Şimdi Ara

TELEVİZYONUN KAPAĞI AÇILIRSA GARANTİDEN ÇIKAR MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, az önce televizyona kablosuz mauseyi bağlamak için usb taktım fakat usb yi yanlış yere takmışım maalesef. Onu ordan alayım derken tv nin içine düştü. Şimdi ben arka kapağı ıkı dakıka açıp usb yi düştüğü yerden alırsam televizyon kapağı açıldığı için garantiden çıkar mı ? Garantinin 2019 marta kadar süresi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U.C.Y -- 11 Şubat 2017; 1:30:32 >



  • Kime denk geldiginize gore degisen bir durum.



    Ben vida kafalarina bakarim her zaman. Acildigini anladigim an resimlerini ceker raporunu tutar garanti disi birakirim. Ama iyi niyetli bir aciklama var ise durum farkli tabi.



    Sizin durumda da kime denk geldiginize gore durum degisir hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Kime denk geldiginize gore degisen bir durum.



    Ben vida kafalarina bakarim her zaman. Acildigini anladigim an resimlerini ceker raporunu tutar garanti disi birakirim. Ama iyi niyetli bir aciklama var ise durum farkli tabi.



    Sizin durumda da kime denk geldiginize gore durum degisir hocam.

    Servisi aradik 8 tane vida sıkıp çikarmak icin 50 lira istiyorlar. Hayir servis uzakta ulasilmasi zor olan bir yerde olsa yada yapacaklari cok mesakatli bir is olsa anlayacagimda vestel servis 3 sokak yukarda, yapacaklari is de vida takıp cikarmak. Garantiden cikarsa ciksin acip alacagim nasil bi "musteri memnuniyeti" ilkeleri var anlamis degilim. Bilgilendirmeniz icin sizede tesekkur ederim bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • U.C.Y kullanıcısına yanıt
    Bir de onlar açısından düşünün lütfen, asgari ücret olmuş 1400TL, her bir personel maaşı haricinde işletmelere maliyeti 2650TL dolaylarında. Her serviste ortalama 10 personel var deseniz, işletme kirası vergileri yakıt parası bu servisin aylık ortalama 40.000TL gideri var.

    Bir buzdolabı montajı için kurumdan aldıkları para 22TL Bir YV montajı için 42TL

    Size hizmet sunmak için her ne kadar sizin işiniz basit olsa da, tüm işler toptan verilip gönderildiği için 1 araba ve tahsis edilen 2 personel var, araba 5 yaşından fazlasını kabul etmedikleri için en kötüsü 20.000TL

    Yani sizin o basit 8 vidanızı söküp geri takmanın arkasında GERÇEKTEN hem öncesinde yatırılmış, hem de her ay yatırılan büyük bir para var.

    Sizin basit 8 vida, Diğer arkadaşın basit bir musluk, öbür arkadaşın basit bir gaz verilecek, başkasının basit bir tel kopmuş. Dikkat ederseniz hizmet isterken konu basit, ama o hizmetin verilmesi için harcanan emek de yatırılan sermaye de inanın o kadar basit değil.

    Öyle garip bir durum var ki, Tüketici kaliteli hizmet istiyor, firmalar kaliteli hizmeti sunabilmek için servisleri baskılıyor ve sürekli masrafa sokuyor, servisler bu masrafları karşılayabilmek için tüketicinin cebine bakıyor, tüketici hem hizmet isteyip hem de ''Neden benden para isteniyor'' diyor

    Döngü enteresan değil mi ?


    Eskiden di o mahalle esnafı olan Hikmet abilerin 2 tornavida ile her sorunu çözdüğü dönemler üstadım.

    Şimdi her şey görsel, her şey gösteriş, her şey reklam.

    ''Bakıııın ne kadar görseli zengin ve teknolojik bir servisim var'' diye lanse etmeye çalışan kurumlar nedeniyle bu gün bir yetkili servisin açılış maliyeti 300.000TL dolaylarında. Devamında her ay masraf olarak ödenecek ortalama 40.000 hariç (Servisin kapasitesi ve ekip sayısına göre değişir)

    Marka model fark etmeksizin YETKİLİ SERVİS dünyası maalesef bu.

    Eskiden bir firmaya müracaat edip yetkili Servislik istediğinizde teknik kabiliyetleriniz, begeleriniz, eğitiminiz, kültürel yaklaşımınız, tecrübeniz vs sorulurdu.

    Şimdi sordukları tek soru var, ''Ne kadar sermayen var?''

    Bence aydınlatıcı olmuştur hocam. Ben eleştirmiyorum para istedikleri için ama isteseler para almadan yapabileceklerini de biliyorum. Bana kalırsa Yetkili servisin sahibi ile görüşün, Muhtemelen siz MT arkadaşlar ile görüşmüşsünüzdür.

    Durumu izah ederseniz anlayışla karşılayıp yardımcı olacaktır düşüncesindeyim hâlên




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.