Şimdi Ara

Televizyon seçimi ve Lcd-Led-Plasma terchilerinizi neye göre yapmalısınız,ip uçları ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
3.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Et5 aklima yatti benim. Bugun gidip teknosada bakacagim bizzat gozumle inceleyecegim. Peki bu plasmalardaki yanma olayina ne diyorsunuz ? Ayni kanalda vs kalinva ekrana yapisiyormus goruntuler vs...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jambon

    Et5 aklima yatti benim. Bugun gidip teknosada bakacagim bizzat gozumle inceleyecegim. Peki bu plasmalardaki yanma olayina ne diyorsunuz ? Ayni kanalda vs kalinva ekrana yapisiyormus goruntuler vs...

    BurnIn yani logo yada farklı izlerin ekranda sabitlenmesi, bugünün teknolojisinde %98 kullanıcı hatası ile oluşan arızalardır, BrunIn lekesini çok kolay panele yapabilirsiniz, yazılarımda defalarca belirttim, BurnIn hatası basit ve aklınıza gelemeyen detayların sonucudur !

    Üstelikte Plasmalar kadar Led ve Lcdler içinde geçerli BurnIn izleri, üztelik bu panellerde Logo izi Plasmalardan çok kötü şekilde rahatsızlık verir, iz paneli tamamen kasanızda ekranda görüncektir, hangi logo yada hangi resim fotmatından kaynaklıysa, o ekranda devamlı kalır !

    Plasma kullanımında dikkat etmeniz gereken en önemli husus, Teletext-DvdPlayer,Fişer,çoklu fişler, bunlara dikkat etmelisiniz elbetteki HDMI kablo seçimide önemlidir, hatta kullandığınız reciverlarda dahil !

    Yurt dışında, panel kullanıcıları daha bilncli yani, yeni panel aldığında evindeki 4-5 senelik dvd vs playerları ya atıyor yada diğer eski tvsinde izliyor, yine almadan önce %99 kullanıcı ki bunu kendimi övünmek için yazmıyorum, priz uyarısını ilk bildirien İnsanlardan biriyim, iananılmaz şekilde panele durduk yerde arıza yada çöp sebebiyeti verirsiniz, paneli kapamaya dahi fırsatınız olmaz, 10 saniyede herşey olur ve biter !

    İlk kullanımlarda tek tavsiyem, Oyun moduna alın, özellikle ilk kez Plasma kullacaklar yada evinde Çocukları olanlar bu detaya kesinlikle dikkat etmeliler !

    Oyun modunda panel, sizin hata vermenize karşı bir çok erişimi engeller yani komanda üzerinden isteseniz dahi, ekran formatlarını değiştiremessiniz, panel bunu kendisi yapar, devamlı logo yada format ile alakalı resim 4:3-16:9-16:10 vs, orjinal görüntüyü alır ve panel devamlı pixselleri kırpma yada logo bölgelerinde, hareket ettirir, bunu çıplak gözle göremessiniz !

    Panel arka planda bu sinyal komutları üzerinden, pixselleri açar kapar-kısar, logo yada format çizgileri devamlı aşağı yukarı sağa sola, otomatik olarak hareketlidir, 10 dakikada bir bu işlemelr panel açık olduğu müddetce tekrarlanır !

    Diğer türlü diyelim DVD playeriniz var, siz farkında olmadan ki bir çok bilmeyen DVD playerların ekran korumasını kapar, yada bu playerların zaman çizelgesi yada title gibi detayları açık bırakır, sonuçmu, logo izi kaçınılmaz olacaktır, tamamen kullanıcı hatasıdır !

    Teletxt gibi tv yayınlarında, satış pazarlama kanallarında, sabit ve keskin logolar vardır, siz paneli dinamik ayarlarda saatlerce bırakırsanız, %100 olur demiyorum, logo izi kalabilir, bahseetiğim olayda 1 saat2 saatlik olaylar değil, devamlı aynı kanalın unutulması durumunda olur !

    Topraklamsı olmayan, paneli taktığınız evinizde en masun sandığınız prizler ise paneller can düşmanıdır, Plasma-Lcd-Led, buna dikkat etmek gerek !

    Tavsiyemse her yeni panal alan Arkadaşların, çok iyi kalitede porselen iç korumalu topraklması garanti edilmiş prizler alın, 10 lira fiyatı vardır sanırım, 10 lira için paneli riske atmaya değmez !

    Çoklu prizleriniz aynı şekilde, Voltaj bloklaması oalan, sigorta özelliği olan, kaliteli çok prizler alın, 50 liradır sanıyorum!

    Sonrasında ise kafanız rahat olur, olabilecek hasar sizden değil panelle alakalı olacaktır, ve ürün değişiminde ise sizin çok büyük avanatjınıza bir durumdur !

    Avrupada, böyle koruması olan evlerdeki cihazlarda arıza değişimleri %100 Müşteri lehinedir !




