Şimdi Ara

TERCİH YAPACAKLARA SON TAVSİYELER!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Öncelikle tercih döneminde hepinize başarılar. Sınavınız bitti gitti ve daha önemli olan belki de hangisini seçeyim offf kafam çok karışık moduna girdiniz. Sizlerin yaşadıklarını yaşamış 4+ yıldır bilgisayar mühendisi olarak çalışan birisi olarak birkaç tavsiyemi sizlerle paylaşmak isterim. Uzun olacak ancak okumanıza değer... Dualarınızı esirgemeyin amacım sadece memleketin parlak çocuklarının iyi yerlerde okumasıdır bu da böyle biline.


    • TIP-Mühendislik veya ne seçecekseniz seçin bakacağınız ilk şey size eğitim verecek insanları araştırmak olsun. Bunu da biraz daha hızlandırmak içinhttp://tr.urapcenter.org/2016/index.php daki sıralamaları göz önüne alarak yapın. Bu sıralama üniversitelerin bilime katkılarını sıralayan bir çalışmadır ve kesinlikle dikkate almanız gereken bir şey belki de ilki..
    • Hangi mesleği sevdiğinize bakın. Sıralamam 15K geldi he aşağısında şunlar var yukarısında bunlar var diyip jeolojimi yoksa bilgisayar mı gibi saçma şeyler yapmayın. Ne istediğinizi bilin. Peki bunu nasıl anlarsınız? Hangi meslek ne işi yapar onu araştırın ve o işi yapanlarla konuşun. Bir haftan nasıl geçiyor diye anlatttırın. Sonra hocalarla konuşun.. Meslek seçerken parası çokmuş ya diye seçmeyin. Bir işi severek yaparsanız iyi para kazanırsınız. Unutmayın en kötü ihtimalle geri kalan hayatınızın 1-3ü işte geçecek...
    • Anneniz-Babanız bir meslek oku dedi diye okumayın. Üniversitede artık birey olacaksınız, sorumluluklarınız çok artacak ve hayat gittikçe zorlaşacak. Karşınıza çıkacak engellerde "senin yüzünden" dememelisiniz. Tercihinizi iyi ya da kötü olsun siz yapın ve mükafatını ya da cezasını siz çekin...
    • Tercihleri yaparken öğrencilerde gördüğüm en büyük hatalardan birisi de şu ki.. Sıralamada yukarıda olan okul her zaman daha iyidir. Yok böyle birşey arkadaşlar. Eğer böyle olsaydı diğerlerini kapatırdık ve öndekilere bağlardık.. Tercih yaparken ne yazık ki hala bilinçli tercihler yapamıyoruz. Kimisi evine yakın olsun diye bir üniversiteyi başka bir üniversitenin önüne alabiliyor. Kimisi kız sayısı ve eğlence hayatı fazla diye İzmir, Eskişehir yazabiliyor.. Tercih yaparken o okulda alacağınız eğitim sizleri iş hayatında ön plana çıkaracak mı ona bakmalısınız.
    • Tercihlerdeki bir diğer yanlışta Prof. sayısı fazla olan okul iyidir. Yok öyle birşey. Prof. olabilmeniz için belirli yayın sayısına/puanına ihtiyaç duyarsınız ve bunu yrd.doç dr. iken bile tamamlamış olabilirsiniz. YÖK okullarda Prof kadrosu açıp sizi sınava sokup atama yapmadan ne yazık ki o ünvanı alamazsınız. Ayrıca şu da unutulmamalı ki öyle Proflar var ki bildiğini anlatamıyor ve çokta faydalı olamayabiliyor sizlere..
