Şimdi Ara

Telkoder'den Yalın ADSL Açıklamalarına Cevap : Vatandaş telefonsuz interneti hemen istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telkoder'den Yalın ADSL Açıklamalarına Cevap : Vatandaş telefonsuz interneti hemen istiyor.

    Telkoder : "Dünden bu yana, gündemde Rekabet Kurumu (RK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) telefonsuz internet konusundaki karşılıklı açıklamaları yer alıyor. Rekabet Kurumu'nun yaptığı iki farklı açıklama kafaları karıştırırken, BTK telefonsuz internet hizmeti için gerekli düzenlemelerin tamamlandığına dikkat çekiyor. Ancak her iki kuruluşun da telefonsuz internet hizmetinden vatandaşın yararlanması yönünde kararı olmasına rağmen vatandaş hala bu hizmetten faydalanamıyor." Yalın ADSL konusu bir karmaşa halinde duruyor. Halkın yükselen talebine ve defalarca mahkemelere giden kullanıcılara karşın, sektörü düzenlemesi amacıyla kurulan BTK, adeta bu taleplere kulaklarını tıkıyor.

    Neyse ki, Rekabet Kurumu var. 2 yıla yaklaşan bir zaman önce Türk Telekom'un yalın ADSL sunmasına karar verdi. Peki ne oldu? AB yetkililerininin de daha önce defalarca ifade ettikleri gibi, telekom sektörüne yönelik mevzuat/düzenlemeler yapıldı ama sıra uygulamaya gelince, uygulamaları durduran bir şeyler var. Hem de her konuda. Ama bu yazının konusu olarak bakarsak; ortalıkta halen yalın ADSL kullanımı mevcut değil. Ama dün Rekabet Kurumu bir adım daha attı ve 1 kasım itibariyle başlaması gerektiğini yayınladı. Arkasından halkın/vatandaşın lehine telekom sektörünü düzenleyicisi olmak için kurulmuş bulunan BTK ise bugün Rekabet Kurumu'na karşı bir açıklama yaptı. Arka planda ne döndüyse, Rekabet Kurumu bir de özür diledi. Ama bize göre özür dilemesi gereken kurum onlar değil. Çünkü ortada hakikaten yalın ADSL kullanımı başlamadı.

    Telkoder de, zaten tam bunu belirten bir açıklamayı, hemen BTK açıklamasının arkasından yaptı. Açıklama şu şekilde :Bilindiği gibi “Telefonsuz İnternet” (Yalın DSL) uygulaması Rekabet Kurumu tarafından 18 Şubat 2009 tarihinde alınan kararla gündeme gelmişti. Kararda Türk Telekom’un telefonsuz internet hizmetlerinin başlatılabilmesi için üç ay içerisinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na başvuruda bulunması gereği belirtilmişti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu düzenlemeyle ilgili hazırlıklarını tamamlayarak Temmuz 2010’da telefonsuz internet hizmeti için hazırlanan tarifelerini açıkladı. ncak, tarifelerin açıklanmasının üzerinden üç ay geçmesine rağmen vatandaş hala telefonsuz internet hizmetinden yararlanamamaktadır. Uygulamanın başlayamamasından dolayı Rekabet Kurumu’na yapılan şikâyetler sonucu dün yapılan açıklamada uygulamanın 1 Kasım 2010 tarihinde başlayacağı bildirildi. Rekabet Kurumu daha sonra bu açıklamasını geri çekerek yeni bir açıklama ile uygulamanın tarifelerin açıklandığı temmuz ayında başladığını ifade etti.

    Öte yandan, RK ve BTK’nın kararları ve açıklamalarına rağmen Türk Telekom bu hizmet için uygulanacak verginin belli olmaması gerekçesini öne sürmektedir. Sonuçta vatandaşlarımızın telefonsuz internet hizmetinden yararlanmalarını geciktirebileceği anlaşılmaktadır. Nitekim Türk Telekom’a başvuran vatandaşlarımıza hala “telefonunu iptal edersen internet alamazsın’’ denmektedir. Telefonsuz internet vatandaşın hakkıdır ve vatandaş tarafından hemen talep edilmektedir. Kararların, düzenlemelerin ve tarifelerin var olmasına karşın, telefonsuz internet hizmetinin bir türlü başlayamaması düşündürücüdür.

    TELKODER olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu acil önlem almaya çağırıyoruz. Vatandaşlarımız açıklama değil acil icraat beklemektedir!

    kaynak:http://turk.internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=30021







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.