Şimdi Ara

Termostat Arızası mı ? Nasıl anlaşılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bugün KKTC'DE (yani yaklaşık 15-20 derece havada) 70 git 70 gel olmak üzere 140 km yol yaptım.Dönüş yolunda motor sıcaklığına baktığımda 70 derece civarlarında olduğunu gördüm.50-60 km yol gelmeme rağmen motor sıcaklığı nasıl 70 de kalabilir ? İnternetten termostat arızasına baktığımda aracın kaloriferinin sıcak hava üflemeyeceği ve 70 dereceyi geçmeyeceği söyleniyor.Yol esnasında deneme amaçlı çok zorlamadan ve devir çevirmeden 3000-4000 aralığında 1-2 dk kullandım sıcaklık 80 e çıktı fakat tekrar hızı 120 ye sabitledim(2200 devir civarında kalıyor) ve ısı yeniden 70 civarlarına düştü.Araç w169 kasa 2007 model Mercedes A150.Normalde 90 derecede çalışıyor motor.
    Termostatta bir arıza varmı ? Bilgisi olan varmı ?



  • Klima açıyorsanız o araçda sıçaklığın düşmesi sorun değil.Klima kapalımı açıkmı ?

  • Termostat tam kapanmıyor açık kalıyordur, bende tamamen açık kalmıştı hiç ısınmıyordu motor.Termostat değişince düzeldi.Zaten söküldüğünde belli olur, başka bir sebebi olduğunu sanmıyorum.
  • mercedeslerde kroniktir termostat sorunu.

    Kıbrıs gibi yerde soğuk yokki, 70 derece bile içeriyi hamam yapar.


    Orijinal almaya bakın çok pahalı değil.

    50-100 arası birşey sıfırı

  • Daha önce aynı sorunu yaşadım termostat arızası.
  • FİT GYM kullanıcısına yanıt
    Klima değil havalandırma açıktı.
  • zero01 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten araç içini soğutmakta sıkıntı yaşamıyor.5 kademeli klimadan 1.kademe 21-22 derecede içerisi rahat rahat ısınıyor.Benim merak ettiğim acaba bu havalandırmayı kullanıyorum diye mi motor sıcaklığı düşüyor ?
  • Araç tamamen soğukken motoru çalıştırıp kaputu açın. Motor ısınmaya başladığında radyatör üst hortumu ısınmaya başlıyorsa termostat açık kalıyordur. Nornalde motor tam sıcaklığa gelene kadar radyatör üst hortumunun soğuk kalması lazım.
  • Termostat arızası dostum . Daha dün arkadaşım aynı sorunla sanayide yaptırdı. Termostat açık kalıyor.
  • Büyük ihtimal termostattandır.


    Geçen hafta 700 km yol yaptım. Aynı sorun vardı. Araç düz yolda 60-70 derece arasında kalıyordu. Yokuş çıkarken 90 civarında çıkıp inişlerde minimuma olan 50 ye düşüyordu. Termostat bozulmuş değiştirdim. Şimdi ısınınca 90 derecede çakılı kalıyor. Normale döndü.


    Not: Yolculuk yaptığım sırada hava sıcaklığı 3-5 derece arasıydı. Dizel motor olmasına rağmen içeri ısınıyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 1 Aralık 2020; 13:26:28 >
  • Seyir halindeken su sıcaklığında git gel olursa termostattır. Normalde 90a gelince açması aşağı düşünce kapatması gerekirken sizin hep açık kalıyor bu yüzden aracın performansına göre sıcaklık gidip geliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3K1X

    Hocam zaten araç içini soğutmakta sıkıntı yaşamıyor.5 kademeli klimadan 1.kademe 21-22 derecede içerisi rahat rahat ısınıyor.Benim merak ettiğim acaba bu havalandırmayı kullanıyorum diye mi motor sıcaklığı düşüyor ?

    Bir arkadaş da yazmış.

    Motoru çalıştırdıktan 1-2 dakika sonra radyatör üst hortumunu elinizle kontrol edin. Termostat henüz açılmadığı için halen radyatör suyu soğuk olmalıdır. Çünkü termostat 87dereceden sonra açar. Eğer ılıksa termostat açık kalıyor demektir.


    Orijinal kullanmanızı tavsiye ederim. Yan sanayiler kısa süre sonra yine aynı sorunu veriyor.

  • merhabalar,


    Benim aracımda motor sıcaklık göstergesi yok. 2005 e90 320 d. kalorifer ısıtmıyor diye özel servise gittim. Kalorifer radyatör peteği tıkanmış değişmesi yada temizlenmesi lazım dediler. Temizlettim lakin çok az bir değişim oldu.


    Sonrasında gizli özellikler kısmından motor sıcaklığı ekranını açtım. Şehir içinde 80-85 C aralığında şehir dışına çıkınca 70 C ye düşüyor.


    Sorunu bulduk diye doğruca servise gittim. Termostatı değiştirdiler ama sonuç değişmedi. Motor yine soğuk. Tekrar serviye gittim ve ne marka taktıklarını sordum. Gates marka takılmış. Sanırım bana denk geldi diye düşünüp ve biraz daha kaliteli olsun diye behr taktırdım.


    Sonuç yine aynı motor şehir dışında 70 C. Sizce neden böyle bir şey olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.