    • Tercihlerdeki yanlışlara devam edelim.. %100 İngilizce vs %30 İngilizce arasındaki fark nedir? İnsanlar %100 ingilizce görünce auuuuuv oluyor ancak o iş öyle değil. %100 olduğunda diğer derslerinizi de ingilizce alırsınız ancak matematik gibi bir dersi ingilizce alınca sizlere öğrenme anlamında çok faydası olur mu onu bilemedim... Eğitim sistemimizin kötülüğünden gelen birşey olarak çoğumuz ingilizceyi bilmiyoruz ve birşeyleri öğrenmekte çok zorlanabiliriz. Bilgisayar Mühendisliği için konuşacak olursam sektörde çok bir artınız olmuyor sadece he bu ingilizce biliyordur herhalde denebilir o kadar.
    • Yanlışlara devam... Adı sanı duyulmamış Özelleri yazarken akademik kadrosu tam zamanlı mı yarım zamanlı mı geliyor bakmamak...
    • Okul seçerken sosyal ortamın nasıl olduğu her zaman ikinci düşüneceğiniz şey olsun. İlk önce eğitiminizi sağlam alacağınızı düşündüğünüz Üniversiteleri yazın. İnsan sosyal varlık ve bu sosyalliğe ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacını yerine getirmemesi sağlık problemlerine neden olur falan Allah korusun... Gezilebilecek şehirlere gitmeseniz bile her yerde yapılacak çok güzel şeyler var. Bunları yaparsınız.. Ancak önce mesleğini hakkıyla yapabilmek için hakkıyla öğrenmek gerek ;)
    • Tercihlerinizi yaparken ilk 10 tercih 10K falan ileride olabilir duruma göre... Son 4 tercihinizi gitsenizde üzülmeyeceğiniz "cepte" dediğimiz yerlere yazın...
    • Meslek seçerken dediniz ki ben şu iki mesleği de yapabilirim kişilik testleri yapıyorum o ikisi bana uygun geliyor falan.. Sonrasında gidin kariyer.net, isbir gibi sitelerden o meslekleri yazın bakın kaç ilan var...TIP vb. gibi mesleklerde alımlar ne kadar diye devletin kendisi sitesinden bakın. Ne bileyim öğretmen olacaksınız mesela bu meslekle alakalı olarak kaç kişi almışlar işe diye bakın.
    • Hatalardan birisi de internette "Geleceğin Meslekleri" diye yutturulan şişirilen meslekler... Yazık ki memleketin parlak çocukları yazıp işsiz kalıp mutsuz bir hayat yaşıyorlar onlar yüzünden.. Bir mesleğin geleceğin mesleği olup olmadığını anlamanız basit aslında.. Şöyle ki bu araştırmayı dünya da ve Türkiyede diye ikiye ayırırsak.. Dünyada geleceğin meslekleri neler dediğinizde dünya ekonomisine yön veren ülkelerin geleceğe yönelik yaptıkları yatırımları inceleyerek bulabilirsiniz... Mesela ABD de çok bilgisayar mühendisi var mı var? Obama geçenlerde ilkokullara bile öğretelim diye kendisi de kod yazdımı yazdı... Hatta bu tarz değilde sayısal verileri inceleyerek bakabilirsiniz. OECD verilerine TİK in verilerine bakarak... Ülkemize gelirsek bizde nerelere, neye yatırım yapılıyor.. 2023-56-71 hedefleri neler onlara bakıp meslek seçimi yapabilirsiniz.. Bunun yanında insanlık var olduğu sürece olacak ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik meslekler her zaman iş bulabileceklerdir. Kimdir onlar? İnsanın yeme ihtiyacı için marketler/restaurantlar, barınma ihtiyacı için evler, sağlık ihtiyacı için doktorlar, ulaşım ihtiyacı için uçaklar arabalar vs vs...



