Şimdi Ara

Telefonumdan sürekli TL gidiyor. Yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
9.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefonumda mobil veri kullanmadığım ve mobil veri sürekli kapalı olduğu halde son bir kaç aydır devamlı 1 er tl gidiyor. Telefonum LG G2. Bir kaç defa Turkcell i aradım. Kendilerinden kaynaklanan bir problem olmadığını‚ telefonda teknik bir arıza olabileceğini söylediler. Lg servisini aradığımda operatörden yada uygulamalardan kaynaklı olabileceğini söylediler. Bu telefonu 2 yıldır kullanıyorum‚ son bir kaç ay hariç hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.

    Telefonu 2 defa fabrika ayarlarına dönderdim. Bugün yine 2 defa 1 er tl gitti. Sinirden telefonu parçalamama az kaldı. Problemin kimden kaynaklandığını ve beni başından savdığını bulabilsem ona çökeceğim ama neden kaynaklandığını bilmiyorum.

    Bu konuda bilgisi olan yada başına böyle bir şey gelen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.



  • farkında olmadan biryere abone olmuşsundur.müşteri hizmetlerini ara durumu anlat.döküman iste mailine.hatta onlarda gözüküyorsa telefon numarası bile verirler parayı çeken tarafın. o numarayı arayıp iptal ettir.

    yani herhangi bir yanlış abonelik ile ilgili ise turkcell sadece karşı tarafın telefonunu verir.başka birşey yapmaz.
  • Sağlam bir virüsün taşıyıcısı olabilirsiniz. Telefona sağlam bir virüs bulaştıysa telefonu kapatmak da fabrika ayarlarına döndürmek de çözüm sağlamaz. Telefon sadece kapanıyor veya fabrika ayarlarına döndürülüyor gibi görünür ama virüs ortam dinleme, mesaj gönderme, veri gönderme gibi faaliyetlerini icra etmeye devam eder. NSA'nın böyle bir teknolojisi, daha açık bir deyişle virüsleri, var. "Dünyadaki her ama her insana en fazla 6 arkadaş kadar uzağız" diye bir teori var. İstihbarat servislerinin ulaşmaya çalıştığı önemli bir kişi için bir basamak olabilirsiniz.

    Telefonunuza virüs bulaşmış olması sadece bir ihtimal. Günü kurtarmak ve telefonu kullanmaya devam etmek istiyorsanız telefonunuzun APN ayarlarını bozarak internet bağlantısını kesebilirsiniz. Şurada Turkcell APN ayarlarının nası yapıldığı yazıyor. Doğru olan ayarlar şunlar:
    quote:

    Ad= “Turkcell internet”
    MCC= “286”
    MNC= “01”
    APN= “internet”

    Siz APN adını veya diğer bilgileri kasten yanlış yazarak bağlantıyı kesebilirsiniz. Ama sim kartınızı önce başka telefona sonra yine sorunlu telefona takınca internet ayarları Turkcell tarafından tekrar gönderilip telefonunuz tarafından siz farkında olmadan otomatik kaydedilebilir. Yani geçici bir çözüm.

    Daha kalıcı bir çözüm, hattınızın internet erişim yetkisini online işlemler üzerinden iptal ettirmek olabilir. Bimcell'de böyle bir yetki sınırlandırması var ama Turkcell'i bilmiyorum.




  • Telefonu defalarca fabrika ayarlarına döndermek zorunda kaldım çünkü whats app, sonra google play store ve son olarak youtube çalışmaz oldu. Güncellemeleri kaldırı seçince hepsi normal çalışmaya başladı. Birde internette şunu gördüm :

    Otomatik GSM / WCDMA / LTE
    Otomatik GSM / WCDMA
    WCDMA
    Yalnızca GSM

    Bu seçeneklerden en üstteki seçili bende. İnternette benzer sorunu yaşayan bazı kişiler LTE yüzünden olabileceğini ve mobil veri kullanılmıyorsa LTE yi seçmenin gereksiz olduğunu falan yazmışlar. Wi-fi bağlantısı zayıfladığında LTE den dolayı mobil veri kulanır falan !!Çok ta anlamıyorum bu konulardan :(((

    Lg destek diye bir web sayfasında şöyle bir şey okudum.

    Son dönemlerde kullanıcıların oldukça şikayetçi oldukları bir konu: Mobil Veri Kapalı Ama Hattımdan TL Gidiyor.

    Eğer herhangi bir operatörde faturasız hat kullanıyorsanız özellikle dikkat etmenizi öneriyoruz. İnternet paketiniz yoksa; mobil veriniz ve dolaşımda veri kapalı olduğu halde TLniz gidebilir. Bunu test etmeden yazmak istemediğimiz için 3 gün boyunca test ettik ve sonuçlarını paylaşıyoruz.

    20 TL yüklenen bir hatta 48 saat içinde Mobil Veri kapalı olduğu halde tam olarak 12 TL. düşmüştür. Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere Wi-fi açık ve hattan 1 TL düşülmekte.

    Konuyla ilgili operatörle görüşüldüğünde söylenecek şeyleri biliyorsunuz genelde aynı cevabı verirler‚ Cihazınızla ilgili bir sorun servisle görüşün cevabı aldık. Telefon görüşmeleri‚ mail‚ sosyal medyada müşteri hizmetlerine sorular vs. cevapları değişmedi. Cihazda sorun var. cevabından başka bir cevap alınmadık. Haliyle‚ bu durumda acaba bizim bu telefonlarda görmediğimiz bir ayar mı var? sorusu gelmekte insanın aklına.

    Hattımdan TL Gidiyor İşte ÇÖZÜMÜ!

    İlk aklımıza gelen LTE oldu ve tahminimizde doğru çıktı. Telefonun ağ modu 3Gye alındığında bu paralar yerinde kalmaya başladı. Evet suçlu 4‚5G çıktı. Cezasını ise kullanıcılar ödemekte. Şimdi burada sorunlu olan cihaz mı? Yoksa hattı kullanımımıza sunan operatörler mi? Bunun cevabını henüz bulamadık ama takipçisi olacağız.

    Şimdi haliyle soruyorsunuz giden paralar ne oldu. Yukarıda bulunan resimde 0Kb harcamaya kesilen 1 TLler iade edildi.

    Yukarıda da belirttiğimiz gibi internet paketiniz yoksa ve telefon ağ modu LTE ayarlı ise bu kullanım bilgilerini kontrol edin. Paranız cebinizde kalsın istiyorsanız Ağ modunu 3G ye çekin.



    Şimdilik bu şekilde kullanacağım. Yine TL giderse sizin yazdıklarınızı yapacağım. Teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.