Şimdi Ara

TCL 55C745 TV KALİTESİZLİĞİ // 10 TANE ÖLÜ PİKSEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    TCL TV almayın, aldırmayın diyerek ve Türkiye'deki genel kalitesizliğe dair serzenişlerimi de içeren bir yazı yazmak istedim. Yazdıklarımın tamamı kendime ait görüşler olup, hiç kimseyi bağlamamaktadır.


    Geçen hafta Media Markt mağazasına gidip TCL 55C745 TV satın aldım. Yetkili servis, aldıktan 1 gün sonra kurulum için geldi. Yetkili servisten gelen arkadaş, üstünkörü cihazı kurup, 10 sn içinde hızlandırılmış eğitim(iron) verip gitti. "Ölü piksel testi yapmayacak mısınız" dedim ? "Yok, ben TRT 1 kanalı açıp baktım, sıkıntı yok" dedi. Tabii benim Yüksek Elektronik Müh. olduğumu bilmiyor olmalı idi.. Neyse ilgili servis personeli ayrıldıktan hemen sonra bir ölü piksel testi yaptım. Kısa bir detaylı inceleme ile panel üzerinde görebildiğim 10 adet ölü piksel mevcut idi. Cihazın çalışmasında bir sorun yoktu. Ancak panel çok sıkıntılı idi. Zaten 10 adetten sonra saymayı da bırakmıştım. Belki de daha fazla da olabilirdi. TCL TV'lerde ölü piksellerle ilgili bir çok şikayet alındığına şahit oldum.


    Bu noktadan sonra kurulumu yapan yetkili servise kayıt oluşturdum. Fotoğraf istediler, çekip gönderdim. İlk etapta BİLKOM (TCL GENEL MERKEZ) ilk göndermiş olduğum ölü piksel fotoğraflarını TOZ TANESİ diyerek reddetti ve kaydı kapattı. Daha sonrasında daha net fotoğraflar ve video çekerek BİLKOM Genel merkezine gönderdim. Yaklaşık 1 haftalık bir aradan sonra baskı ile ve güç bela şekilde İADE talebim kabul edildi. Media Markt mağazasına giderek para iadesi aldım. Ek olarak, BİLKOM'un da iyi bir sınav verdiğini söyleyemem.


    Açıkçası öve öve bitiremedikleri TCL TV'den bu düzeyde bir kötü panel beklemiyordum. Panel bildiğiniz çöp gibi arkadaşlar. Ölü piksel 1 çıkar, 2 çıkar, 3 çıkar anlarım ama 10 tane ölü piksel olmaz. Eğer 10 tane ölü piksel var ise bir panelde, bu seri veya genel olarak panel üretim tekniği sorunludur. Bu sorunun benim aldığım TV'ye ait olduğunu düşünmüyor olacaktım ki TCL ile ilgili daha sonrasında internet üzerinde çok fazla ölü piksel kaydı buldum. Bu sebeple ben sorunun Türkiye'ye gönderilen cihazlar/paneller özelinde olduğunu düşüyorum ve yaşamış olduğum sıkıntıdan dolayı TCL markasını önermiyorum. Yani hiç kimse elektronik şans işi, sana gelen cihazda böyle bir sıkıntı yaşamışsın gibi şeylerle gelmesin bana :)



    Genel anlamda yazacak olursam;


    Eskiden hep dillerde olan bozuk/hatalı panel serileri Türkiye'ye gönderiliyor muhabbeti halen devam ediyor anlaşılan... Benim gördüğüm durum bu... Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kalitesizliği önlemeli, önlem almalı. Tamam, Tüketici Hakem Heyeti vs. diyorsun, buralardan bir şekilde hakkını alıyorsun ama hep eziliyorsun, hep aşağılanıyorsun ve hep uğraşıyorsun. Para kaybı, zaman kaybı hepsi var...


    Kuralı koyacaksın, 1 tane bile ölü piksel çıksa TV'yi anında iade edebilirsin diye. Gerekiyorsa kanun çıkartacaksın. Ülkemin teknoloji anlamında bu aşağılanma durumundan bir an önce kurtulması gerekiyor. Teknoloji şans işi, elektronik böyle bir şey vs. gibi laflara da inanmıyorum. Halen bir çok firma/marka 2-3 adet ölü piksele sıkıntı çıkartıp müşteriyi uğraştırıyor.


