Şimdi Ara

TEK ANTEN 3 UYDU Nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
11.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aşağıdaki şekilde birçok sitede anten gördüm. MErkezi sistemden Hotbird ve Turksat alıyorum ancak HD kanallarda ve bir çok kanalda sinyal sorunu yaşıyorum. Bu nedenle balkona tek çanak taktırmaya karar verdim. TEK çanak ile Turksat + Hotbird + EUTELSAT W3 alabileceğim bir sistem varmı. Trabzonda bu sistem çalışırmı? ÖZellikle bu iş ile uğraşan arkadaşlar ve diğer forum üyeleri tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Forumlarda eski başlıklarda benzer şeyler buldum ancak hep 2008 yılı olduğu için daha güncel bilgiye buradan ulaşabilirm diye düşündüm.

    Bu ürünü kullanan varmı performansı nasıl?
    """"""""""GES85 Multifocus
    Tek Çanak Anten ile 5' ile 42' arasındaki uyduları izleme imkanı
    Tek Yönden Alınabilen Uyduların Listesi
    Türksat 42
    Arabsat 26
    Astra 19 1KR
    Hotbird
    Eutelsat W3
    Sirius 5"""""""""""""


    Bilgi verebilecek tüm arkadaşlara teşekkürler.







  • Kimse bişey yazmamış bende merak ediyorum bu konuyu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efekan

    Kimse bişey yazmamış bende merak ediyorum bu konuyu..


    Evet konu aktif. Diğer başlıktan benzer yazıma bir yorum geldi ancak asıl bu sistemi kullanan arkadaşların yorumunu merak ediyorum.
  • GES85 Multifocus ile alakalı bilgim yok,ama genel anlamda kendi başına yapacaksan tek çanakta türksatı hotbird ile birlikte alamazsın.(42E - 13E)

    onun dışında tek çanakta 13E,7E,19.2E(1kr,1l,1m sadece) ,10E,5E alabilirsin

    bunun için 10 tl lik bir aparat yeterli olur Google da "multifeed" diye aratırsan nerede bulabileceğini öğrenebilirsin

    tabi bunlar parayla satın alınabilen kısmı,parayla satın alınamayan ise "tecrübe" var

    bu işler için tecrübeli olman gerekir,ciddi anlamda bilgin ve tecrüben yoksa hiç bulaşma,yok benim çok vaktim var diyorsan karar senin

    bir de "tecrübe" kiralama yoluna gidebilirsin ki uyducular bu multifeed den hazetmez,yapsa da uçuk rakamlar isteyebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 16 Haziran 2010; 11:20:58 >
  • :)))

    Eyvallah. Uyducuların sevmemesi normal her çanak için tonlarca montaj parası istiyorlar.
  • ben geçen sene yaptırmıştım 2 adet çanak vardı 1. Çanakta 3 lnb vardı 1. Lnb astra 19 2.lnb hortbird 3.lnb sirus 2.canakta 1 tane lnb türksat iyi bir uydu kurucu bulursan tek çanakta 3 lnb ustalıkla yapar acemi yaparsa düşünemiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35

    ben geçen sene yaptırmıştım 2 adet çanak vardı 1. Çanakta 3 lnb vardı 1. Lnb astra 19 2.lnb hortbird 3.lnb sirus 2.canakta 1 tane lnb türksat iyi bir uydu kurucu bulursan tek çanakta 3 lnb ustalıkla yapar acemi yaparsa düşünemiyorum


    Trabzonda çok zor. Adamlar daha merkezi sistem ile balkona takılan bir antenin beraber OPTION SWICH ile çalışabildiğinden haberleri yok. Öyle bir şey olmaz dediler. :))))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasin_kaya

    quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35

    ben geçen sene yaptırmıştım 2 adet çanak vardı 1. Çanakta 3 lnb vardı 1. Lnb astra 19 2.lnb hortbird 3.lnb sirus 2.canakta 1 tane lnb türksat iyi bir uydu kurucu bulursan tek çanakta 3 lnb ustalıkla yapar acemi yaparsa düşünemiyorum


    Trabzonda çok zor. Adamlar daha merkezi sistem ile balkona takılan bir antenin beraber OPTION SWICH ile çalışabildiğinden haberleri yok. Öyle bir şey olmaz dediler. :))))

    eğer uyducuların ellerinde digital uydu bulucu varsa tek çanakta 3 lnb ayarlayabilir birde ters açıyı biliyorsa yaptırabilirsin ters açı dediğim sirus ve hortbird lnb yerleri ters tarafta olacak astra 19 dereceye göre ayarlanacak astra lnb sabit digerleri ayarlı olacak




  • çanağım 65lik digiturk çanağı. tek çanakla 3a gelmeden önce turksat-hb veya astra-arabsat26 yı alıyordum. Bunun için beşli multifeed lazım.
    3a gelip kanallar 3a ya geçince cine5, cnbc gibi kanalları alamadım. Ben de tek turksata döndüm.
    beşli multifeed 20 tlye almıştım.
    üçlü multifeed gittigidiyor da 3-4tl.