  • Benim diyaloğum olmadı ama malum kişinin uslubu hiç hoş değil, dışarıdan bakan biri olarak rahatsız oldum.
  • Bugun gidip bakicam teknosaya. Ozellikle su modellere bakiniz dediginiz varmidir ? Butceyi biraz yukselttin 3-3500 liraya cikabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipo_aga

    Benim diyaloğum olmadı ama malum kişinin uslubu hiç hoş değil, dışarıdan bakan biri olarak rahatsız oldum.

    bir ara benim diyaloğum oldu ama ilk ve son diyaloğumdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    quote:

    Orijinalden alıntı: jambon

    And1,
    Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Konu actim kac kere takan olmadi. Oncelikle vaktinizi ayirip ve aciklayici sekilde cevap yazdiginiz icin tesekkur ederim. Bu konulara oldukca hakimsiniz sanirim. Valla oyle bir noktaya geldim ki artik siz ne derseniz onu alacagim! Kafam allak bullak. Ben sadece sunlari istiyorum; ps3, sd hd yayinlar ve 3d performansi iyi olsun... Yani malum tv degistirmek zor is. Almisken tam alayim diyorum. Butcem max2000 tl. Belki bi ihtimal 2500 tl ye cikabilirim. Bu kosullar altinda onerebiliceginiz bir kac tv modeli istiyorum size zahmet olmazsa :) tekrardan tesekkurler...

    Size net birşey yazmak isterim, bütcenize göre panel var, mesela ET5 ama dersenki gerçekten iyimi, cevabım gerçekten iyi, dersenki panel problemi olurmu, cevabım evet olabilir ama sadece bu panel için değil EdgeLed serileri tamamen şans işidir !

    Ornek: EdgeLed paneli aldınız, kurdunuz super en ufak ışık sızması yok, siyahlar harika, vay canına dersiniz, sevinirsiniz !

    Ama ! Işıkları kadınız dediniz şöyle film keyfi bakıyım, yerinizden fırlarsınız, siyahlarda patlamalar var, grilenmmeler, resim krılmaları vs, yani gerçek manada şans işidir !

    EdgeLED dediğim gibi mesela ET5 şansınıza sorunsuz yani ışık sızdırması olmadı, şunu derim keyfini yaparsınız, 3D oyun merakında abartmıyorum şaşırırsın görüntü derrinliği harikadır !

    Kötü tarafı bazı oyunları seçiyor ama test baktığımda, panelle alakalı değil bence, yakında Avupada bazı Testerler bunun panel hatsı demiş emin olun düzletecekler, bana göre disklerle alakalı bir problem, oyun Firmaları yakında bu diskleri yeniden düzenlerler, bana göre problem değil !

    ET5 gecelim, bu biraz farklı daha doğrusu EDGELED diyelim yani bir markayıda karlamayalım, edgeled biraz farklıdır ve zordur derim, konuyu kapayalım !

    Televizyon izlenecekse, evde Çocuk varsa, Büyükler Anne Baba varsa, bencil olmamak gerek, doğru paneli her evde yaşayana göre seçmek gerekiyor, ANNE DİZİ SEVER, BABA MAC, COCUK CİZGİ FİLM, GENCLER OYUN yani dogru panel düşünemek gerek !

    Burda tavsiyem kesinlikle Plasma almalsın derim, ve kim var isede burda dogruları konusabiliriz !

    Butcen malesef az, keske 1000 Lira daha olsa hemen VT30 al derdim hemde 55 inc, düsünmene gerek bile yok !

    Diger senecek biraz bekle mesela 3-4 ay, ST50-GT50-VT50 bunların 55-65 icnler Türkiyeye bolca geliyor, bu sene sonundan sonra, 3 seride hersey ile yenilendi, çok ayrı paneller oldular !

    ST50 simdi var ama galiba Türkiyede ilk seriler satılıyor pek emin değilim, Panasonic.tr adresine telefon edin, neden siz benim gibi yazanları boş verin, ben kendimde dahil, ben Türkiyede seriler ne zaman geldi asla bilemem !

    Panasonic.tr ara dediki, ST50 serilerinden Türkiyeye yeni serileriniz geldimi mağazaya sorma, ve rica et sana Türkiye giriş tarihlerini söylerler, hangi mağazalarını bu ürünleri yolladıklarını söylerler, ona göre alırsın !

    Aslında bunu her firmaya sorun, ilk serilerde bazı sorunlar olabiliyor, firmalar bunu yazılımla yada eski serileri geri iade alıp, değiştiriyorlar, sonrasında harika seriler olup çıkıyrlar !

    Forumda tamam süper bilenler vardır, ama tek siper bilgi sahibi Türkiye dağıtımcısıdır, her paneli size gün güne hangi mağzaya gittiğini söylerler !