    Ben ölü piksel olmaz/çıkmaz demiyorum.. Ancak 1 tane bile çıksa bunu firma sorgusuz sualsiz iade almalı.. Eğer sen zaten firma olarak 10 yıldır ölü piksel seviyesini sıfıra indirecek bir formül/üretim tekniği geliştiremediysen panel üretmeyi bırak, fabrikayı kapat git.


    Bu kulaklar neler neler duydu, bu gözler neler neler gördü. İsim veremeceğim TV üreticisinde serinin hatalı olduğunu bile bile piyasaya sürdüler TV'leri vs vs.


    Yani bu işlerin denetimi, yaptırımı da olursa bu kadar kolay hiç kimse onay vermez diye düşünüyorum.


    Okuduğunuz için teşekkür ederim. Herkese kolay gelsin.








  • Bir ürün ne kadar çok satılıyorsa o kadar hata şikayetleri görünür. Mükemmel kusursuz hatasız üretim yok. Bende 1 ay önce C845 satın aldım. Testlerini ekiple yaptık, sonra bende detaylı testlerini yaptım sorun yok. Sizde, ahmette mehmette süleymanda sorun çıktı diye Tcl kötümü?


    Samsung model başlıklarına Philips model başlıklarına x model başlıklarına derinden bir bakın bakalım ne kadar kusursuz Tv yapmışlar!


    Yıllar önce satın aldığım, o zamanın en üst modeli 55ES8000 Tv de sorun vardı. değişim talebinde bulundum mırın kırın yaptılar uzattıkça uzattılar ama değişim yapıldı, sorunsuz Tv'ye sahip olmuştum.


    En son model iPhone satın alıpta sorun yaşarsam şikayet sitesine girip "aa benim gibi sorun yaşayanlarda çok varmış" diyerek sizin gibi Apple almayın aldırmayın diye dertmi yanmak lazım?


    Tamam servis canınızı sıkmış, distribitör değişim veya iade seçiminiz için diretmiş. Tabiki bu yaşanan olaylar bizleri üzüyor hak veriyorum. Fakat ülkemizdeki genel durum bu malesef. 11 yıl öncede değişime direten Samsung, bu gün aynı şeyleri yine yapmaya devam ediyor  


    Hangi marka model Tv'yi satın aldıysanız yada alacaksanız şimdiden güle güle kullanın  

  • İyi de TR pazarındaki TCL qled televizyonlar belli ekran büyüklüğüne kadar türkiyede monte ediliyor. Gemi ile gelip burdaki tesislerde birleştiriliyor. Nerden bilecekler hangi panelde ölü piksel var, bunu türkiyeye yollayalım diye...

  • hibo H kullanıcısına yanıt

    dostum panel serileri üretilirken bi partide sıkıntı olduğu bilinebiliyor, anlaşılabiliyor.. dahası ölü piksel testi zaten yapılıyor fabrikada.. şöyle düşün sen 1m panel ürettin. 500k tanesi ölü piksel tespit etti belli başlı oranlarda. hepsinde aynı değil. bu sıkıntılı ürünleri alıp bizim gibi teknolojide alt seviye sayılabilecek ülkelere gönderiyorsun. bu bilinen bir gerçek. bu panellerin hiç birini avrupaya satamazsın. avrupaya bozuk mal kakalarsan seni öperler. ama tr'de bişey olmuyor maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Külyutmaz -- 16 Kasım 2023; 16:28:37 >
  • Saçma.. Paneller tek tek üretiliyor. Bir seride komple ölü piksel olması mümkün değil. Ayrıca ölü piksel testi diye bir test te fabrikada yapılmıyor. Panel ambalajından TV monte işlemi esnasında açılır.

