Şimdi Ara

Tesla Cyberturck ile Corolla kazası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kaliforniya'da bir Toyota Corolla bir Cybertruck'a çarptı.


    Reddit kullanıcısı boddhya'nın bir Cybertruck kazasının iki fotoğrafını yayınlamasının ardından Kaliforniya Otoyol Devriyesi The Verge'e , birimlerin SR 35'te (Skyline Bulvarı) iki araçlı bir kazaya müdahale ettiğini doğruladı. Olay , Google Haritalar'ın Palo Alto olarak listelediği Page Mill Road'un güneyinde , yerel saatle 14:05 civarında meydana geldi ve üç kişiyi taşıyan 2023 Tesla Cybertruck'un, 17 yaşında 2009 model Toyota Corolla'nın çarptığı anlaşılan olayla ilgiliydi.



    Tesla Cyberturck ile Corolla kazası.


    Tesla Cyberturck ile Corolla kazası.


    Tesla Cyberturck ile Corolla kazası.



    Kaynak:

    Tesla Cyberturck ile Corolla kazası.
    Tesla Cyberturck ile Corolla kazası.the verge
    First reported Tesla Cybertruck accident results in only ‘minor’ injury
    https://www.theverge.com/2023/12/28/24018383/tesla-cybertruck-crash-corolla-palo-alto







  • Dış kasası bu kadar sert ve güçlü bir araç yayalar ve diğer araç sürücüleri için tehdit değil mi ? Yani bu arac Allah muhafaza yanlışlıkla birine çarpsa o kişi muhtemelen ölür. Yada bu olayda olduğu gibi başka bir araca çarpsa araca çok fazla hasar verir eğer biraz hizliysa karsi aracın içindekilerini öldürür bile.

  • 1970lerden ve Delorean gibi çelik örneklerinden sonra dış kasa/kapotası gerçekten kaya gibi olan tek araç denebilir.. dışarıdaki çelik press panellerin de mukavemete etkisi var deniyor, otomobilin burulma direncine etkisi var.. gerçekten düşük-orta şiddetli kazalarda az hasar alacak bir araç. bizim sağlam kaporta=yüksek güvenlik sanan millet bayılır bu arabaya :)

  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Dış kasası bu kadar sert ve güçlü bir araç yayalar ve diğer araç sürücüleri için tehdit değil mi ? Yani bu arac Allah muhafaza yanlışlıkla birine çarpsa o kişi muhtemelen ölür. Yada bu olayda olduğu gibi başka bir araca çarpsa araca çok fazla hasar verir eğer biraz hizliysa karsi aracın içindekilerini öldürür bile.

  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Aracın sol tarafını göremiyoruz ama? Darbeyi de oradan almış büyük ihtimalle.
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    bana da öyle geliyor, basit kazalarda hiç darbe absorbe etme olayı yok, 3100kg ağırlık ve çelik gövde ile çok hasar verir karşıdaki araca..


    yaya işine yapacak bir şey yok diğer amerikan dev pickuplar da yaya maya dinlemez.

  • Tesla Cybertruck'un ön ve arka kaportasında darbeyi sönümleyecek soft zone dedikleri katlanma alanları bulunmaması nedeniyle düşük hızlı kazalarda tüm enerji karşıdaki arabanın üzerinde boşalıyor. Bu hem karşıdaki arbanın daha çok zarar görmesine neden olurken hem de cybertruck içindekilerin kazayı daha şiddetli hissetmesine neden olur.

    Aracın darbeyi sönümlememesi nedeniyle özellikle arkadan yapılan kazalarda kamçı etkisi denilen durumdan dolayı omurilik yaralanmaları, felç veya ömür boyu sürecek ağrılarla başbaşa kalınabilir.

    Ancak canımı alın malıma birşey olmasın diyen kesim için biçilmiş kaftan.
  • Bu araç trafikte a,b,c,d,e vs hangi segment araca denk gelirse biçer.Bir videoda görmüştüm.Adam kapılara tüm gücüyle tekme atmasına rağmen en ufak bir yamulma,göçük olmuyordu.Ticariler dahil minübüsleri bile biçer bence.

  • tam istanbula uygun bir araç servet düşmanları istesede çizemez kaportayı

  • 17 yaşındaki arabaya göre bence iyi durumda. bizim şahinlere çarpsa bölünürdü araba.

  • Bu aracın satışının yasak olması gerek bence. Kafa kafaya girse diğer arabanın içinden geçer. Aslında kontrollü bir şekilde yamulması doğru olandır.
    Nasıl iş ben anlamadım.
    İçinde ki için de sıkıntı aslında. Tam iç kanama şeysi.
  • ESER14 kullanıcısına yanıt

    tırlarda yasak olsun, otobüs, minibüs, yerden 5 metre yükseğe çıkarılan pickup lar, hepsi aynı nasıl yapıcan o işi

  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

    Tır, otobüs, minibüs belli bir kullanım amacı var.

