcılık durumu olur mu veya tıkanıklık ve iltihap tamamen geçince koku ve tat normale döner mi bugün hastalıktan itibaren 10.gün bunu sormak istemiştim

  • pavlovunköpeği kullanıcısına yanıt
    Uzun dönemli (günler, haftalar) koku yitimi yada azalması burundaki koku alma dokusuna giden ince yolların tıkanmasından kaynaklı. Kalıcı bir yitim olmaktan cok geçici bir sorundur. Tat yitimi kendi başına bir sorun olmayıp koku yitiminin bir yan sonucudur.

    Kimileyin çiğ köfte gibi yüksek oranda baharatlı, leblebi gibi kuru besinleri fazla alınca geçici olarak koku duyumuz azalır ki o bence koku duyularında geçici inme (paralysis) olması, çalışmamasından kaynaklı.

    Kalıcı olması için ya burun koku alma yollarının sürekli tıkanık olması ya da koku alma dokularının yıkına uğraması gereklidir. 2. durum, belki ilaçlarca tetiklenebilir. Birçok ilacın gövdemizdeki özellikle kılcal dokulara kalıcı yıkın verdiği biliniyor. O yüzden öncelikle her türlü ilaçtan uzak durulmalı. Unutmayalım: İlaçlar hızlı, özet bir iyileşme beklentisi sözü verir ancak bu yalnızca bizim psikolojik bir beklentimiz olup gövdemizin gerçek gereksinimleri ile uyuşmaz, uyuşmadığı gibi gövdemize yıkın da verebilir.

    Sonuçta burundaki koku yitimini iyileştirme için doğal yollardan ilerlemelisiniz. ilaç verilip, o ilacı icerseniz bu sorunu yalnızca daha derinleştirecektir.

    Doğal yol ise burundaki koku yollarını rahatlatmak, açmak için gerçek doğal, sıvı dengesi olan besinler yemek.

    Bunun için önerim örnegin cok az pişirilmiş balık yenilmesi. Teflon tavada hafif zeytinyagında yağını salıncaya dek pişirilmiş balık, derisi, yağları ile, cok az ekmek ile yenilmeli. balıktaki Omega 3 başta olmak üzere bircok doğal öge özellikle gözlerimiz ile burunumuzu rahatlatır, iyi gelir.

    Her tür baharat, kuru yiyecek (leblebi, patcips), keyif verici (çay kahve bira çikolata kek...) ögelerden, kuru fasulye, nohut gibi soya grubu besinler, makarna gibi glutenli besinlerden uzak durulmalı. pilav cok az, ekmek yerine alınabilir. balık yanında cok az sogan, limon, tuz, hem iyi gider hem saglıklıdır. Balık sonrası yarım limon sıkılarak suyla karıştırılıp içilebilir. Limon suyundaki elektrolitler gövdemizin iletkenliğini arttırır bu da daha cok yaşamsal enerji daha hızlı iyileşme demektir. Ancak limon suyu içildikten sonra ağız suyla çalkalanmalıdır cunku limondaki asit diş minelerine yıkın verir (bu önemli ayrıntıyı doktorlar söylemez!)

    Kış geceleri sıcak kalorifer peteğinin havasını kuruttugu odada burnumuz tıkanabilir. O duruma karşı petek üstüne su dolu bardak koyabilirsiniz. Yine de gece yarısı burnunuz tıkandı diyelim. Parmagınızı tükürükleyip burunun üst kısmını ovalayın, tıkanıklığın rahatladığını deneyimleyebilirsiniz. Bu pratik öneriyi ne doktorlar ne de alternatif iyileşme ile ilgilenen kimse bilmez, uygulamaz, ancak cok etkilidir.

    Türkler olarak aşırı baharatlı yiyeceklere ilgi gösteriyoruz. Örneğn çiğ köfte. Fazla yenildiğinde burun koku alma bölgesini uyuşturur Koku alamazsınız. bir avuçtan fazla leblebi yediğiniz de de burun koku kapasitesi azalır.

    buruna en büyük darbeyi ilaçlar indirir. Birçok ilaçta burun ile gözlerimize yıkın veren etkileri vardır, bunlar prospektüste yazar. Her tür kimyasal burun spreyinden uzak durulmalı. Bir tek, okyanus suyu içeren basınçlı tüpte satılan spreyler kullanılabilir ki onu da abartmamak koşuluyla.