    Tavsiyeme gelince, UT50 alabilirsin, fiyatta ucuz ama ekonomik seri olduğu için malesef biraz kısıtlamalı !

    ST50 yukarda detay yazdım, al derim ama almadan önce Pnasonic.tr Lutfen telefon et, ve yeni seriler ne geldi yada gelecek öğren, tama yeni seriler Türkiyeye geli derse, bu sefer rica et hangi mağazalara dağıttıklarını öğren, o mağazalardan alabilirsin !

    ST50 yada GT50, VT50 yazmıyorum simdilik çok pahalı !

    ST50 2000 hrz field drive resim teknolojsine sahip, problack Pioneer karatması var yani panel tamamen farklı, ses aynı şekilde, 3D derinlik ve resim tutuşu üst seviyede, oyunlarda derinlik hissi çok iyi !

    GT50 ve VT50 2500 hrz fielddrive resim işlemcisine sahip, 3D için zaten bu serilerle bundan sonra obur firmalar yarışması çok zor, SAMSUNG haric !!!

    SD yayınlarda inanılmaz resim kalitesi var, hiç tv izlemem diyen birisi dahi, sizin paneli görse bende alıcam der !

    Ama dediğim gibi, almadan lutfen panasonic.tr telefon aç sor !





    Vt50 nin Türkiye ye giren İlkmserilerin de sorun varmıdır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrerarHD


    Vt50 nin Türkiye ye giren İlkmserilerin de sorun varmıdır

    GT50 ve VT50 serilerinde bu prbelem yaşanmadı, ST50 serilerinde yaşandı, dediğim ilk serilerde bu sorun vardı, Türkiyede son serilerin giriş tarihini bilmediğim için birşey diyemiyorum !

    Sadece şunu diyebilirim tek kelimeyle, harika bir paneldir !

    Bize Türkiyeden yazanlar oldu, S30 serilerinde hatalı ürün değil ama, farklı seri karışıklığı olmuştu, fakat bunu panasonic.tr halletmişti, sorun yaşayanların daha sonra bize yazdıkları maillerden biliyorum !

    Aslında sorun Ülkelerdeki tv sinyal detaylarına göre yada belirli özelliklere göre, İthalatta karışıklıklar olabiliyor, aynı seridir ama, İngiltere yada Kuzey Avrupa Ülkelerinde ufak detay farkları olabiliyor, kötü manada değil !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 6 Ekim 2012; 17:16:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jambon

    Bugun gidip bakicam teknosaya. Ozellikle su modellere bakiniz dediginiz varmidir ? Butceyi biraz yukselttin 3-3500 liraya cikabilirim

    Bütceniz 3.500 liraysa her halde en şanslı sizsiniz :)

    VT30 gerçi 2011 serisidir, GT50 serisine bakın, 55 inclik paneli alabilirsiniz, her iki panelde size inanılmaz bir seyir zevkini yaşatacağından emin olun !

    Sebebi basit, SD yayınlarda, hiç izlemediğiniz kanalları dahi izlersiniz, resim kalibrasyon ayarları inanılmazdır, panellerdeki kıstasımı yukarda yazdım, abartılı olacak ama yakın resim detaylarda, İnsan bedeninde damarlara kadar görmeliyim !

    Tuaf gelecek bu yorum ama Panasonic bu serilerinde bu kadar ince detayları sorunsuz alabilirsiniz !

    Panellerde tek bir şey önemlidir, CAVER nickli bir Arkadaşım forumda hiç sorulmayan bir detayı sormuş ''BEYAZ'' renk değerleri nasıldır, işin en can alıcı kısmıdır, beyaz denegsi vasat olan bir panel asla doğru görüntüyü sunamaz !

    Jaggies özelliği vasat bir panelle, asla kaliteli resim alamassınız, bu paneller resmi sabitleyemezler !

    Özetle bütceniz var, Lütfen gidin görün, alırsanızda burda detayları yazarsınız !

    Şunu diyebilirim, 3D olmasına rağmen, 720p-1080p filmlerde 3D özelliğini unutabilirsiniz, resimlerdeki derinlik muhteşemdir !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    quote:

    Orijinalden alıntı: jambon

    Bugun gidip bakicam teknosaya. Ozellikle su modellere bakiniz dediginiz varmidir ? Butceyi biraz yukselttin 3-3500 liraya cikabilirim

    Bütceniz 3.500 liraysa her halde en şanslı sizsiniz :)

    VT30 gerçi 2011 serisidir, GT50 serisine bakın, 55 inclik paneli alabilirsiniz, her iki panelde size inanılmaz bir seyir zevkini yaşatacağından emin olun !

    Sebebi basit, SD yayınlarda, hiç izlemediğiniz kanalları dahi izlersiniz, resim kalibrasyon ayarları inanılmazdır, panellerdeki kıstasımı yukarda yazdım, abartılı olacak ama yakın resim detaylarda, İnsan bedeninde damarlara kadar görmeliyim !

