Şimdi Ara

Teleservice Garantili Cihaz Almayın, Aldırmayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meraba arkadaşlar. Sizlere yaşadığım bi sorunu hem yardım almak için hem de bilgilendirmek için yazıcam.

    19.09.2013 tarihinde Balıkesir Vodafone Bayisi'nden iPhone 5 aldım 2 yıl taahhütlü. Geçen sene Aralık ayında cihazımı Teleservice'e yolladım cihaz swap cihaz olarak değişti geldi. Buraya kadar bi sorun yok fakat sorun bu sene cihazı tekrar garantiye göndermemle birlikte başlıyo.

    Geçtiğimiz haftalarda cihazın ekranın kenarlarında yeşillik, ölü piksel ve orta tuş basmaması sorunları nedeniyle tekrardan Teleservice'e yolladım. 4-5 gün sonra cihazın tamiri yapılmadan kargolandığı mesajı geldi, sebebini öğrenmek için aradığımda müşteri hizmetlerine ulaşamadım çünkü telefonları keyfi olarak açmıyolar sürekli olarak müşteri hizmetleri dolu mesajını duydum. Bunun üzerine twitterdan yazdım cihazımın "fiziksel hasar" nedeniyle işleme alınamadığını öğrendim.

    Bunun üzerine Apple'ı arayıp durumu bildirdim. "Bugün Teleservice için şikayet eden 4. kişisiniz Teleservice'e yollamayın ürününüzü herkes şikayet ediyo o yüzden ben size yetkili servislerimizin adreslerini vericem, onlardan birine yollayın" şeklinde cevap aldım. Apple'ın verdiği yetkili servislerden Efor Teknik Servis'e telefonumu yolladım. Cihazda eğrilik olduğu için yapılmadığını belirttiler. Bu durumu da Apple'a bildirdim, cihazımı göndermeden önce kontrol ettiğimde herhangi bi eğrilik yoktu diye. Apple'dan Kerem Bey cihazın resimlerini talep ediceğini ve beklememi söyledi.

    Bugün aradılar Apple'dan. Cihazın garanti süresi dolduğu için ve cihaz Birleşik Krallık'tan alınmış olarak göründüğü için 1 yıllık sınırlı garantisinin bittiğini söyledi. Fakat belirttiğim gibi ben cihazı Balıkesir Vodafone Bayisi'nden aldım. Kerem Bey'e cihazın swap olduğunu söyledim, cihaz baştan beri mi böyle yoksa değişip geldiğinden beri mi böyle dediğimde en başından beri bu şekilde dedi. Bayiyle görüştüğümde onlar böyle bi şeyin mümkün olmıcağını Teleservice ile görüşmem gerektiğini söylediler baya bi konuştuk derdimi anlatamıcağımı anlayınca tekrar Apple'ı aradım, durumu anlattım ve ilk aldığım cihazın imei numarasını verdim. O cihazın Türkiye'de işlem gören bi cihaz olduğunu, şu an kullandığım swap cihazın sorunlu olduğunu öğrendim.

    Yani Teleservice cihazı değiştirirken vergiden mi kaçmak istedi, yanlışlık mı oldu yoksa başka bi durum mu var ne varsa bana Türkiye'de garantiye girmeyen bi cihaz vermiş. Bu durumda Teleservice'i arasam zaten müşteri hizmetleri adam akıllı bilgi verip yardımcı olmıcaklar Teleservice'den canı yanmış arkadaşlar durumumu çok iyi anlar zaten. Adamlar telefonu açmıyo, telefonu açsa bile doğru düzgün konuşmuyo bilgi vermiyo, sorunumu çözüme kavuştuabilceğine inanmıyorum aradığım zaman. Bu durumda ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Elimde geçen sene Teleservice'den gelen değişim belgeleri var, cihazın garantisinin olmadığını, Birleşik Krallık'tan alındığına dair Efor Teknik Servis'in yolladığı belge de var. Tüketici Hakları Hakem Heyeti ile bu sorun çözülür mü? Nasıl bi yol izlemem gerekir?

    Biliyorum biraz uzun oldu ama sorunu en iyi bu şekilde anlatabilirdim. Okuyup yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler :)







  • Bende yazın teleserviceye verdim yapmadan geri verdiler sorunu farkedemedikleri için telefon geleli 2 hafta olmuş bana haber vermediler bile gidip sorduğum da tahmin edemediniz mi sizi aradıktan 2-3 gün sonra geleceğini diyo pişkin pişkin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıklar olsun ya günlerdir bunlarla uğraşıyorum sinirlerim iyice tepemde artık. Bi daha Teleservice garantili cihaz almam
  • Hocam geçmiş olsun.İnşallah problemi en kısa sürede çözersiniz.
  • geçmiş olsun hocam... böyle konuları görünce tırsıyorum ya bende telefonumu servise verdim değişim kararı çıktı. umarım böyle sorun yaşamam....
  • @Laz Kozalak teşekkür ederim hocam

    @gavurizmirli dikkatli olmanızı tavsiye ederim hocam. Bence cihaz geldiğinde Apple'dan bi kontrol ettirin her ihtimale karşı
  • şimdi düşündüm de kontrol ettirsem de size böyle davranan firmaya hiç bir şekilde derdimi anlatamam. sorun yok cihazda sıfır cihaz vs diye geçiştirip daha sonra kıllık yapıp geri gönderdiğim cihaza zarar verip iade edip üstüne garanti dışı bırakırlarsa elimde patlar bende birilerine patlatıp karakolluk olurum
  • gavurizmirli kullanıcısına yanıt
    Apple ile ilgili bi sorunum yok onlar gayet düzgün bi şekilde cevap verip sorularımı cevapladılar yardımcı olmaya çalıştılar. Ben Teleservice'i arayın demedim zaten hocam, Apple'ı arayıp imei numaranızı vererek durum hakkında bilgi alın demek istedim, yardımcı olucaklardır :)
  • LordOfSummer kullanıcısına yanıt
    yok hocam zaten anladım dediğinizi, apple çalışanları hakkında yorum yapmamıza gerek yok fazlasıyla eğitim almış müşteriyle nasıl iletişim kurmasını bilen kişiler (:
  • gavurizmirli kullanıcısına yanıt
    Peki hocam hayırlı olsun yeni telefonunuz umarım bi sorun çıkmaz :)
  • Servisten servise değişiyor sanırım. 5S ten önce m8 kullanıyordum. Şarj ile ilgili sıkıntıdan değiştirmişlerdi tenisi ile. En fazla 1 hafta bekledik. Sonra yeni cihazı alınca sattım zaten. Gayet ilgiliydi buradaki servis.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Yaşadığım durum bu hocam bilemicem. Çok da saçma sapan bi durum yani nası olabilir böyle bi şey hala aklım almıyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.