    Sonuçta burunumuzdaki dokuları düzenleyen, yenileyen kök hücrelerimize yardım edecek biçimde yaşamalıyız. Unutmayalım: Yaşamımız kök hücrelerimizin eylemlerinine bağlıdır. Kök hücrelerimiz ise doganın kendisidir. İlaç, işlenmiş besin, dogal olmayan yaşam alanları... bunlar kök hücrelerimiz (= temel yaşam birimimiz) için zorluktur. Hastalıklar o yüzden başlar. Havada asılı duran aeresol içindeki virüsler yüzünden değil.

    son birkaç haftadır arabamı 1km uzaktaki kapalı bir otoparka bırakmaya başladım. gece soğugunda eve 1km yürüdüğümde burunlarım, akcigerlerime o soguk, nemli hava iyi geldiğini sezinledim. kapalı klimalı ortamlarda yaşamaya öyle alışmısız ki, normal doğadan korkar olmuşuz.

    Doğal besinler, sorunu çözecektir. Şu sıralarda balıkçılarda cok güzel iri çupra satılıyor. Yalnızca bir tane, çok az pişmiş olarak yeseniz, tüm yağı, derisi ile, burnunu başta olmak üzere tüm gövdenize iyi geldiğini görebilirsiniz. Yanında roko üstünde de limon, of mis :) Roko, diger yeşilliklere oranla bence en besleyici. Dolapta marul, maydanoz 2 hafta bile dayanabiliyorken roko 1 hafta olmadan bozuluyor. Hızlı bozulan şey besleyici, organiktir. Kış döneminde organik turşu da iyidir, bence. Yukarıda yenilmesini önermedim, ancak yine de evde yemeği yapıldı ise, kurufasulye yanında cok iyi gider. Yalnız marketten alınmış berrak turşu olmayacak. Pazarlarda evinde yaptığı turşuyu satan satıcılar vardır onların turşusu olmalı. Acısız olanı olmalı. acılı turşu buruna iyi gelmez. Organik bal önerilebilir. Dolar oyunu sonrası biçok besinin fiyatı tavan yaptı, bal fiyatları pek artmadı cunku bircok kişi ekonomik önceliklerden dolayı bal almadı. Uygun fiyattan organik bal alıp, arasıra yiyebilirsiniz, solunum yollarına iyi gelecektir.

    Aşılar, kök hücrelerimizin doğal çalışma yollarını değiştirme amaclı mRNA tabanlı covid aşıları, DNA sistemimizi bozarak başka bi sistem getirmeye çalışan rDNA tabanlı covid aşıları dahil tüm aşılardan uzak durun. Unutmayın, iyileşme ancak doğal fabrika ayarlarımıza dönmek ile olur. Aşılardaki etken ögeler doğal ayarlarımızı bozmak üstüne oynar o yüzden aşı alan birinin, gövdesindeki sorunlarını iyileştirmesi sadece usbilim açısından bile bir çelişkidir. Çözüm doğadadır. Doğayı küçümseyen, dogal iyileşmeyi aşağılayan kişiler var. Onlara göre Hapı yutup hızlıca "modern tıp" yöntemi ile iyileşme dururken çözümü dogada aramak cahillik oluyor. Ben yıllardır doğal yollarla besleniyorum son derece saglıklıyım, gövde+zihin olarak. Covid patırtısı kopalı 2 yıl olacak, 2 yıldır burnum koku alması hiç bozulmadı. Herkesle temaslıyım. Açık alanda, zorunluluk olmayan kapalı alanlarda maske takmıyorum. Virüs burnumdan girip beni hastaayacak olsaydı coktan hastalanmıştım ancak öyle bişe yok. Cunku gerçek sağlığı , covid patırtısından yıllar önce öğrendim, uygulamaya başladım. Yıllardır hastanelerin yalnızca önünden geçiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • değerli bilgiler için çok teşekkürler. bahsettiğiniz besinleri deneyeceğim. burnum sinüzitten dolayı dipleri sürekli tıkalı hissedebiliyorum sesime yansıyor bu durum zaten fakat hastalığım geçse bile maalesef iltihaplı sinüzit ve tıkanıklık geçmedi. dediğiniz gibi uyandığım zaman burnumu temizleyene kadar koku %10 falan ama gün içerisinde %60 tabi nefes almamı %100 engellemese de koku almayı engelleyecek şekilde tıkanık halde. daha önceden de grip olurum koku tat gider bozulurdu. fakat bu uzun sürünce tedirgin olup konuda sizi görünce sormak istedim. umarım yakın zamanda tıkanıklık ve iltihap geçince koku da tamamen gelir.

