Şimdi Ara

Teknosaya göre arızalı çıkan üründe iade ve değişim hakkımız yokmuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1ay önce teknosa mağazasından aldığım halı yıkama makinesi arızalı çıktı( açma kapama düğmesi calismiyordu). Ürünü ertesi gün mağazaya götürüp değişim ya da iade etmek istediğimi belirttim.Bunun için servis raporu gerekiyor denerek ürün servise gonderildi. 1ay (20. is gününe sayılı gün kala) mağazadan arandım ve ürünün tamir edildiğini gelip teslim alabileceğimi söylediler. Bunun üzerine mağazaya giderek onarilmis ürün istemediğimi, ayıplı mal kapsamında olan üründe değişim (magaza stogunda 9 adet var) mümkün değilse iade istediğimi belirtiniz mağaza müdürü buna siz değil servis karar veriyor yapacağımız bir şey yok cevabını verdi.
    Teknosayi kurumsal bildiğimiz için Müşteri hizmetlerini aradım fakat orasıda mağazaya yönlendirdi.
    Bu arada aldığım ürüne zam geldi bunu göze alarak iade etmek istedim bunu bile kabul etmediler. Ürünü teslim almayıp thh'ne başvuru yapmak dışında çözüm kalmadı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Alıntı

    metni:
    halı yıkama makinesi arızalı çıktı( açma kapama düğmesi calismiyordu). Ürünü ertesi gün mağazaya götürüp değişim ya da iade etmek istediğimi belirttim.


    Hocam sen mağazada ürünü denemedin mi? Ben ne alırsam alayım fişe taktırır incelerim yani direkt alıp eve götürmem hiçbir zaman. Bahsettiğiniz makine de kutusundan çıkarılıp orada fişe takılabilirdi yani zor bir şey değil aslında bunlar.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Karcher a bakan eleman orada değildi bir sorun çıkarsa hemen getirin yardımcı oluruz dediler. Ürün farklı mağazadan geldi, benden yoldan gelip teslim aldım. Ayrıca o an arızalı çıksa da yine aynı süreç işliyor teknosa iade ve değişim raporu için servise gönderiyor. Parasını ödemeden açtırıp kontrol ettirebiliyorsaniz sorun yaşamazsınız ama onu yapacaklarını pek sanmıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben bilgisayar almıştım epey önce. Kutusuyla getirdiler ödeme aşamasına geçmeden bilgisayarı açın bakalım dedim. Ödeme yapılmadan açamıyoruz dediler aynen sizin dediğiniz gibi. Arızalı çıkarsa ne yapacağız dedim servise göndeririz dediler. Ben de ürünü almadan çıktım o zincir mağazadan ve bir başka zincir mağazaya gittim. Aynı ürünü kutusundan çıkardılar açtık denedik sonra ödemesini yaptım teslim ettiler. Yani ben niye göz göre göre kendimi mağdur edeyim ki? Tabi yaptığım akıllılık değil sakın yanlış anlamayın veya siz niye böyle yaptınız demiyorum. Ben sadece mağazadan ürün alıyorsam o an orada görüp denemek istiyorum ve öyle almak istiyorum. Mesela cep telefonu alırken de bayideki eleman kutusunu açtı, telefonu gösterdi kurcaladım hatta sonra aldım. Jelatinini yanımda açtı düşün. Yani ben bu konularda ısrar da etmem hiç, direkt yardımcı oluyorlar genelde bu tarz isteklere. Size de çok geçmiş olsun hocam ancak bundan sonra bu hususlarda genelde denemek istediğinizi beyan edin. Anneme tost makinesi almıştım yine bir zincir mağazadan, fişe tak deneyelim dedim kabul etmediler, kutusunu açamıyorlarmış. Ben hiç tartışmam peki deyip giderim başka yere. Sonuçta bir ürünü sadece birisi satmıyor hocam. Yazdıklarımdan şey anlaşılmasın yani ben bu konularda asla ısrar etmem, kötü müşteriyi de asla oynamam. Tamam kolay gelsin deyip geçerim direkt.