  • hibo H kullanıcısına yanıt

    herhalde sen kazıklanmayı seven tiplerdensin.. konumuz zaten panel üreticilerinin sıfır ölü piksel yapabilmesine dair teknolojiler geliştirmesi ve son kullanıcıları mağdur etmemesi. ama sen kendini, milletini savunacağın yerde panel üreticileri hakkında açıklama yapıyorsun. teknik olarak zayıfsın, bilmiyorsun. panellerin tek tek üretilmesi problem değil, problem o seride yapılan üretim şeklinin hatalı olmasıdır. hatalı üretimde kimi panelde 10 tane çıkar, kimi panel 5 tane ölü piksel çıkar. bu işin üretim tekniği var. ayrıca ölü pikseller fabrikada tespit edilebilir paneller için, ama bu zor ve zahmetli bir iş. ayrıca adamlar salak mı ölü pikselleri tespit etsinler.. ölü piksel tespit ederse senin gibilere nasıl satacaklar hatalı panelleri... kaldı ki herhangi bir yaptırım yok ortada. bütün konu.

  • hibo H kullanıcısına yanıt

    bak bilmiyorsan öğren sana link buldum. ben bu cihazların büyüğünün olduğunu biliyorum ismini veremeyeceğim kurumsal bir tv üreticisi firmasında.. bu cihazın büyüğünü düşün... görüntü işleme ile bakabiliyorlar panele... ama bunu yapmazlar çünkü ölü piksel çıkarsa panel ıskarta... yapmıyorlar işte... yaptırım yok..


    Armen Petrosyanyoutube
    LCD Panel Dead Pixel Inspection System using Line Scan Camera
    https://www.youtube.com/watch?v=6VOpV_hzgg4
  • Yaw he he, milyar dolarlık panel üretim fabrikaları bu arkadaş gibi bir ölü piksel bulma ışığı kullanamıyor zaten... Nobel versinler elemana...

  • hibo H kullanıcısına yanıt

    sen kendi bilginle devam et :)

  • 75C745 kurulumu yaptırdım, servisle birlikte inceleme yaptık şimdilik herhangi bir ölü piksel tespit edemedik, DSE (kirli ekran) sorunu da görmedik. Sanırım biraz şans işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.P.E.C.I.A.L. kullanıcısına yanıt

    hocam her panelde çıkacak diye bir şey yok tabii ki.. ama epey bir ölü piksel şikayeti var.. açıkçası ben fiyat/performans olarak da aldandım biraz.. ama LG'den şaşmamak gerektiğini anladım... ölü piksel çıkmamasına sevindim... güle güle kullanın...

  • Külyutmaz kullanıcısına yanıt

    Bir ürün ne kadar çok satılıyorsa o kadar hata şikayetleri görünür. Mükemmel kusursuz hatasız üretim yok. Bende 1 ay önce C845 satın aldım. Testlerini ekiple yaptık, sonra bende detaylı testlerini yaptım sorun yok. Sizde, ahmette mehmette süleymanda sorun çıktı diye Tcl kötümü?


    Samsung model başlıklarına Philips model başlıklarına x model başlıklarına derinden bir bakın bakalım ne kadar kusursuz Tv yapmışlar!


    Yıllar önce satın aldığım, o zamanın en üst modeli 55ES8000 Tv de sorun vardı. değişim talebinde bulundum mırın kırın yaptılar uzattıkça uzattılar ama değişim yapıldı, sorunsuz Tv'ye sahip olmuştum.


    En son model iPhone satın alıpta sorun yaşarsam şikayet sitesine girip "aa benim gibi sorun yaşayanlarda çok varmış" diyerek sizin gibi Apple almayın aldırmayın diye dertmi yanmak lazım?


    Tamam servis canınızı sıkmış, distribitör değişim veya iade seçiminiz için diretmiş. Tabiki bu yaşanan olaylar bizleri üzüyor hak veriyorum. Fakat ülkemizdeki genel durum bu malesef. 11 yıl öncede değişime direten Samsung, bu gün aynı şeyleri yine yapmaya devam ediyor  


    Hangi marka model Tv'yi satın aldıysanız yada alacaksanız şimdiden güle güle kullanın  





  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, mesajınız için teşekkür ederim.