    Tuaf gelecek bu yorum ama Panasonic bu serilerinde bu kadar ince detayları sorunsuz alabilirsiniz !

    Panellerde tek bir şey önemlidir, CAVER nickli bir Arkadaşım forumda hiç sorulmayan bir detayı sormuş ''BEYAZ'' renk değerleri nasıldır, işin en can alıcı kısmıdır, beyaz denegsi vasat olan bir panel asla doğru görüntüyü sunamaz !

    Jaggies özelliği vasat bir panelle, asla kaliteli resim alamassınız, bu paneller resmi sabitleyemezler !

    Özetle bütceniz var, Lütfen gidin görün, alırsanızda burda detayları yazarsınız !

    Şunu diyebilirim, 3D olmasına rağmen, 720p-1080p filmlerde 3D özelliğini unutabilirsiniz, resimlerdeki derinlik muhteşemdir !



    TeknosAdan geldim simdi. Dediginiz modelleri bulamadim. Sordugumda gorevli yok dedi. Hemn beni lg serisine yonlendirdi. Lg lm 760s kafama yatti acikcasi. 55 inc. Birde sony hx850 modeli cok hosuma gitti ama cok pahaliydi o. Hala belirsizlik icindeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    quote:

    Orijinalden alıntı: cemo62

    kalibresi düşük bir yazı olmuş, direkt plazma alıp çıkın demeye getirmişsiniz. ben de uzun detaylı bir yazı okuyacağim sandım..

    Çok özür dileyerek soruyorum, ben kendimi uzman diye asla tanıtmadım, bildiğim paneller dışında asla İnsanlara hiç bir paneli tavsiye etmedim !

    Uzmanım diyenler forumda, net yazmış xxx seriyi başında durdum izledim, gerçekten iyi değildi Mükemmeldi, diyorlar, bumudur, panelden anlamak ve İnsanlara bu panel mükemmeldir demek?

    Bak Sn.Caver Forumda asla göremeyeceğiniz bir detayı vermiş, bilincli panel kullanıcısından en süper örnek olmuş, Avrupada dahi ben böyle panel arayında olan birini ilk defa görüyorum !

    Siyahı ıvırı zıvırı boş vermiş, panelde en hassas detay üzerinden konuya girmiş ''BEYAZ DENGESİ''bunu verebilen panel zaten Mükemmel seviyede demektir !

    Uzun detaylı yazı değil, tek bir detay tüm panellerin can noktası, kalbini özetlemiş Arkadaşımız !!!!

    eywallah andy1,

    Daha önceden nikon, canon, pentax, ve en son sony DSLR gövdeleri aldım kullandım üzerleride eski-yeni manuel değişik lensler kullandım photoshop kullandım az çok fotoğraf bilgim var, en profesyonel makineye bile kendim Wb ayarı yaparak en doğru renk algoritmasını oluşturabiliyordum, ya da ps te; ama hiçbir dijital sensör, insan gözü kadar seçici davranıp doğal sonuç veremiyor ...

    Gelelim bizim konuya işin mutfağı hakkında çok bilgim yok dediğim gibi ama gördüğümü aktarayım..

    Samsung, Lg serileri ile phil 6xxx lerde ten renginde kendini çok belli ediyor high saturation, resmen gözümü tırmalıyor..
    buna bağlı renk saçmalaması, RGB parlamaları ile detay kayıpları geliyor..

    Gönlümde yine istediğim herşeyi "keskinlik, detay zenginliği, WB, bokeh keyfi" Sony hx850 tam olarak veriyor gibi ama inmedi 3500e birde phil 8-9xxx serileri dikkatimi çekti, işin ilginç kısmı da çok uygun fiyatlı olan pfl5507 diğer özellikleri detay, berraklık bir hx850 kadar olmasada WB kalibresi oldukça iyi görünüyor bu da benim için iyi bir özellik ve tabiki fiyatı da...

    bugun söylediğiniz modellerin bazılarını görebildim,vatanda, Pana gerçekten çok aşmış, diğer özelliklerini de iyi bir araştıracağım tabiki ...
    !!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    quote:

    Orijinalden alıntı: BrerarHD


    Vt50 nin Türkiye ye giren İlkmserilerin de sorun varmıdır

    GT50 ve VT50 serilerinde bu prbelem yaşanmadı, ST50 serilerinde yaşandı, dediğim ilk serilerde bu sorun vardı, Türkiyede son serilerin giriş tarihini bilmediğim için birşey diyemiyorum !

    Sadece şunu diyebilirim tek kelimeyle, harika bir paneldir !

    Bize Türkiyeden yazanlar oldu, S30 serilerinde hatalı ürün değil ama, farklı seri karışıklığı olmuştu, fakat bunu panasonic.tr halletmişti, sorun yaşayanların daha sonra bize yazdıkları maillerden biliyorum !