    Yer bursa.
  • arkadaşın dediği gibi tek çanak al. 20 liraya da option diseqc al. turksata çevirt.
    çatıdan gelen kablo + yeni anteni optiona bağla. internetten ararsan çok sonuç bulursun
    uydukurdu.com
    satturkey.com forumu vs.
  • Ben bundan 1 yıl evvel kullandım. 3 lü multifeed taktırdım. Eutelsat hotbird astra uydularını alıyordum. Daha sonra ise vazgeçtim.
  • Problem çatıdan gelen kabloda zaten onu iptal edip tek antenle işi çözebilirmiyim dedim. onun için araştırıyorum. Merkezi sistemde turksatta bazı kanallar yok, hotbird'de de HD kanalların sinyali zayıf, bu nedenle balkona kendim anten taktırmayı düşünüyorum. Hotbird, Turksat ve Eutelsat'ı en basit ve pratik nasıl hallederim diyorum.

    İnternette çok araştırdım. Şu GES85 multifokus anten dikkatimi çekti. 5 uydu rahat seyredecek şekilde çanak tasarlamışlar sanırım. sadece lnb açıları değil çanakta sinyaller için optimize edilmiş gibi. Bunu merak etmiştim.

    Ancak hepinizle hemfikirim. 2 anten olsa biri türksat diğeri hotbird + eutelsat olur ancak tek çanak ile işi görebilirmiyim diye merak ettim.

    Cevap yazan herkese teşekkürler. iyi akşamlar.
  • uydular arası açı artıkça sinyal almada zorlaşacaktır. eh 7e nere 42e nere:) imkasız deil ama uuraşma.digital tv kartın varsa ayarlamayı kendinde yapabilirsin o kadarda zorluğu yok. ben sıkıldıkça iki lnb yle 1e-5e-7e-13e-19e-21e gezip duruyom. 42e ayrı çanakta tabi.

    http://www.skystar-2.com/others.htm
    http://www.frmtr.com/populer-uydular-ve-ayarlari/681419-tek-canakla-birden-fazla-uydu-nasil-seyredilir-aciklama-yaptim.html

    bide toroidal antenler var (amacım dalga geçmek deil) 16 ya kadar uydu alıyomuş ama tuzlu biraz.
    http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://images.gittigidiyor.com/1904/WAVEFIELD-DS-55-TOROIDAL-ANTEN__19042495_0.jpg&imgrefurl=http://urun.gittigidiyor.com/WAVEFIELD-DS-55-TOROIDAL-ANTEN_W0QQidZZ19042495&usg=__z11PQqZKTMfJ7p_N-6NtxBGtJc0=&h=350&w=350&sz=9&hl=tr&start=2&um=1&itbs=1&tbnid=oiP4z_7DLpOLvM:&tbnh=120&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3Dtoroidal%2Banten%26um%3D1%26hl%3Dtr%26rlz%3D1R2GFRE_trTR383%26tbs%3Disch:1

    sonuç olarak tek çanakla 5e den 42e ye kadar uydu aldıklarını yazanlar mevcut ama amatör olarak işi ucuza kapatmak istersen bi diseq, 4 lnb, iki çanak, 8 de dubel alıp kendin de halledebilirsin ööle yapılmaz bişe deil boş yere kuruluma para hacama. toplasan 100-120 tl eder ki bu parayı sadece kurulum için isteyecekler çıkacaktır.




  • Evet iki anten gayrisi bizi paklamaz galiba :))

    Teşekkürler.
  • en az 120 lik çanakla belki alınabilir 42 ,7 , 13, 19 gibi uydular oda çok ugraştırır
  • Arkadaşlar,

    Motorlu çanaklar nasıl çalışıyor?

    Benim uydu alıcının menülerinde 1-2 ayar görmüştüm. Ama çalışma mantığını merak ediyorum.

    A uydusundan B uydusundaki bir kanala geçiş için kanalı seçtiğimizde uydu hemen kendini mi ayarlıyor?
  • Motorlu çanaklar öyle yapar, kanal geçişi farklı uydularda yavaştır. farklı uydudan bir kanal seçtiğinde uydunun dönmesi için beklersin.
  • aynı şekilde bneimde iki çanağım var birinie türksat ypaıcam diğerinede eutelsat w3 hotbird astra ypaıcam ama şimdi birde hd lnbler çıkmış bunlar geçrekten normallerinden dahamı iyi yoksa göz boyamamı anlamadım
  • HD LNB diye bir şey yok Arkadaşlar! Tamamen pazarlama taktiği ben şu anda 8-10 yıllık LNB ile HD izliyorum Full alıyorum hiç bir sıkıntım yok bilginize.
  • Peki uygun fiyatlı önerebileceğiniz lnb markası varmı acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.