    Aklıma gelenler şimdilik bunlar daha geldikçe ya da sorularınız oldukça yanıtlamaya çalışırım.







  • Ellerine sağlık abi. O zaman ben sorayım, bir haftan nasıl geçiyor acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madeinturkeyy

    Ellerine sağlık abi. O zaman ben sorayım, bir haftan nasıl geçiyor acaba?

    Teşekkür ederim. Nickimden de anlaşılacağı üzere bilgisayar mühendisiyim ve bir haftamı şöyle anlatayım..

    - Londra merkezli bir şirkette çalışıyorum ve TR saatiyle 9-18 çalışıyoruz genelde. Haftasonlarım tatil çok acil birşey olursa uzaktan bağlanıyoruz..
    - Evim iş yerime uzak değil metro ile gidip geliyorum 30 dk da işte oluyorum.
    - İşe geldiğimde ofiste kahvaltı ediyorum, kendi mutfağımız ve çay/kahve vs yapan bir yardımcımız var. Sabahları tost domates vs dolapta ne varsa alıyorum. Şirketin kendisi dolduruyor onları...
    - Her gün saat 9:30 da Londra ile Skypedan toplantı yapıyoruz. Dün ne yaptın, seni blocklayan birşeyler var mıydı diye birbirimize anlatıyoruz. Bu toplantı genelde 10 gibi bitiyor.. 10'dan sonra sigara içenler sigaraya iniyor ben masama dönüyorum yapacak şeyleri listeliyorum..
    - Daha sonra ekşisözlük vs sitelerde dolanıyorum sekmeler açık oluyor bu sırada çayımı da alıp masama geliyorum.
    - Yaptığım listeden iş yapmaya devam ediyorum. 12:30 gibi yemeğe gidiyoruz. Ev yemeği yapan yerler var oralarda yiyoruz genelde.. 13:30 gibi falan ofise dönüyoruz. Hemen soda mı patlatıyorum.
    - Öğleden sonra daha yoğun bir şekilde bilgisayar başında iş yapıyorum. Kod yazıyorum bazen otomasyonlar yapıyorum. İnternetten araştırmalar yapıyorum falan...
    - Ara ara Londradaki arkadaşlarla Skype görüşmesi yapıyoruz değişiyor süresi ve ne zmaan yaptığımız..
    - Saat 16:00 gibi araya çıkıyorum yürüyüp 16:30 falan gibi geliyorum. Bu arada yolda git gel yaparken eş dost akrabayı arayıp hal hatır soruyorum.
    - İşe geldikten sonra dolaptaki atıştırmalıklardan alıp masama geçiyorum.
    - İşe devam edip 18 gibi toparlanmaya başlıyorum.. Bilgisayarımı kapatmadan da çıkıyorum.
    - Evde işle ilgili birşey yapmıyorum. Maillerime bakıyorum cevaplamam gerekirse cevap atıyorum falan. Bazen aciliyetten dolayı telefonumla uzaktan bağlanıp birşeyler yapıyorum falan... Akşam 19 falan gibi evde oluyorum..
    - Hanım gelene kadar ne yapacaksak ortalığı azcık toplayıp malzemeleri hazırlıyorum akşam yemeği için.
    - Yemekten sonra ortalığı beraberce toplama ve dışarı çıkmayacaksak tv telefon , kitap falan takılıyorum...

    Böyle geçiyor :)




  • Teşekkürler abi :) Uzun zamandır ilgili olduğum bir meslek bilgisayar mühendisliği. Bu arada mezun olduktan sonra kendini geliştirebilmek için yurtdışı şart mı? Kesinlikle gerekli olduğunu söyleyen bir kesim var. Bende gerekli olduğu kanaatindeyim ama o kadar katı da değilim. Sonuçta BM insanın kendine bağlı olan bir meslek olduğundan zaman mekan kısıtlaması yapılmaması gerektiği kanaatindeyim. Bu konuya bakış açın nedir?
  • Hocam siz böyle anlatinca bilgisayar okumak istiyorum, eskiden de istiyordum ama son iki uç gunde oo bilgisayar çok zor, iki kere düşün gibi lafları sık sık duymaya başladım. Sizin üniversite hayatınız nasil geçti, öğrenci kulüplerinde aktif miydiniz merak ediyorum. Bir de boğaziçi bilgisayar hakkında bir fikriniz var mi olursa bogazicine gitmek istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yabucamizolmasaydi

    Hocam siz böyle anlatinca bilgisayar okumak istiyorum, eskiden de istiyordum ama son iki uç gunde oo bilgisayar çok zor, iki kere düşün gibi lafları sık sık duymaya başladım. Sizin üniversite hayatınız nasil geçti, öğrenci kulüplerinde aktif miydiniz merak ediyorum. Bir de boğaziçi bilgisayar hakkında bir fikriniz var mi olursa bogazicine gitmek istiyorum.



    Bilgisayar mühendisleri ne iş yapar onları araştırdın mı? Mesela iş yapıyorum dediğimde ben aslında bizler neler yapıyoruz biliyor musun ve bunlar seni mutlu edecek mi? Beni mutlu ediyor ve bu sebeplede yeni şeyler öğrenip kendimi geliştirmeye çalışıyorum sürekli... İnsanların dediklerine gelirsek üniversitede zor olmayan bölüm yok. Yok neymiş makina zormuş o zormuş bu zormuş yav hepsi zor. Birileri yaparsa sende yapabilirsin. Onlar 1 çalışıyorsa sen gerekirse 10 çalışırsın ama yine de yaparsın burada senin isteğin önemli olan insanların ne dediği değil.. Zaten ne geliyorsa başımıza şu ellerden geliyor.. O kız sana olmaz, bu meslek sana olmaz hayatını onların dediği şekilde yönlendirmek yerine onların dediklerini dinle ve kendine sor ben ne düşünüyorum? Sonra ona göre hareket et Şirketimizde boğaziçi bilgisayardan bir arkadaş var daha yeni başladı. İyi birisi kendisini geliştirmiş... Okul bunda çok büyük etken tabiki.. BOU gibi okullarda alumni networkleri inanılmaz iyidir ve bunu kullanırsa süper yerlere gelirsin. Dolayısıyla kesinlikle tavsiye ederim eğer BM olmak istiyorsan!