    Öncelikle şöyle başlamak isterim. Bu ürün çok satılan bir ürün değil TR pazarında ve yeni yeni piyasada oturmaya çalışıyor. daha 3-4 yıldır piyasada.. Fiyat olarakta dikkat ederseniz diğer markalara göre epey uygun. Ben de fiyatına kanarak aldım zaten. ++ amerika pazarında 2 numara olması sebebiyle.


    Bana, yan komşuya, üst komşuya kötü cihaz çıktı diye cihaz kötü diyebilirim. Çünkü çok fazla panel şikayeti var. Size iyi çıkmış olabilir. O da sizin şansınız. Zaten bu benim kendi düşüncem en başında da söylemiştim. Herkes buraları gelip okuyor ve kararı kendisi veriyor neticede. Herkesin hür iradesi var. Para da herkesin kendi cebindeki para :)


    Bana göre TCL kötü bir marka tekrar ediyorum. Sadece bana fazlaca ölü piksel çıktı diye değil. Benim panelde misal renk geçişlerinde ışıkta titreme de vardı. Ben kendim elektronik mühendisiyim. Emin olun ki benim kadar detaylı incelememişsiniz. Benim mesleğim bu. Ama bunu yazmadım.


    Tabii ki diğer markalarda kusursuz değil. Ama LG yıllardır panel yapıyor. Tabii ki kalitesi üst düzey TCL'e göre. Ama parası da güzel. olay bu. kaldı ki TR'ye bozuk ürün gönderiyorlar zaten bu bir gerçek. Yani, o yüzden zaten genel anlamda sorun var diye yazmıştım.


    İphone örneğiniz yanlış olmuş :) iphone kendini kanıtlamış bir ürün her haliyle. aldığınız zaman sorunsuz olacağınızı biliyorsunuz ve standart yapılıyor. Ben daha sıfır iphone alıp da şikayet eden görmedim. Zaten millet iphone almak için kuyruğa giriyor öyle düşünün. Ama TCL'de olay öyle değil ne yazık ki :) o yüzden iphone örneği tutmamış bence.


    Yani benim üstünde durduğum konu genel olarak TR'nin teknoloji anlamında aşağılanmas. Gerek kalite gerek fiyat olarak.. her yönden..


    Ama TCL bana göre kötü bir marka. Bak inanın ki ben bunu "ben aldım TV'imde 10 tane ölü piksel çıktı" anlamında söylemiyorum.


    Siz bir cihaz alırken herşeyi ile alırsınız... Yazılımı, cihaz, servisi, müşteri hizmetleri herşeyiyle.. TCL müşteri hizmetlerine ait yorumları bir okuyun ne demek istediğimi anlarsınız.


    neyse ben yine de TCL almayın, aldırmayın konusunu yenileyeyim burada dursun, iyi dilekleriniz için de teşekkür ederim ayrıca...





  • Külyutmaz kullanıcısına yanıt

    phone örneğiniz yanlış olmuş :) iphone kendini kanıtlamış bir ürün her haliyle. aldığınız zaman sorunsuz olacağınızı biliyorsunuz ve standart yapılıyor. Ben daha sıfır iphone alıp da şikayet eden görmedim. Zaten millet iphone almak için kuyruğa giriyor öyle düşünün. Ama TCL'de olay öyle değil ne yazık ki :) o yüzden iphone örneği tutmamış bence."


    www.sikayetvar.com
    iPhone Şikayet Sayfası iPhone Hakkında Yazılmış Yorumlar - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/iphone

    Bende yukardaki şikayetleri gördükten sonra iPhone almayın, aldırmayın konusunu açacağım forumda dursun  


    "Ama TCL bana göre kötü bir marka. Bak inanın ki ben bunu "ben aldım TV'imde 10 tane ölü piksel çıktı" anlamında söylemiyorum."


    Benim içinde Philips Tv alanında kötü bir marka. Benim gözümde 5 para etmez. Fakat bu benim görüşüm. Satın alıp kullananlar mutlu ve çok beğeniyor  


    "Ben kendim elektronik mühendisiyim. Emin olun ki benim kadar detaylı incelememişsiniz. Benim mesleğim bu. Ama bunu yazmadım." 


