Şimdi Ara

Tek lastik değişimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 2 yıl önce aldığım lastiklerimin tekinde (arka sağ) sıkıntı var yanaktan hava kaçırıyor. Toplam lastiklerle 15-20k km civarı yapmışımdır. Şimdi bu lastiği değiştireceğim ancak nasıl değiştirmem lazım kararsız kaldım. Yerine sıfır aynı model lastik mi almalıyım, arka tekerlerin ikisini de mi değiştirmeliyim sıfır ile, 4 tekeride mi değiştirmeliyim yoksa çıkma teker bulup onunla mı tekini değiştirmeliyim?


    Lastikçilerin hepsi farklı bir şey diyor ve güvenemiyorum, sizlerin yorumu nedir bu konuda?




  • Arabanı çok ekstrem kullanmıyorsan yani yarış pilotu gibi virajlara girmiyorsan veya off roadcular gibi dağa taşa çıkmıyorsan veya ani, sert frenler yapmıyorsan tek lastik değiştirmen yeterli olacaktır. Lastiklerin farklı olması sorun çıkartmaz. Önemli olan boyutlarının aynı olması. Hatta kışın sadece çekişli tekerlere kar lastiği takılması da yetebiliyor ama elbette en iyisi 4 tekere takmaktır. Ek olarak da özellikle kış lastiklerini sıcak asfaltta kullanmamanı öneririm. Yani ekimde takıp mayısta çıkarmak lastiklerin sertliği için iyi bir şey değildir. Bitti mi? Bitmedi. Kışın lastiğini 2 3 bar daha sönük bırakman yol tutuşunu arttırır. İyi forumlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ha arabanı ekstrem kullanıyorsan lastiklerin aynı olması önemli elbette. Teknik olarak ebatları aynıysa bir zararı olmaz araca ama pistte elbette yol tutuşunu etkiler. Şimdi viraja 160la girebilecekken farklı lastikten dolayı bu değer 150lere kadar düşebilir. Off road yapıyorsan zemin şartlarına göre değişir ama gideceğin yerin zeminini önceden bilip ona göre lastik takmalısın. Lastiklerin farklı olması da bir fayda sağlamaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aynı lastiğin yakın üretim tarihlisininden 2 tane çıkma almanız en mantıklısı olur. bulamıyorsanız ozaman 2 tane sıfır alıp önlere takın.

  • Bir tane al geç.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.