Şimdi Ara

Techstar divx player hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,Migroskop'ta gözüme çarptı.Bu cihazı alan,cihaz hakkında bilgi sahibi olan var mı?Migros ve Tansaş'ta şu an satıştaymış.Özelliklerinde "6 çeşit altyazı tipi" 'nden bahsedilmiş,bu ne anlama geliyor acaba?Orite'daki gibi altyazı boyutunu seçebilirsek gerçekten güzel olur di mi...

     Techstar divx player hakkında...



  • quote:

    Orjinalden alıntı: retrotime

    Arkadaşlar,Migroskop'ta gözüme çarptı.Bu cihazı alan,cihaz hakkında bilgi sahibi olan var mı?Migros ve Tansaş'ta şu an satıştaymış.Özelliklerinde "6 çeşit altyazı tipi" 'nden bahsedilmiş,bu ne anlama geliyor acaba?Orite'daki gibi altyazı boyutunu seçebilirsek gerçekten güzel olur di mi...

     Techstar divx player hakkında...


    Ewt Bende Şokta gördüm ama teknik olarak fazla bir bilgim yok tavsiye edermisiniz nasıl bir cihaz.




  • 6 çeşit altyazıdan kasıt uzantı, font değil, yani tek renk ve fonta mahkumsunuz.
    Ben geçen hafta bu cihazdan aldım, Migros'tan değil, Tansaş'tan.Tansaşta koşulsuz iade var, tek bir soru bile sormadan geri alıyorlar. Aldığım ilk Techstar USB belleğimi ve diskimi görmedi, geri götürdüm, kutuyu kontrol bile etmeden bir başkasını verdiler. Migros'ta bunu yapmıyorlar. Cihazın etiket fiyatı 64.90 YTL'ydi, kasada her nasılsa 59.90'a düştü ve 12 taksit yapıyorlar isterseniz.

    DivXForever'a yazdığım incelemeyi buraya aktarayım:


    Önce olayın öyküsünü anlatayım: Geçen hafta babamlara gittiğimizde yemekten sonra otururken babam "size Demir Adam filmini izleteyim" dedi ve çamur gibi görüntüleri olan bir VCD koydu. 3 YTL veriyormuş bu pisliği kiralamak için. "Baba sana bir DivX oynatıcı alalım, ben indirdiğim filmleri 50 kuruştan veririm sana " dedim ve macera başladı.

    Birkaç gün sonra indirimli zeytinyağı almaya gittiğimiz Tansaş'tan bir adet en ucuzundan DivX Oynatıcıyla çıktık. Benim planım şuydu: Babamın USB, harici disk vs. ile işi olmayacağından aslında gayet memnun olduğum Vestel 6500'ü ona verecek ve USB girişli oynatıcıyı ben alacaktım. Tansaş'tan cihazı kutunun içine bile bakmadan alıp çıkmamızın nedeni ise bu Tansaş'ın 1 ay içinde koşulsuz geri alma politikasıydı, hiçbir şey sormadan geri alıyorlar bu tip cihazları.

    İkinci "husus" gereksinimlerdi, 63 ekran scart bağlantılı bir tüplü televizyonda, 5.1 analog ses sistemiyle 2,5-3 metreden izleyeceğim filmler sözkonusuydu yani analog ses çıkışı mutlak gereklilik, HDMI, upscale vs. gereksizdi. İnternetten almak sözkonusu değildi ve de firmware, yazılım yükleme gibi işlerle uğraşamazdım. İnternet kazan ben kepçe araştırdıktan ve mağazalarda birkaç markayı denedikten sonra üç seçenek kaldı: Bu TechStar, Orite 838 ya da Vestel 6700. Orite ve 6700 bulamadım, bir dükkan GoldMaster 919 için "götür dene beğenmezsen geri getir" dedi, denedim beğenmedim. Bir de Denix'de elimdeki bellekle bir Hyundai denedim, altyazı karakteri berbattı, almadım.

    Sonuçta bu Tech Star DV800'ü almaya -daha doğrusu geri vermemeye- karar verdim. Basit, naçizane incelemem aşağıdadır.