    Şuyazıda birşeyler anlatmıştım okuyabilirsin..




  • Hocam merhaba bolum secme asamasindayim.Bilgisayar programciligini onerir misiniz 2 yillik olandan.Bilgisayar muhendisliginde cok gereksiz ders var diyorlar ve direk yazilim programlama boyle islerle mesgul olmak icin nasil bir secenek olur okumasanda kendin yapabilirsin diyorlar yazilimi ama bu o kadar da mumkun degil gibi.Mesela bahcesehir universitesi tam burslu nasil secenek? Bahcesehir yazilim icin cok iyi diyorlar silikon vadisinde falan kampusu varmis bilgisayar muhendisligini cok ovuyorlar dolayisiyla bilgisayar programciligida iyidir diye dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz? Yoksa bir sene daha hazirlanip bilgisayar mihendisligini mi tercih edeyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkncvu -- 28 Temmuz 2016; 10:37:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bilgisayar mühendisliğine tercih vermek istiyorum ama sıralamam istediğim gibi gelmedi:(( 100 bininciyim sizce tercih vermelimiyim anadolu üniversitelerine veya önerdiğiniz varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohaonelanöyle -- 28 Temmuz 2016; 11:16:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkncvu

    Hocam merhaba bolum secme asamasindayim.Bilgisayar programciligini onerir misiniz 2 yillik olandan.Bilgisayar muhendisliginde cok gereksiz ders var diyorlar ve direk yazilim programlama boyle islerle mesgul olmak icin nasil bir secenek olur okumasanda kendin yapabilirsin diyorlar yazilimi ama bu o kadar da mumkun degil gibi.Mesela bahcesehir universitesi tam burslu nasil secenek? Bahcesehir yazilim icin cok iyi diyorlar silikon vadisinde falan kampusu varmis bilgisayar muhendisligini cok ovuyorlar dolayisiyla bilgisayar programciligida iyidir diye dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz? Yoksa bir sene daha hazirlanip bilgisayar mihendisligini mi tercih edeyim?


    Merhaba, 4 yıllık BM okuma şansın yoksa yani bi sene daha bekleyip falan okunabilir.. Daha sonra DGS yapman iyi bir yere şart ancak. Bilgisayar programcılığı okuyan birisi iyi pratik yapıyor ancak teorik şeylerde eksikleri çok fazla oluyor. Mühendislik eğitimi başka yani... Gereksiz ders olur mu hiç BM de. Aldığın tüm derslerin bir sebebi var. Ekonomi alırsın çünkü sektöre çıktığında ihtiyacın olabilir makro/mikro ekonomi nedir en azından bilmen lazım. İş hukuku öğrenirsin mesela ki iş hayatında nasıl hakların olacak bilesin... Girişimcilik alırsın, kendi şirketini kurmak istersen ileride nasıl bir yol izlemelisin falan... Yazılımı okumasan da kendin yapabilir misin? tabiki yaparsın. Karadenizli mucitlerde araba yapıyorlar ancak VW de araba yapıyor... Birşeye ne kadar hakim olursan o kadar esnek olur elinde ve istediğin gibi kullanabilirsin... Dolayısıyla ilk bunu ayırt etmek lazım... Bahçeşehir BM ile ilgili ben sektörde kimseyi görmedim bir bilgim de yok ne yazık ki.. Özel olduğundan derse girecek hocaların CVlerini incelemeni ve tam zamanlı mı derslere geldkilerine bakmanı öneririm... Silikon Vadisinde kampüs falan etkileyici şeyler belkide ancak orada ne yaptırdıklarına bağlı.. Oradaki şirketlerle tanışmana yardımcı oluyorlar mı mesela..? Sana ne artısı olacak oraya gidemezsen..? Herkese orada okuma şansı verecekler mi yoksa belirli kişilere mi? Son soruna gelirsem bilgisayar mühendisliği her zaman 2 yıllığa göre daha iyidir ancak bunu DGS ile de yapabilirsin tabi oran düşük oluyor DGS ile geçmede... Hayat seçtiklerindir umarım hakkında hayırlısını seçersin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ohaonelanöyle