    Özel değilse ne işle meşgulsünüz? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 18 Kasım 2023; 2:34:51 >




  • Işıkta titreme dediğiniz mesela frame interpolation ile ilgili olabilir. Bu tüm TV'lerde var. :) Frame interpolation zaten normal görüntülerde kullanılmaması gereken bir özellik.

    https://www.youtube.com/watch?si=TieXJIchOfpgnv_c&v=V7BCqdpdj2Q&feature=youtu.be

    00:50

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam geçmiş olsun yetkili servis değişim yapmadı mı? 10 piksel bir ürün için?
  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

    Hocam bence yine yanlış yerden bakıyorsun. Yada ben kendimi ifade edemedim. Benim demek istediğim olay şu;


    iPhone almaya giderken benim kafam her zaman rahattı. iphone şikayetlerine baktığınız zaman ölü piksel şikayeti pek göremezsiniz. veya donanımsal şikayetler pek yoktur. şikayetvar'a da baksanız genelde yazılımsal sorunlar ve cogunlugu da kullanıcıların kullanmayı bilmemesinden veya acemiliğinden kaynaklanıyor. yani donanım kendini kanıtlamış o sebeple yazılım tarafından gidiliyor. tcl'de de durum tersi. yazılım kendini kanıtlamış(google tv), mecburen ekran tarafındaki şikayetlere bakacaksın :) yani ben iphone'da hiç bir hata olmaz demedim. bunu şey gibi düşünebilirsin, samsung alırken acaba donar mı endişesi var ama iphone alırken yok. ne işle meşgale oldugumu paylaşmayayım ifşaya girer hocam :)


    philips konusunda doğru diyorsun herkesin kendine göre bir görüşü ve biz yazıyoruz bu mecralarda, herkesin parası ve düşüncesi kendine özel ve özgür, kim ne isterse onu tercih ediyor :)


    ben bu arada TR'de yaşanan genel bir teknoloji aşağılanması problemini dile getirmek istedim.


    Bak bu forumdaki herkese şu konuda yemin edebilirim ama ispat edecek noktada değilim;


    iki tane TCL cihaz düşün almanya yada amerikadaki panel kalitesi ile ki sen buna ölü piksel olarak bak TR'deki kalite ASLA aynı değildir. olamaz da. çünkü TR'de her konuda olduğu gibi teknoloji alanında da bir yaptırım bulunmuyor. isteyen istediği malı çok afedersin iteliyor bize. üzülerek söylüyorum. ama elden bişey gelmiyor.


    Yani ben amerikada almanyada ölü piksel çıkmaz demiyorum elbet çıkar ama kalite daha yüksektir.


    Ayrıca ben Vestel'den biliyorum, avrupaya gönderdiği tvler ile iç pazara sürdüğü tvler aynı değil :)





  • S.P.E.C.I.A.L. kullanıcısına yanıt

    yok hocam bu olay tamamen qled ile ilgili. teknoloji ile ilgili bi durum. normal bi durum değil :) misal eski led tv'imde bu özellik yoktu Lg'de :) düşünsene film izlerken ekran geçişlerinde ton farkı var :)

  • Burak_Keskin06 kullanıcısına yanıt

    ayak direttiler hocam. sonra güç bela yaptılar mecburen. ayak diretmeleri sıkıntı idi.

  • Külyutmaz kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam en azından zor da olsa çözüme kavuşmuş
  • Açıkçası ekran geçişlerinde ton farkı ile ne demek istiyorsun hiçbir fikrim yok. Büyük ihtimalle senin TV'nde arıza var(dı). Açıkçası gördüğüm kadarıyla LG OLED olmayan QNED vb. modellerinde daha sorunlu. Sorun yaşayanlar çok fazla. Daha birkaç gün önce bir arkadaş birkaç konuda "şu model LG TV'si olan bakabilir mi altta parlak bir flaş görüyor musunuz bu görüntüde" diyordu bir başka arkadaş bu görüntüde titreme gören var mı diyordu. Benim eski TV'm Samsung ve her yeri DSE. Ondan eski Sony TV'm var hala kusursuz çalışıyor. Ben şahsen bu koşullarda Sony dışındaki hiçbir markaya güvenmem o da zaten artık ülkede yok. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.