    Ama bu tesla cybertruck denen şey tam bir görmemiş barzo aracı.

    Olmasada olur.

  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Tırın otobüsün minibüsün o büyüklüklerde üretilmesi gerekiyor. Hiçbirinin kaportası çelikten değil.

    Pickup nasıl yapılıyorsa bu da o şekilde yapılmalı. Diğer araçlar için tehlike oluşturuyor.
  • Yani corollo kazası derken, corollo zaten pirket duvarla aynı sağlamlığa sahiptir.

    Ayrıca corollo değilde şu yanda ki ağaca çarpsaydı görürdüm cyber mı truck mı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daswagen -- 2 Ocak 2024; 2:27:33 >
  • daswagen kullanıcısına yanıt

    Boş boş konuşma Corolla dediğin aracın şasi burulma direnci 40 bin nm/mm gibi C sınıfı standartlarında çok yüksek bir değere sahip.


    Kıyaslamak için söylüyorum B7 Passat'ın şasi burulna direnci 30 bin nm/mm


    Corolla'nın şasisi Golf'ten en az ÷60 daha serttir. Corolla sürücüsü dua etsin de Golf içindeyken Cybertruck ile çarpışmamış. Cybertuck kabin içine kadar hasar almadan girerdi.

  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Japonlara çok güvenmiyorum.


    Şu video'da açıkça görünüyor. Büyük ihtimalle kağıt üzerinde corolla şasi burulma direnci jetta'dan fazladır ama gerçek senaryoda tersi gibi görünüyor.


    Carz Buddyyoutube
    Here's What Happen when Toyota Corolla Crashes on VW Jetta in Real world scenario contact - nishadsathe009@gmail.com crash test,car crash,car crash test,crash,car,car crashes,car crash compilation,car crash tests in india,old car vs new car crash test,crash tests,tesla crash test,most expensive car crash tests,most expensive car crash tests in india the world,crash test month,crash test car,old car crash test,car crash tests,insane car crash test,stopped car crash test,ranking car crash test,million dollar crash tests,ncap car crash tests,tuner car crash tests
    https://www.youtube.com/watch?v=DIr5gM4VBJ8

    Özellikte toyotanın geçmişi benim için çok temiz değil. IIHS yi bile kandırmaya çalışan bir firma sonuçta. O yıllarda smalloverlap testi sadece sürücü tarafına yapılıyor diye yolcu tarafına herhangi bir güvenlik önlemi koymayan firma. Bu olay benim gözümde volkswagen'in diesel gate skandalından daha büyük bir skandal.


    YOUCARyoutube
    Drivers of vehicles with good small overlap front ratings from IIHS can expect to be protected well in a frontal crash involving the left corner of the vehicle. But how would the passengers sitting next to them fare in a right-side small overlap crash? A new study shows that good protection doesn’t always extend across the front seat. The Institute conducted 40 mph passenger-side small over- lap tests on seven small SUVs with good driver-side small overlap ratings. The 2015 Toyota RAV4 and the 2014 Nissan Rogue were the only vehicles to appear asymmetrical. In the passenger-side test, the RAV4 was the worst performer. If the Institute issued ratings for passenger-side protection, the RAV4 would earn a poor rating. ► These results are valid only for models sold in the USA ✅ Source: IIHS Original content at iihs.org or Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCQ7rCjQe2LSyl9uT7A9Zr4g If you are interested to request to use the original content for any purpose, please contact legal@iihs.org. If you love cars you should subscribe now to YouCar the world famous automobile channel: http://urlz.fr/lEd Music: Rhastafarian by Audionautix is licensed under the Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/) Artist: http://audionautix.com/ All the Best
    https://www.youtube.com/watch?v=212c80KkeDs




  • K@sToR kullanıcısına yanıt

    Videoyu izledim ve dediğiniz gibi Corolla daha sert bir şasiye sahip olmasına rağmen kafa kafaya çarpışma durumunda oldukça ilginç bir sonuç alınmış.

  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Sağolsun corollo senin şu söylediklerini boşa çıkarmış,

    Bak bakalım ;

    https://www.youtube.com/watch?si=Uq5m1-7zh8xTA6Rw&v=DIr5gM4VBJ8&feature=youtu.be

    corollo bile ben buyum diyor ama fanatizm bunu kabul etmiyor. Yahu hadi anladık doğruyu söyleyeni kabullenemiyorsun ama corolloya ses ver
  • daswagen kullanıcısına yanıt

    Golf 8'in güvenlik açısından ne kadar gerilediğini görmek için son iki neslini kıyaslayalım istersen.


    Golf 8 çarpışma testinde Golf'ün ön camı kırılıp arka kapısı açılıyor.


    Golf 7 çarpışma testi


    Tesla Cyberturck ile Corolla kazası.