    Bende bilgisayar mühendisliğine tercih vermek istiyorum ama sıralamam istediğim gibi gelmedi:(( 100 bininciyim sizce tercih vermelimiyim anadolu üniversitelerine veya önerdiğiniz varmı?


    Merhaba, öncelikle sıralaman ne yazık ki BM için hiç iyi değil... Eğer gerçekten BM olmak istiyorsan bir sene daha kal derim. Özel şartlarını bilmiyorum. 1 sene çok birşey değil. Okula başladığında hazırlık geçersin pay yapmış olursun. Bu sebeple alınabilecek bir risk diye düşünüyorum. Yapman gereken bu sene neleri yapmadın, eksik yaptın, yanlış yaptın onların listesini çıkarıp seneye onları yapmamak.. Sistemi sorgulamayı bırak "ya bu trigonometri de hiç işimize yaramayacakmıs s..s.s" falan deme. Sana onu öğrenmen söylendiyse, sınavda çıkacaksa ezberle, yala yut o konuyu... 1 sene gerekiyorsa nefes alma sosyal anlamda ama elinden gelenin en iyisini yap. Geriye dönüp baktığında ya şunu da eksik yapmışım deme. Bu kadar elimden gelen de ve sonucunu bekle ;) Unutma o 1 sene de yapacakların ömrünün geri kalanını belirleyecek.. İşini, eşini, aşını....

    Şimdiden başarılar dilerim.




  • Mekatronik mühendisliği için düşünceleriniz neler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yönetim Bilişim sistemleri için de geleceğin mesleği deniyor ne düşünüyorsunuz
  • Merhaba hocam, sıralamam 45k
    Tercih listem şöyle olacak,
    Deu bilgisayar
    Ege makina
    Deu makina
    Rahatlığından dolayı bilgisayarı başa yazdım. Oturur kod da yazarım algıritmik de düşünürüm. Aslında çizim tasarımla ilgiliyim ama fabrika ortamı ve zorluğu beni makinadan soğutuyor.
    Deu makina kesin, ege yüksek , bilgisayar da olası ihtimal. Puanım gtü ye yetiyor ama ailemin yanında okuyacağım için sadece izmir yazacağım.
    Ne düşünüyorsunuz tercihlerim hakkında?
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam nereden mezunsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, iş yoğunluğundan anca cevap verebiliyorum kusura bakmayın.. Özelden sorulan soruları yanıtlamıyorum, lütfen buradan sorun ki herkes faydalansın. Aynı soruyu kaç kere cevapladığım oluyor :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9mm

    Mekatronik mühendisliği için düşünceleriniz neler?

    Okuyan tanıdığım yok ancak mekatronik şuna yarıyor. Mekanik ve elektronik alanlarının ortağı. Gördüğünüz dersler hepsinin kesişiminde... Basit anlatacak olursak herseyden biraz hiçbirşeyden tam değil. Nerede çalışabilir bu insanlar? Otomobil sektöründe yani genelde makinacıların çalıştıkları yerlerde, elektronik yerlerinde, kendilerini geliştirmişlerse bilgisayar vs...

    quote:

    Orijinalden alıntı: sessizliğim

    Yönetim Bilişim sistemleri için de geleceğin mesleği deniyor ne düşünüyorsunuz

    Ben bu alanda yüksek lisans yapıyorum. Aslında benzer diyelim. Mühendislik yönetimi. Geleceğin mesleği demenin ne olduğunu anlatmıştım yukarıda ;) Bu tarz meslekleri yaparken önce temel disiplinleri öğrenip sonra yönetim bilmem ne yapmalısınız ki daha başarılı, ayağı yere basar şekilde ilerleyebilesiniz...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