  • bende 6 ay sonra biraz biraz geldi koku ve tad ama hala eskisi gibi değil doktora gitmedim evde atlattım bana sanki asla eskisi gibi olmayacakmış gibi geliyor

  • pavlovunköpeği kullanıcısına yanıt
    Önemli değil. Esasında ben sinüzit sözcüğünün anlamını bile bilmem. Sinüs burun içi yollar, sondaki -it eki de onun hastalanması anlamında, tıpçıların bir terminolojisi "burun tıkanıklığı" esasında cok önemli sorun cunku gövdemize her 5 saniyede bir girmesi gereken havanın ana geçiş yolu tıkalı, düşünebiliyor musunuz. Aaron Hoopes'un Breathe Smart adında bir belgesi var, onda havayı ağızdan değil burundan solumanın önemini gövdemizin karbon oksijen enerji dengesi açısından anlatıyor.

    Bu arada hafif de olsa egzersiz yapıyor musunuz ? Egzersiz yapan birinin burunları tıkalı olsa bile açılır yada açılması yönünde zorlanır. Egzersiz gövdenin bircok yerini normalleştirir. Günde yalnızca 5-10 dk dahi egzersiz iyi gelir.

    Beslenme konusunda birkaç ayrıntı daha var. Çivi çiviyi söker sözü sadece laf değildir, tahtanın içine kaçan bir çivi ancak ona tersten başka bir civi cakılarak cıkarılır. burun içi yollar kıkırdak dokulardır. Kıkırdak dokusu sorunlu ise, ancak kıkırdaklı besin yerseniz gövde o bölgeyi iyileştirebilir. Kıkırdaklı besin ise örneğin tavuk / piliç yerken kimileyin ağzımıza kıkırdak geldiğinde onu hemen ağzımızdan cıkarır atarız cunku onu yiyemeyeceğimizi düşünürüz nitekim dişlerimizle çignedigimizde plastik gibi gelir. Ancak cignemeyi sürdürürseniz tavuk kıkırdağının bir anda dağıldığını, yutulabilir olduğunu deneyimleyeb ilirsiniz. İşte onun gibi, kıkırdak besinleri yemeniz iyi gelebilir. Ben kuzu söğüş, tavuk söğüş yemeklerinde kıkırdak geldikçe yerim. Bu ince ayrıntıyı hiçbir doktor söylemez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • evet çok haklısınız gerçekten kelime anlamlarını tam bende bilmiyorum halk dilindeki terimleri aktarmaya çalışıyorum işte kendimce. şu an hasta olduğumdan itibaren 13 gün geçti. hastalığım tamamen geçti diyebilirim fakat burnumu temizleyince hala sarı akıyor veya iltihap ise iltihap akıyor. ve tamamen açılmıyor tıkanma yaratıyor illaki nefes alabilsemde burnumda tıkanıklığı hissedebiliyorum. koku %80 geldi diyebilirim fakat sanırım bu burun akıntısı veya temizleme isteği geçmeden bu tamamen gelmeyecek anlaşılan. beni tedirgin eden daha önce grip olduğumda tat koku da sıkıntı yaşamazdım fakat bu kadar uzun süre ve etkili şekilde değildi o yüzden insanoğluyuz tekrar gelcek mi falan diye anksiyete krizi oluyor bazen :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavlovunköpeği -- 17 Ocak 2022; 23:46:9 >
  • Koku ve tat kaybeden arkadaşlar ne kadar şanslılar kıskandım açıkçası. Bu ne saçmalıyor diye düşüneceksiniz biliyorum ancak burnumun olmamasını dileyeceğim aklıma gelmezdi. Salı akşamı belirtilerim vardı ancak ateş sürekli üşüme yaptığı için dışarı çıkamadım cuma akşamı kendimi iyi hissedince test verdim ve pozitif çıktım. 23.01.2022 sabahı kahvaltımı yaptım ancak son kahvaltım olduğunu bilemedim. Akşam yemeği yerken koku alamıyor gibiydim herhalde koku ve tat kaybediyorum diyerek önemsemedim ama bir süre sonra elime kolonya döktüm her şey onunla başladı. Kolonya sonrasında ne kokluyorsam yanık ya da çürük kokuyor. Hava almaya cama çıkıyorum dışarıdaki hava sigara dumanından farksız, su çürümüş, yemek mi yiyorum lağımdan mı besleniyorum belli değil. Aylarca geçmeyen insanları okuyorum ve hayattaki şansımı da bildiğim için muhtemelen ömrümün sonuna kadar böyle geçecek. Tinnitus şikayetiyle gittiğim doktor kendi kendine geçebilir ama geçmeme ihtimali de var deyince ve 10 senedir geçmediğini görünce burnumun ve kulağımın beni terk ettiğine eminim. Boğazımı ne zaman kaybedeceğim sabırsızlıkla onu bekliyorum. Koku almamayı çok dert etmeyin az çok bir şekilde terapiyle falan geri getirilebilir diye düşünüyorum.