    Golf 8 çarpışma testi


    Tesla Cyberturck ile Corolla kazası.


    Golf 7'de ön cam tek parça kalırken Golf 8'de şasi dirayeti azaltıldığı için araba katlanıp ön cama basınç uyguluyor ve ön cam patlıyor.


    Yandan çarpışma anında ise kapıları açılıyor.




    Tesla Cyberturck ile Corolla kazası.



    Geyik testi bundan da fecaat Golf 7'nin 77 km hızda tamamladığı parkuru Golf 8 spor modda ancak 69 km hızda tamamlayarak kamyonetlerden bile daha kötü sonuç alıyor.


    Golf 7 geyik testi


    Tesla Cyberturck ile Corolla kazası.km77.comyoutube
    Prueba y más información del Volkswagen Golf 2017 en: https://goo.gl/FMXG99 El Volkswagen Golf 2017 tiene novedades y mejoras en el equipamiento y en la gama de motores. Con el motor de gasolina de 110 caballos nos parece más recomendable que con el Diesel de 116 porque cuesta 2900 euros menos, es más silencioso, más veloz y apenas gasta más carburante.
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=xSgfvwqXpm8

    Golf 8 geyik testi


    Tesla Cyberturck ile Corolla kazası.km77.comyoutube
    Más información sobre el Volkswagen Golf 2020 en: https://bit.ly/3fAAyNg Volkswagen Golf - Maniobra de esquiva La primera pasada con el Golf de octava generación, a 77 km/h y sin conocer cómo iba a reaccionar en este ejercicio, no fue exitosa. Aunque no hubiéramos tirado ese primer cono a la entrada al sector central, el subviraje a la salida de este sector era tan grande que nos hacía imposible orientar adecuadamente el coche para entrar en el tramo final. Esta fue la tónica general en el resto de pasadas. Tanto es así, que la velocidad máxima a la que superamos la prueba limpiamente fue 69 km/h, un valor muy bajo, sobre todo para un vehículo de este tipo. Creemos que una parte importante de la responsabilidad de esta velocidad tan baja la tiene el conductor, pero también los neumáticos Bridgestone Turanza T005 que lleva la unidad del vídeo. Notábamos que no agarraban lo suficiente para tirar del coche hacia donde apuntábamos con el volante. Es algo muy parecido a lo que experimentamos con un Mercedes-Benz CLA Coupé, que con el mismo modelo de neumático no logramos pasar la esquiva a más de 66 km/h. Más allá de los neumáticos, este Golf tiene una suspensión que controla bien los movimientos de la carrocería y evita que esta tenga un balanceo excesivo. Como se ve en las pasadas a más velocidad, el problema es siempre el subviraje. Eslalon Este Golf se maneja bien en los sucesivos cambios de dirección que se hacen en el eslalon y el eje trasero tiene un ligero deslizamiento que ayuda a cerrar la trayectoria. Llegado al umbral de velocidad que el coche considera excesivo, las ayudas electrónicas a la conducción intervienen frenando selectivamente las ruedas. Esa intervención es en algunos casos muy evidente y pudiendo llegar a bloquear más de una rueda para alcanzar su objetivo. #golf2020 #newgolf #maniobradeesquiva
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=A7x1n3kDuAY



    Görüldüğü üzere Golf 8'de altyapıdan çalabildikleri kadar çalmışlar.


    Belli ki trollük yaparak kullanmadığın araçları kötüleyip vag grubu araçları anlamsızca övüyorsun ama körü körüne fanatikliği bırakırsan sen de vag grubunun her nesilde nasıl geriye gittiğini görebilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 2 Ocak 2024; 16:14:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: daswagen

    Sağolsun corollo senin şu söylediklerini boşa çıkarmış,

    Bak bakalım ;

    https://www.youtube.com/watch?si=Uq5m1-7zh8xTA6Rw&v=DIr5gM4VBJ8&feature=youtu.be

    corollo bile ben buyum diyor ama fanatizm bunu kabul etmiyor. Yahu hadi anladık doğruyu söyleyeni kabullenemiyorsun ama corolloya ses ver
    Bu video benim icin de uzucu mihenk taslarindan biri olmustu. Iihs sonuclari cok iyi olan tnga corolla peynir tenekesine donmustu

    Torsional olcumlerle kaza test sonuclarini karistirmamak lazim. Yol tutusu cok ovulen focus 3 de, carpisma testinde peynir tenekesi olmustu

    Torsional sasi degerleri, arac altina eklenen capraz desteklerle, on-arka amortisorlere baglanan kule gergileriyle yukseltilebilir. Golf gti sasi degerleri, standart golften yuksektir. Ancak onden carpma acisindan etkisiz islemlerdir. Etkisi daha cok yol tutusa donuktur

    Corolla sasisinin romork cekme musaadesi bile yok. Burada da corolla yine peynir tenekesi olmus




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.