    Aslında sorun Ülkelerdeki tv sinyal detaylarına göre yada belirli özelliklere göre, İthalatta karışıklıklar olabiliyor, aynı seridir ama, İngiltere yada Kuzey Avrupa Ülkelerinde ufak detay farkları olabiliyor, kötü manada değil !

    andy1 arkadaşım peki problem yaşanan ST50 serilerinin yenimi eskimi seri olduğunu nasıl anlayacağız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: reco99

    andy1 arkadaşım peki problem yaşanan ST50 serilerinin yenimi eskimi seri olduğunu nasıl anlayacağız.

    Bunu öğrenmeniz çok basit, panasonic.tr adresine telefon edin, ilk gelen serilerin şuan halen satıldığını açıkcası sanmıyorum !

    Panasonic.tr size net olarak ürünlerin hangi mağazalara hangi tarihte gönderildikleri bilgisini açıklarlar !

    Forumda olumsuz yorumlar varmış, açıkcası okumadım, yanlış kullanımla alakalı hatalarla panelle alakalı sorunlar çok farklı !

    ST50* 2000 hrz filed drive teknolojisini kullanıyor, panel yenilendi, Pioneer'de kullanılan panellere yer verildi, Panasonic bu serilerinde aslında 2013 ortalarında çıkacak yeni serilerininde net değerlendirmesini almış olacak !

    GT50-VT50 serileri ise 2500 hrz filedrive resim işlemcisine sahipler, 3D olayında tartışmasız şuan en iyi seriler !

    Aslına bakarsanız, Panasonic bu teknolojisini, Led panellerinde size bir ip ucu veriyorum ET5 serisinde 3D mükemmeliğinin sırrıda burda gizli !

    Bu yeni seri plasmalarda en önemli detaysa, Panasonic panellerini yeniledi, Plasmalar merdeyse Led inceliğinde ve inanılmaz hafifler, elbetteki kasalarda eski Panasonic sitilinide değiştirdiler !

    Panasonic Koreli rakiplerini kıskandı diyorum :)

    Bende inanılmaz şık panelleri yaparımın örneğini bu panellerinde gösteriyorlar !




  • peki andy1
    Bütçem dahilinde2200-2500 aralığında artık neolursa olsun haftaya alacağım...

    Pana ET5, VE ST50 arasıdan hangisini tercih edersin tabiki philips 5507 ile kıyaslarsan sevinirim..

    *ET5 çok az uygun fiyatlı ve yanında 4 adet pasif gözlük var, cazip noktaları bunlar.. Dahili uydu alıcısı varmı?

    *ST50 ise 50" olması ve Highly recommend bir ürün..Sorunlu seri dağıtılmış..3d Gözlük konusunu ve dahili uydu alıcısı varmı bilmiyorum ? ET5 'den daha biraz daha iyi sanırım... Plazma olması çok az soğutuyor...

    *5507 ise aktif gözlük olması benim için kötü, kanal geçişleri yavaş en uygun fiyatlı...

    dediğim gibi öncelik yuksek çözünürlüklü filmlerde kullanacağım, 3d ve ps3 içinde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caver



    Samsung, Lg serileri ile phil 6xxx lerde ten renginde kendini çok belli ediyor high saturation, resmen gözümü tırmalıyor..
    buna bağlı renk saçmalaması, RGB parlamaları ile detay kayıpları geliyor..

    Gönlümde yine istediğim herşeyi "keskinlik, detay zenginliği, WB, bokeh keyfi" Sony hx850 tam olarak veriyor gibi ama inmedi 3500e birde phil 8-9xxx serileri dikkatimi çekti, işin ilginç kısmı da çok uygun fiyatlı olan pfl5507 diğer özellikleri detay, berraklık bir hx850 kadar olmasada WB kalibresi oldukça iyi görünüyor bu da benim için iyi bir özellik ve tabiki fiyatı da...

    bugun söylediğiniz modellerin bazılarını görebildim,vatanda, Pana gerçekten çok aşmış, diğer özelliklerini de iyi bir araştıracağım tabiki ...
    !!


    Sn.Caver aslında inanılmaz net detayları veriyorsunuz, ben sizin kadar paneller hakkında keskin yazamıyorum malum, konulardan ötürü :)

    SonyHX-PFL97-ES8000 bu serileri zaten tartışmak bile manasız yani renk kalibrasyon değrleri olarak konuşuyorum, yinede PFL97 benim için her iki seridenden üstündür, bu panel tuaf şekilde hak ettiği ilgiyi göremedi, sebebide Çinli TVG firması, halen Çin tuaf ucuz satıp çok kazanmak ilkesinde ısrarlılar !

    Biliyorsunuz, Philps sadece marka olarak var, Lcd ve Led tvlerin hakları Honk Konglu TVG bünyesindedir !