  • biostrike kullanıcısına yanıt
    Dostum parozmi olmuşsun koku ve tat bozukluğu. Bunu geçirip aylar sonra düzelenleri okudum

    Hatta bu forumda bi arkadaş 10 ay önce konu açmış her şeyin tadı kokusu kötü diye geçenlerde sordum düzelmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi straptezlo -- 28 Ocak 2022; 23:15:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Ben de araştırdım parozmi olduğunu düşündüm ancak sanırım durum biraz daha farklı. Parozmisi olanlar ürünlerden kötü koku alıyor bunda aynı fikirdeyiz ancak ben çoğu ürünün kokusunu ve tadını alttan alttan alıyorum. Burnunun önüne kötü kokan bir maske koyulmuş gibi önce onu kokluyorum ardından yediğim içtiğim şeyin kendi kokusu ve tadı az da olsa geliyor. Değişik seyrediyor diye düşünüyorum ya da parozmi böyle birşey.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pavlovunköpeği kullanıcısına yanıt

    kardeş yanlış kişiden tavsiye alıyorsun belirteyim, hastalık yok virüs yalan, bakteri diye bişe yok hepsi ülümünati diyen adamdan hastalık için tavsiye almak pek mantıklı değil, sen bilirsin

    tavsiyem sinüzitin 3 haftaya geçmezse, halsizlik, hafif ateş, geniz akıntısı devam ediyorsa bir doktora görün


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dndd D kullanıcısına yanıt
    
    Hocam mesajınızda benim hiç söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yapmışsınız

    "Hastalık yok" nedir :)

    Hastalıklar vardır.

    kimileyin midemiz bulanıp, ateşimiz yükselir, enerjimiz azalır. Örnegin bu bir hastalık durumu olup hemen herkes yaşamıştır.

    "Virüs yalan" ? Virüsler kimi koşullar altında gövdemizce üretilir dedim siz buradan "virüs yalan" diye kendinizce başka anlama cevirmişsiniz. Okey, kendi kendinize anlamsız tümceler söyletin ancak bu anlamsızlıkları bana iliştirmeyin, komik oluyorsunuz :)

    "bakteri diye birşey yok" bu da yukardakilerle aynı paralelde kendi kendinize ürettiğiniz bir tümce. Açıklamak için süremi harcamayayım.

    "hepsi ülümünati" illuminati sözcügünü bile kullanmıyorken onu nasıl söyleyebilirim ki :) çamur atayım derken yüzünüz gözünüz çamur içinde komik bi görüntü veriyorsunuz :)

    Bu arada öneriniz de süpermiş: doktora görünün, hahah :) (Bu tümcemden de şimdi kendinizce komik şeyler çıkarır mısınız ;)

    İyi eğlendirdiniz yine :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.