    Merhaba hocam, sıralamam 45k
    Tercih listem şöyle olacak,
    Deu bilgisayar
    Ege makina
    Deu makina
    Rahatlığından dolayı bilgisayarı başa yazdım. Oturur kod da yazarım algıritmik de düşünürüm. Aslında çizim tasarımla ilgiliyim ama fabrika ortamı ve zorluğu beni makinadan soğutuyor.
    Deu makina kesin, ege yüksek , bilgisayar da olası ihtimal. Puanım gtü ye yetiyor ama ailemin yanında okuyacağım için sadece izmir yazacağım.
    Ne düşünüyorsunuz tercihlerim hakkında?
    Teşekkürler


    Offf offf off çok yanlış bir tercih sıralaması yapmışsın bence... Şöyle. Bilgisayar istiyorsan önce tutacak bilgisayarları yazacaksın sonra onlar olmazsa makinaya geçersin.. Dokuz Eylülün eğitimi bilgisayar anlamında çöp. Anladığım kadarıyla İzmirde otuuyorsun, benim hanım da oralı ve az çok biliyorum.. GTÜ , İTÜ kazanamayanın yazması gereken bir okul ancak Istanbulda işte.. Okurken neden ailenin yanında olmak istiyorsun onu da anlayamadım. Okul bittikten sonra birey olacaksın tek yaşayacaksın, artık büyüdünüz, evlenseniz çocuğunuz olacak falan... Ben Yalovalıyım ve oradan gelip gitmem daha kolay olabilirdi okula ancak "hayatı" öğrenmek adına Istanbulda yaşamayı tercih ettim.. Edit: He birde bilgisayar okuyacaksanız nerede yaşarsanız yaşayın Istanbula %90 geleceksiniz... Ekonomi burada, yazılım, mühendislik burada ne yazık ki...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Schtroumpf

    Hocam nereden mezunsunuz?

    Gebze Teknik mezunuyum ben. Biz girdiğimizde 15K ile alıyordu ancak şimdi 50K olmuş şaka gibi... Gerçi kontenjanlar falan derken herkes gerilemiş.. Bu sene 45K ya düşmesi bekleniyormuş.. Bursta veriyormuş okul kazananlara...Kariyerimde iyi yerlere gelebildiysem GTÜ sayesindedir... Dün şirketimdeki yeni gelen bir arkadaşla konuşuyoruz. Kendisi Boğaziçinden bu sene mezun oldu. Projeleriniz nelerdi dedim. Sosyal site falan yapmışlar. Biz akıllı eldivenler, robotlar falan sıfırdan yapardık.. Oha falan olduydu çocuk..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 29 Temmuz 2016; 11:41:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

    Merhaba arkadaşlar, iş yoğunluğundan anca cevap verebiliyorum kusura bakmayın.. Özelden sorulan soruları yanıtlamıyorum, lütfen buradan sorun ki herkes faydalansın. Aynı soruyu kaç kere cevapladığım oluyor :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9mm

    Mekatronik mühendisliği için düşünceleriniz neler?

    Okuyan tanıdığım yok ancak mekatronik şuna yarıyor. Mekanik ve elektronik alanlarının ortağı. Gördüğünüz dersler hepsinin kesişiminde... Basit anlatacak olursak herseyden biraz hiçbirşeyden tam değil. Nerede çalışabilir bu insanlar? Otomobil sektöründe yani genelde makinacıların çalıştıkları yerlerde, elektronik yerlerinde, kendilerini geliştirmişlerse bilgisayar vs...

    quote:

    Orijinalden alıntı: sessizliğim

    Yönetim Bilişim sistemleri için de geleceğin mesleği deniyor ne düşünüyorsunuz

    Ben bu alanda yüksek lisans yapıyorum. Aslında benzer diyelim. Mühendislik yönetimi. Geleceğin mesleği demenin ne olduğunu anlatmıştım yukarıda ;) Bu tarz meslekleri yaparken önce temel disiplinleri öğrenip sonra yönetim bilmem ne yapmalısınız ki daha başarılı, ayağı yere basar şekilde ilerleyebilesiniz...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

    Merhaba hocam, sıralamam 45k
    Tercih listem şöyle olacak,
    Deu bilgisayar
    Ege makina
    Deu makina
    Rahatlığından dolayı bilgisayarı başa yazdım. Oturur kod da yazarım algıritmik de düşünürüm. Aslında çizim tasarımla ilgiliyim ama fabrika ortamı ve zorluğu beni makinadan soğutuyor.
    Deu makina kesin, ege yüksek , bilgisayar da olası ihtimal. Puanım gtü ye yetiyor ama ailemin yanında okuyacağım için sadece izmir yazacağım.
    Ne düşünüyorsunuz tercihlerim hakkında?
    Teşekkürler