    Sizle aynı fikirdeyiz, panelde sadece detay ararım, net resim tutuşu gerisi beni ilgilendirmez, sharp modülmüş geçsinler bunları, renk kalibrasyon ayarları, siyah beyaz oranları, ışık ve kontrast oranları tek kıstastır !

    Beyaz seviye tutarsız bir panel tek bir şey üretir, rezalet görüntü, tam bir rezalettir abartmıyorum, müğde bulantısından, baş dönmesine, göz yanmlarına, yorgunluğa yol açmaktan başka yetenekleri yoktur !

    Malesef Beyaz reni İnsanlarlar hiç ama hiç bilmiyorlar, beya beyazdır diyorlar, oysaki tek bir beyaz görüntü 10 larca farklı tonu panele yansıtmak zorundadır en ufak beyaz kaybu olmadan bunu verebilmelidirler !

    Yoksa bakarsınız, surat parlar, beyazlar parlar, örnek çizgili gömlek giyen bir insanın gömlek kumaş dokusunu göremessiniz çunki ya parlar yada görüntüyü dağıtır, anlamaynda süper beyaz der !

    Fırsatım olursa size 2 panelin beyaz resimlerini burdabn paylaşıcamki İnsanlar paneli alırken gerçek renk ve kalibrasyon değerlerinden ne demek istediğimizi görebilsinler yoksa İnsanlar birşeylere para veriyor ama neye verdiklerinden habersizler !

    Panasonic Lcd ve Led panellerinde şuan satılan serilerinin hepsi abartmıyorum, test amaçlı panellerdir, yani ekonomik seriler olmasına rağmen, bir çok panelin highand serileriyle yarışacak düzeydeler !

    Zaten panasonic panelleri raflarda en kısa tutan firmadır, bir bakmışsınız panel satışını kesmişer, yeni seri girer, çektikleri seriden kullanıcı verilerine göre düzenleme yaparlar, bana göre en iyi stratejiye sahip bir firma !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caver

    peki andy1
    Bütçem dahilinde2200-2500 aralığında artık neolursa olsun haftaya alacağım...

    Pana ET5, VE ST50 arasıdan hangisini tercih edersin tabiki philips 5507 ile kıyaslarsan sevinirim..

    *ET5 çok az uygun fiyatlı ve yanında 4 adet pasif gözlük var, cazip noktaları bunlar.. Dahili uydu alıcısı varmı?

    *ST50 ise 50" olması ve Highly recommend bir ürün..Sorunlu seri dağıtılmış..3d Gözlük konusunu ve dahili uydu alıcısı varmı bilmiyorum ? ET5 'den daha biraz daha iyi sanırım... Plazma olması çok az soğutuyor...

    *5507 ise aktif gözlük olması benim için kötü, kanal geçişleri yavaş en uygun fiyatlı...

    dediğim gibi öncelik yuksek çözünürlüklü filmlerde kullanacağım, 3d ve ps3 içinde...

    Sn.Caver her iki panelde dahili uydu alıcısına sahip, yinede panasonic.tr sorun, Yurt dışında olduğum için seriler hakında bazı deytay farklıları olabiliyor )

    Bazıları bana kızabilir, ET5 ve ST50, PFL 55 ile kıyaslamam, ap ayrı detaylara sahip paneller !

    Konuştum ya, Beyaz seviyesi, renk derinliği, renk kalibrasyonunda İnsan yüzünü gerçek doağ renk kalibrasyonu olarak kabul edersek diye farklı bir konuda konuşmuştuk !

    Bu sebeble ET5 bunu size verecektir !

    Hatta Türkiyede pek umursanmayan bir panelide tavsiye edebilirim, çunki forumda bu paneli yazanı görmedim, herkes marka pahalı seri koştuğundan, kaliteli serileri göremiyorlar !

    1100-1200 liralık fiyatı var galiba, LE42E sade düz panel, Tv amaçlı keyifl, film harici media player üzerindenresim ve renk derinliği mükemmele yakın bir paneldir, İnsanımız zengin olduğu için galiba ucuz panelleri umursamıyor :)

    ST50 gelirsek, şuan tarışmasız en iyi serilerden biridir, ekonomik seriler açısından yazıyorum !

    Panasonic bu panelinde Koreliler kıskandırdı, panel dizayı, fiyakalı Koreli paneller gibi şık ve inanılmaz ince, hafiflik olarak, inanılmaz !

    Enerji tasaruffu aynı şekilde, kullanılan panel teknoloji pioneer kuro farklı versiyonudur, GT50-VT50 serileri ise bu cümlemi unutmayın, efsane olacak panellerdir sade, 1.5 sene için demek lazım :)

    Kalibrasyon değerleri tamamen yenilendi, 3D resim kalibrasyon, kontrasy-ışık değerleri tamamen yenilendi, diğer yenilik 2000 hrzlik field drive resim işlemci taramısa sahip, GT50-VT50 25000 hrzdir, paneller biraz daha farlıdırlar, sebebi malum, HighAnd yani AMİRAL SERİLERİ her zaman pahalı fiyatlarını korurlar !