     Techstar divx player hakkında...
     Techstar divx player hakkında...

     Techstar divx player hakkında...
     Techstar divx player hakkında...

    Cihazın önünde boydan boya mavi LEDli bir şerit var, parlak değil, film izlerken rahatsız etmiyor. Zaten cihazın açma/kapama düğmesi var, bu düğmeden kapatınca ışık falan kalmıyor. Vestelde küçücük mavi LED'i eski bir çakmakla bloke etmek zorunda kalmıştım. USB ve kart girişi açıkta, bir kapak yok. Kumanda standart, bu cihazların hepsinde benzer bir kumanda var. Tuşlar ufak ama alışınca sorun olmuyor.

     Techstar divx player hakkında...

    Çıkışlar, bunlar dışında sadece scart soketi ve mikrofon girişleri var, dediğim gibi HDMI, VGA falan yok.
     Techstar divx player hakkında...

    Karanlıkta böyle görünüyor.

     Techstar divx player hakkında...

    DVD altyazısı, sorun yok.

     Techstar divx player hakkında...

    DivX altyazısı. Arkaplan yok ve cansız bir sarı renkte. Sahne çok parlaksa okunmuyor, ayrıca altyazı 3. satıra sarkmışsa görünmüyor. (Vestelde siyah arkaplanda çıkıyordu altyazı ve Word wrap vardı, sorunsuz okunuyordu, bunda biraz sorunlu) İzlediğim birkaç filmde pek de sıkıntı çekmedim ama alayı konuşma olan bir filmde sorun yaratacaktır.) Karakter büyüklüğü yeterli ve düzgün bir font seçmişler. Çektiğim fotoğraflar yanıltıcı oldu, altyazı çoğunlukla görünüyor ve okunuyor. Birkaç örnek daha:

     Techstar divx player hakkında...
     Techstar divx player hakkında...

     Techstar divx player hakkında...

    Dediğim gibi, fotoğraflar yanıltıcı, aslında son fotoğraftaki altyazı okunuyor.

    Cihaz Sandisk marka 2 GB flash belleğimi ve 80 GB 2.5" harici diskimi gördü ve filmleri oynattı. Bir filmde (3:10 To Yuma) hareketli sahnelerde takılmalar oldu ama bunun filmden kaynaklandığını sanıyorum, Hancock'da takılma olmadı mesela.

    Filmler klasörler altında da olsa menüde hepsini birden gösteriyor, altyazıyı yanlış tanısa bile kumandadan doğru altyazıya ulaşabiliyorsunuz.

    Ses ve görüntüde sorun yok, Vestel'den kötü değildi en azından. 2 GB'dan büyük dosyaları görmüyor. Altyazı geçişleri ve ses seçiminde sorun yok, çift sesli filmleri her iki seste sorunsuz oynatıyor.

    USB bellek ya da diski okuma süresi makul, ne çok hızlı ne çok yavaş. İlginçtir 120 liralık Goldmaster bu cihazdan çok daha yavaş kaldı, üstelik aynı klasördeki ikinci avi dosyalarını görmedi.

    Sonuçta bu cihaz benim beklentilerimi fiyatı doğrultusunda karşıladı, benim gibi "çok para vermeyeyim, yazılım yükleme vs ile uğraşmayayım" diyen biri için uygun olabilir. 60 YTL fiyatı ve koşulsuz iade etme olayı çekici. Orite 838'in altyazıyla oynama seçeneği aklımda kalmasına rağmen internetten Orite siparişi vermeye cesaret edemedim.

    Son bir not: Vestel bu işi bitirmiş, "tak, kullan" cihaz arıyorsanız Vestel'e bakın, markayı hiç sevmememe rağmen durum bu. Servis yaygınlığı ve ilgisi de cabası. Ancak fiyatları düşündürüyor, performans çok iyi ama fiyat kötü.