    Offf offf off çok yanlış bir tercih sıralaması yapmışsın bence... Şöyle. Bilgisayar istiyorsan önce tutacak bilgisayarları yazacaksın sonra onlar olmazsa makinaya geçersin.. Dokuz Eylülün eğitimi bilgisayar anlamında çöp. Anladığım kadarıyla İzmirde otuuyorsun, benim hanım da oralı ve az çok biliyorum.. GTÜ , İTÜ kazanamayanın yazması gereken bir okul ancak Istanbulda işte.. Okurken neden ailenin yanında olmak istiyorsun onu da anlayamadım. Okul bittikten sonra birey olacaksın tek yaşayacaksın, artık büyüdünüz, evlenseniz çocuğunuz olacak falan... Ben Yalovalıyım ve oradan gelip gitmem daha kolay olabilirdi okula ancak "hayatı" öğrenmek adına Istanbulda yaşamayı tercih ettim.. Edit: He birde bilgisayar okuyacaksanız nerede yaşarsanız yaşayın Istanbula %90 geleceksiniz... Ekonomi burada, yazılım, mühendislik burada ne yazık ki...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Schtroumpf

    Hocam nereden mezunsunuz?

    Gebze Teknik mezunuyum ben. Biz girdiğimizde 15K ile alıyordu ancak şimdi 50K olmuş şaka gibi... Gerçi kontenjanlar falan derken herkes gerilemiş.. Bu sene 45K ya düşmesi bekleniyormuş.. Bursta veriyormuş okul kazananlara...Kariyerimde iyi yerlere gelebildiysem GTÜ sayesindedir... Dün şirketimdeki yeni gelen bir arkadaşla konuşuyoruz. Kendisi Boğaziçinden bu sene mezun oldu. Projeleriniz nelerdi dedim. Sosyal site falan yapmışlar. Biz akıllı eldivenler, robotlar falan sıfırdan yapardık.. Oha falan olduydu çocuk..


    hocam itü ytü tutsa zaten şehirdışına çıkardım ancak şu anlık şart değil gibi, uzun araştırmalarım sonucu ege nin de dokuz eylülün de iyi olduğuna karar verdim, bilgisayar veya makina da çok farketmez benim için hatta makina daha çok ilgimi çekiyor ama ofis çalışanı olmak istiyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

    quote:

    Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

    Merhaba arkadaşlar, iş yoğunluğundan anca cevap verebiliyorum kusura bakmayın.. Özelden sorulan soruları yanıtlamıyorum, lütfen buradan sorun ki herkes faydalansın. Aynı soruyu kaç kere cevapladığım oluyor :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9mm

    Mekatronik mühendisliği için düşünceleriniz neler?

    Okuyan tanıdığım yok ancak mekatronik şuna yarıyor. Mekanik ve elektronik alanlarının ortağı. Gördüğünüz dersler hepsinin kesişiminde... Basit anlatacak olursak herseyden biraz hiçbirşeyden tam değil. Nerede çalışabilir bu insanlar? Otomobil sektöründe yani genelde makinacıların çalıştıkları yerlerde, elektronik yerlerinde, kendilerini geliştirmişlerse bilgisayar vs...

    quote:

    Orijinalden alıntı: sessizliğim

    Yönetim Bilişim sistemleri için de geleceğin mesleği deniyor ne düşünüyorsunuz

    Ben bu alanda yüksek lisans yapıyorum. Aslında benzer diyelim. Mühendislik yönetimi. Geleceğin mesleği demenin ne olduğunu anlatmıştım yukarıda ;) Bu tarz meslekleri yaparken önce temel disiplinleri öğrenip sonra yönetim bilmem ne yapmalısınız ki daha başarılı, ayağı yere basar şekilde ilerleyebilesiniz...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