    Bu arada ET5 3D özelliği, PFL serisinden biraz daha iyidir, özellikle oyunlarda derinlik harika, gençler arasında her geçen gün dahada popüler oluyor, bir çok genç Arkadaştan aldığım yorumsa, yerinden kalmış heycandan 3D resim derinliğini görünce !

    HD yayında aynı şekilde yine hariklar yaratıyor !

    Diğer panellerden farkı ise, resim işleme değerleri farklıdır, resmi gerçek 24p değer üzerinden algılıyor, yani görüntüdeki keskinlik harika, aslında bu çok eski bir tekonolji Amerikada zaten tarışmasız resim işleme tabanıdır, Avrupada ise ilk defa deniyor !

    Tutarmı bilemem, bizim gibi Ülkerlerde sorun olabilir ama gerçek digital sinyal kalitesi olan Ülkelerde, inanılmaz rağbet göreceği kesin bir panel !

    Renk derinliğine gelirsek, Filmlerde , kadının yüzündeki kırışıklıkları boş verin, göz içinde ince damarları görürsünüz, en ve yüzdeki damarların net haki ise sizi şaşırtacaktır, abarttığımı sanabilirsiniz ama abrtmıyorum !

    Elbettki HD reciver kaliteniz önemli, kısatas vermek isterim derler ya hangi hd reciver alalım, net detay ve kıstas veriyorum, Teledünyanın normal hd reciver kalitesinde bir box, size bu kaliteyi yaşatır !

    Hd reciverdan anlmadığım için en azından fikir amaçlı olarak, Tledünya hd box örneğini yazdım, fazla pahalı bir cihaz olduğunu sanmıyorum !




  • Çok saol Andy1,

    Bugun çıkışta yine soluğu vatanda aldım bu sefer iyi bir inceledim

    et50 ile 5507 yanyana idi, demo pekçok fhd görüntü aynı panellerde izledim, hızlı sahnelerde ikiside çok iyiydi... yer yer durdura durdura renk ve detayları aynı uzaklıktan inceledim... (AutoWB)Beyaz renk, ve buna bağlı kalibre edilmiş başta, ten rengi ve detayı konusunda 5507 çok şaşırttı beni, sadece maviler pek hoşuma gitmedi o da RGB scalası yüzünden sanırım ama genel olarak belki WB kendim yapsam bukadar olur dedirtti bana, et50 de kesinlikle çok iyiydi, pekçok kişi et50 ye ok verirdi daha göz alıcı bir görüntü vardı ama benim krıterlerim biraz farklı bu incelemede...

    phil 5507 beyaz renkleri çok temiz sanki Mac'de fotoğraf inceliyormuşum gibi hissettim, en azından bana öyle geldi... Bu panelde yuksek çözünürlükteki fotoğraflarımı da incelemek büyük keyif olucak o yuzden...

    sarıbeyaz ve beyaz arasındaki fark ... Kıyas yapmadığım tek ayrıntı 3d oldu ...

    Buarada Yan tarafta 6877 3100 tl fiyata acıdım resmen neyse...

    Satıcı bile sizin gibi detaylı inceleyen görmedim dedi adamın kafası karıştı ben incelerken...

    İnternetten almak istemiyordum et50 için 2699 tl gibi bir fiyat vardı, vatanı tercih edicem sanırım
    5507 (200 tllık aktif 2 gözlük hediye veriyor) ve fiyatta 2200 bugun son kez düşünüp yarın alabilirim,
    tek sıkıntım yavaş kanal geçişleri olur ama tv en az kullanacağım için çok sorun etmem ilerde atlanta bir hdbox ile coştururum gerekirse...

    hayırlısı yarın herşey olabilir...




  • bende kliksa dan 40pfl5507 siparişi vermiştim. yarın teslim edilecekti ki baktım ki fiyat 1649 tl den 1499 a çekilmiş. hemen 1 tane daha sipariş ettim. yarın teslim edilecek olanı da teslim almayacağım. sağolsun @transglobal kullanıcı adlı arkadaş % 20 indirim ile aldı. Bana 1199 a gelmiş oldu 40 pfl5507 . bedava..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caver

    İnternetten almak istemiyordum et50 için 2699 tl gibi bir fiyat vardı, vatanı tercih edicem sanırım
    5507 (200 tllık aktif 2 gözlük hediye veriyor) ve fiyatta 2200 bugun son kez düşünüp yarın alabilirim,
    tek sıkıntım yavaş kanal geçişleri olur ama tv en az kullanacağım için çok sorun etmem ilerde atlanta bir hdbox ile coştururum gerekirse...

    hayırlısı yarın herşey olabilir...