  • @orboris,detaylı incelemen için teşekkürler.Böylelikle cihaz hakkında az çok fikir sahibi olmuş olduk.Genel olarak bakıldığında verilen parayı hakeden bir cihaz gibi,fazla da birşey beklememek lazım.
    Benim anlamadığım asıl nokta şu: Bu cihazların alayı made in p.r.c yani hepsi Çin'den geliyor.Ayrıca anladığım kadarıyla da belli başlı yerlerde üretiliyorlar.Farklı markalardaki cihazlarda benzer hatta aynı menüleri görmek mümkün.Ama piyasada sadece Orite'da altyazı boyutuna müdahele edilebiliyor,diğer markalarda böyle birşey nedense mümkün değil.Orite böyle farklı bir cihaz ürettirebiliyorsa,diğer markaların Orite'dan neyi eksik?
  • [simage] Arkadaşlar bu dvd divx lerde benim anlamadığım alt yazı desteği dedikleri misal film yabancı dublajlı orjınal yani bize divx bunu orjınalinde alt yazı yokkenmi türkçe altyazı desteği veriyor yoksa filmin kendisinde mi altyazı var...Bunu anlamadınm ben.
    Birde bu dvd divx lere cd den veya pc den yazılım yüklenebiliyormuş bu ne demek nasıl oluyor birde bu Tech Star DVd800' e de yazılım yükleme sansı varmı? Tesekürler....
    [/simage]
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sur19

    [simage] Arkadaşlar bu dvd divx lerde benim anlamadığım alt yazı desteği dedikleri misal film yabancı dublajlı orjınal yani bize divx bunu orjınalinde alt yazı yokkenmi türkçe altyazı desteği veriyor yoksa filmin kendisinde mi altyazı var...Bunu anlamadınm ben.
    Birde bu dvd divx lere cd den veya pc den yazılım yüklenebiliyormuş bu ne demek nasıl oluyor birde bu Tech Star DVd800' e de yazılım yükleme sansı varmı? Tesekürler....
    [/simage]


    1.soruyu sorduğunuza hala inanamıyorum. Yinede cevaplayayım. Türkçe altyazı desteği demek türkçe alt yazı kopylayınca dvdye şğüöç harflerini sorunsuz okuyor demektir. Altyazıyı siz bulacaksınız yoksa tercüme yeteneği yok şu teknolojideki oynatıcıların.
    2. Firmware dediğimiz şeydir. Oynatıcıya yeni özellikler getirir. (Yazı boyutlarını büyültme, dosya işlemleri vs.) Her markada yoktur yazılım. TechStar markasında ise var mı yokmu araştırmanız gerekiyor.




  • Kardes peki bu MP4 leri okuyabiliyor mu? Ben de satın almıstım.ama benim Flash bellekte mp4 leri gösteremedim.acaba nerede bir hata yapıyorum.cevaplarsanız sevinirim.selamlar
  • arkadaşlar bu ürünü bende yeni aldım yanlız benim televizyonum normal 55 ekran tüplü bir tv. ve scart girişide yok tv bağlantısını nasıl yapabilirim bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
    iyi günler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: batyaz

    Kardes peki bu MP4 leri okuyabiliyor mu? Ben de satın almıstım.ama benim Flash bellekte mp4 leri gösteremedim.acaba nerede bir hata yapıyorum.cevaplarsanız sevinirim.selamlar


    Bu tür cihazların hepsi gösyermez,color7 ve format factory programlarını kullanın o tarz,filmler diziler için.
  • bence hiç anlatıldığı gibi bi cihaz değil divx izleyecekseniz altyazı bu görüntüdeki gibi büyük değil çok küçük ve sarı çıkıyor bi de fazla kurcaladımı takılıyor tamam bu fiyattan pek bişey beklememek lazım ama bence bu fiyatını da haketmiyor tansaş tan 69 liraya aldım beğenmeyip geri götürdüm ama geri verene kadar ne çektim zorla verdim yani o koşulsuz iade hikayesi kalmamış tansaşın bu ekrandaki altyazı büyüklüğüne ve tansaşın koşulsuz iadesine kandım sonu boş çıktı hiç tavsiye etmem şu an lg dv380 kullanıyorum memnunum




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.