Şimdi Ara

Tek Serpantinli Boyler Pas sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    İkinci el olarak katı yakıtlı kat koloriferi ile aldığım Baymak Boyler'i henüz siteme bağlamamıştım. Haftasonu pas varmıdır test etmek için boyleri su ile doldurdum, boşalttığımda önce çok paslı bir su aktı. Daha sonra tekrar doldurduğumda suyun berrak aktığını gördüm, akan suyu bir kovada biriktirdiğimde; suyun yine pas içerdiğini gördüm.
    Sormak istediğim konu; pas sökücü vb, şeylerle temizlemek kullanım için yeterli olur mu? Yoksa bu durumdaki boyler hiç kullanmaya çalışmamak mı gerekir?



  • Bu konuda bir fikiri olan yok mu? Arkadaşlar.
  • boyler kaç litrelik
  • 100 litrelik Baymak
  • Arkadaşalar bu konuda bir fikir verecek olan yok mu? Pas sorunun çözülemeyeceğine kanaat getirirsem, banyo tipi boylerlerden alacağım.
  • Dostum eğer boyler sıfır alındı ise....

    Üretim aşamasında boylere basınç testi uygulanır.Bu test sonunda boylerin içinde az da olsa su kalır.Eğer test suyu kirli ise bu kalan suyun içinde çökelti oluşturur.
    Senin içini temizldeğin sırada gördüğün paslı su bu olabilir.

    Ayrıca ürünün içi emaye kaplı değilse boylerin içinde pas oluşabilir.

    Eğer emaye kaplı ise, emaye almamış bölüm vardır ve bu bölüm paslanmıştır.Bir süre sonra paslı bölüm dellinir ve boyler kullanılmaz hale gelir.

    Boyler 2.el alındı ise 2-3 defa daha içine su basıp boşalt.Daha sonra tekrar su basıp boşalttığında paslı su akıyorsa depo kısmı paslı demektir ki yukarıda dediğim gibi ürün kısa zaman sonra delinir ve kullanamaz hale gelir.
  • Boyleri ikinci el aldım, içi emaye kaplı olduğu için; pas'ın serpantinden kaynaklandığını düşünüyorum. Pas sökücü vb şeyler ile içerisini temizlemek çözüm olur mu? Petekleri temizlemek için arkadaşların yazdığı yöntemleri denemek faydalı olur mu? Yoksa serpantini paslanmış bir boyler ile hiç uğraşmaya gerek yok mudur?
  • pas nerede olursa olsun paslanan bölge incelir ve sonunda delinir siz burayı pas sökücülerle temizleseniz bile problem geçmeyecektir kanısındayım cünkü suyun içinde de oksijen vardır içini açıp bakabiliyorsanız deneyin bakalım pas neden oluyor diye ben olsam bunu kullanabildiğim kadar kullanırım delinince atar yenisini alırım onun için sordum kaç litrelik diye eğer daha büyük olsaydı tamir yoluna gidin diyecektim ama yüz litrelik boyler için değmez derim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mss80

    pas nerede olursa olsun paslanan bölge incelir ve sonunda delinir siz burayı pas sökücülerle temizleseniz bile problem geçmeyecektir kanısındayım cünkü suyun içinde de oksijen vardır içini açıp bakabiliyorsanız deneyin bakalım pas neden oluyor diye ben olsam bunu kullanabildiğim kadar kullanırım delinince atar yenisini alırım onun için sordum kaç litrelik diye eğer daha büyük olsaydı tamir yoluna gidin diyecektim ama yüz litrelik boyler için değmez derim


    Arkadaşın dediği gibi paslanmış üründen ne kadar tamir edersen et hayır beklenmemeli.
    Eğer yeni boyler alacaksan ataboyleri tavsiye ederim.Direk üreticiden alırsanız daha karlı olur sizin için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.