    Tabi her ürünü de deneyemiyoruz. Mesela uydu alıcı gibi şeyleri deneme imkanı yok, atıyorum tıraş makinesi vs. Ancak böyle süpürgedir, tost makinesidir bunları deneyebilmemiz lazım diye düşünüyorum.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam mağaza açısındanda bakmak lazım ürünü açtırıp almadan giden müşteriler oluyor bu durumda açılmış kutu ellerinde kalıyor. E-ticaret kısmında geziyor bu tür ürünler genelde orada eritiliyor. Ürünü açmamaları bence sorun değil yapılmasını da doğru buluyorum ama sonrasında arıza durumu için yasalarda belirlenen hususlara uyulmasını beklemekte en doğal hakkım. Büyük zincir mağazalarıda bu nedenle, hukuka uyarlar belki ümidiyle tercih etmekteyiz.

    Sonuç olarakta gün içerisinde karcher ve teknosaya yoğun bir bunaltma operasyonu ile ürün değişimi onaylandı. Yenisini şu an alıp geldim ve kontrolünü yaparken şunu farkettim ki eski ürünün püskürtmeside tam doğru çalışmıyormuş yeni ürünle karşılaştırınca anladım.

    Ek olarak halı yıkamayı mağazada denemek baya zor ürüne su eklenip hazır hale getirilmesi zaman almakta yine tüm işlevlerini evde kontrol ettim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bir güncelleme daha yapayım; servis hizmeti kapsamında 5000 tl alışverişe 400 tl memnuniyet indirimi tanımladı teknosa.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam haklısınız elbette bunun farklı bir çözümünün bulunması gerekir diye düşünüyorum. Kimseyi mağdur etmemek lazım ne alanı ne de satanı. Bu arada sıkıntınızın giderilmesinden dolayı sevindim hocam. İyi günlerde kullanın inşallah.

  • Mağazada ürün kontrolü şeklinde bir şey aslında olmaz.

    Üstte yazdığınız gibi, "açılmış kutu" vs şeklinde de istemeyen oluyor.


    Bu mağazalar yalnızca aracı, "aldık kutuyu açtık bozuk çıktı" kısmı Teknosa, Mediamarkt vs gibi mağazaları ilgilendirmiyor, gidip direkt üretici mağazasından almıyorsunuz çünkü. O yüzden "deneyerek alacağım" şeklindeki yaklaşımlar da aslında tüketici hakları arasında yok. Açıldıktan sonra bir daha satma imkanı yoksa hiç bir satıcı o şekilde satmaz. Teşhir ürünü üzerinden tanıtır, bak kardeşim kararını ver der. Ya da yine yazıldığı gibi, ödeme ister. Ödeme sonrası yine ürün denenmesi işi mantıklı. En azından orada yapılabilecek bir şey olursa olur.


    Mağaza ürünü aldıktan sonra kutu açılır açılmaz mı arızalı çıktı, yoksa kullanırken mi oldu onu bilemez, ispatı da zor işler, sonuçta art niyetli davrananlar da oluyor.


    O yüzden garanti kapsamında değerlendirilmesi ve bu kapsamda işlem yapılması gerekiyor.


    Bu noktada da yine aslında muhatabınız Teknosa değil, üretici firma oluyor. Neyse çözmüşsünüz, geçmiş olsun. Ancak yaptıkları yanlış değil. Ürün garanti kapsamında tamir edilir, parçası değiştirilir, şu bu olur, garanti kapsamında ücret ödemeden sorununuz giderilmeye çalışılır, olmuyorsa yenisi ile değiştirilir veya iade seçeneği sunulur.


    Garanti bunun içindir zaten, ücretsiz tamir, ücretsiz bilmemne hizmeti verir. Ha bazı firma gelir "tamam ben uğraşmıyorum yenisini veriyorum" der. O ayrı.


    Örneğin Apple iPhone'da bazı arızalar için değişimi reddedip parça değişimi yapıp gönderirken, daha "bilinen" sorunlarda markanın da onayı ve talimatı doğrultusunda "tamam, alın yenisi" diyor. O seride üretim sorunu falan oluyor mesela, o anlamda...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.