Şimdi Ara

Tercih Seçimi (Acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Not: Bunu okuyacak vaktim yok kısa kes aydın havası olsun diyenler için en altta kısa anlatım. Ama okursanız makbule geçer.

    Arkadaşlar ben 2 yıllık geçiş hakkımı kullanarak İstanbul içi bir yere yerleşmek istiyorum fakat bölümlerde takılı kaldım. Konuşacak bir dersanem de yok. Okulla konuştum fakat tatmin olamadım. Hem işimle ilgili çalışıp hem de okumayı planlıyorum nasipse.
    Endüstriyel Kontrol bölümden mezunum.
    Yardımcı olanlara şimdiden büyük teşekkürler.


    Çocukluktan beri ilgi alanım olan otomotiv. Bazıları düşünebilir işte çocukluktan filmlere özenmiştir diye ama öyle değil. Her türlü motorlu aracı seviyorum. (Otomobil, motosiklet , atv , iş makinesi, bisiklet..) El yapımı olan bir şasi üzerine tutturulmuş çim biçme makinesinden motoru olan bir araç olsa bile. Meraklıyım. Bir başlasam altını üstüne getirebileceğimi düşünüyorum.

    Diğer yandan biyo-medikal cihaz teknolojileri var. Bu bölüme de çok iyi diyorlar. Hiç bitmeyecek bir sektör. Zevkli olabilir diye düşünüyorum. Hiç bulaşmadığım bişey olduğundan farklı bir atılım olur diyerek buna da sıcak bakıyorum.

    Bir de alternatif(yenilenebilir) enerji kaynakları diye bir bölüm var. Bu bölümde ikinci öğretim bulamama rağmen yinede değerlendiriyorum. Önü açık olan hiç bitmeyecek bir sektör daha. Ayrıca kimya ile uğraşmayı da seviyorum. Ve mekanik elektrik şeyleri de. Ek olarak araçlar için yeni yakıtlar bulmayı da bu bölüme giderek öğrenebilirim diye düşünüyorum.

    Ve yine bölümümün aynısından mı devam etsem diyorum.. Kontrol ve otomasyon teknolojileri bölümü. Bu bölüme o kadar sıcak bakmasam da iyi bir sektör olduğunu o bölümü okuduğumdan biliyorum.

    Devlet olarak 3 üniversite var buna ek olarak vakıf üniversiteleri de var. Bunlardan en çok bölümü olanı da Aydın üniversitesi. (İstanbul'da)

    Hayalim otomotiv üstüne fakat sektör hakkında çok bilgim de yok. Kimisi bu sektör ölmez diyor, kimisi artık iş yok bu sektör de diyor. Makine okuyanlar da bu işlere girebiliyormuş. Kafamı karıştırıyor kısaca. Kendimi bir şeye adayıp onun yolunda gitmek istiyorum.

    KISA ANLATIM (uzunu okuyan okumasın): Hangi bölümü seçeyim ? Otomotiv meraklısı ve hastasyım otomotiv teknolojileri mi ? Biyo-medikal cihaz teknolojilerine sıcak bakıyorum malum sağlık sektörü.. bu bölüm mü? Alternatif enerji kaynakları; yeni nesil enerjiye muhtacız bunu da düşünüyorum ayrıca otomotiv yakıtları vs.. Diğer yandan da Kontrol ve otomasyon var kendi bölümüm olmasına ve iş imkanları olmasına rağmen çok ta sıcak bakmıyorum. Hem çalışıp hem okuyacağım maddi durum yok. Hangisi ?

    DGS ile 4 yıla da tamamlamayı istiyorum. İleri de Allah nasip ederse de yurt dışında yaşamayı planlıyorum. Bana kalsa yurt dışında okurdum ama maddi durumlardan mümkün değil.. Sizce yurt dışını da hesaba katarsak hangi bölüm benim geleceğim için daha sağlıklı olur ? Siz ben olsanız ve ya siz olsanız ne yapardınız ?

    Bir de ek olarak: 2 yıllık olanlar aç kalır diyorlar. Benim çok 2 yıllık tanıdığım var 3000 den fazla alan.. Var mı böyle bir şey ? Hurafe mi yoksa çözemedim..


    İlgilenenlere çok teşekkürler..

    Daha kısa anlatım: Hangisini seçeyim ? Otomotiv mi , Biyo-Medikal Cihazlar mı , Yenilenebilir alternatif enerji kaynakları mı , Kontrol ve otomasyon teknolojileri mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 410 -- 2 Ağustos 2012; 2:52:48 >







  • nasıl okuyacağım bunu
  • Bölüm olarak yorum yapamayacağım ama 2 yıllık okuyanlar aç gezer diye bir şey yok. Çevremde çok tanıdıklarım var, en basiti çocukluk arkadaşım. 2 yıllık Adalet bölümünü okudu şu an 2000 liraya yakın maaş alıyor. Yaşı 21.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s0lidd

    nasıl okuyacağım bunu

    kısa anlatım var kardeş.
  • anlaşıldı kimsenin bakacağı yok ..
  • Bence makina mühendisliği seç sonra istediğin alanda uzmanlaş...yeni bölümler risk bence

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.