    Sn.Caver,

    Sizle aynı kafadayız demek isterim, doğal renkler olmassa olmazlarımdandır, hep derim, dizi izlerken, ellerde kollarda boyunda yüzde detayları görmeliyim, panel bana öfkeli birisinin boyun damarlarındaki net yeşilliği vermelidir, yüzde net detayları görmeliyim !

    Bu sebeble doygun renklere sahip panelleri bilirim, konulara yazmam, alan almıştır, kimseyi üzüp yada çok bilmişlik havasında can sıkmaya gerek yok diye düşünürüm !

    5507 evet renk kalibrasyon değerleri iyidir fakat saBit renk sunması malesefki, resim işlemesi sayesinde belli bir ton üzerinden kamulle ederek panele yansıtır, siz zaten bahsetmişsiniz zaten detaylı olrak, bahsettiğiniz olay HD kanallarda daha çok görürsünüz tuaf bir, tabaka hissi uyanır ama isimde koyamassınız !

    ET5 3D derinlik kalitesi gerçek olarak çok daha iyidir, P5507 malesefki açılı izlenimlerde sorunludur, panelin karşısında oturduğunuz müddetçe sorun yok, ama renk değerleri Panasonic kadar keskin değildir !

    Bu arada neye üzüldüm biliyormusunuz, forumda birileri bu paneli inanılmaz fiyatlara İnsanlara aldırdı, hemde feci şekilde paneik havası yaratark, ürün bitecek kalmayack, stoklarda bitii gibi bir sürü saçmalıkla, ve oza amn dedimki bu panel 1300-1400 liraları görecek, bir sürüde hakaret yedim :)

    ET farkını ne zaman anlarsınız size net olarak yazıyorum, eve gelir kurarsınız, SD yayın açarsınız belli göz zevkinize göre ayarlardan sonra, kafanız rahat panelden performansı beklersiniz, kanalları gezersiniz, bazı SD kanallardaki net detaylar size tebessim etirir, bu kadar kaliteli bir resmi beklemediğiniz için!

    Harici medyalarda ise, tam bir şaşkınlık yaşayacaksınız buna emin olun, bir çok harika kalitedeki film detayları filmden uzaklaşmanıza sebeb olacaktır, görüntüde renkler gerçek doğal seviyesinde olduğundan !

    Fotoraf merakınız var ise, zaten siz benden çok ama çok üst düzeyde resim kalibrasyonları anlayacak tecrübeye sahipsiniz !

    Neden bu detayı verdim, Fotoraf işiyle ilgilenen İnsanlarla, doğal renk scalalarını tartışmak dahi benim için saçmalıktır, siz gerçek rengi gerçek açılarıyla değerlendirirsiniz, bizim gibiler ise, panel üzerinden alınan değerlere göre, bu dahi benim test cihazlarımda farklı değer verir diğer exper arkadaşta farklı değer !

    Fotoraf sevdası olanlarsa renklerin doğumlarını bilirler, bu sebeble renk olayını sizle asla tartışmam :)



    Normal tv kanalından alınan görüntü, resim kalitesi pek iyi değil, malesef HP fotoraf makinesi servise götür beni diyor :)

    Resmi ekleme sebebim, insan yüz tenindeki normal detaylar, SD yayın olduğu için, görüntü iyi değil ama emsali tvlerden renk ve detay olarak, abartısız keyifli bir paneldir !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 8 Ekim 2012; 14:50:14 >




  • andy dostum bu televizyon Pana ET5, mi yoksa ST50 mı ?
  • Andy çok güzel yazı yazmışsın..Her ne kadar benim plazma image retention denen hassasiyet olayına girmiş olsada verdiği görüntüyü LCD LED tv lerle kıyaslayamam..Aslına bakarsak şimdiye kadar burn işine çok dikkat etmeme rağmen TV ye sırf film izlemek için bağladığım Medya Playerin bu hassasiyet olayına sebebp olduğuna karar kıldım neticede TV görüntülerinde kalıcı yapışma vs yok..

    TV ye çok yakından bakarsak kanal geçişlerinde dizi isimleri vs bir süre ekranda kalıyor ama bu BURN değil yakın zamanda bunlara çok bakmaya başladım ve sinirlerim bozuldu..

    Ama yinede Plazma diyorum.Özelliklede 1080 filmler izliyorsanız..

    Tv yi seyretmediğimiz sırf açık olsun diye açıldığı zamanlarda kaydırma çubuğunu açık bırakmakta fayda var izleri siliyor..

    Fiyat olayına gelecek olursak ben GW30 u 1500 tl ye almıştım normal fiyatı 2100 civarındaydı ama arada indirimler oluyor ve güzel fiyatlar çıkabiliyor geçen pazar Teknosa Extra lardan birindeydim 42ST50 (2012 model ) 1599 tl ye gördüm çok iyi fiyatdı bence..




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.