    Merhaba hocam, sıralamam 45k
    Tercih listem şöyle olacak,
    Deu bilgisayar
    Ege makina
    Deu makina
    Rahatlığından dolayı bilgisayarı başa yazdım. Oturur kod da yazarım algıritmik de düşünürüm. Aslında çizim tasarımla ilgiliyim ama fabrika ortamı ve zorluğu beni makinadan soğutuyor.
    Deu makina kesin, ege yüksek , bilgisayar da olası ihtimal. Puanım gtü ye yetiyor ama ailemin yanında okuyacağım için sadece izmir yazacağım.
    Ne düşünüyorsunuz tercihlerim hakkında?
    Teşekkürler


    Offf offf off çok yanlış bir tercih sıralaması yapmışsın bence... Şöyle. Bilgisayar istiyorsan önce tutacak bilgisayarları yazacaksın sonra onlar olmazsa makinaya geçersin.. Dokuz Eylülün eğitimi bilgisayar anlamında çöp. Anladığım kadarıyla İzmirde otuuyorsun, benim hanım da oralı ve az çok biliyorum.. GTÜ , İTÜ kazanamayanın yazması gereken bir okul ancak Istanbulda işte.. Okurken neden ailenin yanında olmak istiyorsun onu da anlayamadım. Okul bittikten sonra birey olacaksın tek yaşayacaksın, artık büyüdünüz, evlenseniz çocuğunuz olacak falan... Ben Yalovalıyım ve oradan gelip gitmem daha kolay olabilirdi okula ancak "hayatı" öğrenmek adına Istanbulda yaşamayı tercih ettim.. Edit: He birde bilgisayar okuyacaksanız nerede yaşarsanız yaşayın Istanbula %90 geleceksiniz... Ekonomi burada, yazılım, mühendislik burada ne yazık ki...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Schtroumpf

    Hocam nereden mezunsunuz?

    Gebze Teknik mezunuyum ben. Biz girdiğimizde 15K ile alıyordu ancak şimdi 50K olmuş şaka gibi... Gerçi kontenjanlar falan derken herkes gerilemiş.. Bu sene 45K ya düşmesi bekleniyormuş.. Bursta veriyormuş okul kazananlara...Kariyerimde iyi yerlere gelebildiysem GTÜ sayesindedir... Dün şirketimdeki yeni gelen bir arkadaşla konuşuyoruz. Kendisi Boğaziçinden bu sene mezun oldu. Projeleriniz nelerdi dedim. Sosyal site falan yapmışlar. Biz akıllı eldivenler, robotlar falan sıfırdan yapardık.. Oha falan olduydu çocuk..


    hocam itü ytü tutsa zaten şehirdışına çıkardım ancak şu anlık şart değil gibi, uzun araştırmalarım sonucu ege nin de dokuz eylülün de iyi olduğuna karar verdim, bilgisayar veya makina da çok farketmez benim için hatta makina daha çok ilgimi çekiyor ama ofis çalışanı olmak istiyorum

    Alıntıları Göster
    quote:


    hocam itü ytü tutsa zaten şehirdışına çıkardım ancak şu anlık şart değil gibi, uzun araştırmalarım sonucu ege nin de dokuz eylülün de iyi olduğuna karar verdim, bilgisayar veya makina da çok farketmez benim için hatta makina daha çok ilgimi çekiyor ama ofis çalışanı olmak istiyorum

    Şu forumda neden yazıyorum biliyor musun? Senin gibi arkadaşların yapacaklarını engellemek için esasında... Çünkü vaktinde benim de yapabileceğim ama bir büyüğümün düzelttiği hataları yapıyorsun.. (İTÜ Gemi İnşaata gidecektim para çok diye falan.. Boğaziçi Bilgisayar mezunu akrabam zorla GTÜ ilk tercihime yazdırmıştı...) Makine mühendisi olunca nelerle karşılaşacaksın, Bilgisayar Mühendisi olunca nelerle karşılaşacaksın bunları bilmedne tercih yapıyorsun gibi.... O da olur bu da olur demek çok yanlış birşey.. Ne iş olsa yaparım modundan bir tık öncesi. Lütfen yanlış anlama sadece senlik birşey değil. Hepimiz vaktinde öyle yapıyorduk ve şimdide ne yazık ki böyle... Saçma şeyleri dikkate alıp kararlar veriyoruz.. Özelden telefonunu ve ismini atarsan bir arayayım az konuşayım senle. Müsait olunca tabi. Ofis çalışanı ne demek mesela? Makina mühendisleri de ofis çalışanı olurlar.. Olanları var yani.. Çok uzun yani mevzu :)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 29 Temmuz 2016; 11:55:39 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.